Avd
Hästar
1
1,2,3,4,5,6
2
5 Janks Morton
3
1,6,9
4
1,2,3,4,6,7,11,12
5
3,4,6,7,11
6
3,7,9,12
7
9 It’s Peppertime
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 1/2 2024 kl 19:10

V75 Solvalla 3/2

Solvalla och finaler inom Svenska Travligan väntar, samt Margaretas Tidiga Unghästserie där fyraåriga hingstar och valacker gör upp om 300 tusen kronor till vinnaren.

Förra lördagen var otroligt svår där sju rätt resulterade i 5,8 miljoner kronor. Skulle bli väldigt förvånad om denna omgång ger liknande pengar då den ser rätt favoritbetonad ut på förhand. Har ändå hittat rätt intressanta drag i omgången som kan hjälpa till med att förbättra utdelningen litegrann.

Jag spelar alltid för att vinna stort. Min bästa spik i omgången tror jag bara vinner oavsett position och undertecknad gör ett försök att fälla omgångens största favorit.

V75-1: 2140m Auto – Silverdivisionen, Final

Smått öppen inledning

6 Larry Wood fick dessvärre trafikstrul i sin senaste start där Joakim Lövgren valde ett mer defensivt upplägg genom att sitta kvar i andraspår när ”tåget” gick i tredjespåret. Spurtade dock bra sedan när luckan kom och formen borde vara bra. Från spår sex bakom bilen tror jag ekipaget laddar från start för att hitta en vettig position då han är hyfsat snabb bakom bilen. Denna gång borde man även vara mer intresserad av ett offensivt upplägg då mer pengar står på spel. Väl på upploppet tror jag han fäller många. Spelvärd tipsetta.

1 Joe Dalton galopperade, mest troligt, bort segern i sin senaste start där han svepte fältet i tredjespår och galopperade som ensam ledare på upploppet. Han öppnar väldigt snabbt från start och tar hand om ledningen om ekipaget så vill. Tveksamt dock om man vill köra i ledningen då han går väldigt bra bakom hästar också. Oavsett ledningen eller rygg ledaren ska han räknas tidigt i detta lopp.

4 Global Classified gjorde ett väldigt bra lopp från utvändigt ledaren senast där 2 Barbro Kronos fick bestämma farten från ledningen. Nu hoppar Magnus A Djuse upp i sulkyn igen och man har dessutom fått ett bra spår bakom bilen. Han är snabb från start men tar inte hand om ledningen initialt, men borde hitta en vettig position. Slipper han göra allt jobb själv denna gång är han långt framme när loppet avgörs.

Rankingen:
A-Hästar:
6 Larry Wood
1 Joe Dalton
4 Global Classified

B-Hästar:
2 Barbro Kronos
3 Major Ass
5 Red Mile Brodde
11 Corazon De B.
8 Run N’Cola

C-Hästar:
12 Combat Fighter
7 G.R.J.’S Wolverine
10 R.K.King

V75-2: 2140m Auto – Klass 2, Final

Blivande topphäst med toppchans.

5 Janks Morton ser ut att vara ett riktigt ämne som kan bli hur bra som helst. Senast vann han väldigt enkelt på V75 med mycket krafter sparade och nu växlar man dessutom upp med amerikansk sulky för första gången. Han har inte visat sig vara speciellt snabb från start, men borde kunna öppna vettigt. Oavsett position tycker jag han ska ses med väldigt bra chans och jag spikar utan att tveka.

6 Mellby Jail vann även han på ett enkelt vis senast där han tog fart mot ledningen och stannande där hela vägen in i mål. Han är snabb från start och Jorma kör mest troligt full fart framåt i ett försök att överta ledningen från 2 Grace Trot. Mitt huvudscenario är att ekipaget sitter i ledningen efter en bit, men tror ändå de får svårt att stå emot favoriten. Vid gardering.

2 Grace Trot fick en perfekt resa i andraspår serverad av Claes Sjöström och avgjorde sedan enkelt när anfallsorder gavs på upploppet. Nu möter hon tuffare motstånd men utrustas även hon med amerikansk sulky för första gången vilket känns spännande. Hon är snabb från start och tar mest troligt hand om ledningen initialt. Med bra resa längs vägen utmanar hon favoriten om han har en sämre dag.

Rankingen:
A-Häst:
5 Janks Morton

B-Hästar:
6 Mellby Jail 
2 Grace Trot
8 Global Dependable
3 Kapten Nemo
1 All About You
12 Express Cash
4 Maverick Meerkat

C-Hästar:
11 Vikens Bonjour
10 Quick Run
9 In Your Time
7 Light In

V75-3: 2140m Auto – Gulddivisionen

Favoriten startar i en klass för sig och viss ser det bra ut, tyvärr..

6 High On Pepper har varit galet bra under vintern och kommer med fem raka segrar till lördagens start. I de två senaste loppen har han fått göra allt grovjobb själv och det har verkligen inte varit några bluffsegrar han har staplat upp. Rent kapacitetsmässigt ska han bara städa av detta gäng men det har varit en lång säsong för hans del och 75% är för mycket för mig när det kommer till spel.

1 Sweetman var otroligt bra senast, sett till att däcket på vänster hjul var punkterat och har sprang i princip på fälgen flera hundra meter. Han växer flera klasser i ledningen och här kommer Adrian Kolgjini gasa allt vad som går för att hålla upp ledningen i ett försök att leda loppet runt om. Kan absolut gå om favoriten har en sämre dag och Sweetman är given i A-gruppen för min del.

9 Milliondollarrhyme åker med vid ytterligare gardering då han trivs väldigt bra under vintern. Från spår nio finns alternativet att antingen rygga 1 Sweetman i hoppet om rygg ledaren, eller sitta kvar i andraspår och haka på i rygg när 6 High On Pepper kommer stormandes i tredjespår. Överst i B-gruppen.

Rankingen:
A-Hästar:
6 High On Pepper

1 Sweetman

B-Hästar:
9 Milliondollarrhyme
5 Dark Roadster
8 Night Brodde
7 Chestnut Hill

C-Hästar:
3 Ubiquarian Face
3 Västerbo Grosbois
2 Order To Fly

V75-4: 2140m Auto – Margaretas Tidiga Unghästserie – Fyraåringslopp Hingstar/Valacker

Öpppet lopp. Intressant!

6 Leo The Lion har jag fått feeling för här. Han öppnar inte speciellt snabbt bakom bilen, men då det ser ut att bli körning från start tror jag det gynnar honom. Senast på V75 fick han inte riktigt fäste på banan och insatsen såg därför sämre ut än vad den egentligen var. Rent kapacitetsmässigt tror jag han står sig rätt bra i detta gäng och ser det även som ett plus med Mats E Djuse i sulkyn.

12 Bear High har fått ett riktigt dåligt läge med spår tolv bakom bilen men det kan också vara bästa hästen i fältet. Det ser även ut att bli lite körning från start vilket gynnar honom med bakspår. Vid körning under loppets gång fäller han många.

2 Never Give Up håller jag som spetsfavorit för nuvarande och är därmed högt upp i rankingen. Senast galopperade han från start men återkom bra efter det och insatsen var klart godkänd. Hittar ekipaget till ledningen och får bestämma tempot blir de inte lätta att slå, men risken är att det blir hårt tempo längs vägen vilket skulle missgynna dem.

Rankingen:
A-Hästar:
6 Leo The Lion
12 Bear High
2 Never Give Up

B-Hästar:
3 Bicc’s Tobee
7 Baron Tilly
11 Top Score
4 Kenobi Mearas
1 Call Me Gleipner
10 Maserati Hall
5 Hoohoo Haahaa

C-Hästar:
9 Scorpion Tile
8 Forbidden To Rest

V75-5: 2140m Auto – Klass 1, Final

Intressant utrustnings ändring. Ensam A!

4 Winterburn fick ett otacksamt lopp senast där han hamnade sist utvändigt och hamnade i dåliga ryggar under slutvarvet. Nu är det helt andra förutsättningar med bra spår bakom bilen och en amerikansk sulky för första gången i karriären. Han öppnar väldigt snabbt från start och mitt huvudscenario är att ekipaget hittar till ledningen. Väl i ledningen är han obesegrad på fyra försök och därifrån ska konkurrenterna vara bra ifall de ska slå honom. Spikförslag.

11 Global Caps bara vinner och vinner och kommer med tio segrar på elva starter. Imponerande. Den amerikanska sulkyn åker på igen nu när det är autostart och det känns som ett plus. Bakspår är inte det bästa men han är så pass bra att han kan lösa uppgiften ändå. Given vid gardering.

7 Vision Of Gideon ska bli väldigt spännande att se med amerikansk sulky om så nu blir fallet. I den senaste starten var han tvåa bakom Swish The Cash, som visat sig vara alldeles för bra för klassen. Nu är det förvisso återigen bra motstånd men han är bra själv också. Farlig skräll att glömma till endast tre procent.

Rankingen:
A-Häst:
4 Winterburn

B-Hästar:
11 Global Caps
7 Vision Of Gideon
3 Moses Boko
6 Jalapeno K.
10 Global Difference
2 Edforever
8 Bottnas Justin

C-Hästar:
9 Current Leader
5 Yavapai Point
1 Gentleman Sisu
12 Mister Vredebest

V75-6: 2140m Auto – Diamantstoet, Final – Spårtrappa

Rejält intryck på favoriten senast. Men motbud finns!

7 Jurista var riktigt fin i den senaste starten där hon fick testa en amerikansk sulky för första gången. Då tog hon hand om ledningen enkelt och vann sedan på en bra tid för årstiden med vad som såg ut att vara krafter sparade. Nu ser hon ut att komma till ledningen återigen och därifrån kan hon bli svår att slå. Givet förstaval.

12 Lady Beluga hamnade sist utvändigt i den senaste och fick alldeles för långt fram till segern den gången. Spurten på upploppet var dock riktigt bra och hon går alltid hela vägen till mål. Hamnar hon vettigt på det är det inte omöjligt att hon spurtar ner alla. Tänkbart lås i omgången.

9 Future Sox satt fast med mycket krafter sparade i sin senaste start och ser verkligen ut att komma med full form inför lördagens start. Spår nio nu blev helt okej då hon kan spara speeden till slut. Plus med amerikansk sulky också nu när det är autostart.

Rankingen:
A-Hästar:
7 Jurista
12 Lady Beluga

B-Hästar:
9 Future Sox
3 Penthouse
13 Olga Utca
8 Jewilla
6 Daytona Roc
2 Power Vacation
4 Dino Cream
11 Xerava C.D.

C-Hästar:
1 Xia Lloyd
10 Florence Ima

V75-7: 2140m Auto – Bronsdivisionen, Final

Högt tempo där framme väntar. Spikförslag i avslutningen.

9 It’s Peppertime var tillbaka på tävlingsbanan senast efter cirka två månaders uppehåll och gjorde det bra då från spår tolv. Med det loppet i kroppet borde han ha flyttat fram formen och har dessutom fått ett bättre läge till lördagens start. Spår nio passar honom perfekt då han inte är snabb från start och sitter nu i ett andraspår direkt. Det ser även ut att bli tempo där framme då 5 Danao Degli Dei gillar att springa i sitt egna tempo där framme. Med tempo längs vägen tror jag It’s Peppertime har bra chans att spurta ner samtliga och jag avslutar omgången med spik.

3 Winner Brodde är en bra häst för bronsdivisionen och kan absolut vinna detta lopp. Han är inte jättesnabb från start men borde hitta vettig position. Gynnas även kraftigt, enligt mig, när han får tävla i den amerikanska sulkyn vilket nu blir fallet. Given vid gardering.

5 Danao Degli Dei är väldigt bra, men tenderar att bli aningen pigg när han får springa i ledningen vilket nu mest troligt blir fallet. Håller han sig dock lugn ska han ses med möjligheter att vinna detta lopp men min känsla är att detta är en utpräglad sprinter.

Rankingen:
A-Häst:
9 It’s Peppertime

B-Hästar:
3 Winner Brodde
5 Danao Degli Dei
11 Esposito
8 Xanthis Hilton
10 Money Smile
12 Triton
6 Midnight Special
2 Gloster Gladiator
4 Tearsinheaven

C-Hästar:
1 One Cristal
7 Will I Am

 

Omgångens bästa spik:

5 Janks Morton – V75-2 (37%)

Omgångens skräll:

6 Larry Wood – V75-1 (2%)

Lycka till i helgen, Mvh Simon

Mitt andelsspel hittar ni här!