Avd
Hästar
1
1,2,3,4,5,6,7
2
8 De Chambeau
3
2,5,9
4
6 Kyrie Eleison
5
2,5,7,9,10,11
6
4,5,6,9,12,13,14
7
2,5,10
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 26/10 2023 kl 17:29

V75 Jägersro 28/10

Tjena Travtillsammans gänget!

V75 firar denna helg 30 år och Jägersro får äran att stå som värd för denna omgång. Jägersro är en av mina favoritbanor att spela V75 på, då vi som oftast får se även utländska ekipage från Danmark med i startlistorna vilket gör loppen mer svår analyserande. Ledningen är alltid en fördel på Jägersro, men min bästa spik i omgången tar inte ledningen och är heller inte favorit i omgången.

Till denna omgång kommer jag testa ett nytt upplägg av rankingen som är en välkänd ranking sedan innan som kallas ABC-ranking. A-hästarna är dem jag tror mest på. Ensam A-häst är ett spikförslag från min sida. B-hästarna tycker jag ska med vid gardering efter rankingen och C-hästarna har inte så stor vinstchans enligt mig.

Analysen följer nedan

V75-1: 1640m Auto – Bronsdivisionen

4 Midnight Special har fått perfekta förutsättningar med spår fyra bakom bilen och en offensiv kusk i form av Adrian Kolgjini. Detta blir den första starten i den nya regin och i samband med det har man anmält barfota runt om till denna start. Ekipaget är snabb från start och kommer mest troligt gasa tills man sitter i ledningen med tanke på att det är hemmaplan och dem har siktat till denna start. Kommer ekipaget inte förbi invändiga konkurrenter har hästen en bra speed att tillgå och ska med på kupongen oavsett. Tipset bygger dock på att han kommer till ledningen och där har han ett bra facit med tre segrar på fyra försök.

2 In Love Mearas satt fast med väldigt mycket krafter sparade i en klass 1 final senast på Solvalla där luckan aldrig uppstod på upploppet. Nu hoppar Örjan Kihlström upp i sulkyn igen och man planerar dessutom att testa rycktussar för första gången på hästen vilket känns spännande. Även han är väldigt snabb från start och kanske skulle kunna hålla upp ledningen om så ekipaget vill. Från spår två finns dock möjligheten till att söka en bra rygg i andraspår och spurta till slut då han visat sig gå väldigt bra bakom hästar på slutet.

1 Enjoy Banker vann på övertygande sätt senast på en bra tid över distansen och ser ut att komma med bra form inför kommande start. Senast gick han väldigt bra där han forcerades fram utvändigt ledarna från jumbopositionen på bortre långsidan. Tyvärr kom galoppen i slutkurvan i samband med attacken och en bra placering rök den gången. Nu har ekipaget fått spår ett och kan mest troligt inte ta hand om ledningen då utvändiga konkurrenter är snabbare. Samtidigt finns chansen till rygg på ledaren eller att hitta ut direkt då 2 In Love Mearas öppnar snabbt. Med klaff ska ekipaget absolut räknas och de kommer i angeläget ärende.

Rankingen:
A-hästar:
4 Midnight Special
2 In Love Mearas

B-hästar:
1 Enjoy Banker
7 Eddie The Eagle
6 Global Action
5 Conte Prad
3 Lucifer Boko
10 Mulberry
12 Tearsinheaven

C-hästar:
11 Every Day Elegant
9 Gloster Gladiator
8 Federer

V75-2: 2140m Volt – Klass 2

8 De Chambeau var strålande bra senast där han endast vart slagen på målfotot efter att ha travat utvändigt ledaren hela loppet. Nu är det voltstart och han har visat tidigare att han kan öppna klart bra från start så volten ska inte vara något problem. Den enda nackdelen är att ekipaget har spår invändigt om hästar och måste hitta ut från start för att inte sitta fast. Uhrberg håller dock denna häst högt och man har siktat till denna start då det är hemmaplan. Hittar ekipaget ut från start måste det vara en bra chans då jag tror det är bästa hästen i fältet. Spik till endast 12% på strecken.

4 True Blue har gjort tre starter på svensk mark och samtliga har resulterat i seger. Senast var första starten i svensk voltstart vilket stoet klarade med bravur. Hon är inte tillräckligt snabb för att ta hand om ledningen de första stegen, men tänkbart att ekipaget hittar dit i ett andra skede. Oavsett position bör hon räknas med segerchans då vi mest troligt inte sett botten i henne.

6 Countess Face struntade helt i att tävla näst senast där hon sprang i ledningen och tvingades kvala efteråt. Orden från Kolgjini själv var att det var sista gången han körde i ledningen med henne vilket vi nu får lita på de kommande starterna. Normalt sett är hon väldigt snabb från start, och kan om hon vill ta hand om ledningen i loppet. Men med tanke på det som tidigare nämnts så ska hon köras i ryggar. Hittar ekipaget till ledningen så kommer Adrian va tvungen att släppa och köra rygg ledaren och får då istället lita på turen. Mest troligt är nog att Kolgjini letar en rygg i andraspår om möjligheten ges. Ska räknas med rätt resa.

Rankingen:
A-häst:
8 De Chambeau

B-hästar:
4 True Blue
6 Countess Face
7 Shallow
1 Moira Boko
9 Tug Of War
11 Rajon
12 Waco Sixx

C-hästar:
2 Alessio
10 Puer Da Vincit
5 Discotheque

V75-3: 2640m Auto – Gulddivisionen

5 Admiral As kunde inte göra så mycket åt vinnande Hohneck senast men det var ingen skam över det då ingen var i närheten av vinnaren då. Nu är läget bättre med framspår bakom bilen samt en mer passande distans då han är väldigt stark av sig. I Åbys Stora Pris för tre starter sedan vann han relativt enkelt från utvändigt ledaren mot Power. Mot detta motstånd ska han ses med rimliga möjligheter att vinna från utvändigt ledaren även denna gång. Ingen spik för mig dock då det är tufft att gå utvändigt ledaren och procenten är för hög i skrivande stund enligt mig.

2 Unico Broline är mitt drag i omgången. Han gick väldigt bra senast efter att luckan uppstod sent på upploppet. Nu har ekipaget fått ett perfekt spår bakom bilen och hästen är dessutom väldigt snabb från start. Formen verkar även vara väldigt bra till denna start och hittar ekipaget till ledningen så kan det vara läge att testa. Från ledningen med toppform kan ekipaget absolut blanda sig in i striden.

9 Power fick en otacksam uppgift senast där han travade utvändigt ledaren mot världseliten under hela loppets gång. Kom sist i mål den gången men är klart ursäktad med tanke på motståndet. Nu är motståndet mycket enklare, förutom Admiral As som fått ett bättre spår. Får Power trava i ryggar den här gången och spara speeden så fäller han många till slut.

Rankingen:
A-hästar:
5 Admiral As
2 Unico Broline

B-hästar:
9 Power
8 Beartime
3 Hierro Boko
11 Ultion Face
6 Revelation

C-hästar:
12 Rackham
4 Kagan
1 Mr Mah Can

V75-4: 1640m Auto – Klass 1

6 Kyrie Eleison tror jag är bästa hästen i fältet här. Senast gick han bra när ekipaget klev på först i tredjespår men fick problem i slutkurvan och började bryta ut i fältet. Höll bra till tredjeplatsen den gången. Nu har ekipaget fått spår sex bakom bilen vilket i detta fall är helt okej då det inte är några startkanoner invändigt. Han öppnar helt okej, och med tanke på hästens kapacitet tror jag Goop söker sig framåt tidigt i loppet för att antingen sitta utvändigt ledaren eller rent av få ta över ledningen. Hur som helst tål han grovjobb längs vägen och kan vinna loppet från utvändigt ledaren. Spikförslag

7 Darwih Wise L. pratas det väldigt mycket om nu efter en förmodad poddlyssning där Per Nordström nämnde att den fyraårige valacken slagit banrekord i jobb över den aktuella distansen. I den senaste starten var han imponerande där ekipaget tog hand om ledningen enkelt för att sedan stanna där hela vägen in i mål. Intrycket över mål var även det fint och det såg inte helt slutsålt ut över mållinjen. Spår sju förvårar uppgiften en del, men samtidigt är han så pass startsnabb så han bör få en bra position. Lever han upp till snacket så duger han här.

2 Warriors Tale var riktigt bra senast över den aktuella distansen där ekipaget lämnade konkurrenterna på upploppet efter en snygg styrning av Kolgjini i rygg på ledaren. Nu finns läget att komma till ledningen då han är snabb från start och har fått ett bra läge bakom bilen. Samtidigt oroar den senast starten då han gick i ledningen men stannade väldigt mycket på upploppet. Det gick förvisso fort under loppets gång och känslan är att distansen var för lång för att trava i ledningen över. Nu är det som sagt bättre förutsättningar och kommer ekipaget till ledningen kan de leda hela vägen in i mål.

Rankingen:
A-häst
6 Kyrie Eleison

B-hästar:
7 Darwih Wise L.
2 Warriors Tale
9 Game On Butcher
8 Need’em
4 Breidabliks Bombay
3 Sobel Caviar
1 Rock The Sock
10 Golden Rain
11 Dorob

C-hästar:
12 Pharagraf
5 Bull’s Eyes

V75-5: 2140m Auto – Diamantstoet

11 Lady Beluga har sett smällfin ut på slutet där hon svept samtliga konkurrenter i fältet två gånger i rad nu och visat att hon verkligen gillar att tävla. Senast trodde jag inte att hon skulle hinna fram till segern då hon satt som femtonde och sista häst i fältet vid ingången till slutkurvan. Men hon flög fram och vann trots många att runda enkelt till slut. Nu är det bakspår på Jägersro vilket sällan målas upp som något drömscenario, men för hennes del är bakspåret inte den största motståndaren. Nu växlar man upp med jänkarvagn när det är autostart och vi kan nog förvänta oss en minst lika bra Lady Beluga den här gången som tidigare med tanke på att det är hemmaplan. Kan runda alla.

10 Nova Mahiron har jag alltid haft ett gott öga för. Hon går förvisso bäst i ledningen men har även visat upp en del fina prestationer när hon tävlat i rygg på slutet. Senast var hon ute i Sto-SM, nu är det diamantstoet vilket är en betydlig skillnad jämfört med senast och ett snäpp nedåt rent konkurrensmässigt. Får hon bra lopp i ryggar så spurtar även hon bra. Även här har Uhrberg laddat upp för hemmaplan.

7 Collier I.T. tycker jag är klart intressant här. Carl Johan Jepson hoppar upp i sulkyn igen vilket ses som ett stort plus jämfört med Claudio Monte som körde senast. Collier har även visat att hon är väldigt snabb från start, och har även besegrat flertalet av konkurrenterna på Jägersro (25/7). Lyckas ekipaget pressa sig till ledningen här så kan det absolut gå hela vägen. Men huvudscenariot är att man öppnar snabbt för att ta sig ned i en bra position. Oavsett vad är tre procent alldeles för lite och hon ska rankas tidigt på kupongen.

Rankingen:
A-hästar:
11 Lady Beluga
10 Nova Mahiron
7 Collier I.T.

B-hästar:
2 Ninja Zon
9 Olga Utca
5 Amour A Belle
1 Carroty
8 Devs Daffodil
3 Nanny’s Girl

C-hästar:
4 Seventh Heaven
6 Micro Vick

V75-6: 3140m Volt – Oktoberstayern

12 Let It Be V.P. såg väldigt bra ut senast i regidebuten för Claes Svensson där han travade utvändigt ledaren i stora delar av loppet och höll klart bra till fjärdeplatsen. Nu vankas det ändringar i form av barfota runt om samt Örjan Kihlström i sulkyn för första gången vilket får ses som ett plus jämfört med tränaren själv. Att distansen är 500 meter längre nu jämfört med senast ser jag som ett plus och förutsättningarna kan inte bli så mycket bättre om man bortser från att det är andra starten i ny regi. I ett öppet lopp rankas ekipaget etta då jag tror grundkapaciteten är högst.

6 Eagle Rock har fördelen med att stå 20 meter före dem jag anser är de värsta konkurrenterna. Han står bra inne på mellersta volten tycker jag då han har galopperat bort en del pengar under karriären. Att det är tre varv ser jag som ett klart plus då han är stark och tål mycket jobb på egen hand. Måste med i ett öppet lopp.

14 Amazing Justice gick strålande bra senast efter startgaloppen på Mantorp och formen verkar bra trots två galopper de senaste två starterna. Nu har ekipaget fått springspår på tillägg vilket jag tror man kan utnyttja bra och förhoppningsvis tjäna lite meter på övriga hästar från 40 meters tillägg. 3000 meter är inte heller någon nackdel och Victor Rosleff kör med ett bra självförtroende för dagen. Två procent är alldeles för lite.

Rankingen:
A-hästar:
12 Let It Be V.P.
6 Eagle Rock
14 Amazing Justice
9 Bottnas Idol

B-hästar:
13 Even Steven
4 Swish The Cash
5 Hashtag Simoni
15 Chablis D.K.
11 Innovation Love
7 Kondor Dream

C-hästar:
1 Staro Quantas
3 Bowler Day
8 Arcoveggio
10 Princess Kloster

V75-7: 2140m Auto – Silverdivisionen

2 King Of Everything har lottats till ett perfekt utgångsläge med spår två bakom bilen då han är väldigt snabb från start. Han kanske inte spetsar initialt, men om kusken ställer frågan tidigt om att få överta ledningen så kan han bli släppt dit. Han har dock visat sig gå bra bakom hästar också så någon ledning är inget måste. Senast tävlade han i vanlig vagn och med tränaren i sulkyn. Nu när det är V75 optimerar man utrustningen och förutsättningarna med att slänga upp Jepson i en jänkarvagn. Hittar ekipaget till ledningen med dessa förutsättningar blir de svåra att passera.

10 Glamorous Rain satt fast med mycket krafter sparade bakom stallkamraten Felicia Zet i den senaste starten och därför väljer Reden att starta henne här igen. Hon står väldigt bra inne i silverdivisionen med tanke på att hon är ett sto och trots bakspåret ska hon räknas med bra vinstchans då hon är en av de bättre stona i landet. Med tanke på att det här kanske blir sista starten för henne i karriären, så finns det inget att spara på och min känsla är att Örjan kör för seger.

5 Rossi Garline är allround och går bra i stort sett hela tiden. Senast var han väldigt bra där han vann från utvändigt ledaren på en bra tid. Nu borde ekipaget få gå i ryggar vilket jag personligen tycker fungerar som allra bäst för hästen och får de gå med i bra ryggar fäller han många till slut.

Rankingen:
A-hästar:
2 King Of Everything
10 Glamorous Rain

B-hästar:
5 Rossi Garline

7 Ture L.A
9 Boli You S.M.
4 Dominic Wibb
11 Deborah S.H.

6 Without A Doubt

C-hästar:
1 Grappa Boy
3 Draupner
12 Bravo Sabotage

 

Omgångens bästa spik:

8 De Chambeau – V75-2 (12%)

Spelvärd spik:

6 Kyrie Eleison – V75-4 (9%)

Tack till er som har läst och hoppas ni tycker om ABC-rankingen!

/ Simon

 

Länk till Nilssons Rysare