Avd
Hästar
1
5 Global Delayed
2
1,2,3,6,9,10,14
3
10 Kentucky River
4
1,2,3,4,5,7,9,10
5
3,6,7,9,10,11
6
1,2,3,6,8,10,11
7
6 Christofer Jet
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 23/11 2023 kl 18:11

V75 Jägersro 25/11

Svensk Uppfödningslöpning toppar lördagens V75 omgång där Jägersro arrangerar denna traditionsenliga tävlingsdag. Kentucky River blir storfavorit i gulddivisionen efter en galopp i regidebuten hos Daniel Reden, tar revansch nu på gamla hemmabanan Jägersro?

V75 är alltid intressant när vi befinner oss på Jägersros travbana. Denna gång har vi även en hel del jämnspelade lopp på förhand och en hel del intressanta drag. Jag försöker alltid bygga mina system med så mycket potential som möjligt, men tar även hänsyn till omgången som helhet.

Så sent som i onsdags satte jag alla rätt på V86 på bägge mina system. Vilket resulterade i ca 5000kr andelen på ena systemet, och 1700kr andelen tillbaka på det andra systemet och totalt närmare 80 000kr till ett gäng glada andelsköpare. På lördag är det dags igen då jag jagar nya framgångar!

Min analys av omgången följer nedan.

V75-1: 2140m Auto – Klass 1

Förhandsfavoriten struken, ändrar loppningsscenariot. Eller?

5 Global Delayed landar som valet av reservspik då förhandsfavoriten 3 Always A Pleasure blev struken under fredagen. Han har gått klart bra de två senaste loppen där han senast vann från utvändigt ledaren, och näst senast stod han för en bra insats mot A Fair Day som visat på sistone hur bra han är. I och med strykningen så lutar det mot tidig ledning för ekipaget och därifrån ska de slås!

9 Midyat Zaz är även det en bra häst för klassen och ska nu till att göra regidebut för stall Lövgren. Han är väldigt bra när han fungerar, men har samtidigt lätt för sig att ta till en galopp längs vägen. Senast avslutade han bra till andraplatsen bakom före detta stallkamraten Miru Boko, men fick samtidigt bra resa i rygg på denne. Nu väntar mest troligt en ryggresa igen, och får han bra draghjälp längs vägen fäller han många.

6 Game On Butcher fick en betydligt lämpligare uppgift efter strykning av favoriten. Startar nu från spår fem och är med i matchen på allvar med rätt resa.

Rankingen:
A-Häst:
5 Global Delayed

B-Hästar:
9 Midyat Zaz
6 Game On Butcher
7 Belgique
11 King Of The Hill

12 Galliano Peak
1 Pharagraf
8 Joker Mearas
4 Here’s Johnny Sox

C-Hästar:
2 Massine
10 Rock The Sock

V75-2: 2140m Volt – Diamantstoet

Spetshästen bortglömd?

6 Japiro Queen gjorde en strålande debut för Andre Eklundh för två starter sedan där ekipaget flög fram till ledningen från springspår trots 20 meters tillägg. Springspår även denna gång i volten blev så gott som optimala förutsättningar då hon borde ta hand om ledningen. Bortglömd till endast två procent.

9 Bikana Wine satt bombfast i den senaste starten i finalen för fyraåriga ston och tyvärr kom en galopp i samband med situationen. Konkurrenterna var mycket vassare den gången och denna gång lär ekipaget inte sitta fast då man sitter i ett andraspår direkt. Vid minsta klaff fäller hon många på upploppet.

2 Mi Amore Bros är även hon van att möta tuffa konkurrenter och har även visat sig fungera bra i voltstart. Senast hon var ute i voltstart öppnade hon klart bra för att vara spår fem och därför ses inte spår två som något orosmoment. Hon är mest troligt inte tillräckligt snabb för att hålla ut 6 Japiro Queen från start, men får hur som helst en bra resa i andraspår oavsett löpningsförlopp.

Rankingen:
A-Hästar:
6 Japiro Queen
9 Bikana Wine
2 Mi Amore Bros

B-Hästar:
3 Be My Baby
10 Heartbeat Julie
14 Nina Ginto
1 Bold Face
7 Organzza
8 Cheri Cheri Lady
13 Nanny’s Girl
5 Amazing Lady N.O

C-Hästar:
15 Olga Utca
4 Herina Sotto
11 Ninepoints Birdie

V75-3: 2140m Auto – Gulddivisionen

Galopp i debuten. Revansch nu på gamla hemmabanan?

10 Kentucky River tog på sig en snöplig galopp i debuten för Daniel Reden och dagen förstördes direkt. Nu provar man igen på V75 och känslan är att han kommer vara väldigt bra till denna start. Bakspåret nu behöver inte vara helt fel då Örjan kan ta det lugnt från start för att sedan avancera framåt mot utvändigt ledaren. Kan mycket väl bli släppt till ledningen beroende på vem som sitter där. Oavsett vad är han tuff nog att städa av detta gäng då det inte är den tuffaste gulddivisionen på pappret. Spikförslag

7 Four Guys Dream var väldigt bra i årsdebuten senast på Charlottenlund och vann på en bra tid den gången. Han fick samtidigt en väldigt snäll resa från tredje invändigt och kunde sedan spurta hem till seger när luckan uppstod på bortre långsidan. Mest troligt skickar Stefan Persson fram honom för att överta ledningen efter en bit, lyckas man med det ska han absolut räknas men det kan bli tufft att stå emot favoriten.

6 Rackham har varit ute mot några av de tuffaste hästarna under hela året och får nu känna på hur det känns att gå ut mot lite enklare motstånd. Vid klaff längs vägen är det loppets rysare.

Rankingen:
A-Häst:
10 Kentucky River

B-Hästar:
7 Four Guys Dream
6 Rackham
8 Ultion Face
4 Revelation
5 Digital Dominance

C-Hästar:
1 Heart Of Steel
2 Harran Boko
9 Crack Atout
3 Arvid S.H.

V75-4: 1640m Auto – Svensk Uppfödningslöpning

Tipsettan till utländsk ekipage!

2 Oriana Boko vann enkelt i hennes uttagningslopp till denna final och har nu fått ett optimalt spår två. Hon visade senast från spår tio att hon kan öppna klart bra från start och känslan är att hon hade öppnat ännu bättre med framspår. Från spår två bakom bilen kan det rent av bära av hela vägen till ledningen och därifrån ska hon slås. Tipsetta!

7 Duncan Cowan öppnade snabbt från start senast och var inblandad i en tuff öppning i samband med det. Han gjorde det klart bra till andraplatsen den gången med tanke på inledningen av loppet och det kan ha flyttat fram honom till denna start. Med flertalet startsnabba hästar invändigt kan Adielsson, med hjälp av startsnabbheten, kanske hitta ner i ett vettigt slagläge och få anfalla bakifrån denna gång.

10 Valnes Phenix får en rejäl kuskförstärkning i samband med Örjan Kihlström i sulkyn denna gång. I uttagningsloppet strulade det mesta som kan strula under ett lopp och trots positionen andra utvändigt på sista bortre långsidan lyckades man sitta fast med vad som såg ut att vara mycket krafter kvar över mållinjen. Örjan gör sällan misstag i sulkyn och kommer nu servera denna unghäst en betydligt mer behaglig resa, vilket absolut kan räcka hela vägen i ett öppet lopp.

Rankingen:
A-Hästar:
2 Oriana Boko
7 Duncan Cowan

B-Hästar:
10 Valnes Phenix
5 L’Amourpourblanca
3 Romulus Tooma
1 Matchmadeinheaven
9 Västerbo Gute
4 Monster Wine
8 Chapter One

C-Hästar:
6 R.K.Fade
11 Custom Chrono

V75-5: 2140m Auto – Klass 2

Kapabel herre med första barfota

11 Klondyke River är nu anmäld utan skor på alla fyra hovar och vad jag förstått stämmer även detta. Denna femåring har strulat väldigt mycket under karriärens gång men när han går felfritt är han väldigt bra för klassen. Barfota runt om nu kan ge en väldigt bra effekt och då blir han inte lätt att stå emot trots bakspår på Jägersro. Har kapacitet att runda samtliga!

10 That’s So Spicy har i stort sett gjort allting rätt under karriärens nio starter och ser verkligen ut att förstå vad det går ut på. Fem segrar på nio startande är respektingivande siffror som alltid bör tas med i beräkningen. Motståndet hårdnar nu, men samtidigt är det ovisst om vem som tar hand om ledningen från framspår vilket kan bädda för körning och gynna bakspårshästarna.

6 The Lion tränar starkt som det låter från stall Goop. Gynnas av att vara nedstruken ett hack och kommer sitta långt fram efter en bit av loppet. Måste med trots att man återgår till skor runt om.

Rankingen:
A-Hästar:
11 Klondyke River
10 That’s So Spicy

B-Hästar:
6 The Lion
9 Credituyan
3 Qillerbee
7 Vermithrax
1 Molly Vici
2 Denco’s Ozzy O.

C-Hästar:
8 Suddenly Spring
12 Akal Face
4 Sober Composite

V75-6: 2140m Auto – Silverdivisionen

Gul kusk är tillbaka.

6 Nova Mahiron fortsätter att imponera gång efter gång och ska verkligen inte avskrivas bara för att hon är ett sto bland grabbarna. Tvärtom. Hon är som bekant väldigt snabb från start och trots startsnabba konkurrenter invändigt så är det inte helt omöjligt att hon hittar till ledningen från detta utgångsläge med skicklige Thomas Uhrberg, som säkert ställt i ordning på hemmaplan. Hon tävlar klart bäst från ledningen men även om det skulle bli ryggresa denna gång tror jag hon är med och hugger om segern.

8 Catullo Jet kan vara fältets mest kapabla häst. I våras bländade han den svenska publiken i första starten på svensk mark för dåvarande tränaren Jerry Riordan. Nu är han tillbaka, men denna gång för stall Gocciadoro och de låter som att dem kommer i angeläget ärende. Spår åtta var inte optimalt då han inte är särskilt snabb från start. Med tanke på hans grundkapacitet måste han dock räknas väldigt tidigt då han har kapacitet att städa ner samtliga i detta gäng.

11 Corazon Bar har vunnit två starter i rad nu för nye tränaren Conrad Lugauer. Trots att man har varit försiktiga i snacket kring honom har han sett ut att vinna enkelt i bägge starterna och verkar ha fått en nytändning i den nya regin. Det är i grund och botten en väldigt kapabel häst och med tanke på att det kan bli lite körning där framme så kan det absolut bli tredje raka trots att motståndet hårdnar rejält. Kupongrensare.

Rankingen:
A-Hästar:
6 Nova Mahiron
8 Catullo Jet

B-Hästar:
11 Corazon Bar
10 Grappa Boy
2 Rossi Garline
1 Natorp Bo
3 Nugget Zon
5 Versace Face
4 Friend Of Elves
12 Sayonara
9 Boli You S.M.

C-Häst:
7 Dominic Wibb

V75-7: 2140m Auto – Bronsdivisionen

Vi avslutar med omgångens bästa spik!

6 Christoffer Jet är en kapabel femåring från stall Gocciadoro som har haft mycket strul under karriären men som nu verkar vara tillbaka på allvar. Han är väldigt snabb från start och trots startsnabba konkurrenter invändigt tror jag Gocciadoro lyckas trycka sig till ledningen till slut. Från ledningen tror jag han säljer sig väldigt dyrt i nuvarande klass och det måste vara en toppchans för stall Gocciadoro! Spik.

11 Smile Silvio är väldigt kapabel han med. Men bakspår på Jägersro försvårar uppgiften aningen. Det kan dock gå undan rejält från start ifall 3 Eddie The Eagle och 6 Christofer Jet inte kommer överens om ledningen, vilket i så fall gynnar Untersteiners häst kraftigt. Jänkarvagnen åker på nu också när det är autostart.

3 Eddie The Eagle är med i matchen om han skulle lyckas hålla upp ledningen samt att Gocciadoros häst gör bort sig. Hittar ekipaget till ledningen relativt enkelt så ska dem absolut räknas.

Rankingen:
A-Häst:
6 Christofer Jet

B-Hästar:
11 Smile Silvio
3 Eddie The Eagle
4 Frankie Godiva
10 Dragons Bar
5 Illfindmywayhome
9 Lucifer Boko

C-Hästar:
1 Mulberry 
7 Theycallmesixten
8 Midnight Special

Omgångens bästa spik:

6 Christofer Jet – V75-7 (18%)

Omgångens drag:

2 Oriana Boko – V75-4 (13%)

Lycka till på lördag!

Lagets andelar hittar ni här!