Avd
Hästar
1
5 Joint Chief
2
1,4,5,11
3
2 Chapuy
4
1,3,5,8,9,14
5
1,2,3,6,7,10,11,12
6
4,6,7,8,12
7
2,6,8
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 22/2 2024 kl 19:38

V75 Örebro 24/2 – Jackpot!

Örebrotravet med kort upplopp står som värd för V75 spelformen denna Jackpot omgång där vi har 55 Miljoner kronor beräknat i sjurättspotten till en ensam vinnare.

Ännu en Jackpot väntar efter en lättlöst omgång på Bergsåkers travbana. Örebro står som värd denna gång, och med ett kort upplopp (178 meter) är det extra viktigt att sitta i den främre träffen. En position som utvändigt ledaren (dödens), är inte alls lika dålig som på övriga banor enligt mig själv.

Värt att nämna är distanserna i autostart, som mäter cirka 40 meter kortare än distanserna vi är vana vid. Kort distans på Örebrotravet är 1609 meter, istället för 1640.

Min bästa spik i omgången kommer redan i inledningen där jag tycker det är klasskillnad på bästa hästen jämfört med övriga motståndare!

V75-1: 2140m Volt – Klass 1

Det är väl inget snack om vem som är bästa hästen? Dödenskross!

5 Joint Chief är en väldigt kapabel häst för klassen som jag tror har mycket ogjort på banan. Nu har han två lopp i kroppen efter starten på Åby där han inte var som bäst för dagen och mest troligt sjuk. Senast var han klart godkänd från utvändigt ledaren då tempot inte var som bäst då ledarhästen fick bestämma. Spår fem i volten denna gång är förvisso snävt och det finns en liten galopprisk, men travar han iväg felfritt öppnar han över medel i volten och borde hitta bra position. Mitt huvudscenario är att ekipaget hittar utvändigt ledaren och därifrån tycker jag de ska ses med bra chans att plocka ner hästen i ledningen. Vi inleder med spik!

1 Global Dependable kommer med tre raka bra insatser och håller verkligen form för dagen. Loppet senast är nog bäst att glömma då Mats Djuse som körde fick backa sig sist och spurta till slut i ett tufft lopp. Intressant nu med Magnus Djuse för första gången i sulkyn och jag håller ekipaget som knapp spetsfavorit från ett intressant utgångsläge i volten. Kan dock komma att bli överflugen av 7 Oh Cean som öppnar visslande snabbt från start vilket kan ställa till problem. Om ledningen ska dock ekipaget räknas tidigt.

9 Northman Maxus avgjorde på bra sätt senast från utvändigt ledaren och även gången innan var han klart bra från samma position. Nu är det bakspår i volten vilket egentligen inte gynnar honom då han trivs i främre träffen. Han tål dock mycket jobb på egen hand och jag blir inte förvånad om Lennartsson drar tåget i tredjespår varvet kvar då hästen är rejäl. Det ska till en bra prestation för att avgå med segern, men han står bra inne i klassen och helt omöjligt är det inte.

Rankingen:
A-Häst:
5 Joint Chief

B-Hästar:
1 Global Dependable
9 Northman Maxus
3 Conrads Palle
2 Mister Vredebest
7 Oh Cean
4 Pwojtech Vrijthout
6 B.W.L.Fighter
11 Wilson Laylock
8 Oryx Håleryd
12 Edforever

C-Häst:
10 Mr Birdman

V75-2: 2100m Auto – Lärlingslopp – Diamantstoet

Öppet lärlingslopp där favoriten lämnas utanför A-gruppen!

1 I Love Faux Depart tycker jag har en väldigt spännande uppgift här. Hon öppnar snabbt från start och från spår ett bakom bilen finns det ingen som tar en längd på henne utifrån. Väl i ledningen har det varit blandade resultat. Bland annat på nyårsafton där hon borde ha vunnit efter att ha fått bestämma tempot under loppets gång. Nu tävlar hon dock med norskt huvudlag som senast, plus att det är närmare 40 meter kortare upplopp denna gång jämfört med Axevalla. Får Zeb Jonasson bestämma tempot litegrann i täten kan han rinna undan till slut. Det som är emot, som alltid i ett lärlingslopp, är att de flesta kuskarna är sugna på att vinna vilket kan resultera i högt tempo längs vägen.

5 Made For Metalimo vann enkelt senast från utvändigt ledaren och intrycket var riktigt bra. Hon trivs verkligen i den främre träffen och min känsla är att Dante Kolgjini söker sig fram till utvändig position även denna gång. Därifrån kan hon vinna loppet då jag håller henne som bästa hästen i fältet, men, det är ett kuskminus jämfört med Adrian när det kommer till att styra loppet från utvändig position.

4 Gelato Pellini vann även hon på bra sätt från utvändigt ledaren senast och hästarna hos Maria Törnqvist verkar på gång. Hästen är snabb från start och borde hitta vettig position och kan säkert spurta ner många med bra resa. Dock har kusken, Julian Cordeau, inte vunnit ännu i år på 22 försök och att ekipaget ska vara favorit till 33% köper jag inte.

11 Cypress Point har blivit en helt ny häst efter regibytet till Tomas Malmqvist och måste med på lappen vid gardering då det kan bli tempo på loppet. Kusken Carl Philip Lindblom känner till Örebros travbana väl.

Rankingen:
A-Hästar:
1 I Love Faux Depart
5 Made For Metalimo

B-Hästar:
4 Gelato Pellini
11 Cypress Point
9 Lady Silver
3 Vicky Montoya
8 Ackuratess
7 Navy Zon
2 Teton Lindraj

C-Hästar:
10 Eva Kant Gar
12 Entrance
6 Elva Rapid

V75-3: 2100m Auto: Gulddivisionen

Spets och slut för hemmahästen Chapuy?

2 Chapuy vann pliktskyldigt i den senaste starten med tanke på motståndet, men intrycket över upploppet var bra och toppformen är nära enligt Åke Lindblom. Nu är det hemmaplan, bra spår bakom bilen, och mycket talar för att ekipaget hittar till ledningen i ett försök att leda runt om. Han är dock bättre på kort distans, samt barfota runt om, men uppgiften ser ändå bra ut och förstavalet är givet. Tänkbar chansspik.

5 Dark Roadster har varit väldigt bra under vintern och vunnit många lopp tillsammans med skickliga Ida Riesterer i sulkyn. Dark Roadster är snabb från start, men kommer inte förbi 2 Chapuy från start. Ekipaget får istället sikta in sig på en resa i ryggar denna gång och med bra resa längs vägen biter spurter alltid bra.

11 Charleston Volo är skrällen i loppet som varit ute och tampats mot Frode Hamres stjärna Stoletheshow de två senaste starterna på norsk mark. Någon häst i den kalibern finns inte här och med rätt resa fäller han många på upploppet. Spännande med Adielsson i sulkyn.

Rankingen:
A-Häst:
2 Chapuy

B-Hästar:
5 Dark Roadster
11 Charleston Volo
12 Beartime
7 Diamanten
4 Dwayne Zet
10 Rome Pays Off

3 Super Nice
8 Dats So Cool

C-Hästar:
6 Chestnut Hill
9 Osterc
1 The Real Star

V75-4: 2140m Volt

Bästa hästen är inte ens nära favorit? Spelvärt!

5 Great Time Trot är bästa hästen i fältet och skall nu till att debutera för nye tränaren Ulf Stenströmer. Spår fem i voltstart är snävt, men det är en förnuftig häst som hittills inte har galopperat i hans korta karriär. Det lär inte bli någon snabbstart, men hästen är tuff nog att göra jobbet utvändigt om så skulle behövas. Även om en ryggresa säkert föredras nu i comebacken. Hur som helst rör det sig om en väldigt kapabel häst som kommer tjäna mycket pengar under året och spår fem denna gång är bara oddshöjande. Given tipsetta.

1 Maserati Hall gick bra som tvåa bakom Bear High i den senaste starten och har nu ett lopp i kroppen efter uppehåll. Spår ett i voltstart med Carl Johan Jepson i sulkyn ska egentligen vara helt perfekt, men Maserati Hall är inte helt enkel i volten och visat sig stökig i startmomentet. Lyckas dock Jepson hitta till ledningen, vilket inte är omöjligt, ska de räknas med segerchans i ett öppet lopp.

3 Jopp fick Magnus Djuse i sulkyn för första gången i den senaste starten vilket resulterade i succe direkt. Nu blir ekipaget klar favorit här till 41% vilket inte känns rätt. Jopp öppnar nämligen inte jättesnabbt initialt och riskerar därför en del grovjobb under loppets gång. Han kan absolut vinna men nuvarande procent speglar inte segerchansen.

Rankingen:
A-Hästar:
5 Great Time Trot
1 Maserati Hall

B-Hästar:
3 Jopp
14 Enge Eros
8 Reckless Tile
9 Pay Me
7 Ben Hogan
13 Dareios Di Poggio
2 Adthemission
12 Theycallmesixten
10 Bold Knick

C-Hästar:
11 Mirakel Håleryd
6 Mama’s Happy Boy
4 Walk Of Life

V75-5: 2609m Auto – Klass 2

Vidöppet lopp där ALLA kan vinna.

Tipset går dock till 2 Hoohoo Haahaa som är snabb från start och har läge för ledningen. Senast galopperade han kort efter bilen släppt iväg och dagen förstördes den gången. Förhoppningsvis blir det felfri avgång denna gång och då bär det av mot ledningen i ett försök att stanna där hela vägen in i mål. Har endast förlorat en gång från ledningen, vilket var på nyårsafton när stallkamraten 12 Take Your Time spurta ner honom till slut. Då var dock upploppet långt, och från ledningen på Örebros travbana ska han rankas etta enligt mig.

11 Staro Royal Mark gick jättebra på V75 förra veckan efter sen lucka och känslan är att han hade varit närmare segern med bättre löpningsförlopp. Nu är det lång distans, vilket inte ska vara någon nackdel enligt Petri Salmela och jag har feeling för honom den här gången. Får han bra draghjälp i spåren denna gång ska han ses som en het segerkandidat.

6 Baron Tilly märks det att David Persson håller väldigt högt. Senast blev det galopp direkt bakom bilen och känslan var att han hade en spännande uppgift framför sig den gången. Nu ändrar man tillbaka till den gamla balansen för att få honom att trava felfritt, gör han det kan han vara väldigt bra på lördag. Är ett givet streck på kupongen.

A-gruppen stängs med 7 Blackhawk Face som kanske är bästa hästen i fältet rent kapacitetsmässigt. Han kommer med tre raka segrar och har varit väldigt bra, men han har en galopphistorik som skrämmer och det är ingen häst jag håller i handen som favorit. Kan vara väldigt bra felfri.

Rankingen:
A-Hästar:
2 Hoohoo Haahaa
11 Staro Royal Mark
6 Baron Tilly
7 Blackhawk Face

B-Hästar:
1 Zipfer
12 Take Your Time
3 Chocolicious
10 Lightzon
9 My Great Pretender
4 K.G.H.Niceman
5 American Cash
8 Excellent Cleaning

V75-6: 1609m Auto – Silverdivisionen

Här finns omgångens bästa speldrag!

7 Crown Wise As hade riktigt otur i den senaste starten där han blev störd av två galoppörer när bilen släppte och sedan var det inte mycket som stämde under loppets gång. När chansen väl kom på open stretch så gick han väldigt fort till slut men lyckades inte bli mer än trea den gången. Nu har han ett lopp i kroppen i den nya regin och känslan är att han kan vara riktigt bra på lördag. Han är snabb från start och kommer laddas allt vad som går framåt för att hitta en vettig position. Riskerar dock att hamna utvändigt ledaren, men kan dock bli avlöst av 4 L.A.Boko som trivs med tätkänning. Blir det likt mitt scenario, tror jag han spurtar ner många på upploppet. Ensam A!

12 Danao Degli Dei är bra, riktigt bra, men har dessvärre fått det sämsta läget med spår tolv på kort distans. Han har vunnit på låga 11-tider under vintern och det är det ingen som har varit i närheten av under denna årstid. Men det är svårt att hinna först över mållinjen på kort distans från spår tolv på Örebrotravet och han måste vara riktigt bra för att klara av det. Blir dock inte förvånad om Adrian blåser runt dem i tredjespår och vinner loppet, så bra har hästen faktiskt varit.

6 Global Classified ses som spetsfavorit i nuläget då Magnus Djuse, mest troligt, får överta ledningen från 2 Declan tillsammans med Jennie Ek. Väl i ledningen var han väldigt bra senast och kort distans denna gång är nog bara en fördel. Möter dock bättre hästar denna gång och behöver vara ännu bättre nu är känslan.

Rankingen:
A-Häst:
7 Crown Wise As

B-Hästar:
12 Danao Degli Dei
6 Global Classified
8 Hipster Am
4 L.A.Boko
5 Run N’Cola
2 Declan

3 Djokovic

C-Hästar:
9 King Of Greenwood
11 Innovation Love
1 Lord Horse
10 Perpetuate

V75-7: 2100m Auto – Bronsdivisionen

70% på storfavoriten och trenden fortsätter uppåt. Värde finns på annat håll!

8 Winterburn var lägre spelad än favoriten 2 Jalapeno K i den senaste starten där sistnämde vann den gången. Nu luktar det dock körning mellan Jalapeno K och 6 Doctor Gio vilket bäddar för Winterburn. Han är snabb från start och borde hitta ner i vettigt slagläge då flertalet hästar med framspår verkar vara intresserade av innerspåret. Toppformen börjar även komma för Mattias Djuses travare och vid överpace på loppet fäller han många till slut.

2 Jalapeno K. var väldigt bra senast och höjer sig väldigt mycket när han tävlar från ledningen. Från spår två bakom bilen laddar Andre Eklundh det som går bakom bilen för att försöka leda loppet runt om. Denna gång kommer han dock inte få bestämma tempot lika mycket som senast och till 70% är han väldigt sårbar då det vankas körning.

6 Doctor Gio är det positiva tongångar kring från stall Kolgjini. Han är snabb från start, och med Adrian i sulkyn lär vi få se ett rejält försök i att överta ledningen från 2 Jalapeno K. Eventuellt letar man sig ner i ryggen på denne. Skulle Adrian lyckas ta sig till ledningen kan det mycket väll bära hela vägen hem men det kan bli stumma ben till slut.

Rankingen:
A-Hästar:
8 Winterburn
2 Jalapeno K.

B-Hästar:
6 Doctor Gio
7 Wings Level
3 Miramax B.R.
12 Bold Request
5 Nail’em
9 Ready Trophy
4 Merci Bråten

C-Hästar:
11 Fighter Simoni
10 Jello W.
1 Babaris

 

Omgångens bästa spik:

5 Joint Chief – V75-1 (14%)

Omgångens drag:

7 Crown Wise As – V75-6 (5%)

Lycka till i helgen när det är mycket pengar att spela om!

 

 

Mitt andelsspel hittar ni här!