Avd
Hästar
1
6 Emerald Island
2
2,4,6,9,10,11,12,14
3
1,2,3,5,7
4
9,13,14,15
5
3,4,5,6,9,11
6
8 Dany Capar
7
1,4,5
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 19/4 2024 kl 14:05

V75 Jägersro 20/4

Gocciadoro i huvudrollen när deltävling tre till Paralympiatravet ska avgöras

Gul kusk, Alessandro Gocciadoro, är tillbaka på svensk mark med tre bidrag till tävlingarna på Jägersro. Samtliga är favoriter och enligt mig är det givet vem av dem som är bästa chansen.

V75-1: 2640m Volt – Klass 2

Springspår och Jepson i sulkyn för favoriten – Given lösning!

6 Emerald Island var riktigt bra senast på V4 spelet där han dundrade runt konkurrenterna på sista bortre långsidan och vann sedan enkelt. Han öppnar snabbt i volten och med Jepson i sulkyn kan jag inte tänka mig att ekipaget bränner ledningen då invändige 1 King Of Sand borde vara intresserad av ryggen över den långa distansen. Man fortsätter med barfota runt om som man provade senast och väl i ledningen blir han svårslagen. Vi inleder med spik!

5 Vanquish håller jag som värsta motståndare då han var riktigt bra senast över den långa distansen. Då fick han tävla barfota bak vilket såg ut att vara ett klart plus för aktionen. Minus nu med spår fem i volten men går han iväg felfritt och hittar vettig position längs vägen så ska han räknas.

1 King Of Sand öppnar snabbt i volten med vill mest troligt ha rygg över den långa distansen. Adielsson i sulkyn ser jag som ett plus och med lucka på upploppet fäller han en del.

Rankingen:
A-Häst:
6 Emerald Island

B-Hästar:
5 Vanquish
1 King Of Sand
8 Blackhawk Face
3 Gibraltar
4 Toni Barosso

B/C-Hästar:
2 Ilex P.R
10 Laugh’n A Half

C-Hästar:
12 Value For Moni
9 Rosie The Riveter

V75-2: 2640m Volt – Diamantstoet

Befogad favorit men drag finns.

6 Ohh Tooma gjorde årsdebut senast på V75 och var bra från utvändigt om ledaren även om det inte slog några gnistor. Hon lär däremot ha gått fram till detta lopp och med ett bra läge i volten sitter hon mest troligt i ledningen efter en bit. Tipsetta på kapacitet och läget men ingen spik för min del.

12 Nycora har nu fått två lopp i kroppen i den nya regin och kommer allt mer. Hon är snabb ut i volten och med endast sex hästar på start lär hon sitta bra på det efter en bit. Hon är van att möta tuffa konkurrenter och motståndet denna gång skrämmer inte. Med rätt resa fäller hon många.

2 Emma Jet har varit bra under årets två starter och ser verkligen ut att ha utvecklats jämfört med fjolåret. Rent kapacitetsmässigt tror jag hon står sig bra på startvolten och från spår två sitter hon bra på det direkt. Given i A-gruppen till låg procent.

Rankingen:
A-Hästar:
6 Ohh Tooma
12 Nycora
2 Emma Jet

B-Hästar:
14 Urbina Southwind
10 Garden Leave
9 Bold Face
11 Bikana Wine
4 Chocolicious

B/C-Hästar:
3 Peak Princess
8 Power Vacation

C-Hästar:
13 Dancing Days
7 Cheri Cheri Lady
1 Molly Vici
15 Beawinner
5 Walkyria W.F.

V75-3: 2140m Auto – Silverdivisionen

Ojämn Silverdivision.

2 Hidalgo Heldia landar som den knappa tispettan då han är snabb från start och borde ta hand om ledningen här. Väl i ledningen gör han sina allra bästa lopp och med två lopp i kroppen så borde formen ha flyttats framåt. I en ojämn Silverdivision kan han absolut leda loppet runt om.

1 Catullo Jet tror jag är bästa hästen i fältet men spår ett ser ut att bli en fälla. Han är nämligen inte särskilt snabb från start och med startsnabba konkurrenter utvändigt får ekipaget sikta på att köra ut i andraspår så fort som möjligt eller lita sig på turen. Hittar Gocciadoro ut i andraspår borde det vara bra chans med det scenariot är heller inte givet.

7 Global Dubhe gjorde riktigt fina insatser under fjolåret där segern i tyska storloppet Grosser Preis von Deutschland smällde högst. Han är inte särskilt snabb från start men står bra inne i Silverdivisionen och ska räknas trots årsdebut.

Rankingen:
A-Hästar:
2 Hidalgo Heldia
1 Catullo Jet
7 Global Dubhe

B-Hästar:
5 Without A Doubt
3 Winner Brodde

B/C-Hästar:
8 Triton
4 Nugget Zon
9 Major Ass

C-Hästar:
10 Stenson
6 Amorcer Levallo
11 Midnight Special
12 Randemar R.D.

V75-4: 3140m Volt – Vårstayern

Öppet stayerlopp? Jag spelar ensam A!

13 Harpy var ute och mötte kulltopparna i Frankrike vid den senaste starten och gick klart bra till sjundeplatsen. Då var det Jushua Tree som vann och att han ”bara” blev sjua den starten är det inte så mycket att säga om då det var bra hästar med i loppet. Lång distans nu ser ut att vara en fördel och trots årsdebuten tycker jag han ska räknas tidigt i detta lopp. Potentiell chansspik i ett annars öppet lopp.

15 Under Armour var bra i årsdebuten senast där han vann enkelt och med den genomköraren i kroppen borde han ha flyttat fram formen. Lång distans är ett plus och han är given på kupongen vid en gardering.

9 Windmill Jam pratas det gott om från stall Untersteiner men det har dessvärre strulat en hel del hittills i karriären. Nu har han fått ett lopp i kroppen i och med årsdebuten och bör rimligtvis ha gått framåt till denna start. Från spår nio i volten sitter han i ett andraspår direkt och utmanar om segern om han lever upp till snacket.

Rankingen:
A-Häst:
13 Harpy

B-Hästar:
15 Under Armour
9 Windmill Jam
14 Real Scotch
12 Even Steven
6 Bowler Day
3 Dee Godfather
1 Luca Barosso
4 Dogleg
5 Vancouver High

B/C-Hästar:
7 Börtas Ankare
8 Arachis P.R.

C-Hästar:
11 That’s It
10 Hamilton Atout

V75-5: 1640m Auto – Klass 1

Rivigt sprinterlopp.

3 Global Difference kommer från två riktigt fina insatser där han suttit långt bak i kön och spurtat bra till slut. Kort distans är kanske ingen fördel men han är nerstruken till spår två nu vilket får ses som optimalt då han inte är snabb från start. Känslan är att det blir körning om ledningen mellan hästarna 4-6 vilket gynnar Lövgren som sitter still i andraspår och väntar på att sela ut speeden över upploppet. Tipsetta.

6 Boreas var riktigt bra i årsdebuten senast där han sänkte sitt rekord från ledningen. Han är snabb från start och från spår mitt bakom bilen testar ekipaget för ledningen. Tål även tuffa upplägg och ska räknas med chans oavsett position.

4 King Of The Hill är det uppåt på i snacket från Dante Kolgjini som vill se sin häst i ledningen. Väl i ledningen är han obesegrad på två försök och kan absolut vinna över optimal distans på lördag. Given.

Rankingen:
A-Hästar:
3 Global Difference
6 Boreas
4 King Of The Hill

B-Hästar:
11 Kapten Nemo
9 Ismael F.Boko
5 Leandro Boko
7 Qillerbee

B/C-Hästar:
10 Jameson K.W.
1 Roger More

C-Hästar:
8 Con Padre
12 Uncle Silvio

V75-6: 2140m Auto – Bronsdivisionen

Ta fram hammaren, här finns omgångens bästa spik!

8 Dany Capar pratar Alessandro Gocciadoro gott om vilket är väl förståeligt. Under fjolåret var han ute mot kulltopparna i vissa starter och gjorde det bra mot dem utan att räcka till seger. Nu har han fått två lopp i Gocciadoros regi och känslan är att hästen startar i för låg klass. Spår åtta är inte optimalt men han är snabb från start och kommer med högsta sannolikhet sitta utvändigt om ledaren hyfsat fort då han ska köras offensivt. Väl i den positionen tror jag han knäcker ledande 3 In Love Mearas och när han inte är favorit känns spiken given.

3 In Love Mearas är värsta motståndaren till Gocciadoros italienare då han mest troligt sitter i ledningen efter en bit. Väl i ledningen gör han bra lopp och med loppet i kroppen utmanar han på allvar.

1 Frankie Godiva tror jag sitter i rygg på ledande 3 In Love Mearas och med luckan på upploppet utmanar han.

Rankingen:
A-Häst:
8 Dany Capar

B-Hästar:
3 In Love Mearas
1 Frankie Godiva
7 Ringo Adore
6 Jolicoeur
4 Pingis
2 Judge D.

B/C-Hästar:
11 Gatling
12 High Five D.K.

C-Hästar:
10 Fönix Vang 
9 Danilo H.B.

V75-7: 2140m Auto – Paralympiatravet, deltävling 3 – Gulddivisionen

Gocciadoro fram och baklänges i avslutningen?

5 Indy Rock har varit riktigt bra sedan han kom till Daniel Redens regi där han glänste vid båda segrarna på svensk mark under fjolåret. Nu är han tillbaka efter en sejour i Frankrike och känslan är att han kommer vara bra direkt då Redens hästar verkligen har kommit igång. Han är inte särskilt snabb från start, men skulle gynnas av ett hårt tempo vilket det även ser ut att bli. Tipsetta.

4 Bengurion Jet är Gocciadoro tydlig med att han vill se i Elitloppet sista helgen i maj och då kommer det krävas en bra prestation för att vinna här. Han är däremot inte särskilt snabb från start och med 1 Unico Broline invändigt så riskerar han positionen utvändigt om ledaren. Riskerar därmed att dra fram värsta motståndaren i 5 Indy Rock och då kan det bli svårt att stå emot denne. Blir han släppt till ledningen ser det däremot bra ut.

1 Unico Broline öppnar snabbt från start och jag är lite inne på att man väljer att testa honom i ledningen den här gången. Väl i den positionen kan han räcka då han går som bäst därifrån enligt mig och han är värd ett streck på kupongen.

Rankingen:
A-Hästar:
5 Indy Rock
4 Bengurion Jet

B-Hästar:
1 Unico Broline
3 King Schermer
11 Charliebrown Effe
2 Ferrari Sisu

C-Hästar:
9 Rackham
6 Aquarius Face
10 Emoji
12 Heart Of Steel

 

Omgångens bästa spik:

8 Dany Capar – V75-6 (32%)

Näst bästa spiken:

6 Emerald Island – V75-1 (42%)

Chansspik:

13 Harpy – V75-4 (9%)

 

Mitt andelsspel hittar ni här!