GS75 tips | Travtips till GS75

Här hittar du tips till GS75 varje vecka.

GS75 tips idag

Gamla GS75 tips

Vanliga frågor och svar om GS75

Vad står GS75 för?

GS75 står för Grand Slam 75, spelformen kallas GS75 eftersom du får utdelning på fem, sex och sju rätt. Blir du ensam vinnare är du garanterad 10 miljoner kronor.

Vad menas med ”rader” på GS75?

Rader är det antalet möjliga utfall på ditt system med de hästarna du har. Det räknas ut genom att multiplicera antalet hästar du har i varje avdelning. Ju fler hästar du har, desto dyrare blir systemet.

Vad kostar en rad på GS75?

På GS75 kostar en rad 1 krona. Kostnaden för t.ex 288 rader är 288 kronor.

Hur köper jag en andel på GS75?

Travcash är ett av Sveriges största och mest vinstrika andelslag på ATG tillsammans. Vi på Travcash har andelsspel i alla olika prisklasser från flera olika tippare. Andelsspelen till GS75 hittar du här: 

Hur hittar jag resultatet från GS75?

Resultatet från en avgjord GS75 omgång går enkelt att hitta på ATG.se under resultatkalendern. Har du spelat själv på GS75 går det att rätta ditt egna system under fliken ”mina spel”, där syns även numret på den vinnande hästen ifall du inte haft med den på ditt system.

Vad är en spik på GS75?

En ”spik” är när du väljer endast en häst i ett lopp. Det kallas för att man ”spikar” en häst.

Allt om GS75

GS75 eller rättare sagt Grand Slam 75 som förkortningen står för, här hittar du allting du behöver och vill veta om spelformen GS75. Allt ifrån hur spelformen fungerar, hur du själv spelar på GS75 och vad allting kostar.

Grand Slam 75 (GS75) är en relativt ny spelform som lanserades av ATG den 5 mars 2017. GS75 går traditionsenligt varje söndag, året om med starttid 15.00. Undantag sker under högtider då V75 kan flyttas till söndagen eller storloppsdagar då det kan vara dubbla V75or under helgen. Vid dessa tillfällen flyttas spelformen GS75 till måndagen därefter, eller så får GS75 stå över helt och hållet.

Hur fungerar Grand Slam 75?

Grand Slam 75 (GS75) är en spelform likt V75 där målet är att få alla sju rätt, vinster delas även ut på sex och fem rätt. Skulle du lyckas bli ensam vinnare med sju rätt på Grand Slam 75 är du garanterad 10 miljoner kronor, dock behöver tävlingarna inom GS75 spelformen äga rum på en svensk travbana för att det ska gälla. En viktig skillnad mot V75 är att radpriset på GS75 är dubbelt så högt – 1 krona istället för 50 öre. Syftet med det högre radpriset är att höja svårighetsgraden.

Blir du ensam vinnare på en Grand Slam 75 omgång där en utländsk travbana arrangerar tävlingarna så är du endast garanterad 5 miljoner kronor.

Hur spelar man på GS75?

Grand Slam 75 är en spelform som spelas via ATG, det går att spela GS75 på ATG.se eller via din mobil/surfplatta via ATGs egna app som går att ladda ner till telefonen. Kuponger till Grand slam 75 kan lämnas in som tidigast onsdag samma vecka klockan 08.00. Sista inlämningstid gäller vid spelstopp som är 15.00 på söndag, samma tid som första loppet börjar inom Grand Slam-spelformen.

Det går även att besöka en ATG-butik där du kan fylla i dina kuponger manuellt och lämna in dina spel på plats i butiken.

Du fyller i själv de hästar du vill ha med i varje lopp, tänk på att desto fler hästar du har i varje lopp desto dyrare blir det.

Vad kostar det att spela på GS75?

Precis som alla andra spelformer inom trav så har Grand slam ett så kallat radpris. Radpriserna varierar beroende på vilken spelform du väljer att spela på, radpriset för GS75 är 1 krona per rad. Systemkostnaden ökar desto fler hästar du väljer att ha med på din kupong.

Systemkostnaden går att beskriva som att varje häst du vill ha med på ditt system kostar 1 krona, multiplicera de antal hästar du har i varje avdelning med varandra för att få fram din slutgiltiga kostnad på systemet. En totalsumma av ditt system tas även fram automatiskt av ATG samtidigt som du fyller i dina hästar.

Reserver

Om en eller flera av dina hästar inte skulle komma till start på grund av en strykning som har skett innan loppet startar, får du automatiskt in reservhästar. Antingen de reservhästar du har fyllt i själv eller de reservhästar du har blivit tilldelad om du inte fyllt i reserver själv.

I varje lopp går det att välja två reservhästar, väljer du inte dom själv görs det automatiskt vid inlämning. För dom som inte fyller i reservhästar själv tilldelas du två reservhästar med högst spelprocent utöver de hästar du valt själv.

Vinstfördelningen på GS75 potten

Prispoolen fördelas bland de system som har 7, 6 och 5 rätt. 40% av potten går till de med sju rätt, 20% till de med sex rätt och 40% till de med fem rätt.

Är det flera system som lyckas få alla rätt så delas vinstpoolen på de system som lyckats få alla rätt, vilket betyder att utdelningen på 7 rätt kan variera. Vinner enbart betrodda hästar under en GS75 omgång innebär det att en större skala av system har alla rätt, vilket i sin tur innebär en lägre utdelning på alla rätt.

Vinner det däremot många lågprocentare (skrällar) gör det att färre system får alla rätt vilket betyder att utdelningen på alla rätt ökar kraftigt.

GS7

Det går även att spela så kallat GS7 där du spelar för endast 7 rätt. Skulle du då lyckas sätta vinnarna i de sju loppen kommer vinsten multipliceras med 2,5 gånger utdelningen på 7 rätt. Viktigt att komma ihåg är att du dock inte vinner någonting ifall du skulle få 6 eller 5 rätt när du spelar GS7.

För att spela för endast 7 rätt, finns det en liten symbol längst ner till höger under din preliminära rad som du fyller i.

Jackpotfördelning i Grand Slam 75

Till skillnad från V75 där jackpotpengarna fördelas till den största vinstgruppen (7 rätt) till nästkommande omgång, så fördelas jackpotpengarna i Grand Slam 75 ut på alla tre vinstpooler. 40% går till 7 rätt, 6 rätt 20% och 5 rätt 40%.

Varför blir det jackpot?

Det finns två olika sätt pengarna går till en så kallad jackpot, som blir av nästkommande Grand slam omgång. Antingen att omgången är så svår att ingen lyckas få alla rätt, vilket betyder att pengar inte betalas ut på 7 rätt. Eller att omgången är väldigt enkel vilket betyder att det är många som får fem, sex eller till och med sju rätt på GS75 spelet. För att de ska bli jackpot måste utdelningen bli lägre än 15 kronor.

Harry Boy – GS75

Precis som de andra stora spelformerna inom trav går det att spela en så kallad Harry Boy. Harry boy är för dig som har lite kunskap inom travet, eller för dig som inte har tid att läsa på inför spelformen men känner att du vill spela ändå.

Fördelen med Harry Boy är att du inte behöver fylla i dina hästar själv, Harry Boy gör det åt dig. Det går även att välja några hästar du känner att du vill ha med i några/något lopp, för att sedan låta Harry Boy fylla i det loppen du inte valt några hästar i. Alla Harry Boy system är slumpartade.

3 olika typer av Harry Boy

  • Harry Boy original – Här får du ett slumpat system med en blandning av skrällar och favoriter.
  • Harry Boy favorit – Harry väljer fler betrodda hästar och mindre skrällar
  • Harry Boy chans – För dig som gillar att chansa, Harry väljer fler skrällar och mindre favoriter till ditt system.

Spela reducerat på Grand slam 75

ATG erbjuder dig ett sätt att betala mer för de hästarna du tror på, och mindre för de hästarna du tror mindre på, detta kallas att spela reducerat. När du spelar reducerat finns det ett antal krav du måste hålla dig till, eftersom du bantar ner kostnaden på ditt egna system. Kraven på ditt system väljer du själv, givetvis måste dina krav sitta för att ditt system ska gå in. Desto mer krav du sätter själv, desto mer får du ner kostnaden på ditt system. Givetvis kan du spela reducerat på ATGs egna hemsida men de finns även andra hemsidor där du kan spela reducerat på.

En av de största hemsidorna för att spela reducerat hos utöver ATGs egna hemsida är https://www.jokersystemet.se/. Där finns även inspelade videoklipp om hur reducerade spel fungerar, med de olika kraven som finns och det du behöver veta.

GS75 tips

Vi på TravTillsammans.se jobbar ständigt med travtips för att erbjuda våra medlemmar gratis travtips varje dag, så gäller även för Grand slam 75. GS75 tipsen hittar du på på denna sida där du enkelt hittar analysen till omgången som gäller för just den Grand slam omgång du vill ha tips till.

I våra analyser hittar du tips och systemförslag till omgången samt en ranking i varje lopp utifrån hästarna vi tror mest på och mindre på. Vi bjuder även på vad vi anser är omgångens bästa spik samt omgångens bästa skräll.

När finns tipsen tillgängliga på hemsidan?

Vi på TravTillsammans jobbar för att ge våra läsare så bra förutsättningar som möjligt inför kommande spelformer. Som regel är våra analyser tillgängliga senast klockan 23:59 dagen innan spelstopp, allt för att ge våra medlemmar och övriga läsare de bästa tänkbara förutsättningar till varje omgång.

Tänk på att det kan ha tillkommit strykningar av hästar efter tipsen är publicerade på hemsidan.

TravTillsammans Facebook grupp

För dig som vill ha senaste nytt varje dag och även livesändningar med våra duktiga travtippare har vi på TravTillsammans en Facebook grupp som är öppen för alla att gå med i. I Facebook gruppen finns även länkar till Grand slam omgången så du enkelt tar dig in till hemsidan via Facebook. För dig som inte får nog av travsnack är vår grupp perfekt för dig.

Det är kostnadsfritt att gå med i gruppen och även fritt att skriva det du tänker om trav i allmänhet.

Andelsspel med TravTillsammans

Vi på TravTillsammans.se erbjuder dig även att spela tillsammans med oss på GS75 där vi har ett starkt lag av tippare. Vi vill att travet ska vara för alla, därför finns det andelsspel i alla olika prisklasser, för att det ska passa just dig om du vill spela tillsammans med oss.

Våra andelsläggare lägger stor tid på varje omgång, därför kan butiksandelarna vara en fördel för dig som inte hinner läsa på inför omgången själv.

Hur köper man andelsspel?

För att spela GS75 t.ex tillsammans med oss på TravTillsammans går du in på ATGs hemsida, sedan går du in på meny fältet högst upp till vänster, där du sedan bläddrar ner och hittar en meny där det står ”butiksandelar”

Det finns ett stort sortiment av olika butiksandelar där du kan välja din favorit att rygga på de olika spelformerna. För att spela med oss på TravTillsammans spelar vi under butiken ”Ica Supermarket Tierp” där våra andelar även säljs på plats på butiken i Tierp, men även på ATGs hemsida.