Avd
Hästar
1
4 Ninepoints Lasse
2
1,2,4,5,9,10,12
3
3,6
4
5 Daytona Roc
5
2,3,6,7,11
6
2,3,6,9,10,11,12
7
3,4,7,8,10,11
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 21/12 2023 kl 15:38

V75 Mantorp 23/12 – Uppesittarkväll

V75 Winter Burst är igång och vi rivstartar det hela med en traditionsenlig uppesittarkväll på Mantorps travbana.

Travets uppesittarkväll är äntligen här och själva V75 spelformen kommer äga rum samtliga dagar, förutom julafton, fram till nyårsafton. Viktigt att notera till lördagens uppesittarkväll är att V75 startar 20:00, till skillnad från ordinarie starttid 16:20.

Jag spelar alltid för att vinna stort, och på lördag tycker jag mig finna ett bra värde i att spika emot favoriten redan i inledningen. Min analys följer nedan.

V75-1: 2140m Auto – Bronsdivisionen

Vi inleder uppesittarkvällen med spik!

4 Ninepoints Lasse såg strålande bra ut vid segern näst senast där han tog hand om ledningen enkelt för att sedan stanna där hela vägen in i mål. Senast blev det en galopp in vid första svängen men han återhämtade sig stark och ser ut att komma med toppform. Från spår fyra bakom bilen laddar William Ekberg mot ledningen där valacken har tre segrar på lika många försök och sedan blir ekipaget svåra att nå i inledningen av V75. Spets och slut!

11 Winner Brodde kanske är bästa hästen i fältet, men har lottats till ett besvärligt utgångsläge. Från spår elva krävs mycket jobb under vägen, vilket han dock klarar av då flertalet konkurrenter inte besitter samma kapacitet. Han är van att möta tuffa konkurrenter och vid gardering är strecket givet.

1 Midnight Special är snabb från start, men håller mest troligt inte upp ledningen. Huvudscenariot är dock att ekipaget hamnar i rygg på ledande 4 Ninepoints Lasse, och med lucka till slut så fäller han många. Gick även väldigt bra senast på V75 som tvåa bakom Smile Silvio.

Rankingen:
A-Häst:
4 Ninepoints Lasse

B-Hästar:
11 Winner Brodde
1 Midnight Special
2 Dareios Di Poggio
9 Triton
12 Ikaros Di Quattro
6 Powerbank
10 Ready Trophy

C-Hästar:
5 Omega Superstar
7 Brunello Hall
3 Rocky Bear
8 Amancio

V75-2: 2640m Auto – Diamantstoet

Diamantstoet plus lärlingslopp, öppet värre.

4 High Hope Lee har tagit två segrar på raken nu och har gjort det på bra vis. Nu har ekipaget fått ett bra läge bakom bilen och är favoriter till ledningen. Från ledningen rankas hon etta, men oviss distans och lärlingslopp gör att hon inte ses som någon spik.

12 Safira Diablo är en riktig tuffing som tål mycket jobb under vägen. Spår tolv blev inge bra, men samtidigt har man kanske bästa kusken för dagen då Wilma Karlsson visat sig vara otroligt vass i sulkyn. Får hon bra draghjälp på slutvarvet så fäller hon många på upploppet till slut. Men finns även chans att Wilma styr fram tidigt mot utvändig position. Måste räknas.

5 Jannah har varit ute i betydligt tuffare gäng än detta i de två senaste loppen där hon har testat på konkurrensen i Breeders Crown försök. Jag tycker dock att hon fick en rejäl nivåhöjning efter hon började tävlade barfota runt om, vilket inte går nu då vi har barfota förbud. Tveksam start men måste räknas på ren kapacitet.

Rankingen:
A-Hästar:
4 High Hope Lee
12 Safira Diablo
5 Jannah

B-Hästar:
10 Lilly Avant
1 Lazy Breeze
2 Mona Moonlight
9 Global Certificate
11 Kate River

C-Hästar:
3 Glorias Donna
8 Navy Zon
7 La Coquette Zon
6 Perfect Star

V75-3: 1640m Auto – Gulddivisionen

Visst ser uppgiften passande ut för storfavoriten, men svar väntar invändigt!

6 Dark Roadster har en bra uppgift på pappret och ser ut att komma med absolut toppform för dagen. Han är snabb från start och siktas säkerligen mot ledningen där han trivs som allra bäst. Det kan dock bli svar invändigt och då riskerar man utvändig position. Oavsett vad måste det dock vara en bra segerchans då han går ner i klass och trivs över distansen.

3 Heart Of Steel tog en märklig galopp senast och det är bara att ladda om inför kommande start. Han är väldigt snabb från start och pappa Untersteiner är som oftast intresserad att tävla i ledningen vilket jag tror nu blir fallet. Hittar ekipaget till ledningen tycker jag dem absolut ska räknas i ett försök att fälla favoriten.

8 Dats So Cool har fått en nivåhöjning på slutet och har verkligen tävlat på topp. Nu måste han dock tävla med skor runt om vilket jag tror är en ganska stor nackdel för honom. Blir det bra tempo på tillställningen kan han komma in i matchen, men han riskerar också att göra mycket jobb själv.

Rankingen:
A-Hästar:
6 Dark Roadster
3 Heart Of Steel

B-Hästar:
8 Dats So Cool
4 Baron Gift
7 Chapuy
2 Osterc
5 Kuyt F.Boko

C-Hästar:
9 Sweetman
1 Love You too

V75-4: 1640m Auto – Diamantstoet

Spårlottningen avgjorde mycket. Här finns läge att ta betalt.

5 Daytona Roc gick en rykande långsida i V75 senast vilket resulterade i en tredjeplats. Hon är snabb från start, och med värsta konkurrenten utvändigt om sig i spetsstriden, så ser vägen mot ledningen öppen ut för ekipaget. Från ledningen blir hon inte lätt att slå över kort distans och det är bra läge att ta betalt i ett jämnspelat lopp. Spikförslag.

4 Heartbeat Julie är en bra häst för klassen och tål mycket jobb på egen hand. Näst senast på Bjerke gjorde hon jobbet utvändigt om ledaren och var klart godkänd till tredjeplatsen. Med tanke på att det kan bli körning från start, så ska hon absolut räknas då hon fäller många vid överpace på upploppet.

6 Marvellous Steel är värsta hotet till ledningen då hon öppnar väldigt snabbt från start. Senast chockade hon många där hon spetsade från spår åtta i ett liknande gäng och vann sedan loppet. Nu blir det svårare att komma till ledningen med värsta konkurrenten till ledningen sida sida, men möjligheten till rygg på ledaren kan uppstå. Får hon rätt lopp kan hon vinna.

Rankingen:
A-Häst:
5 Daytona Roc

B-Hästar:
4 Heartbeat Julie
6 Marvellous Steel
8 Xerava C.D
12 Lilian Young
1 Ziva
11 Sommerbrise
10 Cheri Cheri Lady
2 Kentucky Derby

C-Hästar:
3 Biscaia
7 Isi Band
9 Nettan Sånna

V75-5: 1640m Auto – Klass 2

Frågetecken finns på de mest betrodda. Lutar åt gardering.

6 Kapten Nemo är väldigt startsnabb och var sånär att hitta till ledningen i sitt senast framträdande på V75. Fick nöja sig med tredje invändigt efter en bit den gången, men när luckan sedan uppstod, fanns det inge kräm kvar på upploppet och intrycket ställer en del frågor. Samtidigt är det kort distans nu och han ser ut att hitta till ledningen. Gör han det och är som näst senast måste det vara bra chans att avgå med segern, men frågetecken finns.

7 Ulla Rolls avslutade bra till andraplatsen senast efter att ha hamnat långt bak i kön. Hon är också snabb från start, men missgynnas av att behöva tävla med skor runt om. Hon får dock tävla i en amerikansk sulky denna gång vilket känns klart intressant och skulle det klaffa lite med positionerna kan hon absolut vinna.

2 Honey Dun Girl är snabb från start, och mitt scenario är att hon hittar rygg på ledande 6 Kapten Nemo. Får hon bra resa i rygg på ledaren kan hon, likt näst senast, åka med i draget och spurta ner många med luckan till slut. Öppet lopp.

Rankingen:
A-Hästar:
6 Kapten Nemo
7 Ulla Rolls

B-Hästar:
2 Honey Dun Girl
11 All About You
3 Miss Jibe
1 Stens Wille
9 Vikens Bonjour

C-Hästar:
4 Silpinge Superb
10 Ixie
5 Stensjös Henessi
8 Don Brogan

V75-6: 2140m Auto – Silverdivisionen

Osäker favorit. Draget är givet!

6 Collier I.T. var sjuk i sitt senaste framträdande och därför kan hon ej dömas på den prestationen. När hon är bra är hon riktigt bra, och är även snabb från start vilket hjälper henne till en bra position i loppet. Hon tar sig mest troligt inte förbi favoriten från start, men är tillräckligt startsnabb för att hitta en vettig position. Skulle dock favoriten komma bort sig från start, sitter mest troligt hon i ledningen istället och därifrån blir hon inte lätt för övriga att slå om hon är frisk.

3 Joe Dalton är bra, riktigt bra, men också väldigt osäker. Normalt sett tar han ledningen i detta lopp och leder sedan länge, men han har allt för lätt för sig att galoppera och det är ingen jag väljer att hålla i handen. Skor runt om sätter jag även som ett minus och det finns mycket frågetecken kring favoriten.

12 Game Brodde har varit ute i samma tuffa lopp som 3 Joe Dalton och gjort det godkänt. Spår tolv nu blev inge bra, men i en relativt blek silverdivision ska han räknas på ren kapacitet.

Rankingen:
A-Hästar:
6 Collier I.T.
3 Joe Dalton

B-Hästar:
12 Game Brodde
9 Oxidizer
2 Olga Utca
11 Bo C.
10 Red Hot Roadster
1 Gerben

C-Hästar:
4 Full Of Muscles
5 Major Ass
7 Fire N’Fury
8 Cash Cowboy

V75-7: 2140m Auto – Klass 1

Galopp i comebacken. Revansch nu?

4 Moses Boko tog en snöplig galopp i comebacken senast och en framskjuten placering rök mest troligt då han gick bra på upploppet efteråt. Nu har han ett lopp i kroppen och det finns på kartan att han kan komma till ledningen då han är hyfsat snabb från start. Blir det ingen ledning tycker jag dock han är bra nog för klass ett och vid minsta klaff så segerstrider han. Given tipsetta för min del.

7 Jalapeno K. har visat att han inte behöver tävla barfota runt om för att göra sig gällande. I två starter i rad har han dessutom fått tävla utvändigt ledaren och vunnit en av dom. Från spår sju finns det bara ett tänkbart scenario vilket är att man laddar för ledningen. Hittar ekipaget dit blir de svårslagna, men det är inte säkert att man når hela vägen dit. Måste ändå räknas då kapaciteten är hög.

10 Shejk fick tävla i en amerikansk sulky för första gången senast och visst såg det bra ut. Pang mot ledningen sen var det ingen som kunde slå honom, dock var det billigare gäng och motståndet hårdnar nu. Bakspåret för honom tycker jag inte spelar så stor roll då han är snabb till slut om han får spara speeden. Given att ta med vid gardering.

Rankingen:
A-Hästar:
4 Moses Boko
7 Jalapeno K.

B-Hästar:
10 Shejk
3 Humble Man
11 Belgique
8 Drill
2 Dirty Martini
1 Global Billboard
5 Nail’em
6 Gasparito

C-Hästar:
9 Sun’s Ambitious
12 Global Enjoy

Omgångens bästa spik:

4 Ninepoints Lasse – V75-1 (15%)

Omgångens drag:

6 Collier I.T. – V75-6 (6%)

Lycka till på uppesittarkvällen och njut av samtliga dagar av V75!

Mvh, Simon

Mitt andelsspel hittar ni här!