V86 tips – Travtips till V86

Här hittar du gratis travtips till V86 inför varje omgång.

V86 tips idag

Tidigare V86 tips

Om V86

På V86 så gäller det att ha 8 rätt för att få alla rätt. Radpriset för V86 är 25 öre vilket är hälften av V75s radpris som ligger på 50 öre. V86 hade premiär den 30 november 2011 på Solvalla. V86 körs mestadels under onsdagskvällarna men det kan variera lite under sommaren. Starttiden är normalt sett 20:30 men kan under sommaren vara 19:20.

Prispotten på V86

På V86 fördelas vinsten ifall du har 8, 7 eller 6 rätt. Pengarna delas upp såhär: 40% i 8-rättspotten, 20% i 7-rättspotten och 40% i 6-rättspotten. Blir det en jackpot för att ingen har 8 rätt eller att utdelningen på 7 och 6 rätt understiger 15 kronor så går de pengarna över till V86 omgången veckan efter. De pengarna som går över hamnar således i 8-rättspotten och alla som spelar den omgången kan ta del av jackpot pengarna ifall man lyckas få alla rätt.

V86 Xpress

Den 26 februari 2014 hade V86 Xpress sin premiär. Tanken med Xpress är att det är två olika travbanor som håller i tävlingarna och delar på V86 omgången. Åtta lopp totalt där t.ex. fyra lopp går på Solvalla och fyra lopp går på Åby. Genom att arrangera travlopp på två banor samtidigt blir tiden mellan loppen kortare och det blir mer action för spelarna. Starttiden och upplägget för V86 Xpress har varierat lite men just nu är Solvalla alltid en av arrangörerna på onsdagarna. Starttiden för V86 Xpress är också 20:30.

Solvalla har alltid fyra lopp på V86 med undantag under sommaren. Banor som Åby, Bergsåker och Jägersro turas sedan om att köra V86 omgångarna under onsdagarna som komplement till Solvalla. Även Bjerke har fått arrangera V86 tävlingar tillsammans med Solvalla då Norge är med oss och spelar.

V86 Xpress är ett bra upplägg för spelare som sitter hemma och vill ha action. Kort tid mellan loppen gör att väntan inte känns så lång och att köra loppen på två olika banor kan ge en extra krydda. Åby har dubbla open-stretch som gör att man som spelare kan få tänka annorlunda. Det kan även vara sol på Solvalla men regn på Jägersro som gör att man får bygga sitt system kring det. En spelform i expressfart som flera kanske var kritiska till en början men som nu verkar gilla den mer och mer.

V86 tips

Det finns en hel del tips att ta del utav till V86. Även om intresset för V86 generellt sett inte är lika stort som till V75 är V86 mycket omtyckt av många spelare. Vill du läsa tips finns det att läsa på Aftonbladet, Expressen, Travcash, Travronden, Spelvärde m.m. Alla tips är inte gratis men du kan ta del utav en hel del material utan att betala en enda krona. På ATG.se hittar du även tips som är gratis. Du kan lyssna på programmet 8 rätt där Per Skoglund och Mattias Spante går igenom V86 omgången lite kortfattat. De tipsar om sina bästa spikar och skrällar i olika avdelningar. På ATG.se hittar du även stallbacksintervjuer som publiceras närme onsdagen. V86 tips från Olenklint och Daniel Olsson finns också att ta del utav.

Gillar du att lyssna på olika travpoddar så erbjuder Travcash en V86 podcast inför varje V86 omgång. Podden brukar vara mellan 40 – 60 min lång och mängder av tips erbjuds. Även intressant information kring nya utrustningsändringar tillkommer i podden.

Sociala medier är något som fler travtränare börjar använda sig av. Peter Untersteiner, Daniel Wäjersten, Jörgen Westholm, Marcus Lindgren, Oskar J Andersson och Conrad Lugauer är några travtränare som aktivt skriver på sina hemsidor om sina startande hästar. Det kan vara lite kortfattat om hur hästen har tränat, ifall hästen blivit opererad och vilken utrustning hästen ska tävla med. Har man tid att surfa runt på olika hemsidor så finns det mycket information att ta del utav.

Som spelare är det alltid viktigt att samla så mycket information du kan men i slutändan våga gå på din egna magkänsla. Att spela som alla andra leder inte till några större vinster ifall det är sådana du söker.

8 rätt

I programmet 8 rätt går Per Skoglund och Mattias Spante lite kortfattat igenom veckans V86 omgång. Där delar de med sig av sina bästa spikar och skrällar. Ibland kan de även ringa upp en tränare som har en eller flera travhästar till start för att få lite extra information. Programmet är liknande det som Björn Goop gör till V75 som kallas för Björnkollen. Programmet går att finna på ATG play och på ATG.se.

V86 startlista

Att läsa en V86 startlista är något som är enklare för vissa än för andra. Till att börja med så ser du hästarnas namn och vilka kuskar som kör dem. Även distans, bana och starttid går rätt så enkelt att urskilja. Det många nya spelare på travet missar är att man kan utöka startlistan genom att trycka på knappen anpassa. Genom att trycka på anpassa får ut flera olika alternativ som du kan välja att lägga till i startlistan. T.ex. skoinfon, pengar, tränare, nationalitet, vinnarodds, platsodds, hästars starter i livet m.m.

När du ska spela på hästar kan sådan information vara värd mycket för att du ska kunna bedöma hästens vinstchans. En favorit som aldrig vunnit med skor kanske kan vara en favorit i fara ifall man sitter på den informationen. I en startlista kan du läsa mycket statistik och information som i slutändan kan hjälpa dig i jakten på 8 rätt.

En startlista publiceras på ATG.se så fort loppen är fyllda och startspåren har blivit lottade. Till V75 så är oftast startlistan redan tillgänglig söndagen veckan innan kl 19.00. Till V86 så kan man oftast se kommande startlista under torsdagen. Du kan även se äldre startlistor på ATG.se ifall du vill göra det. Du kan i praktiken gå flera år tillbaka ifall du vill titta på äldre resultat och lopp.

Så här spelar du på V86

Du kan spela på V86 genom olika metoder. Antingen spelar du över nätet via mobil, dator eller Ipad. Annars kan du såklart lämna in en handskriven kupong hos ett spelombud. 25 öre raden kostar det att spela på V86 ifall du spelar matematiska system. Du multiplicerar de hästar som du har valt på din V86 kupong med 25 öre för att få fram den totala kostnaden. För att systemet inte ska kosta alltför mycket brukar många använda sig av spikar. Om du är osäker hur du ska räkna ut kostnaden för ditt system så är det enklast att köra via nätet. För varje häst som du lägger till uppdateras kostnaden för ditt system och du kan välja att lägga till eller ta bort hästar för att få upp eller ned kostnaden för ditt system.

Du vinner pengar genom att antingen ha 8, 7 eller 6 rätt på ditt system. Omsättningen på V86 brukar ligga mellan 30-35 miljoner men kan variera vid en jackpot omgång.

Matematiska system

Matematiska system är de systemen som flest spelar. Du multiplicerar de hästar som du väljer med radpriset som är 25 öre på V86. Om du tycker det är svårt att räkna ut själv eller är osäker så hjälper datorn dig med det. Du kan enkelt se hur kostnaden ökar för varje häst som du väljer att lägga till och hur kostnaden minskar för varje häst som du tar bort. Om du spelar i en butik kan du be personalen i kassan om hjälp.

Reducerade system

Du kan spela reducerade system till V86. Spelar du matematiska system så betalar du samma pris för alla hästar. Genom att spela reducerade system kan du välja att betala mer för de hästar som du rankar högre.

Är du en spelare som har stort intresse i att spela på trav och gillar komponera dina egna system, kan reducerade system vara något för dig. Antingen använder man sig av ATGs egna reduceringssystem eller så kan man bli medlem hos jokersystemet eller andra sidor som erbjuder reduceringssystem.

Det enklaste sättet att börja spela reducerat är med hjälp av ett ABC system. Du rankar dina hästar i A B och C grupper. Dina A-hästar är de hästarna du tror mest på. Har du en stor känsla för att en skräll ska vinna till 3% så kan du välja att ranka den som A-häst. Tycker du att en favorit känns iskall kan du ranka den som C-häst. Genom att spela reducerat så kan du välja att betala mer för din skräll och mindre för favoriten som du valt att ranka ned.

När du valt ut din ranking på samtliga hästar som du vill ha med på systemet är det dags att gå ned till villkor. Genom att använda dig av olika villkor så reducerar du kostnaden av ditt system. Du kan t.ex. välja att minst 3 av dina A-hästar måste vinna för att du ska kunna få 8 rätt. Du kan även lägga till att max 1 C-häst ska få vinna. Att använda sig av dessa villkor minskar kostnaden för ditt system men chansen att få 8 rätt minskar även den. Ju bättre din ranking är desto högre vinstchans har du.

Harry Boy på V86

Harry Boy finns att köpa även till V86. Vill du delta på V86 och ha din egna rad så finns alternativet Harry Boy. Du kan själv välja vilken summa du vill satsa men ju mer du satsar desto större blir systemet. Möjligheten till att välja egna hästar och spikar finns också. Går V86 omgången t.ex. på Solvalla och Bjerke så kanske du har koll på hästarna på Solvalla men mindre bra koll på de i Norge. Då kan du plocka ut de hästarna du vill som tävlar på Solvalla, för att sedan låta Harry Boy välja de norska till dig.

V86 resultat och utdelning

V86 resultatet hittar du enklast på ATG.se efter avslutad V86 omgång. Har du inte tiden eller intresset att följa hela livesändningen via datorn eller TVn så finns resultaten att se i efterhand. Genom att klicka in på mina spel och sedan till hästkvitton så finner du alla dina spel som du lagt på hästar. Du kan t.ex hitta dina spelkvitton för Dagens Dubbel, V4, V64, V75, V3, V86 m.m. När du har klickat in på ditt spelkvitto så kan du välja att smyga fram vinnarna en i taget eller klicka på resultat för att se hur mycket vinsten blev direkt. Möjligheten till att se loppen i efterhand ges självklart också på ATG.se. I samtliga flerloppsspel kan du använda dig av alternativet, smyga fram din vinnare. När du smugit fram dina vinnare eller rättat kvittot så ser du längst ned vad den totala vinstsumman blev. Ibland kan det stå jackpot på 8,7 och 6 rätt. Det betyder att ingen hade 8 rätt den omgången eller att värdet för 7 och 6 rätt var under 15 kr. Jackpot på 7 och 6 rätt blir det alltså oftast när många favoriter vinner och det är flera system som får 7 och 6 rätt. Jackpot pengarna går vidare till V86 omgången veckan efter och hamnar således i 8-rättspotten.

Rätta med rättningskod

Att rätta sina spelkvitton med hjälp av en rättningskod kanske inte är så vanligt men det går att göra. Längst ned på ditt spelkvitto syns det en kod som kan se ut t.ex. så här: KJL JUN KON. Med hjälp av dessa bokstäver så kan du rätta ditt spelkvitto och se ifall du har vunnit några pengar. Har du din rättningskod kan du använda den för att se ifall ditt system har genererat i någon vinst, ifall du lämnar in den hos ditt spelombud. Du kan även skriva in din rättningskod på ATG.se ifall du klickar in på meny och sedan vidare till Resultat & Rätta. Därefter kommer det en länk som du kan klicka på som heter Rätta med rättningskod. När du klickat in på den länken så kommer du till en ny sida där du ska skriva in en kontrollkod som alltså är din rättningskod. Efter att du har skrivit in din kod, trycker du på rätta kvitto och du får då upp ditt spelkvitto. Du kan då välja att smyga fram vinnarna eller att se loppen i efterhand ifall du vill göra det.

Att använda sig av en rättningskod kanske inte så många gör men nu vet ni hur det går till.

Största vinsterna på V86

Att vinna stort på V86 är något många personer drömmer om. Få människor lyckas men genom åren så har V86 varit en spelform som har delat ut en hel del miljonvinster. Vi listar de fem största vinsterna på V86 genom tiderna just nu.

  • 22 670 896 kr 12 september 2018
  • 19 815 192 kr 8 april 2020
  • 16 616 042 kr 22 maj 2019
  • 13 727 090 kr 8 maj 2019
  • 10 898 760 kr 17 oktober 2012

För att slå sig in på topp fem listan krävs högst troligt en jackpot. Omsättningen en vanlig V86 omgång brukar kunna ligga mellan 30-36 miljoner kr som betyder att ca 8-9.5 miljoner finns att delas ut till en potentiell ensam vinnare.

Multijackpot på V86

Mulitjackpot är något som ATG har börjat använda sig av alltmer utav. Första Mulitjackpoten skapade spelhysteri över hela Sverige när man lade den under nyårsafton. I början så var nyårsafton speciell med sin Multijackpot men ATG valde att ta steget ännu längre. Man började att ha Multijackpot även under påsken, något man kallar för Spring Race. Man har även byggt vidare med att ha en Multijackpot under sommaren fast på V86.

En Multijackpot innebär att ATG under en viss tid konfiskerar pengar från olika jackpottar till ett bestämt datum. Till Multijackpoten som avgörs under nyårsafton samlar t.ex. ATG 20% från alla jackpottar på V75 fr.o.m. augusti månad tills den 31 december. ATG kan även välja att ta 100% av alla jackpottar från t.ex. 1 december till 31 december. Under den perioden när man väljer att ta 100% av alla jackpottar d.v.s. alla jackpot pengar så brukar ATG köra flera V75 omgångar på rad t.ex. V75 tisdag – söndag. Man gör det för att kunna få extra pengar från jackpottar som i sin tur gör att Multijackpoten växer.

Nu har alltså ATG börjat med en Multijackpot även på V86. Man brukar spara ihop till den här Multijackpoten under flera månaders tid för att sedan dela ut den i en V86 omgång på Solvalla/Åby. Datumet kan variera men det är något som man har testat de senaste åren.

Alla som spelar den omgången där Multijackpoten ska delas ut, kan ta del av jackpot pengarna. Man behöver alltså inte ha spelat vid en eller flera tidigare V86 omgångar för att kunna ta del av den stora Multijackpoten.

Jackpot på V86

Jackpot på V86 blir det antingen när ingen har 8 rätt eller ifall värdet understiger 15 kr på 7 eller 6 rätt. Pengarna som då ej delas ut går över till V86 omgången veckan efter. När ATG sparar till sina Multijackpottar så kan 20% eller 100% komma att gå till dem.

Andelsspel på V86

Andelsspel till V86 är något som ATG snabbt kom på efter att man lanserade ATG tillsammans för andelsspel till V75. Man kan nu både via butiksandelar och ATG tillsammans köpa olika andelar. De flesta spelombud och spelläggare håller till vid butiksandelar där det som köpare är fritt fram att köpa vilka andelar du vill. Du kan gå med i flera olika lag där du kan välja vilken spelläggare du gillar mest. Andelarna finns i olika prisklasser och det står tydligt vilka system som är exklusiva. Det går även att köpa andelar hos olika spelombud till V86.