Avd
Hästar
1
7 Facetime Love
2
1,4,7,8,9,11,12,13,15
3
4 Borups Victory
4
1,2,3,4,8,9
5
1,2,3,5,6,9
6
3,4,5
7
2,3,5
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 9/5 2024 kl 17:21

V75 Umåker 11/5 – 44 miljoner jackpot!

Borups Victory stormar mot Elitloppet efter en seger i Guldbjörken?

44 miljoner jackpot och V75 på min nya hemmabana Umåker med 13 grader och sol. Kan det bli bättre? Knappast. Borups Victory kliver ut som stor favorit efter en imponerande seger i Seinäjoki Race och mycket talar för en start i Elitloppet även om det inte blir seger på lördag.

Bästa spiken hittas redan i inledningen till rimlig procent vilket är en tacksam start att börja jackpotomgången med!

V75-1: 2640m Volt – Klass 2

Vi tvekar inte i inledningen. Här finns bästa spiken!

7 Facetime Love var riktigt bra senast i årsdebuten där han fick trava utvändigt ledaren över lång distans och gjorde det bra som trea. Han är snabb ut i volten och har bland annat spetsat från ett snävt spår fyra. Därmed borde springspåret vara perfekt och han ska ses med bra chans att hitta till ledningen i detta lopp då invändiga konkurrenter inte är särskilt snabba från start. Väl i ledningen är han obesegrad på tre försök och detta tror jag är en häst som är för bra för klass 2. Blir eventuellt barfota bak till denna start och för min del känns det givet att inleda med spik!

4 Fructose tycker jag är värsta motbudet med Mats Djuse i sulkyn för första gången. Detta är en häst som det snackas gott om från Bodentravet och hon ser ut som en riktig häst. Däremot är det tufft att gå ut som sto mot grabbarna och hon kommer behöva en bra resa för att göra sig gällande.

11 From The Hip har sett riktigt fin ut i årets tre starter och senast vann han enkelt över aktuell distans och på samma bana. Tål jobbet på egen hand men från bakspåret kommer det också behövas lite klaff på loppet. Kan vara så att Uffe får fuska bort loppet lite där framme med favoriten och då får övriga konkurrenter tufft.

Rankingen:
A-Häst:
7 Facetime Love

B-Hästar:
4 Fructose
11 From The Hip
9 Cherokee Face
10 Coin Master
8 Frodo De Castella

B/C-Hästar:
6 Sensitive Tile
2 Fantastic Godiva

C-Hästar:
3 Flor Del Inca
1 Perfect Sense H.C.
12 Herkules L.A.

V75-2: 2140m Volt – Diamantstoet

Stall Wäjersten i förarsätet.

9 Dutchess Sun har fått två lopp i den nya regin nu och var riktigt bra vid segern senast. Intressant nu med Mats i sulkyn och med spår två i volten sitter man hyfsat på det direkt. Hon räds ingen rent kapacitetsmässigt förutom 15 Queen Belina, men den hästen har 20 meter att hämta in på henne. Sammantaget borde det vara en hyfsad chans för Mats att hitta först över mållinjen.

7 Mellby Lion kanske kan ta sig till ledningen men endast kanske. Hon är nämligen lite strulig i volten och det kan lika gärna bli galopp även fast hon skött sig felfritt på slutet. Skulle hon däremot hitta till ledningen här måste hon ses med bra chans då konkurrenterna på start inte är det blodigaste.

1 Edsinette är min roliga ide i loppet. Öppnar snabbt i volten och släpper sedan till favoriten Mellby Lion. Med luckan på upploppet kan hon överraska och hon är väldigt bortglömd till endast fyra procent. Var ute och mötte kulltopparna för fyra starter sedan.

15 Queen Belina är bästa hästen i fältet men 40 meter är aldrig enkelt att hämta in.

Rankingen:
A-Hästar:
9 Dutchess Sun
7 Mellby Lion

B-Hästar:
1 Edsinette
15 Queen Belina
8 Luxury River
11 Dino Cream
12 Grit Brodda
4 Bearly Express
13 Vilja T.Y.C.

B/C-Hästar:
5 Sunlight
2 Proximity

C-Hästar:
6 Black Lily
10 Polar Operation
3 Al’s Successor
14 Brida

V75-3: 2140m Auto – Gulddivisionen – Guldbjörken

Insatsen var grym senast. Mot Elitloppet!

4 Borups Victory var hur bra som helst senast i Seniäjoki Race där han krossade Phoenix Photo från utvändigt ledaren och vann sedan enkelt. Han kan öppna snabbt från start och borde ta sig förbi 3 Indy Rock inledningsvis. Håller honom som knapp spetsfavorit då utvändige 5 Milliondollarrhyme kan hjälpa till att hålla ut 6 Castor The Star som är väldigt snabb från start. Kommer Daniel till ledningen med Borups Victory så blir ekipaget väldigt svårslagna, även om ledingen inte nås ska de ses med bra chans. Mot Elitloppet!

Vid körning inledningsvis kommer 8 Brother Bill in i matchen. Gick bra i årsdebuten senast och borde gått fram med det loppet i kroppen. Spår åtta är inte optimalt men det viktigaste är bara att Magnus hittar ner i en rygg att gå i då han har bästa biten till slut. Vid överpace fäller han många.

3 Indy Rock var bra i comebacken senats från utvändigt position om Bengurion Jet. Spännande med Adielsson i sulkyn denna gång och med lämpligare resa fäller han många.

6 Castor The Star gynnas om ledningen nås. Däremot inte säkert att han når dit.

Rankingen:
A-Häst:
4 Borups Victory

B-Hästar:
8 Brother Bill
3 Indy Rock
6 Castor The Star

B/C-Hästar:
9 Axel Ruda
5 Milliondollarrhyme

C-Hästar:
7 Rome Pays Off
2 Hard Times
1 Zorro Swing

V75-4: 1640m Auto – Kallblodsdivisionen – Vårbjörken

Fjolåret var svårt att glömma. Bortglömd i årets upplaga!

3 B.W.Sture vann det här loppet förra året och var riktigt bra från ledningen den gången på en bra tid. Han är väldigt snabb från start när man trycker av honom och mitt huvudscenario är att han tar sig förbi Tjomslands häst från start. Väl i ledningen trivs han ypperligt med sina elva segrar på femton försök och på en fin sommarbana kan han bli svårtuggad från ledningen. Drag!

9 Stallone har varit med i elitkampen två år i rad och siktas nu mot det tredje. I årets första två starter var han väldigt seg och såg inte bra ut. Senast däremot var han riktigt fin när han svepte fältet sista bortre långsidan och vann enkelt. Han har snabb ut och med en bra startrygg sitter han väldigt bra på det redan från start. Går det lite fört fort där många fäller han samtliga!

2 Grislefaksen G.L. visade senast att han kan öppna klart bra och blir därmed att räkna med både i spetsstriden, men även i slutsegern. Han är däremot inte beroende av någon ledning och på ren kapacitet ska han räknas tidigt oavsett position.

Rankingen:
A-Hästar:
3 B.W.Sture
9 Stallone
2 Grislefaksen G.L.

B-Hästar:
4 Järvsjöodin
8 Troll Solen
1 Bäcklös Uriel
11 Tekno Järven

B/C-Hästar:
10 Eld Rask
6 Ard

C-Hästar:
5 Philip Ess
7 Soldhöjdens Drake
12 Philip

V75-5: 1640m Auto – Silverdivisionen

Pass upp för Bodentränarna!

3 Maybach W.F. får en riktig proffskusk i vagnen för första gången i tävlingskarriären vilket känns klart spännande. Han är väldigt snabb ut bakom bilen om man laddar honom och med Adielsson i sulkyn är känslan att det kan bli åka av från början. Håller ekipaget som knapp spetsfavorit i nuläget och i ledningen höjer sig hästen betydligt där han är obesegrad på nio försök. Han vann den här tävlingsdagen förra året och från stallet meddelar man att han snart är i toppform. Givet speldrag!

9 Devils Tongue är bästa hästen i fältet och kör konkurrenterna om ledningen för länge så kommer han in i matchen på allvar. Det som oroar inför lördagens start är formen då han inte fått något lopp i kroppen sedan början på mars. Men det handlar om en riktigt bra häst som mest troligt är med i Norbottens Stora Pris lite senare under sommaren. Rundar samtliga vid körning.

5 Jikken är även han riktigt bra men från femtespåret rikserar han vingel och mycket jobb ute i spåren. Huvudscenariot är att han landar utvändigt ledaren efter en bit och då ska han vara riktigt bra för att slå dem. Platsar i A-gruppen på ren kapacitet

Rankingen:
A-Hästar:
3 Maybach W.F.
9 Devils Tongue
5 Jikken

B-Hästar:
1 Heartbeat Thunder
2 Leave Your Sox On
6 Krakas

B/C-Hästar:
7 Capital Gain C.C.
8 King Of Djazz
10 Gazoline Mearas

C-Hästar:
4 Lexington Tooma
12 Just Celebration
11 Rossi Palema

V75-6: 2140m Auto – Klass 1

Ojämnt lopp. A-gruppen räcker långt.

4 Porofino var helt överlägsen i comebacken där han vann på fina 1.13,3 över lång distans i årsdebuten vilket är väldigt starka papper. Med det loppet i kroppen borde han dessutom ha flyttat fram formen och med det sagt blir han att räkna med i detta lopp. Däremot finns det lite galopprisk från start, men går han iväg felfritt ska han ses med bra chans i detta gäng då Fredrik B Larsson låter väldigt nöjd inför uppgiften.

5 Mellby Knekt var grym efter startgaloppen senast på Bergsåker där han tappade mycket mark och känslan är att det var segern som rök. Han är väldigt snabb ut bakom bilen och vid felfri avgång tror jag han sitter i ledningen efter en bit med Jorma i sulkyn. Väl där är mycket vunnet och han är given i A-gruppen.

3 Jamie Sisu är en vinnartyp som Salmela pratar väldigt gott om. Årsdebuten avklarades på bästa vis och loppet på lördag har man siktat på en längre tid. Tål jobbet på egen hand om ska räknas i segerstriden.

2 Arpi Broline tas med vid ytterligare gardering. Barfota runt om för första gången och hemmaplan.

Rankingen:
A-Hästar:
4 Portofino
5 Mellby Knekt
3 Jamie Sisu

B-Hästar:
2 Arpi Broline
1 Soccerbox
11 Magical Survivor
12 Saxton

B/C-Hästar:
7 G.K.Talisman
8 H.P.Roadrunner

C-Hästar:
9 Burn Notice
10 Party Brodda
6 Priscilla Håleryd

V75-7: 2140m Auto – Bronsdivisionen

Kapabel herre i årsdebut.

5 Never Mind’em gjorde några väldigt fina prestationer under fjolåret när han fick börja tävla barfota runt om. Nu är det årsdebut men han är snabb från start och går optimalt utrustningsmässigt. Rent kapacitetsmässigt tror jag det är bästa hästen i fältet och skulle han bli släppt till ledningen av Henrik Svensson och 2 Underbarosåfin så har Magnus en bra chans i avslutningen. Knapp tipsetta på kapacitet och loppscenario.

2 Underbarosåfin utmanar rejält om ledningen initialt och sen är det upp till kusken Henrik Svensson om han vill köra i den positionen. Skulle han köra i ledningen blir det väldigt intressant då jag tycker han går allra bäst därifrån. Blir dessutom andra barfota runt om i karriären vilket känns spännande om han körs i ledningen.

3 Kingslayer Pellini är given bakom dessa två. Gick bra för två starter sedan bakom Riet Hazelaar och avgjorde på bra vis i den senaste starten. Är en tuffing som tål mycket jobb och står bra inne i klassen.

Rankingen:
A-Hästar:
5 Never Mind’em
2 Underbarosåfin

B-Hästar:
3 Kingslayer Pellini
4 B.Sacamano
11 No Limit Express
9 Västerbo Tramp

B/C-Hästar:
7 The Oak L.A.
6 Djang Limit
1 King Of The North

C-Hästar:
10 Inge B.Svärlig
8 Bettle Hanover
12 Bollinger Bishop

 

Bästa spiken:

7 Facetime Love – V75-1 (30%)

Näst bästa spiken:

4 Borups Victory – V75-3 (55%)