Avd
Hästar
V75-1
2-3-6-7-8-9-10-12
V75-2
3-4-5-9-12
V75-3
ALLA
V75-4
4-8
V75-5
3 Filippa B.J.
V75-6
2 Kinglet Bird
V75-
2-3-4-5-8-11-12
Helenas Toliga & Troliga
300kr/andel
Skribent: Helena Holm
Publicerad: 18/8 2023 kl 14:25

V75 Romme 19/8

Goddagens, kära Trav-fantaster! 

Det är med stor glädje jag äntligen offentliggör min framtid här på Travcash och TravTillsammans. Bestämt var redan att jag givetvis fortsätter som spelläggare men eftersom det inte verkade finnas någon ände på varken önskemålen eller hejaropen om en fortsättning som skribent efter mitt sommarvikariat så är det nu spikat:

Inför varje ordinarie V75-omgång (i regel lördagar) så kommer även jag att skriva en hel analys, den kommer att publiceras här på TravTillsammans.se och laddas upp under fredagen. En direktlänk till analysen kommer delas i Facebook-gruppen Andelsspel med Travcash och i kommentarstråden kommer jag, precis som i somras, försöka vara behjälplig och svara på era frågor så gott det går. Är lite tagen över all den fina respons som inkommit och jag är minst sagt peppad och glad åt chansen man nu ges. Let’s do this!

Travcash-laget har toppat formen lagom till högsommaren och semestern. Verkar som om både rycktussar och norsk dragits och vinsterna avlöser verkligen varandra – superkul! Missa därför inte att gå med i vårt andelslag och rygga din favorit!)

Gå med i andelslaget!

Många av er vet säkert redan att denna helg brukar vara allt annat än lättlöst, ingen har lyckats sätta sjuan de senaste två åren – snacka om att gå ut stenhårt direkt!
Nedan finner ni min analys och jag hoppas att mina tankar kan vara till hjälp i jakten på 7 rätt.

Kommer slänga in några nästintill osannolika ”ensam kvar”-hästar som de flesta säkert skakar på huvudet åt – men det är ju just dessa man vill hitta för med jämna mellanrum så händer det:
– Rullgardinen dras ner för 99,3% av spelarkollektivet och drömmen är väl att en dag vara en av de kvarvarande 0,7%?
Helt fritt att både Hissa och dissa – men förhoppningsvis hittar ni nånting som tilltalar och platsar på er kupong! Lycka till!

V75-1 2140m volt – Klass 1

Viss skrällfeeling finns – risk föreligger dock att vi inleder med en klassisk Firma Redén-Kihlström.

7 In Love Mearas gav sig lite väl enkelt senast i mitt tycke och det kan mycket väl vara så att distansen inte var den mest optimala. Två lopp i kroppen sen regibytet och man testar nu att rycka samtliga skor. Mycket startsnabb och loppets troliga ledare, placeras överst i ranken men garderas då det finns mycket kul bakom i detta jämna fält.

Omöjligt att veta vad man får då 6 Leroy Boko blandar och ger ruskigt mycket i prestationerna och Conrads taktiska upplägg är minst lika ovisst.
I senaste framträdandet blev han för pigg i ledningen och släppte allt in på upploppet, men näst senast smögs han med i rygg på ledaren och efter en perfekt lucka i sista sväng skrällvann han till fina 4,5%.
Känslan är att han trivs bäst med ryggresa och drömmen på lördag vore en repris på Solvalla-starten; spetsar initialt för att relativt omgående släppa till favoriten från springspåret utanför och i den bästa av världar bjudas på ännu ett ”Sesam, öppna dig” och speeda hem ännu en viktoria till fin singelprocent.

12 Izola Silvåkra var man givetvis med på senast, hon öppnade första 500m riktigt snabbt men kunde sedan släppa till favoriten och smygas med vinnarhålet och efter en perfekt lucka i sista sväng så blev segern enkel (har ni hört detta förut?). Izola är en rejäl märr med fin form men läget är ett helt annat denna gång. Utöver detta så kan hon vara rätt stökig i voltstart men håller hon rätt gångart så rundar hon många, gynnas om högt tempo.

2 Notorious Zon fick trava utvändigt senast men höll riktigt bra till fjärdepriset. Har lyft sig sen kastrationen i höstas och gått från klarhet till klarhet i år.

9 Future Sox står nästintill perfekt inne i klassen och är van att möta rätt hårt motstånd. Hon är nästan alltid med ”där framme” och sådana hästar sätter förr eller senare nosen först. Blev fast med sparat senast och på lördag får hon upp Jepson i jollen – något som ändå måste anses vara hennes bästa körsven nånsin. Trots allt detta så visar strecken blygsamma 1,5%.

Startsnabbe 10 Blauer Max missgynnas av läget och behöver tur men det finns fart, han är faktiskt inte långsammare än många av de andra och håller fin form. Jag är kanske partisk då jag var en av få som faktiskt hade streckat honom när han tokskrällde på V86 i våras. Är i skrivande stund streckad på 0,47% av kupongerna.

Främst rankade: 7-6-12-2-3-9-8-10-4-5

V75-2 2640m Auto – Klass 2

Denna avdelning blir lite av en vattendelare på lördag – tre hästar är nästintill jämnstreckade och kan vara ett tryggt lås – menden fräcka tar ställning och spikar.

5 Great Time Trot var spelad till favorit före ingen mindre än Tetrick Wania i Breeders Crown för 2-åringar hösten 2021, det säger en hel del om kapaciteten. Åkte dessvärre på en skada och var borta från tävlingsovalen i 1,5 år. Har nu ett kval och två lopp i kroppen och det var på ett minst sagt rejält sätt han vann på från dödens senast och detta måste ha fört fram honom rejält. Har av förståeliga skäl minst rutin i gänget men jösses vilken spännande häst att följa.

3 Effective har prenumererat på silvermedaljerna i år, skapligt kuskplus nu och god chans att nå ledningen här. Har dock noterat att han kan bli rätt het om det laddas för hårt så frågan är hur mycket man vill trycka av eller ens svara när favoriten ställer frågan. Har gått fina tider och slipper han onödig press från övriga spetsaspiranter så kan han absolut leda hela vägen in i mål och därmed spräcka årets segerolla.

9 Jobspost schasade jag senast för att istället spika tredjehandsfavoriten (Deeply Express) och en stor anledning till detta var just distansen – han är ingen sprinter.
Står fast vid detta och konstaterar att det med andra ord kan det vara dags denna lördag istället. Har strulat lite bakom bilen tidigare så bakspår behöver inte vara någon nackdel, speciellt inte då det ser ut att kunna bli lite körning initialt och då gynnas verkligen denna rejäla herre.

4 Gingras är rätt startsnabb och uppträder allt bättre och bättre i loppen med detta har också segrarna kommit. Besitter en bra speed och avslutar alltid ärligt hela vägen in i mål. 2,81%.

Främst rankade: 5-3-9-4-10-12-2

V75-3 1640m Auto – E3 Final – Hingstar/Valacker

Storfavorit i fara?

Snart måste det väl ändå vända för gul kusk?
Det vill sig inte alls med storfavoriterna just nu och det går uppenbarligen troll i detta.
På sju försök så har dessvärre ingen infriat förväntningarna och fram tills det att motsatsen bevisats så känner jag att det känns tryggast att gardera.
Ställer mig också lite frågande till skicket som flera av stallets startande hästar visades upp i under onsdagens V75-omgång, de lämnade en hel del i övrigt att önska.

Jag har tidigare höjt 1 Expo Wise As till skyarna och vidhåller att han är en häst utöver det vanliga men på lördag kommer jag som sagt att gardera, jag skådar nämligen inte bara ett utan ett par orosmoln. Ovan nämnda osäkra stallform är givetvis det det ena, likaså spåret men också den höga streckprocenten (52% och stigande).
Hingsten har tidigare uppvisat en hel del hetsiga tendenser och har vid ett tillfälle startat från spår 1 bakom bilen (visserligen i början av karriären) och då kastade han sig hejdlöst i galopp innan bilen släppte. Frågan är hur mycket man vågar man ladda på lördag?
Jag finner även denna statistik småintressant: 36 korta E3-finaler har körts inom V75 och ingen har lyckats segra från det innersta spåret.

Loppets andra italienskfödda häst 6 Epsom As har segrat 5 av 7 starter och i karriärens åttonde start är det nu dags: från att ha gått med järnskor r.o. så ryker nu framskorna helt och på bakfötterna slår man istället på ett par lätta alu-skor. Det här ska bli mycket spännande att se och jag hoppas allt faller väl ut. Han har redan visat att han besitter en del fart, jag menar: Travar man 12-tider över medeldistansen iklädd järnpuppor – vad kan man då åstadkomma utan?

Om favoriten körs avvaktande från start så hamnar 2 Immortal Doc sannolikt i vinnarhålet (andra in), känns spontant som om det kan bli tufft att vinna men en Plats eller varför inte en Tvilling med honom? Kan ge fint odds.
Utspelar sig detta scenario så är 5 S.G. Dracarys den sannolika ledaren och från den positionen är han obesegrad. Jag är däremot inte helt övertygad om att den lille krigaren håller hela vägen in i mål.

7 Global Escape kan öppna väldigt snabbt men fick ett trist läge och det är högst oklart hur man väljer att göra från start. I senaste framträdandet flåsade han Gocciadoro i nacken sista 500m och gick i mål som två bakom Expo Wise As med en hel del krafter sparade. Jag har funderat en hel del på om Daniel W skulle kunna chockera och kuppa sig till ledningen – och DÅ blir det tufft för övriga vill jag lova. Global Escape är nämligen den enda i fältet som lyckats matcha storfavoritens rekordtider (m) – detta utan att ha haft fritt spelrum… 3%.

Kullens 2-årskung 9 Fiftyfour dras med ett trist bakspår men har iaf fått en startsnabb rygg (2) och kan komma rätt bra på’t ändå. Given i striden. 8 Frank S.H. känns bortlottad men hans kapacitet väger upp lite, kan nog plocka med sig en fin peng hem.

Främst rankade: 1-7-6-9-5-8-2

V75-4 2640m Auto – Gulddivisionen

Favoriten är obesegrad från spets – men har aldrig vunnit över distansen.

4 Global Badman fick ett perfekt läge och borde släppas till spets efter en bit och därifrån ska han slås – statistiken visar fina 9/9. I senaste framträdandet fick vi ett kvitto på att formen är intakt, han hängde på duktigt i rygg på ledaren och kom i mål som trea bakom två elitloppsdeltagare (bl.a. Mister Hercules). Aktionen var inte fläckfri sista biten men det gick å andrasidan väldigt fort, sänkte sitt rekord med nästan en sekund.
Han skulle kunna vara ett spikalternativ men jag själv är lite ärrad, har singlat honom vid ett flertal tillfällen och jag skojar inte när jag säger att han bränt varenda gång. Vet t.ex. inte vad han gjorde på Solänget i höstas men mitt på bortre lång föll han helt plötsligt ur travet nästan flöt in i galopp, som om han slappnade av lite för mycket när spetsstriden var avgjord, rent slarv. Han har inte spikats sen dess men efter nästan ett år så förtjänar han kanske en ny chans…

8 Mister Hercules har nu två lopp i kroppen efter lite vila, föll verkligen med flaggan i topp som tvåa  från utvändigt ledaren senast. På en bra dag så kan han absolut tugga ner detta motstånd men han är väldigt ojämn. 2 Revelation sliter med travet utan att de hittar felet, får han det att flyta så är han givetvis med i striden.

Den italienska Derbyvinnaren från 2021 7 Charmant De Zack spikades med framgång näst senast, han var då riktigt, riktigt läcker och utklassade sina konkurrenter. Stötte på övermakten (San Moteur) i Årjäng efter det och gjorde det bara okej som 5:a (visade sig att han åkt på en halsinfektion).
Lägger ingen större vikt vid att det gått över en månad sedan dess för de verkar medvetet bara starta max en gång i månaden, han är kanske lite skör. Stallformen är som sagt oviss men om allt är i sin ordning så kan ha absolut vinna detta, kanske testar man för ledningen och då blir det nog åka av.

Det ska bli spännande att se hur kriteriefyran 5 Consalvo står sig mot de svenska hästarna när han nu besöker Sverige igen, han körs av en av Finlands främsta kuskar och den 6-åriga Ready Cash-hingsten har lyckats skrapa ihop över 3,6 miljoner kronor vilket måste ses som imponerande då han nästan uteslutande tävlat i Finland där prissummorna inte är i närheten av våra. Just nu streckad till 4%.

Hederskillen 10 Diamanten presterade över förväntan i comeback efter 2 mån vila. Tråkigt med bakspår men över 2640m gör det inte jätte mycket och han kommer serveras en fin resa och med klaff fäller han många över Rommes lång upplopp. Går väl egentligen ut över ”fel” distans och blir i och med detta inte särskilt mycket anlitad, statistiken visar dock att att fem starter gjorts och han har faktiskt segrat vid ett tillfälle (5 1-0-2).
Tycker att det är ett roligt lyxstreck om man har råd – när får man annars Björn Goop till under 3%?

Främst rankade: 4-8-7-5-2-10-1-3

V75-5 1640m Auto – Bronsdivisionen – Fördel ston

Hon har slagit grabbarna förut – mycket avgörs i starten.

3 Fillipa B.J. överraskade mig genom att hålla upp spår 1 på Solvalla näst senast vilket också höll hela vägen in i mål, vann på fina 10,8 och hon fällde omgångens största favorit (Castor de Star). Riktigt imponerande! Hade en omöjlig uppgift senast men prestationen i sig var det inget fel på. Skulle hon lyckas trycka sig förbi invändiga hästar och nå spets så säljer hon sig dyrt, favoriten (5) måste rycka upp sig avsevärt och visa bra mycket mer jävlaranamma än senast – annars tar han aldrig denna järnlady utvändigt. Den riktigt fräcka tar ställning och spikar till fina 22%.

5 Lindysmusclemania ”borde” ha vunnit senast efter att ha serverats en perfekt resa i andra ut. Lämnade övriga konkurrenter i sista sväng och man tänkte att det var klart men sen slog han bara av. Jag tyckte som sagt inte att han visade någon vidare kämpaglöd och vi har som sagt sett andra favoriter åka på rådäng utvändigt Filippa.
Första starten över distansen på svensk mark är givetvis spännande.

2 Mellby Imperial har visat att han kan öppna ganska bra bakom bilen och kan absolut räddas av solfjädereffekten. Med Magnus Djuse i jänkarvagnen och ett lopp i kroppen efter vila så kan han inte ses med annat än god chans. Måste däremot rekordsänka rätt rejält.

När två (eller tre?) träter… Ja, då kan det, som så många gånger förr, och öppna upp sig för skrällar. 9 La Sassicaia har hunnit bli 6år och ska nu till att göra blott andra starten i livet över distansen. Vann efter perfekt resa näst senast men hade otur och drogs bakåt i klungen av trött häst gången efter, såg annars fin ut mellan hästar när hon väl fick fritt. Bra smygläge och kan absolut smälla till om det skulle köras High Chaparall. 6 Marlon Boko vinner inte ihjäl sig men är duktig, är allt som oftast med där framme och med ’Gubben i lådan’ i jollen så kan allt hända.

Främst rankade: 3-5-2-9-5-4-1-12

V75-6 1640m Auto – E3 Final – Ston

2 av 10 startande debuterar över distansen – en utav dessa är favoriten.

Daniel Redén låg rätt lågt med 2 Kinglet Bird inför debuten, den starten såg han mest som ett test men hon vann givetvis enkelt från ledningen utan att behöva ta ut sig i vad som skulle kunna kallas för en perfekt debut, Jag håller henne som spetsfavorit även på lördag – trots ett par rappa utvändiga konkurrenter. Hon har hittills inte bommat ledningen från framspår och väl där så har jag svårt att se någon skruva upp tempot utvändigt om henne utan att bränna alla sina egna chanser. Är knappast sämre med loppet i kroppen och DR har säkert skruvat lite på detaljerna och jag läste mig till att de nu lättar henne i balansen då detta lopp är vad de siktat mot.

Jag utsåg Kinglet Bird till omgångens bästa spik tidigare i veckan, låg då på rimliga 42% men ett dygn senare (fredag f.m.) är hon nästan uppe på 62%, alltså 4ggr så mycket som andrahandsfavoriten… Hm. Finns alltså ett stort spelvärde bakom henne och jag funderar nu på om man ska garderar på några system.

Ska helt ärligt erkänna att jag haft lite svårt att ta till mig 4 Larah Westwood, ja fram tills det att de hängde på henne jänkarvagnen då – vilket lyft! Tre raka segrar har det blivit och hon har verkligen sett läcker ut och inte har det varit slutsålt i mål heller. Gemensamt för samtliga vinster är att hon körts i ledningen, nu riskerar hon en helt annan resa då det blir svårt att ta sig inte förbi favoriten även om hon öppnar kvickt. Till 15% är hon given på kupongen för de som garderar.

Vidöppet om det skulle gå utanför någon av de ovan nämnda och det går att fynda ett par riktigt fina märrar till 2-4%:

8 Coral Coger drog nitlotten och startar lägst ut på vingen. Kan trots detta bjudas in i matchen om de startsnabba inte kommer överens och nästintill spränger ljudvallen första halvvarvet. Hon avslutade väldigt fint i Långa E3 och plockade också hem miljonen – denna gång hänger man på den amerikanska vagnen för allra första gången.
6 Knickers Sisu
kom punschigt på’t senast och Magnus valde då att ge henne en snäll resa invändigt, såg fin ut och gick i mål med allt sparat. Nu är hon anmäld barfota r.o. för första gången.
5 Kitty Hawk kan öppna pilsnabbt men har dummat sig med galopp i starten två gånger i rad nu, man återgår därför till vanlig sulky och hoppas att sidostängerna kan hjälpa henne.
Det finns en chans att gul kusk är mer än revanschsugen inför detta lopp och från ett fint läge får 3 Esmeralda Bez förhoppningsvis en vilsam resa där hon slipper göra grovjobbet – kommer då bjuda på en sylvass avslutning.
I rygg på favoriten finner vi sannolikt 1 A Teaser – kanske inte räcker till vinst men ytterligare ett Plats- eller Tvillingspel?

Främst rankade: 2-4-8-6-3-5-1-10

V75-7 2140m Auto

Det är nog många som spikar eller låser sista avdelningen – det kan därmed löna sig att gardera och hoppas på favoritfall just här..

3 Don’t Say Gar har imponerat rejält och kommer nu med tre raka segrar. Fick ett fint utgångsläge i denna Silverdivision (fördel Ston) och det skiljer nästan en halv miljon kronor mellan henne och loppets ”rikaste karl” (4). Det mesta talar för att hon tar ännu en seger men jag vill nog gardera lite grann iaf.

Stefan P Pettersson börjar äntligen få ordning på 2 Born To Run och det ska bli intressant att se honom över medeldistans igen nu när formen sitter där.
Vann på 11,9 förra sommaren och Don’t Say Gar rekordsänkte senast när hon vann på 12,3. Kan bli en häftig duell!

8 Aragorn As kan mycket men verkar söka lite efter toppformen, utgångsläget gör inte saken bättre. 4 Donizetti verkar närma sig formen, såg lite småknackigt ut till och från senast men han avslutade helt klart bra från uselt startspår. En mycket kapabel häst som galopperat bort mycket pengar under karriären men har glädjande nog varit felfri i de tio senaste starterna.

12 Laredo Boko har ännu inte vunnit från bakspår bakom bilen men stallet meddelar att han håller väldigt fin form och han är en av flera som kommer bida sin tid och om det blir fart på tillställningen så kommer hans styrka väl till pass (6%).
11 Hidalgo Heldia har vi inte sett alltför mycket av denna sommar men vi alla vet att om någon kan flytta på sig så är det han. Har tyvärr inte fått till det på slutet och just detta, i kombination med bakspåret, gör att han nu blir rätt bortglömd men tänk den dagen då bitarna faller på plats igen – då kan jag lova att han fäller många, förmodligen alla. Tänk om det blir imorrn?

5 Digital Class (just nu streckad till 1,88%) hänger med i alla tempon och har vid flera tillfällen visat att hon besitter fin styrka men vinner inte så ofta – endast 9 segrar har det blivit på 111 starter (8%) – MEN…
– Hon har segrat dubbelt under både 2021 och 2022 och har besökt Romme vid fyra tillfällen under karriären; vid näst senaste besöket så vann hon på V75, från spåren precis bakom bilen – tillsammans med Ulf Ohlsson. Streckprocenten? 0,87%.
– Sa jag att hon fortfarande inte segrat under 2023?

Främst rankade: 3-2-4-12-8-5-11-6

Med detta sagt så önskar jag ett stort lycka till!
Mvh, Helena

 

⚓ Omgångens bästa spik: 2 Kinglet Bird (V75-6)

🎇 Omgångens roligaste skräll: 7 Global Escape (V75-3) 3%

Till laget!