Avd
Hästar
1
4 Millmighty
2
2,4,5,6,7,8,10,11
3
7 Galliano Peak
4
1,5,6,8,9,14
5
3,4,5,6,8,10
6
1,2,3,5,6,7,8,11,12,13,15
7
4 Castor The Star
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 20/10 2023 kl 13:55

V75 Örebro 21/10

Tjena Travtillsammans gänget!

V75 spelformen landar denna gång i Örebro. Till skillnad från förra veckan återgår vi nu till de mer normala klasserna där försök inom Svenska Travligan ska avgöras. Örebrotravet har kort upplopp, mycket kortare än genomsnittet, därför letar jag främst vinnarna från framspår och helst ledningen.

Jag tycker mig finna ett bra värde i omgången då flertalet bakspårshästar, framför allt i voltstarten, är hårt betrodda. Min bästa spik i omgången sitter i ledningen och har en toppchans.

Analysen följer nedan.

V75-1: 2640m Volt – Bronsdivisionen

4 Millmighty har varit riktigt bra på slutet och kommer med fyra segrar på de fem senaste starterna. Senast vann han på imponerande sätt från utvändigt ledaren men det var framför allt för tre starter sedan han imponerade mest på mig. Då tog han hand om ledningen enkelt från spår två i volten och vann smått överlägset över tre varv på spetsbanan Jägersro. Nu har ekipaget fått spår fyra i volten, vilket i vanliga fall är ett snävt spår, men han har visat sig förnuftig i volten och spåret ska inte ställa till några problem. Han öppnar snabbt i volten och även om det inte skulle bli ledningen initialt så tror jag ingen av konkurrenterna vill ha ekipaget utvändigt om sig då han är stark och tål jobbet själv. Oavsett position tycker jag det är en bra segerchans och ett spikförslag att inleda omgången med.

6 Fat Rabbit har sett bra ut vid två segrar i rad nu och har verkligen lyft sig på slutet. Han har dessutom gått med vanlig vagn ofta även fast det varit autostart, vilket även nu blir fallet i voltstarten. Spår sex är nog optimalt för honom då han har mer plats att vända upp i volten och Örjan får säkert en bra start. Når ekipaget ledningen är det inte otänkbart att man testar där. Första motbud

1 Raja Knight öppnar snabbt i voltstarten och har därför fått ett perfekt utgångsläge med spår ett i volten. Ekipaget borde ta hand om ledningen initialt, men det troliga upplägget blir nog att man släpper i ett andra skede. Från rygg på ledaren blir ekipaget farlig med luckan till slut och det är alltid en fördel att sitta långt fram på Örebros travbana.

Rankingen: 4-6-1-5-11-7-10-9-8-12-3

V75-2: 2100m Auto – Klass 2

8 Joint Chief tror jag är bästa hästen i fältet. Spår åtta är förvisso så gott som det sämsta spåret ekipaget kunde fått när det gäller Örebrotravet, men samtidigt besitter hästen en startsnabbhet som borde räcka för en bra position. Senast öppnade han bra från spår ett, där han under ett senare skede i loppet tyvärr blev diskad för träning. Det här är en häst som Goop håller högt och med tanke på vilken kapacitet hästen besitter, så tror jag ej Goop räds för positionen utvändigt ledaren. Enligt mig har han kapacitet för de högre klasserna och rankas etta främst på kapacitet.

6 Best Of Jim ser ut att bli helt borttappad i detta lopp då han är streckad på endast två procent i skrivande stund. Han är nämligen snabb från start och mitt huvudscenario är att ekipaget hittar till ledningen då invändiga konkurrenter inte är överdrivet startsnabba. Kommer han till ledningen är ett sannolikt scenario att Oskar J Andersson släpper ledningen för att sitta i rygg på ledaren. Med luckan till slut fäller han många då han är snabb på en kort speed. Det visade han bland annat för tre starter sedan, där rygg ledaren och fritt till slut var segerreceptet.

2 Luca Di Quattro har fått ett perfekt spår bakom bilen för hans del då han inte är aktuell för någon ledning enligt mig. Nu sitter ekipaget direkt i ett andra spår och kommer oavsett vad få en bra resa längs vägen. Näst senast gick han klart bra med jänkarvagnen där han endast blev slagen på linjen av en häst som fick en bättre resa. Med bra resa längs vägen kan han sätta dit nosen först över mållinjen denna gång.

Rankingen: 8-6-2-11-7-4-5-10-3-1-9-12

V75-3: 2100m Auto – Klass 1

7 Galliano Peak gynnas kraftigt av att ha blivit nedstruken till spår sex då han kan öppna snabbt från start och i samband med strykningen håller jag ekipaget numera som spetsfavorit. Senast var han med i en våldsam körning i Ungdoms-SM där han till slut fick ge sig och släppa ledningen till en mer betrodd häst. Trots inledningen av loppet gick han bra tillslut och slutade på en tredjeplats. Det ser även ut att bli barfota runt om vilket kan höja både kapacitet och startsnabbheten. Måste tas på största allvar med tanke på Örebros korta upplopp. Spikförslag.

10 Portofino gynnas kraftigt av att starta med bakspår bakom bilen då han galopperat flertalet gånger med framspår bakom bilen. I den senaste starten blev de just en kort galopp bakom bilen, ställde sig snabbt den gången och vann dessutom på ett bra sätt. Här är läget så gott som perfekt och vid felfri avgång kan vi nog räkna med ett tidigt avancemang från Ulf Ohlsson för att blanda sig in i segerstriden vid upploppet. Hög kapacitet och räknas tidigt.

8 It’s Peppertime är nog bästa hästen i fältet, men missgynnas av spår långt ut bakom vingen då han öppnar långsamt bakom bilen. Han är dock tuff och tål att göra jobbet själv längs vägen. Senast krigade han på väldigt bra som första häst i andraspår, men inget gick att göra åt vinnande Hankypanky Pinkman som var strålande för dagen. Från det här läget gör Jorma säkert ett försök att köra fram utvändigt ledaren, men skulle samtidigt behöva ett halvt varv längre för att vara en riktigt het segerkandidat. Kan absolut vinna men åker endast med vid gardering för min del.

Rankingen: 7-10-8-3-1-5-11-4-6-9-12

V75-4: 2140m Volt

6 Sagittarius såg väldigt bra ut i den näst senaste starten där han vann från utvändigt ledaren på bra sätt. Han ser ut att trivas med Rikard N Skoglund i sulkyn och nu har ekipaget fått ett perfekt läge i volten då han öppnar snabbt från start. Lyckas Skoglund få en bra start i volten så kan det mycket väl bära av till ledningen och därifrån ska ekipaget slås. Endast sex procent.

14 Michigan Bro är den givna utmanaren och även bästa hästen i fältet. Senast stod han emot på ett bra sätt mot Lozano Di Quattro som visat sig vara något alldeles extra till häst nu på slutet. Michigan Bro är bra, men man ska ha stor respekt gällande tillägg på Örebrotravet då det inte är lätt att gå ut och runda samtliga hästar från tillägg. Även fast det är bästa hästen i fältet krävs det tur längs vägen för att det ska sluta i en seger. Tas med försiktighet.

9 Star Cash verkar familjen Kolgjini hålla högt och senaste insatsen var klart plusbetonad. Han är kanske lite stökig i volten, men går han iväg felfritt så sitter ekipaget i ett andraspår direkt och ska räknas. Med tanke på hur högt dom verkar hålla honom från stallet, samt Kolgjinis körstil, så sitter troligtvis ekipaget utvändigt ledaren efter 500 meter. Kan gå.

Rnkingen: 6-14-9-8-1-5-4-10-13-7-2-11-12-15

V75-5: 2609m Auto – Silverdivisionen

4 Power Doc har hemmatränaren Åke Lindblom siktat hit med och kommer mest troligt med en toppad häst för dagen. Han är snabb från start och lär laddas mot täten denna gång då ledningen är en stor fördel på Örebrotravet. Blir det ingen ledning är det inte en stor nackdel heller då hästen trivs bra över distansen. Får han gå med i ryggar så har han en bra spurt i avslutningen att tillgå. Räknas oavsett resa.

10 Barbro Kronos har fått snälla resor två gånger i rad nu och gått i mål med krafter sparade bägge gånger. Nu får nygamle kusken Erik Adielsson chansen bakom hästen och ett offensivt upplägg väntas. Distansen är inga problem utan det viktigaste är att hon få gå i ryggar och spara speeden tillslut. Hon är även snabb från start och borde hitta igenom bra trots bakspåret. Kan spurta ner samtliga med rätt resa.

6 Sayonara har det minst sagt strulat för på slutet blandat med galopper och dåligt startspår. Nu ser förutsättningarna klart spännande ut, med barfota runt om samt ett passande läge bakom bilen. Hon har visat vid tidigare tillfällen att hon kan öppna klart bra bakom bilen, och från spår sex bör ekipaget hitta ner i en vettig position. Med tanke på att stona får vara med och tävla i de lägre klasserna jämfört med deras intjänade pengar, så står hon sig bra i sammanhanget och ska såklart räknas.

Rankingen: 4-10-6-3-8-1-5-2-7-11-9-12

V75-6: 2140m Volt – Diamantstoet

6 Queen är det väldigt spännande ändringar på. Barfota runt om samt Örjan Kihlström i vagnen för första gången. Hon har även lottats till ett perfekt utgångsläge med springspår i voltstarten och mycket talar för en tidig ledning i loppet. Från ledningen har hon bra statistik med fyra segrar på sju försök och kommer ekipaget dit på lördag finns det ingen anledning att släppa. I ett öppet diamantostolopp rankas hon etta med tanke på förutsättningarna.

15 Glorius Rain har på pappret ingen lätt uppgift framför sig. Men hon har visat sig kunna öppna klart bra i volten och borde komma ifatt framvarande konkurrenter relativt snabbt. Senast öppnade hon klart bra från spår fem i volten där hon tog hand om ledningen efter en kort bit, vann sedan loppet. Nu krävs det mycket jobb längs vägen, samt en del tur, men hon är tuff och tål en resa i tredjespår sista varvet. Flemming Jensen brukar ha ställt i ordning när han besöker Sverige och det tror jag han har även denna gång. Given att ta med.

8 Miking blir förvånansvärt borttappad här då hon varit ute och mött kulltoppar i de senaste starterna. För fyra starter sedan var hon väldigt bra där hon kvalade in som tvåa i ett uttagningslopp till Stochampionatet efter ett rejält slutvarv i tredjespår. Voltstarten är inte heller något problem och här har ekipaget fått ett perfekt smygläge för att gå med i bra ryggar. Kommer luckan tillslut, eller att ekipaget hittar ut i andraspår, så blir hon att räkna med.

Rankingen: 6-15-8-2-12-7-1-3-13-5-14-11-4-10-9

V75-7: 2100m Auto – Gulddivisionen

4 Castor The Star vann på övertygande sätt i den senaste starten där han spurtade ner ledaren enkelt när luckan uppstod på upploppet. Nu är det debut i gulddivisionen men samtidigt har han stött på tuffa konkurrenter under sommaren och står sig trots debuten bra i klassen. Han är väldigt snabb från start och har dessutom fått ett perfekt spår bakom bilen vilket talar för ledningen i detta lopp. Från ledningen blir ekipaget inte lätt att slå och mycket talar för en klassisk spets och slut i avslutningen! Omgångens bästa spik.

1 Brother Bill är fältets bästa häst, men han kan samtidigt inte utnyttja spår ett vilket ställer till det en del. Nu får ekipaget istället sig förlita sig på turen då de måste hitta ut i ett andraspår eller få luckan på upploppet. Får ekipaget fritt fram, så kommer han göra sig gällande i segerstriden då toppformen brukar komma vid den här årstiden.

7 Indy Rock var en trevlig bekantskap att beskåda i den nya regin hos Daniel Reden senast där han vann enkelt efter en bra resa. Reden är som bekant en topptränare och han brukar även kunna höja nivån ytterligare även på topphästar. Har man hittat rätt på honom med den nya träningen så ska han absolut räknas.

Rankingen: 4-1-7-5-12-9-10-8-11-3-6-2

Omgångens bästa spik:

4 Castor The Star – V75-7 (51%)

Omgångens drag:

7 Galliano Peak – V75-3 (5%)

Tack till er som har läst och lycka till på lördag!

 

 

 

Länk till Nilssons Rysare