Avd
Hästar
1
4 Nova Mahiron
2
1,2
3
1,4,6,7
4
5 Sandokan
5
1,5,6,7,9,10,11
6
1,2,5,11,12,14,15
7
1,4,6,7,9,10,11,12
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 31/8 2023 kl 17:52

V75 Jägersro 2/9

Hej på er travvänner! 

Ny vecka vilket betyder en ny V75 analys. Spännande helg väntar med Svenskt Travderby på söndagen och jämnspelade lopp på lördagen. Denna helg är Jägersros stora helg under hela året vilket betyder att banan kommer vara väldigt förberedd. Omgången som helhet känns väldigt spelvärd för mig och det finns en hel del intressanta drag i omgången. Jag försöker att bygga mina system med så mycket värde i kupongerna som möjligt, helst för att uppnå de stora pengarna. Men tar även hänsyn till spelvärdet i omgången som helhet.

Laget har toppform på andelsspelen och hela gänget är taggade inför derbyhelgen som kommer.  Glöm därför inte bort att rygga mig eller din favorit i andelsslaget. Analysen följer nedan.

V75-1: 2140m Auto – Stoeliten

4 Nova Mahiron gick väldigt bra senast från spår 14 i spårtrappan där hon avslutade klart bra till fjärdeplatsen efter en resa i tredjespåret sista varvet. Hon har lottats till ett perfekt utgångsläge då invändiga konkurrenter inte besitter någon speciell startsnabbhet. Huvudscenariot är att hon hittar till ledningen där hon vunnit sju av elva försök. Från ledningen på hemmabanan Jägersro blir hon inte lätt för övriga konkurrenter att hinna ifatt. En potentiell spik att inleda omgången med!

2 Chebba Mil gav inget wow intryck i den senaste starten där hon fick en perfekt resa i andra utvändigt. Motståndet var däremot väldigt bra och det var svårt för samtliga hästar att ens komma i närheten av vinnande Great Skills. Som numera klassas som ett av världens bästa sto. Chebba Mil har däremot visat tidigare att hon matchar ett motstånd som detta på lördag och från ett perfekt startspår ska hon absolut räknas. Given om man väljer att gardera loppet.

8 A Pefect Face är en högkapabel dam som blandar och ger i prestationerna. Tävlar hon på topp har hon absolut kapacitet för att duga i ett gäng som detta. Vi kan räkna med att familjen Kolgjini har ställt i ordning nu när det är storhelg på hemmaplan. Farlig att glömma bort vid gardering.

Ranking: 4-2-8-6-9-3-7-1-5

V75-2: 1640m Auto – Klass 2

1 Mondriaan Boko kommer med fem raka segrar och har i stort sett imponerat hela karriären. Debuten på svensk mark senast blev hyfsat enkelt där ekipaget tog hand om ledningen efter en bit och vann sedan loppet. Han visade prov på en startsnabbhet senast som ej visats upp i Holland och enligt tränare och kusken själv kan han även öppna mycket bättre än så. Håller ekipaget upp ledningen vilket är mitt huvudscenario, så blir de väldigt svåra för övriga konkurrenter att hinna ifatt över kort distans. Men någon ledning är inte skrivet i sten. Oavsett är han väldigt bra för klassen och är en given tipsetta.

2 Going Cash är det givna motbudet, framförallt i spetsstriden. Han visade nämligen senast att han kan öppna väldigt bra bakom bilen där ekipaget tog hand om ledningen enkelt från spår ett bakom bilen. Men han startar utvändigt om den förväntade ledaren av loppet och sida sida tror jag inte de lyckas ta sig förbi initialt. Han har dock sett väldigt bra ut de senaste starterna och räknas som det givna motbudet mot tipsettan. Ett tänkbart lås med favoriten.

8 Dajanov är en kapabel häst som kommer med fem segrar på karriärens åtta starter. Det märks att stall Goop håller hästen högt men från spår åtta på kort distans blir det ingen enkel uppgift. Skulle det dock köras alldeles för mycket från start från invändiga konkurrenter så kommer Dajanov in i matchen. Men på förhand höjer sig de två första rankade mot övriga och kan vara ett tänkbart lås för den som inte spikar.

Ranking: 1-2-8-9-4-5-10-11-7-6-3-12

V75-3: 1640m Auto – Gulddivisionen

4 Night Brodde har kanske inte rosat marknaden de senaste starterna men har samtidigt gått med skor runt om vilket ses som ett klart minus. Barfota runt om nu och ett spännande läge över kort distans då han är väldigt snabb från start om ekipaget så vill. Huvudscenariot för mig är att de hittar till spets trots en snabb konkurrent invändigt. Från ledningen över kort distans kan det absolut räcka hela vägen.

7 Brother Bill är bästa hästen kapacitetsmässigt. Men spår sju på kort distans försvarar uppgiften markant. Han återkommer även efter en kortare paus och i senaste starten var det inte det rätta trycket då han gav sig förvånansvärt enkelt från ledningen. Men får vi se en liknande prestation som i årsdebuten så ska han ha bra chans oavsett position mot detta gäng. Men med tanke på den ovissa formen och den senaste insatsen som ett frågetecken, lämnas han inte ensam på kupongen och rankas tvåa.

6 Aetos Kronos var ute i Åbys Stora Pris senast och gick väll helt okej, men inget märkvärdigt. Det var tufft motstånd då och det är överlag lättare emot nu. Kort distans tycker jag känns som ett plus och han står verkligen på tur för seger. Örjan Kihlström kör sällan bort en häst och får ekipaget ett bra slagläge så fäller de många tillslut. Tål även att göra jobbet själv, given på kupongen.

Rankingen: 4-7-6-1-8-5-2-3

V75-4: 2640m Auto – Klass 1

5 Sandokan kommer med tre raka segrar och har imponerat stort på mig i samtliga starter i karriären. Framförallt senast när han strulade med travet men visade otrolig mentalitet och vilja och svarade för en bra upphämtning till segern över upploppet trots att han såg slagen ut i sista kurvan. Travet fungerar inte alltid som bäst men nu gör man dock lite ändringar som är tänkt att få travet att flyta ännu bättre. De återgår till skor bak och sätter på jänkarvagnen för första gången i karriären vilket kan göra väldigt mycket. Han är ganska startsnabb och hittar ekipaget till spets härifrån blir de väldigt svåra att hinna ikapp för övriga konkurrenter. Han är väldigt bra för klassen och oavsett position tycker jag det är omgångens bästa spik!

2 Breidabliks Bombay varnas det kraftigt för ifrån stall Lugauer. Han gick bra senast mot tufft motstånd för klassen och ser verkligen på gång ut för dagen. Från ett perfekt spår två finns det många möjligheter att lägga upp loppet och han är även startsnabb vilket ger honom en möjlighet för ledningen. Oavsett vad lär de få en bra position under loppets gång. Första motbudet mot tipsettan.

3 Pingis var ute i kval till Svenskt Travderby senast men stötte på alldeles för tuffa konkurrenter i form av Barack Face och Dancer Brodde. Som nu bägge är två av favoriterna till slutsegern i Derbyfinalen. Magnus A Djuse upp för första gången känns klart intressant. Det blir även jänkarvagn vilket han gått med en gång tidigare, vilket tyvärr slutade i galopp. Djuse kan verkligen få fart på hästarna och 3 Pingis är klart intressant om man väljer att gå emot favoriten.

Rankingen: 5-2-3-4-11-9-10-6-12-1-8-7

V75-5: 2140m Auto – Bronsdivisionen

5 Dynamite Sensation kommer med toppform och äntligen har man även lyckats få ett bra utgångsläge bakom bilen. Näst senast på Visby spurtade han väldigt bra till segern från spår tolv på kort distans. Även senast startade han från spår tolv över kort distans, denna gången blev det inte seger men han krigade på bra till tredjeplatsen. Han är även startsnabb och det är inte omöjligt att ekipaget hittar till ledningen. Ledningen på Jägersro är extra bra och eftersom han kommer med väl dokumenterad form blir han given tipsetta.

7 Demon har det varit bra snack om från stall Casillo ända sen hästen kom till Sverige. Han kommer dock med tre galopper i rad och det måste vara något som inte står rätt till. Men i ärlighetens namn är detta inte den tuffaste Bronsdivisionen som körts och Demon har stött på mycket bättre motstånd än det här. Lyckas han trava felfritt tål han mycket grovjobb på vägen och det kan mycket väl vara bästa hästen i loppet. Givet motbud på den höga grundkapaciteten.

1 Crown Wise As har fått ett väldigt bra utgångsläge då han besitter en startsnabbhet som räcker väldigt långt i detta gäng. För tre starter sedan svarade ekipaget upp ledningen från just spår ett mot 8 Midnight Special som kanske är mest känd för hans startsnabbhet. De utmanar tipsettan om ledningen initialt och sen är de upp till ekipaget själva hur mycket de vill offra för en eventuell ledning. Oavsett vad får han en bra resa på innerspår och ska räknas utifrån förutsättningarna.

Ranking: 5-7-1-10-9-6-11-2-4-3-8-12

V75-6: 2640m Voltstart – Diamantstoet

11 Marabou Brodda såg inte som bäst ut i den senaste starten under Elitloppshelgen men hade samtidigt haft en lång vårsäsong och är klart ursäktad. Hon kommer väl förbered enligt stall Uhrberg och hon brukar alltid gå bra efter paus. Distansen denna gång är ett klart plus och får hon gå med i ryggar längs vägen så biter hennes spurt alltid bra. Hemmatränarna har alltid ställt i ordning inför den här helgen och så gäller även Uhrberg. Intressant tipsetta i ett öppet lopp.

5 Jannah kommer med tre segrar i rad och har imponerat oväntat mycket på mig iallafall. Hon har tre gånger i rad haft spår två i voltstart och öppnat klart bra samtliga gånger. Spår fem känns därför inte som en stor nackdel som det ofta brukar vara i voltstart och hon kliver säkert iväg bra denna gång också. Enligt Oskar Svanberg själv kommer hon göra sin livs prestation på lördag och såklart måste hon tas på allvar trots tuffare motstånd på tillägg. Imponerande utveckling och ett givet streck på kupongen.

14 Ultra Violet har gjort det mesta rätt i regi Andre Eklundh och ser ut att utvecklas för varje start som går. Hon stumnade till rejält senast på upploppet men fick samtidigt gå ett tufft slutvarv som första häst i tredjespår. Nu behöver hon kanske inte dra tåget i tredjespår och med en bra resa längs vägen så fäller hon många till slut. Kapaciteten är hög och hon ska räknas i ett lopp som detta.

Rankingen: 11-5-14-15-2-12-1-13-6-4-3-10-8-9-7

V75-7: 2140m Auto – Silverdivisionen

9 Kagan står nästan på kronan inne i loppet och är endast fyra tusen kronor ifrån att kliva ur klassen och tävla i Gulddivisionen. Senast satt han fast med krafter kvar bakom vinnande Comes With Age som slog banrekord på Bergsåkers Travbana med tiden 1.09,8. Det var bra snack inför senast och vecka-vecka starter brukar fungera väldigt bra för Berghs hästar. Från bakspår kommer Bergh inte sitta fast och vi kan räkna med ett offensivt upplägg i vad som kan bli sista starten i Silverdivisionen. Given tipsetta.

10 Frodo Cash är min skräll i omgången. Han såg väldigt fin ut senast som fastlåst bakom Flemming Jensens Eros Zola, som duger bra i Silverdivisionen. För tre starter sedan avslutade han bra bakom vinnande Heart Of Steel som tävlar i Gulddivisionen. Formen verkar vara intakt och i en relativt öppen avslutning där jag tror det kan gå undan från start så kommer Frodo Cash med bra fart på upploppet. Se upp!

1 Larry Wood är troligtvis den troliga ledaren i loppet och duger i ett lopp som detta. Är dock inte säker på att ekipaget får sitta ifred i ledningen och det kan bli körning längs vägens gång. Stall Lövgren har tidigare pratat gott om denne och de ska bli intressant och se om han lever upp till förväntningarna. Tas med på grund av läget och kapacitet.

Ranking: 9-10-1-11-4-7-6-12-3-5-2-8

Omgångens bästa spik:

5 Sandokan – V75-4 (27%)

Omgångens Drag:

5 Dynamite Sensation – V75-5 (16%)

Omgångens Skräll:

10 Frodo Cash – V75-7 (2%)

Tack till er som tog er tid och läste och hoppas tipsen hjälper någon på traven!

Mvh, Simon Nilsson

Toppform i laget!