Skribent: Helena Holm
Publicerad: 25/11 2023 kl 03:46

V75 Jägersro 25/11

Goddagens, kära Trav-fantaster! 

För er som missat så är det här, på TravTillsammans, som jag nu håller till efter mitt uppskattade sommarvikariat på Travcash.
– Inför varje ordinarie V75-omgång (i regel lördagar) så kommer även jag att skriva en hel analys, den kommer att publiceras här på TravTillsammans.se och laddas upp under fredagen. En direktlänk till analysen kommer delas i Facebook-gruppen Andelsspel med Travcash och i kommentarstråden kommer jag, precis som i somras, försöka vara behjälplig och svara på era frågor så gott det går.

Missa inte att gå med i vårt andelslag om du hellre ser att någon av oss spelläggare står för grovjobbet – bara att rygga din favorit och sen hålla tummen, vi löser resten!

Gå med i andelslaget!

”Vilken fin höst jag haft på spelet – knappt jag tror att det är sant. Ni som följer mig och mina andelar vet säkert redan detta men det har väl blivit kring 4,5 miljoner sept-okt. Galet roligt och otroligt men nu jagar vi nya vinster!” skrev jag i inledningen av förra veckans analys.

Är inte troende men ”Holy Moses Jesus Christ and everyone else!” – vad f*n hände i lördags?!

Tror inte det undgått någon, och jag ska inte bli för långdragen här, men när jag avslutade inledningen med att skriva om jag någon gång sagt att jag är revanschsugen så är de tillfällena ingenting i jämförelse med vad jag är denna vecka. Glädjande nog ges vi en ny chans att skrapa rent hela JACKPOT-skålen – och det är precis vad jag tänker göra!” så trodde jag ju inte på fullaste allvar att det skulle ske?!
– Dubbla fullpottar och över 16,3 miljoner kronor senare sitter man nu här. En tredjedel av hela jackpotten rakade jag hem, 210 glada andelssköpare fick mellan 75-79k var såhär en månad innan jul, största vinsten i TravCash historia är noterad och en delad travlöpsedel med Daniel Redén och Torbjörn Jansson i Aftonbladet…
– Drömmen fanns givetvis alltid där men trodde ju aldrig att den skulle slå in, inte såhär – jag menar, detta händer ju bara ”de stora pojkarna”…

Nyper mig själv i armen med jämna mellanrum och tittar fortfarande på de där kupongerna flera gånger om dagen samtidigt som jag tåras av den delade glädjen från så många av er där ute, vare sig ni var med och vann eller inte – ni är helt otroliga! All kärlek till er och tack för alla grattis och fina ord, de kommer jag leva på länge – men nu har vi en ny omgång att sätta tänderna i!

Det blir en kortare (…) analys denna vecka då jag legat i sjukstugan 3-4 dagar så jag ligger lite efter och måste prioritera mina andelar – men ett par rader kan jag givetvis knåpa ihop. Nu kör vi!

 

V75-1 2140m Auto – Klass 1

Vi gick från att ha sex avdelningar att lösa till ursprungliga sju. Ruta ett är väl för underbart dagen innan det ska avgöras.

Som sagt, ändrade förutsättningar nu när dunderspiken ströks under fredagen.
Är inte alls imponerad, eller frälst säger man kanske, av 5 Global Delayed men han måste väl streckas nu eftersom han gynnas av strykningen när det kommer till spetsstriden – och det är ju ändå Jägersro vi är på… Han är dessutom obesegrad i spets efter fyra försök.

6 Game on Butcher är nog bästa hästen i fältet men var blek senast, stallet har inte hittat några fel men gissar att det kanske blev lite täta starter.
Hästen verkar vilket fall trivas i Sverige annars, åtta starter har resulterat i hela sex viktorior (vunnit 3/4 starter på Jägersro).
Jag tror vi får se senaste framträdandet som en plump i protokollet bara för stallformen är det inte heller något fel på:
10 senaste starterna: 3-4-1 (en 5:e och en 6:e placering utöver de åtta som kommit på plats). ”Hyfsat”.

7 Belgique var rejäl senast, ingen monstertid men han vann ändå från dödens. Goops stallform har tagit fart och nu hänger man på jänkarvagnen igen, sist han hade den travade han 12,8 över distansen.

9 Midyat Zaz ska ni till att debutera för Joakim Lövgren vilket givetvis är mycket spännande. Detta är ju en strulputte med enorm kapacitet. I ett öppet lopp måste även han räknas.

Skrällen:

Tyckte att 8 Joker Mearas såg ruggit förbättrad ut på barfotabalansen senast och han gjorde ett bra lopp även om han fick ge sig sista biten. Läst mig till att han inte hade kunnat gå något finslipande och vässande jobb inför den starten då banan på hemmaplan varit undermålig, då har man rätt att få lite spaghettiben till slut – sen var det ju ingen skräphäst han fick ge sig mot heller, bättre hästar än ”Joker” har fått se sig slagna av Keep Gamble…
Med detta sagt så tjatar jag om det jag tryckte mycket på förra veckan – han kommer gå rejält framåt med detta lopp i kroppen.
Nedstruken ett hack, vilket givetvis är gynnsamt, men har nog svårt att nå spets ändå – men bra position hittar han förhoppningsvis och han körs barfota runt om på nytt.
Martin P Djuse har inte alls kört lika många lopp som sina bröder men han går emot ett kraftigt förbättrat bokslut 2023; just nu över 1,2 miljoner inkört, förra året blev det 209k – redan slaget med över en miljon. Segerprocenten för Martin som kusk visar finfina 18%(!) – detta är HÖGT ska ni veta!

Stall Kolgjini vill nog vinna på himmaplan och gör ofta det med någon kuse… Frågan är med vem? Här selar de ut 11 King Of The Hill, han kommer med tre raka..

 

V75-2 2140m Volt – Diamantstoet

Omgångens skrällopp i vanlig ordning… Eller?

9 Bikana Wine hade man lirat till magiskt platsodds senast som ni vet och jag tror alla såg att jag var på rätt spår för herrejösses va krafter det fanns kvar när galoppen kom. Det fanns varken nog med plats eller möjlighet till magiskt fritt fram ”den enkla vägen” så när JU tog upp för att styra ut på upploppet så blev det galopp, svårt att avgöra om hon touchade i någon vagn eller om han bara drog ihop henne för mycket – för framåt, det ville hon.
– Kanske tar vi betalt denna gång istället? Vi får tyvärr inte samma procent, eller odds heller för del delen, för efter senast så är det nog många fler som uppmärksammat och säkert också flaggat – men 12% är väl ändå en fräck lösning om man vill chansspika?

2 Mi Amore Bros är ju lite kokobello och galopperar bort mycket pengar, jag gick faktiskt igenom hennes galopplopp:
Vid sex tillfällen har hon felat – samtliga har skett 50-250m efter start. Intressant ändå.
Spår 2 i volten har hon haft en gång i livet – då blev det galopp efter 100m men det var också i livets första start. Hade spår 5 för tre starter sedan och då skötte hon sig (tacksamt nog inga hästar med springspår utvändigt, möjligt att resultatet och utfallet sett annorlunda ut då…).
Travar hon så är hon nästan alltid med där framme, frågan är hur mycket man vågar ladda från start och vart hon hamnar, för själva motståndet skrämmer inte.

En del av mig vill tro att man kommer långt på låset i denna avdelning, en annan del tänker ”spika eller helgardera – allt eller inget”.
– Finns många roliga karameller här om man går på klassiska mantrat gällande Diamantstoet, vilket kanske inte alls är fel, för det är ett väldigt jämt startfält där streckprocenten skiljer bra mycket mer än va själva kapaciteten och nivån på hästarna gör.
– Om ni streckar, börja med 1-2-3-6-9-10… Fundera sen på varför ”allas” spik här senast, 13 Nanny’s Girl, nu endast står i knappa 2%, hon var då ute över en distans som hon aldrig levererat på (ej vunnit) men var ändå trea i mål, en knapp längd efter vinnaren – duktig trots att förutsättningarna inte var till hennes fördel. Gången innan satt hon fast med sparat.
– Nu går hon ut över medeldistans igen, den distans hon tagit karriärens samtliga nio segrar över. Visst, hon står tuffast till bland tilläggshästarna men med klaff och rätt resa är hon helt plötsligt med där framme.

Om vi ändå streckar en bombskräll så kan vi kanske lika gärna ta två? Eller?

14 Nino Ginto är tillskillnad från många andra på väg uppåt i form, flera börjar bli slitna och mätta efter en lång sommar och höst vilket är fullt förståeligt.
Nina startade på under våren men försvann sen i mitten på juni, för att återkomma med ett litet framträdande i början på augusti, innan hon lös med sin frånvaro i ytterligare tre månader. Comebackade i ett sprintlopp förra fredagen och blev ändå spelad till hela 10% – detta trots den långa frånvaron och bricka 8 bakom bilen. Kördes passivt fram till upploppet där man lät henne löpa ut, svarade fint när huvan rycktes och hon lyckades knipa bronsmedaljen.
Perfekt med ett snabblopp i kroppen och hon har säkert gått framåt med det. Många att runda och hon kräver sina resor men får hon sitt lopp så kommer hon att avsluta starkt.
– Absolut, det är ett långskott – men inte ska hon väl vara minst spelad i loppet?

 

V75-3 2140m Volt – Gulddivisionen

En något skiktad Gulddivision.

Eftersom jag kör en uppspeedad variant av analysen denna vecka pga. min ”sjukfrånvaro” så är jag fräck nog att kopiera en del från Jens S (Travronden) då jag såg att han resonerar precis som mig här:

10 Kentucky River är omgångens i särklass största favorit och den enda häst spelarna ser med chans på rätt sida 50/50. 53 procent närmare bestämt.

Favoriter som inte når ledningen infriar en gång på sex. På Jägersro har sådana favoriter det ännu tuffare.
Storfavoriten har ”bara” segrat i 2/12 senaste, långt under vad spelprocenten visar.
Hästen har ännu inte presterat i sin nya regi, galopp i 1/1.
– Det är naturligtvis ingen chock ifall favoriten tidigt hittar till dödens och sedan reglerar loppet därifrån, men man ska akta sig för att lura sig själv att tro att chansen är så god som spelprocenten antyder!

Andrahandare i spets segrar tre gånger oftare än favoriter som inte når spets.
I det fantastiskt ojämna loppet är det mest sannolika att klara andrahandsfavoriten 7 Four Guys Dream blir loppets ledare. Chansen matchar lätt spelets 26 procent.”

När detta skrivs lutar det åt att jag spikar FGD om jag måste ta ställning, men mycket kan hända fram till morgondagens start – och kanske nöjer jag mig med att låsa på de flesta systemen… Behöver fnula en vända till innan definitivt beslut fattas.

Skrällen:

6 Rackham står nog inte högt upp på mångas rank men han gillar ju att skrälla då och då och det var ju en sjuk insats han stod för på V75 i Halmstad förra sommaren, varför skulle han inte kunna blixtra till och göra en sådan prestation igen, inte minst med tanke på den ruggiga stallform som råder hos CE?
Stark och rejäl med en form som pekar allt mer uppåt och han möter verkligen inga världsstjärnor nu – jag menar, kolla vad som funnits i startlistan de tre senaste starterna bara:
– Hohneck, Go On Boy, Vivid Wise As, San Moteur, Admiral As, Power etc etc…

Fortfarande bara jag som tycker han går ner duktigt i klass och bör ses med viss skrällpotential?
– En till galopp för förhandsfavoriten och/eller en sämre prestation av 7 FGD (som tyvärr är lite känd för att kunna blanda och ge rätt rejält i sina prestationer) och han sitter där, för nog är trav alltid trav.

 

V75-4 1640m Auto – Svensk Uppfödningslöpning

Unghästar = småbarn och med småbarn kan allt hända, det är sen gammalt! Kanske borde man ta alla?

Spontant så kände jag att ”detta vinns av 2-3-4 eller 5… ” men sen började jag gräva och även 7 och 9 åkte med – och helt plötsligt hade jag streckat alla (11 Custom Chrono tror jag dock får svårt).

Vidhåller dock att 2 Oriana Boko och 3 Romulus Tooma borde rankas högt, likaså 5 L’amourpourblanca som blev tvåa bakom Oriana Boko i uttagningsloppet till denna final (bra spurt men lite ”unghästvinglig” och tappade fart mitt på upploppet då han bröt ner mot ”en kompis”). Nordström är ruggig med sina 2-åringar och Båth har ju skördat framgångar förr i dessa årgångslopp… Ja ni hör, här är jag nog inte till någon större hjälp men har ni feeling för någon här så kör! Bra lopp att ta ställning i.

Detta lär jag väl få äta upp men 1 Matchmadeinheaven tycker jag däremot är ruskigt överstreckad som andrahandsfavorit(!). Förvisso mest rutinerad i fältet med sina sju starter men möter nu mycket tuffare motstånd.

Skrällen:

10 Valnes Phenix – jag gillar verkligen det jag ser i lopparkivet. Blev lite halvfast i sitt uttagningslopp och hade nog en hel del krafter sparade, vilket kan visa sig gynnsamt i finalen, perfekt att man kastar upp Örjan också när man dessutom testar AM för första gången i livet – för han om någon kan nyttja en sådan. Finfint till 5%.

Avslutar denna avdelning med ännu ett citat från Jens, vilket iof talar emot min skräll här ovan, men större under har väl hänt än att hästarna gått emot statistiken i travlopp:
”2012 vanns loppet från spår 6. Annars har vinnaren varje år 2004-2022 startat från spår 2-5 (dock död löpning med en bakspårshäst 2018).”

 

V75-5 2140m Auto – Klass 2

Om det skräller mest i stoloppen på V75 så gissar jag att Klass 2 är god silvermedaljör.

3 Qillerbee kommer med två raka segrar och man ska kanske inte ta för hårt på vinster som tagits i enklare sammanhang men ibland måste man frångå grundreglerna – för det har verkligen varit ett läckert intryck senaste tre starterna och det har givetvis med skorycket att göra. Har inte gått sig tom utan tussarna har fått sitta kvar i öronen vid båda segrarna dessutom och jag tycker inte att det är mer än rätt att man nu testar honom på V75. Två av livets tre starter har tagits från ledningen men med senaste tidens utveckling ses han med bra chans oavsett position.

Streckar jag Hanna L så vinner hon nästan aldrig, streckar jag inte så vinner hon med en mil (oavsett streckprocent) så vad gör vi då med 10 That’s So Spicy? Han har gjort nio starter och aldrig varit sämre än trea (9 5-3-1) och även han vann på ett mycket bra sätt men i ett enklare sammanhang här senast och kanske gör man bäst i att strecka även honom. Något som är ovisst är startspåret, han har aldrig startat från bakspår bakom bilen men han har däremot vunnit från positioner längre bak i kön.

Vi nämner ytterligare en strulpelle i denna veckas analys och givetvis blir det kapabla 11 Klondyke River som valde att krångla och galoppera innan bilen släppte i comebacken för två veckor sedan. Man låg lågt redan då och kanske att vi ska behandla honom med viss försiktighet även denna gång? Jag försökte nämligen kika i lopparkivet om man gav honom en genomkörare bakom fältet trots den inledande SG senast men jag ser honom ingenstans, därför saknar han kanske fortfarande lite lopp i kroppen vilket gör formen svårbedömd. Tränar vilket fall fint och det lilla JU hann känna senast var bra och därför valde man att anmäla nu igen.

Mycket kapable 6 The Lion har kört varannan bra – varannan sisådär på slutet, om trenden fortsätter så vinner han på lördag. Är snabb ut och är den troliga spets- och ledarhästen, nedstruken till spår 5. Funkade inte barfota r.o. senast och man återgår därför till skor på samtliga fötter och stallet meddelar att han inte bara tränar bra utan t.o.m. riktigt bra. Hej och hå, inte varje dag man hör det från Stall Goop.

Ja, jag är nog rätt partisk med 9 Credityuan efter att ha spikat honom framgångsrikt vid flertalet tillfällen och han kan vinna även denna start men det blev ett hack i skivan när han ströks inför en tilltänkt V75-start på Bergsåker för två veckor sedan vilket verkar få många att rygga tillbaka lite, MEN…
– Det var inga stora saker som bidrog till strykningen och han har således kunnat träna på som vanligt, har inte missat något jobb och formen bör vara intakt, enligt stallet.
Jag sticker ut hakan och säger att det nog var ”bra” att han ströks för det hade blivit täta starter (nio dagar) och med tanke på hans aktion, hela sättet han travar och rör sig på, så tror jag att han behöver lite längre tid att återhämta sig mellan loppen jämfört med andra (inget konstig eller ovanligt för hästar med lite grövre aktion). Jag menar, det finns kanske en anledning till att han aldrig startat med mindre än 21 dagar mellan loppen… Det hade i så fall blivit allra första gången på Bergsåker.
– Nåväl, han är mer stark än snabb och hade nog föredragit framspår men nu är det som det är, man har iaf anmält med amerikansk vagn för första gången och Örjan slängs upp bakom ytterligare en jänkar-debutant… Spännande givetvis (men kanske att han behöver sina sidostänger…? Svårbedömd balansändring enligt mig.).

Det kan som sagt alltid skrälla i denna klass – så hittar ni något roligt till låg procent så är det bara att strecka.

 

V75-6 2140m Auto – Silverdivisionen

Jag undrar om inte Stall Christoffer Eriksson tar hem denna avdelning… Frågan är med vem?

2 Rossi Garline kommer från en mycket bra prestation där han fick vandra i dödens utanpå Dominic Wibb, i rygg hade han Glamorous Rain som sedermera också vann loppet efter den perfekta ryggresan. Normalt sett håller jag inte på med benämningar om vem som var den moraliska vinnaren men i detta fall kan jag göra ett undantag – och det säger jag inte bara för att jag chansspikade honom då utan för att han, enligt stallet, inte var som bäst för dagen (fick behandlas efteråt) – ändå gör han loppet han gör.
Han fick nu fick ett perfekt utgångsläge är nog klart vassare efter lite rundsmörjning. Tål att göra mycket jobb själv men ett rygglopp i andraspår föredras nog så att han istället kan nyttja sin sylvassa slutspurt.

10 Grappa Boy fick lite arga kommentarer sist, eller det var väl mer CE som fick dem, då han valde att lägga sig (fjärde)invändigt istället för att ligga kvar i andraspår. Hästen fungerade inte felfritt på Eskilstunas vintriga bana och han var tvungen att ge honom ett snällare upplägg i första delen av loppet för att ”få till honom” – ett gynnsamt beslut för han avslutade kanonbra till tredjeplatsen sen.
– Väldigt intressant att Björn Goop sitter upp men självklart krävs det lite mera flax från spår 10 – men han är väldigt tidig i min bok.

Lite halvridå för 12 Sayonara när spårlottningen var avgjord nu när hon ska till att göra sista starten på svensk mark för året. Tränaren är väl inte heller ett plus i jollen, även om de vunnit senaste två loppen ihop, men det har inte behövts några direkt taktiska beslut de gångerna.
Blir det tempo på loppet så är hon givetvis med och gör upp – bevisad toppform och har dessutom tjänat mellan 3-3,5 miljoner mer än grabbarna… Kanske att jag spikat henne från ett annat startspår faktiskt.

Den som sa att jag är envis ljög inte men helt seriöst så borde jag kanske släppa 4 Friend Of Elves snart, alltså det är tur att jag spelat på fler hästar än honom och därmed gått plus på småspelen för annars hade det bara stått Vatten och Bröd på menyn under 2023 i detta hushåll.
– Han kan ju så mycket men får inte till det hela vägen, visst han möter stenhårt motstånd och gör det bra men han har en seger och totalt sex andra- och tredjeplatser i år (och ett par galopper) vilket gör en lite frustrerad.
Var sjuk i näst senaste starten på Färjestad och fick både penicillin och annat foder efter det. Nu är han på banan igen (bokstavligen) och har fått ett välbehövligt lopp i kroppen, det syntes att han var en bit från formen i comebacken då mjölksyran blev rätt påtaglig mitt på upploppet trots en resa i rygg på ledaren.
– Näe, jag kan givetvis inte släppa honom helt än; läget, kusken och streckprocenten är alldeles för intressant och man kör med rallybalansen barfota r.o. och jänkarvagn igen. 2%.

Har svårt för 3 Nugget Zon, även om jag spikade honom framgångsrikt senast (billig seger). Vill inte kliva någon på tårna men jag tycker att han är överskattad, är alldeles för ojämn och ”vek” när det gäller. Han kliver nu upp i klass, debuterar faktiskt i Silver, och stöter på ett par riktigt hårdhudade konkurrenter och jag tror helt enkelt inte att han räcker mentalt.
– Men visst, Jägersro är ändå Jägersro så kanske att man måste strecka ändå, han är ju den sannolika spetshästen och kan med en gnutta tur lyckas rinna undan (om han får vara ifred där framme och slipper press), han har ändå vunnit 8 av 9 från ledningen.

5 Versace Face är bättre än raden och lättas ev. i balansen nu, står bäst inne i klassen av grabbarna och är van vid hårt motstånd.

8 Catullo Jet får en hel del streck på sig och det grundar sig väl mycket i det vi fick se när han vann ett V75-lopp i våras (regi Riordan), blev tyvärr skadad efter det och har efter comebacken tillhört Stall Gocciadoro.
Kapacitet finns så det räcker och blir över och några av Gocci’s hästar har stått för ett par makalösa prestationer under året men jag tycker att Catullo varit lite för ojämn och knepig för att hans 14% ska kännas befogade. I senaste framträdandet tvärstannade han t.ex. i ledningen i sista kurvan och när fältet kom ikapp så kastade han sig i galopp istället för att ta i på nytt, vet inte om han ville hem till stallet men helt klart ytterst märkligt beteende.
– Fungerar han så absolut, men vart tar man vägen från spår 8? Får han tugga dödens?

Jag tycker att detta lopp är svårt.

 

V75-7 2140m Auto – Bronsdivisionen

Jag vill spika… Christofer eller Smile? Det är där jag velar just nu.

6 Christofer Jet är übersnabb från start, om man vill. Har plöjt det italienska arkivet och om jag visste hur Gocci tänker rent taktiskt så hade det underlättat mitt beslut. Ser honom helst i ledningen men har fått höra att han är minst lika bra bakifrån.
Det skaver lite att han mestadels startat, eller rättare sagt levererat, över den korta häcken däremot – åtta starter över medeldistans, eller längre, har resulterat i en(!) seger. Av karriärens 13 segrar så är alltså 12 tagna över sprint.
– Väljer Gocci att ladda så kan det bli en hejdundrande körning mot 3 Eddie The Eagle som också kan öppna från start, för även om Michael L låter lite defensiv i förhandssnacket så vet jag hur det kan bli när det väl är dags och om det blir körning från start där ingen ger sig ”i tid” – då vinner 11 Smile Silvio på spurt. Han vann förövrigt löjligt lätt direkt i comebacken och kommer vara ännu bättre nu, jänkarvagn på som grädde på moset.

Jag tror det står mellan dessa två. Första tanken var Eddie men honom har jag nästan spolat helt nu.

Önskar man bredda lite i sista så varför inte:

10 Dragons Bar debuterar för Kolgjini. 9 Lucifer Boko har haft ruggig form länge men ännu inte vunnit, fast med sparat i två av de tre senaste starterna. 5 Illfindmywayhome är nog i sitt livs form och sådant är alltid farligt – även om kort distans kanske är hans allra bästa gren? Bästa läget på länge nu. 4 Frankie Godiva har segrat i 59% av livets starter, finfint läge nu men endast streckad till ynka 2%. Han har nog större segerchans än så…

 

 

Med detta sagt så önskar jag ett stort lycka till!
Mvh, Helena

Till lagets andelar!