Avd
Hästar
1
1,2,9,10
2
7 Kilgore
3
2,3,6,7,8,12
4
4 Don Fanucci Zet
5
6 Hagrid
6
4,6,7,8,10,11
7
2,5,7,9,11
8
1,2,3,5,9
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 29/4 2024 kl 14:34

V86 Bergsåker & Solvalla 1/5 – Jackpot

Don Fanucci Zet stormar mot Elitloppet i Meadow Roads lopp?

18 miljoner i jackpot denna onsdag och en elitloppsbiljett ska delas ut till vinnaren i Meadow Roads Lopp (V86-4) där Don Fanucci Zet är storfavorit. Trots honom som storfavorit i omgången tycker jag ändå det ser intressant ut.

V86-1: 1640m Auto

Skor runt om och en final i åtanke på favoriten. Intressant inledning!

2 Belfort Rags var riktigt bra i årsdebuten senast på Östersund där han spårade runt om på en bra tid för klassen. Hästen är snabb från start och det är läge för ledningen igen då kusken, Noralf Braekken, sällan kör defensivt. Även fast invändige 1 Kingen Mearas är snabb från start så tror jag man tar sig förbi till slut då den sistnämnde har en final i åtanke. Kan vara en chansspik för den som vill det!

1 Kingen Mearas är given vid gardering då han är snabb från start och kommer få en bra resa. Mitt huvudscenario är att han sitter i ryggen på ledaren och kommer luckan på upploppet blir han vass till slut. Är däremot alldeles för stor favorit vid publicering och given att syna.

Vid överpace i inledningen bjuds 9 Bettle Hanover och 10 Zätamustangen in i matchen.

Rankingen:
A-Häst:
2 Belfort Rags

B-Hästar:
1 Kingen Mearas
9 Bettle Hanover
10 Zätamustangen
4 Artico Zack

B/C-Hästar:
8 Icicle Am
3 O.P’s Flawless

C-Hästar:
7 Magic Nightrider
6 Romeo Dana
5 Southwind Hillrazr

V86-2: 1640m Auto

Tipsetta trots utgångsläget!

7 Kilgore tog äntligen karriärens första seger senast och på ett bra vis dessutom. Han är snabb från start och trots spår sju bakom vingen tror jag han kan ta sig till ledningen med Adielsson i sulkyn. Det är även anmält amerikansk sulky för första gången i karriären vilket känns väldigt spännande. Väl i ledningen över kort distans är han hästen att slå. Ensam A!

4 My Honky Tonk Man var riktigt bra senast där han vann från utvändigt om ledaren på bra sätt. Detta är en bra häst som nu äntligen verkar ha kommit igång på allvar. Känslan är dock att det kan bli rejält drag på han.

8 Dama Di Prussia är svårbedömd från stall Gocciadoro. Hon är inte särskilt snabb från start vilket gör spår åtta till ett problem. Däremot sitter Magnus Djuse i sulkyn vilket jag håller som en förstärkning när det gäller att köra på svensk mark.

Rankingen:
A-Hästar:
7 Kilgore

B-Hästar:
4 My Honky Tonk Man
8 Dama Di Prussia
1 Kelly Smartface
10 Joanne Leejs
9 Bentley W.B.

B/C-Hästar:
3 T.Wall’s Karma
6 Uptown Skift

C-Hästar:
12 Kate River
11 Lumbermans Kalle
5 She’s Just Joy
2 Thanator

V86-3: 1640m Auto – Spårtrappa

Kallblodslopp och en favorit från spår åtta. Drag finns!

2 Järvsjömalla var fin i årsdebuten som tvåa från bakspår över kort distans och har säkert gått fram till denna start. Han är snabb ut bakom bilen och därför känns det väldigt intressant att han är anmäld med amerikansk sulky för första gången. Från spår två bakom bilen håller jag honom som knapp spetsfavorit och väl i ledningen över kort distans kan han absolut rinna undan. Drag.

6 Modig Ripa var även han väldigt fin senast där han blev pigg i ledningen och endast slagen på linjen av Svarte Petter som är en bra häst för klassen. Nu växlar man upp till barfota runt om vilket var ett tag sen. Även han är snabb från start och utmanar om ledningen initialt, och skulle han ta sig dit är han hästen att slå.

A-gruppen stängs med 8 Brageson som var väldigt bra på V75 senast vid segern. Samtidigt fick han en fin resa och från spår åtta denna gång kommer det krävas mer jobb längs vägen. Rent kapacitetsmässigt duger han bra, men ingen att hålla i handen som favorit.

Rankingen:
A-Hästar:
2 Järvsjömalla
6 Modig Ripa
8 Brageson

B-Hästar:
12 Pyrotek
7 Grude Trygve
3 Teknograbben

B/C-Hästar:
4 Tekno Tana
1 Tåga Ryker
5 Laggaprinsen

C-Hästar:
11 Sundbo Rymling
10 Lapp Love
9 Jo Sefin

V86-4: 1640m Auto – Meadow Roads Lopp

Straffspark utan målvakt för favoriten.

4 Don Fanucci Zet var riktigt, riktigt bra i den senaste starten där han svarade ut både Click Bait och Night Brodde från start för att sedan spåra loppet runt om på fina segertiden 1.09,9. Med ett bra spår bakom bilen talar allt för ledningen igen då 5 Click Bait fick spår utvändigt och Magnus Djuse bakom 1 Missle Hill är nog nöjd med ryggen på Örjan. Toppchans för Don Fanucci Zet att kvala in sig till Elitloppet.

1 Missle Hill landar som det troligaste motbudet då han mest troligt sitter i ryggen på Don Fanucci. Men att hinna ifatt till någon seger är däremot långsökt och han får sikta in sig på andraplatsen om inte favoriten straffar ut sig själv.

7 Milliondollarrhyme spurtar bra vid överpace

Rankingen:
A-Häst:
4 Don Fanucci Zet

B-Häst:
1 Missle Hill

B/C-Hästar:
7 Milliondollarrhyme
5 Click Bait
3 Thereisnolimit

C-Hästar:
6 Following
2 Chestnut Hill

V86-5: 2140m Auto

Ojämnt lopp. Läge att ta ställning!

6 Hagrid har nu två lopp i kroppen i den nya regin och ser ut att hitta formen mer och mer. Han är väldigt snabb ut och med spår mitt bakom bilen tror jag han sitter i ledningen tillsammans med Mats Djuse innan första kurvan. Väl i ledningen i ett ojämnt lopp som detta blir han inte lätt att slå för övriga konkurrenter. Spets och slut!

4 Global Easy Rider är det givna motbudet till tipsettan då han är stark och tål mycket jobb på egen hand. Spår fyra kan ställa till det litegrann eftersom han inte är särskilt snabb från start. Huvudscenariot är dock att Wäjersten hittar fram utvändigt om 6 Hagrid relativt tidigt och där bjuder han upp till kamp.

2 Ice Cold Kent har fått ett optimalt utgångsläge bakom bilen och sitter i ett andraspår direkt. Utmanar om det går för fort där framme.

Rankingen:
A-Häst:
6 Hagrid

B-Hästar:
4 Global Easy Rider
2 Ice Cold Kent
10 I’ve Got Pepper

B/C-Hästar:
11 Diego
9 Danilo S.H

C-Hästar:
5 Weightlessness
3 Splendid Choice
7 Sparkling Night
8 Summernight Devil
1 Andtheraceisover
12 Magic Request

V86-6: 2140m Volt

Roligt spel-lopp!

Tipsettan landar på 8 Marsielle som har en riktigt vass spurt att tillgå när han får spara speeden till slut. Senast underskattade Örjan ledaren vilket resulterade i andrapriset och känslan är att han körde bort segern den gången. Stängt spår nu i volten men hittar Örjan ut, vilket sällan brukar vara ett problem, så spurtar ekipaget ner många på upploppet.

4 Västerbo Euro har jag blivit riktigt imponerad av vid de tre segrarna på slutet. Frågetecknet är däremot startmomentet då hon inte testat voltstarten än. Går hon däremot felfritt har hon kapacitet nog att utmana om segern och hon är given på min kupong.

6 Graces Bird är den troliga ledaren i loppet men samtidigt är det årsdebut och formen kan fattas för att räcka till seger. På ren grundkapacitet duger hon däremot väldigt bra då hon har varit ute mot årgångstopparna under fjolåret. Platsar i A-gruppen på kapacitet och utgångsläget.

Rankingen:
A-Hästar:
8 Marsielle
4 Västerbo Euro
6 Graces Bird

B-Hästar:
7 Escargoat Gar
10 Elin Avant
11 Thell A Secret
5 Oberon Warframe

B/C-Hästar:
3 Berghsäker W.F.
9 Ninepoints Winner

C-Hästar:
2 Timotejs Märta
1 Asymmetry
12 Danielle de Leejs

V86-7: 2140m Auto – Spårtrappa

Rätt favorit men underskatta inte ledaren!

9 Kingslayer Pellini är rätt favorit rent kapacitetsmässigt då han står väldigt bra inne i denna spårtrappa. Senast blev han trea på V75 med krafter sparade bakom Riet Hazelaar som är en riktigt bra häst och motståndarna på onsdag är betydligt lämpligare. Känslan är däremot att Daniel inte kommer köra särskilt offensivt då det finns viktigare starter framöver och det öppnar upp loppet.

2 Global Crusader är riktigt snabb från start och kommer mest troligt sitta i ledningen här. Väl i ledningen höjer han sig en nivå till och har tagit sex av åtta segrar från den positionen. Får Henrik Svensson bestämma tempot första varvet så kan han rinna undan.

5 Take This Society har gjort två lopp i den nya regin och kommer allt mer och mer. Detta är en häst man höll högt i tidigare regi och han har varit ute i en del tuffa lopp under fjolåret. Biken åker på till denna start och han är given vid gardering.

Rankingen:
A-Hästar:
9 Kingslayer Pellini
2 Global Crusader

B-Hästar:
5 Take This Society
11 Final Whistle
7 Otroligosåfin

B/C-Hästar:
4 Bang Boomerang
3 Timeless Sunset

C-Hästar:
8 Rossi Palema
10 Harley K.
6 Classics Never Die
1 Vikens Brummer

V86-8: 2140m Auto

Superskräll i avslutningen!

Mycket talar för att 2 Natural Mine sitter i ledningen efter en bit och då kan han bli svår att slå. Senast vann han på bra vis från ledningen men då var det halvvarvet kortare. Nu är det full distans och han möter även bra konkurrenter. Knapp tipsetta men ingen spik.

1 Mister Jupiter tror jag är bästa hästen i fältet, men där har man fått ett besvärligt utgångsläge då han inte är särskilt snabb bakom bilen. Löser det sig däremot är han med och gör upp om segern.

Superskrällen i loppet är 3 Extremely Sweet som var otroligt bra för tre starter där han vann trots galopp i slutkurvan. Han är snabb från start och min känsla är att man kan hitta ner i ryggen på 2 Natural Mine från start. Kommer luckan sen på upploppet har en har riktigt snabb speed att tillgå och till endast 0,3% är han gjuten på kupongen!

Rankingen:
A-Hästar:
2 Natural Mine
1 Mister Jupiter
3 Extremely Sweet

B-Hästar:
9 Clinger
5 No Talking You
7 Shejk
6 Benchmark
11 Beenthereseenthat

B/C-Hästar:
12 Quantity Of Time
10 Holy Ground
8 Capiroska Font
4 Speedy Cash Vicane

 

Bästa spiken:

4 Don Fanucci Zet – V86-4 (70%)

Näst bästa spiken:

7 Kilgore – V86-2 (17%)

Mitt andelsspel hittar ni här!