Avd
Hästar
1
1,5,7,10,11
2
6 Mellby Jail
3
2,3,5,7,9
4
6 Ximena
5
7,8
6
2,3,4,6,7,8,10,11
7
2,6,7,8,10,11,12
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 12/1 2024 kl 15:12

V75 Kalmar 13/1

Kalmar står som värd för lördagens V75 där vi har bra klass på loppen för att vara en vanlig omgång i vintern.

Denna omgång gav närmare 4,4 miljoner på sju rätt förra året och årets omgång ser även ut att finna en del svårigheter trots att det finns några starka favoriter. Värt att tänka på när det gäller Kalmartravet är deras långa upplopp, vilket gör ledningen och den främre inte lika viktig.

Jag spelar alltid för att vinna stort, men tar även hänsyn till omgången som helhet. På lördag tycker jag mig finna en bra spik som jag kommer luta mig åt på bägge mina system.

V75-1: 2140m Auto – Silverdivisionen

Stefan P Pettersson kommer med en stark duo. En av dem fastnar jag lite extra för!

11 Hipster Am har gått i mål med krafter sparade i tre (!) starter i rad nu och ser verkligen ut att komma med toppform. Senast var han ute mot favoriten 1 Dominic Wibb och satt fast med massor av krafter sparade och vid luckan hade nog Hipster Am spurtat ner dem till slut. Nu är det Jorma upp i sulkyn och då kan vi räkna med att ekipaget inte sitter fast då loppet ska avgöras till slut. Med Kalmars långa upplopp räknar jag med att de fäller många, kanske även samtliga till slut. Spikförslag.

10 Game Brodde avslutade sylvasst senast men hade flera längder fram till ledaren vilket resulterade i en åttondeplats, trots den tävlingsdagens näst snabbaste avslutning. Nu är det bakspår igen likt senast men även längre upplopp. Får han bra resa längs vägen fäller även han många till slut.

7 Joe Dalton är Stefan P Petterssons andra häst till start och även han verkar komma med bra form till lördagens start. Spår sju bakom bilen är inte det bästa men han öppnar samtidigt väldigt snabbt från start vilket hjälper honom till en bra position i loppet. Vid rätt resa har han visat vid tidigare tillfällen att han spurtar väldigt vasst till slut. Given vid gardering.

Rankingen:
A-Häst:
11 Hipster Am

B-Hästar:
10 Game Brodde
7 Joe Dalton
1 Dominic Wibb
5 Larry Wood
6 Grappa Boy
8 Red Mile Brodde 
12 Major Ass
2 Innovation Love

C-Hästar:
9 Lorenzo Boko
4 R.K.King
3 Micro Vick

V75-2: 2140m Auto – Klass 2

Snacka om klasskillnad, här finns omgångens bästa spik!

6 Mellby Jail gjorde ett väldigt bra lopp senast där han fick trava i tredjespår så gott som hela loppet igenom, var klart godkänd trots tredjeplatsen. Nu har ekipaget ett framspår bakom bilen och mest troligt sitter de i spets efter en bit då han är snabb från start. Från ledningen måste de va en toppchans att avgå med segern men han ska även ses med bra chans oavsett löpningsförlopp. Spik.

9 Kingsman är det första motbudet bakom favoriten vid gardering. Han är väldigt kapabel, men har alldeles för mycket galopper i raden för att kunna lita på. Spår nio nu blev nog optimalt för hans del då Uhrberg kan ta en lugn start för att sedan anfalla till slut. Farlig felfri.

2 Peak Cashflow gav bra intryck vid segern senast och verkar komma med bra form. Hon är snabb ut från start och är därmed garanterad en bra position längs vägen. Vid klaff är hon loppets varning till låg procent.

Rankingen:
A-Häst:
6 Mellby Jail

B-Hästar:
9 Kingsman
2 Peak Cashflow
5 All About You
11 Nunchaku
8 Take Your Time
10 Vancouver High
4 Ett Under
7 Rustico
3 Patricia Bo

C-Hästar:
1 Careful Dream
12 Just Wish Boko

V75-3: 1640m Auto – Klass 1

Favoriten är bra men procenten är alldeles för hög. Öppet lopp.

5 Vision Of Gideon är en kapabel häst för klassen som har vunnit 50 procent av karriärens starter. Han är dock väldigt osäker bakom bilen och kommer med fyra galopper på lika många försök i autostart. Går han felfritt har han fart nog för att segerstrida. Spelvärd.

2 Swish The Cash har vunnit överlägset två segrar i rad nu och stall Kolgjini verkar ha fått i ordning deras löfte. Kort distans håller jag dock som det kortaste laget och trots att han fungerat bra de senaste starterna är han inte helt att lita på. Går han felfritt och har en bra dag kan han bli svår att stå emot för övriga, men alldeles för hög procent i nuvarande stund.

3 Global Difference är även han väldigt bra för klassen. Senast vann han på bra vis via en slutrunda i tredjespår och han ser ut att komma med full form. Med tanke på kapaciteten ska han räknas tidigt i nuvarande klass.

Rankingen:
A-Hästar:
5 Vision Of Gideon
2 Swish The Cash
3 Global Difference

B-Hästar:
7 Luca Barosso
9 Ready To Go
1 Dogleg
4 Warrior’s Tale
8 Global Bam Bautin
10 Global Enjoy
11 Speedy Cash Vicane

C-Häst:
12 Bases Loaded

V75-4: 2140m Volt – Diamantstoet

Öppet stolopp som vanligt, eller? Här finns bra spelvärde!

6 Ximena har fått optimala förutsättningar med springspår och en vass kusk i form av Rikard N Skoglund som kör med gott självförtroende efter sitt äventyr i USA. Senast satt hon fast med massa krafter sparade på nyårsafton och känslan nu är att hon inte sitter fast. Mest troligt laddar Skoglund iväg mot ledningen och därifrån ska hon slås. Spikförslag i ett annars öppet lopp.

15 Safira Diablo var strålande bra senast när hon krossade konkurrenterna på uppesittarkvällen senast tillsammans med talangfulle Wilma Karlsson i sulkyn. Nu kör chefen, Johan Untersteiner, själv denna gång som märkligt nog inte lyckats vinna med hästen ännu. Kan såklart vara en slump men värt att tänka på. Kapaciteten duger väldigt bra i detta gäng och vid minsta klaff under loppet måste hon räknas med segerchans.

2 Xia Loyd har verkligen höjt sig de senaste starterna och ser ut at komma med bra form likt hela stall Kolgjini. Spår två i volten är inte optimalt, men hon verkar förnuftigt och spåret ska inte vara något problem. Given vid gardering.

Rankingen:
A-Häst:
6 Ximena

B-Hästar:
15 Safira Diablo
2 Xia Diablo
3 She’s She
1 Funny Sensation
14 Power Vacation
10 Cascabella
12 Devs Dandelion
13 Cigars Eagle Owl
7 Champlain Wania

C- Hästar:
8 Zinnia
4 Staro Queens
9 Backseatdriver
5 Lupine B.M.W

V75-5: 2140m Auto – Gulddivisionen

Derbytvåan Lulius Boko ser ut att bli klar favorit. Rätt eller fel?

8 Lulius Boko gjorde comeback senast efter över ett års frånvaro och avslutade klart godkänt till andraplatsen bakom Phoenix Photo. Spår åtta återigen likt senast men i ett troligt scenario blir det körning från start vilket gynnar honom. Mest troligt har han gått fram efter det senaste loppet också vilket gör honom till en svår nöt att knäcka för motståndarna. Given tipsetta.

7 Four Guys Dream öppnar väldigt snabbt från start och mitt huvudscenario är att han hittar till ledningen. Från ledningen har han tolv segrar på tio försök och det är klart han ska räknas därifrån om positionen nås. Ställer mig dock lite tveksam till skor runt om då jag personligen tycker han är bättre barfota. Tänkbart att låsa på de två främst rankade.

5 Sweetman räknas ifall ledningen nås, annars har han inte mycket att säga till om i nuvarande konkurrens. Når han sin önskeposition tillsammans med Adrian Kolgjini lär vi i alla fall få se ett tappert försök att leda loppet hela vägen hem. Vilket kan gå, men ses inte som det troligaste scenariot.

Rankingen:
A-Häst:
8 Lulius Boko

B-Hästar:
7 Four Guys Dream
5 Sweetman
2 Crack Atout
4 Edibear
9 Aetos Kronos
6 Kuyt F.Boko

C-Hästar:
1 Staro Leonardo
12 Dats So Cool
10 Heart Of Steel
11 Chapuy
3 Mr Perfection

V75-6: 2640m Auto – Bronsdivisionen

Bästa hästen från knepigt utgångsläge. Här finns omgångens drag!

7 Ikaros Di Quattro var väldigt bra näst senast där han vann från utvändig position. Optimalt läge nu men springspår och en offensiv kusk som säkerligen siktar mot ledningen. Den långa distansen ser jag även som ett plus och kommer ekipaget till ledningen blir de inte lätt att slå för övriga. Omgångens drag!

8 Winner Brodde är bästa hästen i fältet men har också fått ett besvärligt utgångsläge. Härifrån riskerar han att bli fast invändigt vilket inte är något jag spelar på när han är klar favorit. Hittar han ut från sitt besvärliga utgångsläge så blir han dock att räkna med då distansen är rätt och kapaciteten rår nog ingen på.

3 Conch On Inn öppnar snabbt i volten och har därför fått ett fördelaktig startspår. Senast på nyårsafton var han ute över ofördelaktig kort distans och gjorde det klart bra till tredjeplatsen. Plus med lång distans nu. Med rätt lopp fäller han många till slut i ett öppet lopp.

Rankingen:
A-Hästar:
7 Ikaros Di Quattro
8 Winner Brodde

B-Hästar:
3 Conch On Inn
10 Here’s Johnny Sox
4 Don Cash
2 Tearsinheaven
6 Bold Knick
11 Triton
1 Lucifer Boko
5 Doctor Gio
9 Feel The Benefit

C-Häst:
12 Lincoln Abe Boko

V75-7: 2140m Auto – Diamantstoet – Spårtrappa

Öppen avslutning, smeta på!

11 Betting Pacer sköt till fort över upploppet senast efter en sen lucka i Stoeliten. Väntat med bakspåret nu med tanke på att det är en spårtrappa och hon tävlar bra bakifrån. I ett öppet lopp kommer många ekipage vara angelägna att attackera i tredjespår på slutvarvet och med rätt resa blir hon inte lätt att så emot över Kalmartravets långa upplopp.

8 Lady Beluga är riktigt snabb från start och Joakim Lövgren kommer nog ladda iväg rejält från start för att hitta ned i vettig position. Det är heller inte omöjligt att konkurrenterna vill ha ryggen på henne vilket skulle öka hennes chanser till seger markant. Oavsett upplägg ska hon räknas tidigt då hon är väldigt mångkunnig.

10 Heroine Darling vann denna tävlingsdag ifjol och genrepade på ett bra sätt senast där hon kämpade på otroligt på till andraplatsen efter en resa utvändigt ledaren. Hon är kapabel nog att vinna ett sånt här lopp, men min känsla är ändå att hon tävlar bäst med tätkänning. Oavsett vad tycker jag hon ska rankas i A-gruppen då hon kan vinna loppet på flera vis.

Rankingen:
A-Hästar:
11 Betting Pacer
8 Lady Beluga
10 Heroine Darling

B-Hästar:
6 Sommerbrise
2 Primadonna Tile
7 Olga Utca
12 Deborah S.H
4 Marvellous Steel
5 Evita

C-Hästar:
9 Olivia Coger
1 Cheri Cheri Lady
3 Caramelle T.T

Omgångens bästa spik:

6 Mellby Jail – V75-2 (46%)

Omgångens drag:
7 Ikaros Di Quattro – V75-6 (2%)

 

Lycka till i helgen. Mvh Simon

Mitt andelsspel hittar ni här!