Skribent: Helena Holm
Publicerad: 20/10 2023 kl 03:24

V75 Örebro 21/10

Goddagens, kära Trav-fantaster! 

För er som missat så är det här, på TravTillsammans, som jag nu håller till efter mitt uppskattade sommarvikariat på Travcash.
– Inför varje ordinarie V75-omgång (i regel lördagar) så kommer även jag att skriva en hel analys, den kommer att publiceras här på TravTillsammans.se och laddas upp under fredagen. En direktlänk till analysen kommer delas i Facebook-gruppen Andelsspel med Travcash och i kommentarstråden kommer jag, precis som i somras, försöka vara behjälplig och svara på era frågor så gott det går.

Missa inte att gå med i vårt andelslag om du hellre ser att någon av oss spelläggare står för grovjobbet – bara att rygga din favorit och sen hålla tummen, vi löser resten!

Gå med i andelslaget!

Herregud, vilka dagar. Ni som följer mig och mina andelar vet säkert redan men det har verkligen varit ett par osannolika dagar för min del sen i lördags. Flera fullpottar på både V75, V86 och V64 har inneburit över 1,8 miljoner kronor inspelat senaste sex dagarna. Innan det drog jag in en halv miljon på GS75… Får nypa mig själv i armen emellanåt, svårt att tro att detta är sant – galet roligt!
– Stort grattis till er som varit med på en andel och tack för förtroendet!

Men nog om ”gamla” meriter, nu tar vi nya tag och beger oss till Örebro i jakt på nya vinster! Nu kör vi!

 

V75-1 2640m Volt – Bronsdivisionen

Voltstartslopp där flera av de på förhand mest betrodda har dragit de stökigaste startspåren och många startande aspirerar nog på tätpositionen.

Det låter oerhört bra på 4 Millmighty inför lördag, han startas sparsamt och vad jag förstått så är det för att han är lite ömtålig, därför kan jag lova att allt är i sin ordning när han väl kommer ut. Gick i mål utan att tömmas helt senast och distansen måste ses som ett plus för hans del – frågan är vart han hamnar från läget? Han om någon trivs verkligen i spets (vunnit 6/8) och kanske släpps han dit om det inte blir för mycket vingel från start? Står löjligt bra inne i klassen med 730kr tillgodo.

5 Kinky Boots älskar Örebro, tre starter har resulterat i lika många segrar. Inför senaste starten så varnade jag för stora trafikbekymmer vilket besannades men vilken avslutning han kom med och jag tror minsann att han flaggades av hela Sveriges befolkning inför nästkommande start. Gillar denna årstid och även han trivs i tät (5/6) men jag har mycket svårt att se honom komma dit denna gång – men med en avslutning likt den här senast så kommer han definitivt vara en av de som gör upp om segern.

6 Fat Rabbit fick det trevliga springspåret och skulle kunna spetsa därifrån men känns det ändå inte som om han ligger en bit efter de två ovan nämnda? Har tjänat minst pengar i fältet dessutom och stallformen är ju lite uppochner för stunden hos Redéns. Inget jag kastar mig över.

Jag gillar hästar som suttit fast med krafter sparade och detta var något som 1 Raja Knight gjorde för två starter sen. I senaste framträdandet krigade han på duktigt till fjärdeplatsen i ett lopp som vanns av Lozano di Quattro tätt följd av Michigan Bro (startar som favorit i avd. 4). Han är en av två som sannolikt spetsar men frågan är hur BG väljer att lägga upp taktiken i detta långlopp? I spets är han 8 4-0-2 men jag gissar att man släpper och hoppas på lucka. Formen verkar oavsett på topp och han är en av flera roliga skrällar i den inledande avdelningen.

Även 2 Kanai Goj har gått i mål med sparat och det i sitt senaste framträdande, klättrade verkligen i ryggar på Solvalla men gick ändå i mål på fina 11,9aM. Han saknar ännu en årsseger och risken finns att han går lite under radarn här. Att det nu blir täta starter gör inget, uppvisar fin statistik när det gått 3-10 dagar mellan loppen: 6 3-1-1. Även han har vunnit hälften av sina starter i spets, om han nu skulle råka komma dit.

11 Declan var jag spänd på inför senast, då anmäld bf r.o. men strax innan start så korrigerades det till endast bf fram och mina förhoppningar sjönk lite, han avslutade dock bra till andraplatsen även om krafterna (viljan?) tröt tillslut och travet såg lite tveksamt ut. Nu återigen anmäld bf r.o. och funkar travet hela vägen denna gång så kan han smälla till om det skulle bli lite körning därframme.

 

V75-2 2100m Auto – Klass 2

Klass 2 kan som vanligt sluta precis hur som helst. Känns öppet.

2 Luca di Quattro har varit duktig i senaste två starterna även om han inte vunnit, blev 3:a i en något konstig proposition allra senast där han stod väldigt hårt inne på sin volt (förstår inte riktigt hur han kunde placeras där men det är en annan femma) och var knappt slagen som tvåa gången innan. Bra läge här och är obesegrad i spets men det här är ingen favorit som jag kommer våga hålla i handen då Stall Redén som sagt visat lite svajande form senaste tiden. Kan vinna men garderas på mina system.

7 Kluster öppnar bra men har spår lite långt ut på vingen, dock tveksamt om man vågar räkna bort hästar från Stall Wäjersten för stunden? Stod inte för sitt bästa framträdande senast men känslan är att den korta distansen inte var till hans fördel. Skulle inte bli förvånad om han studsade tillbaka direkt. Har gjort en start från spår 6-8 bakom bilen och då vann han. 5 3-2-0 från spets.

8 Joint Chief utvecklas hela tiden efter sin ett år långa frånvaro. Uselt läge nu men har fördelen att rattas av BG och förhoppningsvis kommer de ner vettigt i banan. Schabblade med travet på upploppet när de gick mot en andra- eller tredjeplats senast men för ovanlighetens skull så diskades ekipaget pga. en snäv körning av nyligen nämnda kusk. Givetvis en av de som gör upp det om allt löser sig.

11 Valnes New Love avslutar alltid bra och jag skulle bli förvånad om han inte gjorde det även denna gång, alltid farlig vid rätt resa.

5 Funcio har segrat dubbelt tillsammans med MAD, nu testas ekipaget med jänkarvagn tillsammans för första gången – spännande. Stod för en fin spurt tillsammans med tränaren senast och det räckte hela vägen fram till seger.

 

V75-3 2100m Auto – Klass 1

Ser rätt öppet ut även här och jag blir inte förvånad om det skräller.

När förhandsfavoriten ströks så fick 8 It’s Peppertime kliva upp och ta över förstaranken även om det bara är knappt. En rejäl häst med enorm kapacitet men så stökig han kan vara emellanåt, var dock duktig som tvåa senast bakom om en osannolik Hankypanky Pinkman. Något som talar emot är att jag tycker att han är lite bättre över de lite längre distanserna, även om han segrat över medel vid fyra tillfällen. Han har heller ingen seger från spår 6-8 bakom bilen (3 0-1-1) men skulle han komma vettigt till och sköta sig så är den Flygande Finländaren inte rädd för att köra offensivt och utnyttja hästens styrka.

10 Portofino vann trots kort startgalopp senast och kan verkligen avsluta loppen rykande. Är precis som favoriten en strulpelle men tränaren ser bakspåret som en fördel, det ökar chansen till en felfri avgång. Räknas tidigt.

3 Valmar E.W. har äntligen fått spräcka segernollan och visar fin form för dagen. Nu sitter Claes Sjöström upp igen, han som också satt bakom tömmarna vid valackens enda seger. Tuffare emot nu men kan vara farlig att räkna bort helt.

Det finns flera goa karameller men jag nämner främst två:

7 Galliano Peak, som nu dessutom blivit nedstruken ett hack, ser spännande ut i min bok. Öppnade bra sist och fick bränna en hel del krut för att nå spets (vilken han sen släppte) men orkade ändå göra en sista ansats även över upploppet och knep tredjeplatsen. Nu rycker man alla skor och plockar bort huvudstången vilken man inte tycker behövs längre då han blivit så mycket renare och finare överlag. 3%.

9 Jolicoeur har jag med framgång spelat på en hel del sen i våras, fick 7,5ggr på Platsen då han som i princip ospelad fick med sig en andraplats i Åmål och därefter har det rullat på. Han är både startsnabb och spurtstark men tyvärr han kan bara utnyttja det sistnämnda denna gång. Kanske ser det lite tufft ut på förhand men får han smyga med, speciellt vid överpace, så kommer han komma flygandes över upploppet. Det fasta Platsspelet är givetvis redan lirat.

Glöm inte 1 Northman Maxus, ruskigt underspelad till 3%.

 

V75-4 2140m Volt

Känns rätt skiktat.

14 Michigan Bro har varit väldigt duktig senaste tre starterna och eftersom han inte bara besitter fart utan och styrka så ser segerchanserna minst sagt goda ut, jag tror han rundar samtliga. Höll fint som tvåa bakom Lozano di Quattro senast så det är verkligen inget att skämmas över och möter nu enklare motstånd. ”Endast” spelad till 37% och jag tycker segerchansen är bra mycket större än så. Är i skrivande stund omgångens bästa spik (torsdag).

Snacka om islossning hos Kolgjinis och här selar man ut 9 Star Cash som också ses som det främsta motbudet. Duktig tvåa senast men har gått bra även innan det, förtjänar att få vinna snart. Rejäl och tål att göra en hel del jobb.

Bakom dessa två är det öppet:

8 Västerbo Blizzard vann på ett rejält sätt senast efter att ha vandrat ett varv i dödens och startade även då från spår 8 bakom bilen. Bytt regi efter det (7/10) och gör nu debut för Fredrik Wallin, den nya träningen lär inte ha hunnit göra mycket men nytt foder kan påverka en hästs prestation, tyvärr oftast åt det negativa hållet isf och det kan vara bra att ta med i beräkningarna. Fin häst och det känns som om han står rätt billigt inne i klassen.

6 Sagittarius var riktigt rejäl från dödens näst senast men tyvärr blev det galopp på upploppet i starten efter. Svårbedömt vad det berodde på, tränaren gissar att han inte klarade av att byta spår när det gick så fort men jag tycker att han schabblade med travet redan innan MAD tog i högertömmen… Vet inte om han hade särskilt mycket krafter kvar då faktiskt.
Startsnabb häst som nu lottats till springspår, skulle gynnas av att komma till spets då han är väldigt stänkrädd. Har tävlat med ryckhuva på slutet vilket gett fin effekt, ev. testar man att sätta i rycktussar under ryckhuvan denna gång vilket isf blir för allra första gången. Kan nog tjäna fin peng.

Väljer man att strecka på så bör nog även 3 Oliver De Bos åka med, kommer från formstall som bara radar upp segrar för tillfället, oavsett spelprocent. Gjorde ett bra lopp i skymundan senast.

5 Rapid Pal här äntligen *peppar peppar* börjat sköta sig igen, frågan är om han gör det från spår 5 i volten? Ojämn men duktig ibland, känns dock som om favoriten måste komma bort för att han ska göra sig gällande.

 

V75-5 2609m Auto – Silverdivisionen – Fördel Ston

Kan brudarna fälla de mer betrodda grabbarna tro?

3 Ready Tonight var min första spontana tanke när listorna kom i söndags och jag står kvar vid det. Hade jag vetat att allt var i sin ordning så hade han troligtvis spikats men återigen så var det det här med stallformen… Vi har sett många strykningar pga. hosta och dåliga blodvärden från DR vilket säkert grundar sig i alla de unghästar som man nu tagit in i stallet (kommer ofta med lite barnsjukdomar – inget ovanligt eller konstigt alls).
Var smällfin i comebacken och kunde jogga över mål, vid sunda vätskor så har man här en mycket god chans att ta den pinne som saknas i staketet (5 raka segrar).

4 Power Doc har med största sannolikhet siktats hit då Mannen med Guldtand nog mer än gärna segrar på hemmaplan. Duktig tvåa bakom Kagan senast och hade jag vetat att han skulle komma till spets så hade jag nog trott på honom bra mycket mer än vad jag i dagsläget gör. Tycker nämligen att Åke kan köra lite väl passivt och ta lite märkliga, mindre taktiska, beslut i loppen emellanåt – detta trots att han har häst att åka med i fina Power Doc.
– Två lopp med lite tätare intervall nu efter att ha startat endast en gång i månaden innan dess under året, detta stärker min känsla om att detta varit målet en tid – nu har det vässats.

8 Kapten Brodde bör inte nonchaleras trots det tråkiga utgångsläget för statistiken visar 3 3-0-0 från spår 6-8 bakom bilen. Har verkligen utvecklats och imponerat i år och han såg ut att vinna med krafter sparade senast. MAD i jollen i vanlig ordning vilket inte försämrar direkt, frågan är hur han gör i starten? Vågar han trycka av?

Kan kanske vara värt att betala för damerna i loppet och många tänker nog främst på 6 Sayonara och 10 Barbro Kronos då, behövs nog ingen förklaring till varför och de nämns nog av de flesta andra tipssajter.
– Jag väljer därför att istället att lyfta en riktig dunderskräll i 2 Breeze som faktiskt lottats till ett perfekt utgångsläge och hon ges nu ett ypperligt tillfälle att smygas med in i det sista. Håller fin form och gick i mål med sparat senast efter en invändig resa och sen lucka. Avslutar alltid starkt och har fällt många spelare som 1-2% förut, vore ju tungt att upprepa den fadäsen.
– Kanske är detta ett långskott men ibland sitter dem, om inte annat ett roligt Platsspel och givetvis har jag själv lagt ett sådant tidigare i veckan.

5 Under Armour verkar ha käkat dunderhonung till lunch senaste veckorna. Gynnas om det blir rejält med körning och kommer då komma med en tung slutrunda vilken kan bli svår att stå emot om man redan börjat få lite spaghettiben in mot sista kurvan.
– Vill dock minnas att han kan vara lite svår att resa med så det är viktigt att lyssna av senaste infon under lördagen.

 

V75-6 2140m Volt – Diamantstoet

Vi vet hur det ofta slutar i voltstartslopp med bara ston.

5 Ninepoints Birde var märkligt hårt spelad och betrodd inför senaste framträdandet. Jag själv trodde inte alls på henne, i analysen avslutade jag med att skriva ”jag tycker faktiskt det är fel favorit i loppet” och visst blev det också en plump i protokollet, istället prickades Carroty in till 1,5%.
”Birdie” är uppfräschad efter Åby-starten och stallet meddelar att allt verkar väl i jobben men man ojar sig lite över spår 2 i volten, hon är rätt ivrig iväg och det finns en viss galopprisk. Skulle hon däremot kliva iväg så vill man nog gärna till spets eftersom hon är obesegrad därifrån men med många andra startsnabba på volten så känns det långsökt efter en försiktig och trevande start.

12 Faeza Zet är obesegrad tillsammans med Claes Sjöström efter tre försök. Blev idiotkörd av ÖK näst senast och fick en välbehövlig tävlingsfri månad efter det. Vann därefter ett simpelt sprintlopp på Romme. Tål att göra en del jobb och kan vinna detta.

13 Benita Winner nämner jag nästan alltid och så även denna gång. Tycker hon kommer mer och mer och visar att formen är i antågande, har ju varit lite sisådär i sommarn på de übersnabba banorna, hösten och vintern är nog till hennes fördel.
Slipper hon dra tåget, vilket hon nästan alltid får göra, så kan hon avsluta ruskigt snabbt. Vinner snart.

15 Glorius Rain och Flemming Jensen åker nog inte till Sverige och Örebro för att plocka svamp utan är nog här i angeläget ärende. Lottades till springspår på tillägg, har vunnit tre av de fem senaste starterna och är van att möta tuffare motstånd än detta.

3 Make It A Star radar inte upp segrarna men hon är startsnabb och från spår 3, tillsammans med voltstartsexperten Erik Adielsson, så har hon ändå en viss chans att pipa till spets. Skulle hon lyckas hålla ut springspårshästarna och nå ledningen så testas hon kanske där nu när hon har ett lopp i kroppen? Högst oklart om det håller hela vägen men spetsstatistiken visar ändå 3 2-0-1 så vem vet?

Springspår för 6 Queen som inte alls är oäven från start och tillsammans med Örjan så ses hon också som ett av de främsta spetsbuden. Når hon dit så blir det nervöst för relativt nya tränaren (sen augusti) Jennifer Persson då karriärens samtliga segrar har tagits just därifrån.

Springspår även för 7 Jiggi men tveksamt om man laddar vad det går då hon inte startat i voltstart sedan karriärens två första lopp (april/maj 2022). Hon kan dessutom vara lite hetsig emellanåt vilket förstärker känslan om en lugnare avgång. Kapacitet finns och hon står bra inne i loppet och BG är väl alltid mer eller mindre farlig med sina styrningar.

Formen är bättre än raden när det kommer till 8 Miking. Hamnar troligtvis tredje invändigt (?) och jag har nämnt det förr – i dessa lopp vinner ofta hästar som fått smyga med invändigt utan att ödsla energi – hoppas på lucka i tid bara. 1% med Uhrberg känns läskigt.

11 Joy Alissa är väl egentligen en sprinter men eftersom Olle Alsén vinner med alla sina hästar nu, vare sig det är kallt eller varmt, så känns det dumt att inte nämna henne som ytterligare en potentiell skräll. Har dock aldrig ens placerat sig på V75, detta trots hela elva försök.

 

V75-7 2100m Auto – Gulddivisionen

Klart man är partisk med favoriten.

4 Castor The Star fick mig nästan att öppna både champangeflaskan och den ryska kaviaren senast, det var nämligen han som såg till utdelningen höjdes rejält när jag satte V75:an i lördags och drog in hela 1,2 miljoner kronor åt mina trogna andelsköpare.
– Tycker faktiskt han var märkligt lite spelad (5%), antar att det berodde på att han varit ifrån en stund och majoriteten räknande kanske med att han skulle behöva lopp i kroppen. Han serverades dock en perfekt löpning i rygg på ledaren (favoriten) och när kusken bakom denna blev lite ivrig och försökte köra undan över upploppet så gav han istället en perfekt lucka åt Westholms svarta springare. Tackarrr!
– Eftersom Castor gavs en så behaglig resa så oroar jag mig inte för de täta starterna. Han borde sitta i spets här och därifrån ska han slås. Körs nu av BG för första gången men han vet nog hur man kör i spets.

Främsta motbud är 7 Indy Rock som såg alldeles lysande ut i debuten för DR. Vann på 11,4aM och såg knappast tom ut i mål. Har ännu inte segrat på V75 efter sju försök men grundat på intrycket senast så är känslan är att den nollan sannolikt kommer spräckas inom kort.

12 Mellby Jinx kan inte utnyttja sin startsnabbhet härifrån men hans tunga slutspurt kan fälla många även om Örebros upplopp inte erbjuder alldeles för många meter.

8 High On Pepper är dunderskrällen, kasst läge men han tål att göra jobbet. Travade 10,8aM näst senast och är därmed snabbast av alla över gällande distans.

1 Brother Bill drog nitlotten i bricka 1 och vi får se hur han och kusken löser det. Formen borde annars vara kraftigt på gång och visst, skulle han hålla sig i rätt gångart och komma ut i tid så är han ju mer än bra nog att vinna. Det är ju trots allt en Elitloppsdeltagare vi pratar om.

 

Med detta sagt så önskar jag ett stort lycka till!
Mvh, Helena

Till lagets andelar!