Avd
Hästar
1
1,6,8,9,11
2
1,4,5,6,9
3
5 Mister Hercules
4
1,3,6,10,12
5
1,2,3,5,6,10
6
1,3,4,6
7
3 Pwojtech Vrijthout
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 25/4 2024 kl 16:57

V75 Örebro 27/4 – 48 miljoner jackpot!

48 miljoner jackpot väntar en ensam vinnare på lördag när V75 spelformen landar på Örebrotravet

Deltävling fyra ska avgöras till Paralympiatravet på Örebrotravet och med 48 miljoner kronor i jackpot så kryddas omgången lite extra. Värt att tänka på med Örebrotravet är att det är kort upplopp, vilket gör det svårt att vinna från bakspåren.

Örebro International är ett av huvudloppet denna lördag där franske Gamin Jaba gör en spännande regidebut för Daniel Reden. Min bästa spik i omgången är långt ifrån favorit, vilket gör omgången extra intressant.

V75-1: 2140m Volt – Klass 1

Duo sticker ut rent spelmässigt, men missa inte draget från bakspår.

11 Global Caps landar som en knapp tipsetta på ren kapacitet då Numors fina sexåring vunnit hela tio lopp på karriärens tolv starter. Känslan är att han tävlar i för låg klass och till denna start testar man även med barfota runt om för första gången i karriären. Bakspår på Örebrotravet är aldrig enkelt men rent kapacitetsmässigt tror jag han är bästa hästen i fältet och Jorma kör sällan defensivt vilket talar för en offensiv styrning.

A-gruppen dubblas med 1 Freako som var riktigt bra i årsdebuten senast där han tog hand om ledningen från liknande läge i volten och sänkte även rekordet. Han är kanske ingen raket från start men det är inte övriga konkurrenter heller vilket gör honom till knapp spetsfavorit. Tar han hand om ledningen i detta lopp kan han bli svårslagen men jag är inte lika säker på ledningen då Adielsson startar från springspår med 6 Shiraz De Zeun.

Det givna draget i loppet för min del är 9 The Way I Talk Ås som var bra senast när han fick tävla barfota runt om för första gången. Läget är kanske inte optimalt då han är snabb i volten, men samtidigt kommer han sitta bra på det från spår två i det bakre ledet och denna gång får han spara speeden till slut. Går det lite fört fort där framme mellan de två favoriterna så kommer Erlend Rennesvik in i matchen.

Rankingen:
A-Hästar:
11 Global Caps
1 Freako

B-Hästar:
9 The Way I Talk Ås
6 Shiraz De Zeun
8 Micke Sting
4 Olympic Winner
7 The Pirate

B/C-Hästar:
3 Rajon
5 Lexington Yoda

C-Hästar:
10 Say No More Zaz
12 North Star Navi

V75-2: 2100m Auto – Klass 2

Öppet lopp där tipsettan är långt ifrån favorit!

4 Slave To Love Cal gav riktigt fint intryck senast där han fick fritt sent på upploppet och gick i mål med krafter sparade. Spår fyra bakom bilen denna gång blev i stort sett optimalt då han öppnar snabbt från start och når han ledningen tillsammans med Wilhelm Paal i sulkyn så kör han i den positionen. Spännande ändringar med barfota fram och amerikansk sulky till denna start och från ledningen på fördelaktiga Örebrotravet kan det räcka till seger. Spelvärd tipsetta.

9 De Facto är mest troligt fältets bästa häst och nu gör han en spännande regidebut för Robert Bergh. Fjolåret var allt annat än fläckfritt där han avlutade säsongen med två raka galopper och travet flöt inte. Nu ändrar Bergh lite i balansen till skor fram och barfota bak vilket är en balans som brukar fungera bra på Berghs hästar. Hästen vann årsdebuten i fjol och kan vinna även på lördag på ren kapacitet.

6 Spike M.M utrustas med amerikansk sulky för första gången vilket känns klart intressant. Han var däremot lite blek senast enligt mig men där kanske distansen var i det kortaste laget. Bättre distans nu och med biken på kommer han säkerligen utmana om ledningen en bit. Riskerar dock utvändig position men given i A-gruppen.

5 Cherokee Face är väldigt kapabel men riskerar vingel då han inte öppnar särskilt snabbt.

Rankingen:
A-Hästar:
4 Slave To Love Cal
9 De Facto
6 Spike M.M.

B-Hästar:
5 Cherokee Face
1 Popeye Tooma
8 Victory Poseidon

B/C-Hästar:
7 Quintus Tooma
11 Önas Samir
2 Zlatan Gertorp

C-Hästar:
12 M.T.Tapdancer
3 Zantanaz
10 Speedy Ace Vicane

V75-3: 1609m Auto – Deltävling 4 Paralympiatravet – Gulddivisionen

Spårlottningen avgjorde det mesta. Här finns en spik!

5 Mister Hercules såg riktigt fin ut i aktionen senast efter en lång vinterträning hos Reden. Han stannade förvisso till litegrann på upploppet senast men med loppet i kroppen kommer han ha gått fram till denna start. Den amerikanska sulkyn åker på till denna start och med spår mitt bakom bilen håller jag honom som spetsfavorit då 4 Dats So Cool mest troligt vill ha ryggen på Örjan. Väl i ledningen över kort distans ska konkurrenterna vara väldigt bra för att slå honom och spiken känns given på min kupong.

6 Clarissa från stall Gocciadoro är värsta motståndaren men hon har samtidigt fått ett jobbigt utgångsläge med spår utvändigt om favoriten. Gocciadoros hästar var väldigt bra i lördags men man ska komma ihåg att Clarissa inte har startat på tre månader och är också ett sto.

10 Brother Bill var med i ett av Elitloppsförsöken under fjolåret och gör nu årsdebut efter lång vinterträning. Duger bra i sammanhanget men behöver högt tempo för att komma in i matchen från bakspåret.

Rankingen:
A-Häst:
5 Mister Hercules

B-Hästar:
6 Clarissa
10 Brother Bill
4 Dats So Cool

B/C-Hästar:
9 Joe Dalton
7 Chapuy

C-Hästar:
8 Osterc
3 Sahara Peyote
1 Order To Fly
2 Love You Too 

V75-4: 2140m Volt

Vidöppet lopp, om inte…..

1 Keyword spetsar och leder runt om likt i debuten för David Persson senast. Hästen kom med gott rykte från Björn Goop men där hade det blivit lite grus i maskineriet och regibytet verkar ha gett honom en ”nytändning”. Rent pengamässigt står han tufft inne i loppet med sina blott 100 tusen kronor intjänade, men jag tror samtidigt han har mycket pengar kvar att tjäna på banan. Det är i ledningen han har tagit sina två segrar i karriären och lyckas Emilia Leo svara upp ledningen här är mycket vunnit. Potentiell chansspik i ett annars mycket dyrt lopp!

12 Dats Tore har varit riktigt bra på slutet och trots att han står 20 meters tillägg tycker jag han är första utmanare här. Senast fick han trava först i tredjespår hela slutvarvet och höll väldigt bra till tredjeplatsen den gången. Får han lite bättre draghjälp denna gång så fäller han många över upploppet.

3 Tyson Renegade var riktigt bra från utvändigt ledaren senast och ser ut att komma med form till lördagens start. Han öppnar snabbt i volten och är ett hot initialt om ledningen, men riskerar utvändig position. Står däremot bra inne på startvolten och kan vinna trots utvändig position då loppet är öppet.

Rankingen:
A-Häst:
1 Keyword

B-Hästar:
12 Dats Tore
3 Tyson Renegade
6 Arn Silvio 
10 Egon Vendil
5 Kite Runner
4 Västerbo Voodoo
7 Lance B.R.
11 Flacco

B/C-Hästar:
8 Super Frasse
14 Hollywood Trick

C-Hästar:
2 Whirlwindz
15 Apasso
9 Charlie Trot
13 Winning Dream

V75-5: 1609m Auto – Bronsdivisionen

Oviss spetsstrid. Körning väntar!

I ett öppet lopp för min del landar 5 Hipster K. som knapp tispetta i detta lopp då han är väldigt snabb från start och kommer med bra form. Han vann denna tävlingsdag i fjol från ledningen och känslan är att man siktar in sig på en repris. Från ledningen är han hästen att slå men det kan samtidigt gå väldigt fort då han inte kommer få sitta ifred i den positionen.

6 Dana Ek tror jag är bästa hästen i fältet. Hon var väldigt bra under fjolåret och avslutade året starkt i Italien. Hon är snabb från start men inte tillräckligt snabb för att ta hand om någon ledning. Riskerar därmed position utvändigt om ledaren och med Gocciadoro i sulkyn kan vi räkna med ett högt tempo. Ändå ett tidigt segerbud då kapaciteten är hög.

Draget i loppet är 1 Jax Journey som såg riktigt fin ut vid årsdebuten för William Ekberg där han vann från utvändigt om ledaren. Även han är snabb från start och mitt huvudscenario är att man sitter i rygg på ledande 5 Hipster K. Kommer luckan sen på upploppen har en en vass speed att tillgå och han kommer vara livsfarlig i detta lopp. Drag!

A-Gruppen stängs med 2 Kendall Jackson som har ett lopp i kroppen efter vila och sitter i ett perfekt spår två. Sparar speeden till upploppet och fäller många.

Rankingen:
A-Hästar:
5 Hipster K.
6 Dana Ek
1 Jax Journey
2 Kendall Jackson

B-Hästar:
3 Nail’em
10 Balotelli Face
9 Frazze

B/C-Hästar:
7 R.K.Queen
11 Bold Request

C-Hästar:
4 Ready Trophy 
8 What A Deal

V75-6: 2100m Auto – Silverdivisionen

Spets och slut för Combat Fighter?

3 Combat Fighter håller jag som tipsetta i detta lopp då han är snabb från start och mycket talar för en tidig ledning. Väl i ledningen är han hästen att slå och kan bli en svår nöt att knäcka. Däremot riskerar det att bli högt tempo på loppet då 4 Crown Wise As kommer laddas från start för att inte ge bort segern. Får Adielsson däremot bestämma i ledningen så blir ekipaget svårslagna.

6 Winterburn var återigen bra senast där han slutade tvåa bakom en bra vinnare för dagen. Då var det lång distans och känslan är att medeldistans passar bättre. Det är många startsnabba invändigt den här gången och känslan är att Örjan kan styra ner i ett andraspår relativt tidigt. Med tempo på loppet och rätt resa fäller han många, men tål även att göra jobbet på egen hand. Given.

4 Crown Wise As fortsätter att spurta vasst på upploppet och den här gången har man fått ett betydligt bättre utgångsläge. Han är snabb från start men tar sig mest troligt inte förbi invändiga 3 Combat Fighter även om Jepson säkerligen kommer försöka. Hästen ska dock vara bättre en någonsin enligt Veikko Haapakangas och han känns given på kupongen.

12 Dea Sprint Bar är jättebra, men spår tolv på Örebrotravet är i stort sett hopplöst. Varnar i stället för 1 Rossi Garline som fäller många med luckan på upploppet.

Rankingen:
A-Hästar:
3 Combat Fighter
6 Winterburn
4 Crown Wise As

B-Hästar:
1 Rossi Garline
12 Dea Sprint Bar
5 Mizai
8 H.C.’S Crazy Horse

B/C-Hästar:
9 Corazon De B.
7 Global Classified

C-Hästar:
2 Black Misson
10 Draupner
11 Lucifer Boko

V75-7: 3140m Auto – Örebro International

Gamin Jaba eller High On Pepper, eller ingen av dem? Jag står trygg i min lösning!

3 Pwojtech Vrijthout har varit riktigt bra på slutet och kommer med fyra segrar på de fem senaste starterna. Han står väldigt fint inne på startvolten och med ett bra spår i volten och Jepson i sulkyn är det nästan garanti på ledningen. Väl i ledningen har han fem segrar på sex försök och till denna start växlar man även upp med barfota runt om vilket känns väldigt spännande. Man har testat det en gång tidigare men då var hästen sjuk så den insatsen är bara att glömma. Det är bra hästar på tillägg, men de senaste åtta åren har endast två hästar från 40 meters tillägg vunnit detta lopp och det tror jag blir svårt även denna gång. Vi avslutar med omgångens bästa spik!

14 Gamin Jaba gör spännande regidebut för Daniel Reden och kommer också med gott rykte från Frankrike. Distansen är den rätta och han siktas mot Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen som det verkar. Örebro har däremot kort upplopp som tidigare nämnt och han ska vara riktigt bra för att vinna på lördag. Upp till bevis.

10 High On Pepper trivs även han på den långa distansen och tål även jobbet själv. Senast var han inte som bäst och kommer vara bättre denna gång. Går det för sakta under loppets gång blir jag inte förvånad om Jorma söker sig fram till utvändig position. Given vid gardering.

Rankingen:
A-Häst:
3 Pwojtech Vrijthout

B-Hästar:
14 Gamin Jaba
10 High On Pepper
6 Millmighty
13 S.I.P
5 Leroy boko
12 Power Doc
9 Marre’s Dreamboy

B/C-Hästar:
8 Triton
7 Albert Zonett

C-Hästar:
4 Lady Silver
11 Olga Utca
15 Breeze
2 D.J.Spritz
T.Wall’s Kastor

 

Bästa spiken:

3 Pwojtech Vrijthout – V75-7 (10%)

Näst bästa spiken:

5 Mister Hercules – V75-3 (42%)

Länk till Nilssons Rysare