Skribent: Helena Holm
Publicerad: 1/9 2023 kl 16:54

V75 Jägersro 2/9 – Derbyhelg!

Goddagens, kära Trav-fantaster! 

För er som missat så är detta mitt andra inslag som skribent här på TravTillsammans efter mitt uppskattade sommarvikariat Travcash.
– Inför varje ordinarie V75-omgång (i regel lördagar) så kommer även jag att skriva en hel analys, den kommer att publiceras här på TravTillsammans.se och laddas upp under fredagen. En direktlänk till analysen kommer delas i Facebook-gruppen Andelsspel med Travcash och i kommentarstråden kommer jag, precis som i somras, försöka vara behjälplig och svara på era frågor så gott det går. Let’s do this!

Missa inte att gå med i vårt andelslag om du hellre ser att någon av oss spelläggare står för grovjobbet – bara att rygga din favorit och sen hålla tummen, vi löser resten!

Gå med i andelslaget!

En derbyhelg med dubbla V75-omgångar står för dörren och här nedan finner ni min analys till lördagens omgång, hoppas den kan vara till hjälp i jakten på 7 rätt.

Ingen är felfri och jag tycker man tjänar på att vara transparent och står för att resultaten från föregående helg tyvärr inte går till historien som mina bästa, långt ifrån.
– Tänk så laddad man var inför Drömjackpoten: all statistik hade luslästs, ”alla” väsentliga lopp i arkivet hade studerats och badkarskörningarnas sammanlagda kilometer räckte nog minst ett varv runt klotet.
Men inte hjälpte det längre än till avd. 2. Chansspikade duktiga Ringo Adore på några system och garderade med ett gäng häst på andra – lönlöst. Jag hittade oavsett inte Olivia C.H. (0,66%), konstaterar att jag helt enkelt helgarderade fel lopp och fick nöja mig med 6 rätt som bäst.
”Omgångens bästa spik” San Moteur gick inte att känna igen och det visade sig dagarna efteråt att han inte var frisk, tråkigt för alla parter och vi hoppas på snabb bättring. Inte heller chansspiken Maybach W.F. var sig lik.
Fick med oss något Platsspel som jag tipsade om men i övrigt så blev det en plump i protokollet.
– Tyvärr måste man ju gå igenom även dessa omgångar – så himla typiskt att det skulle ske just denna helg bara.

Det var däremot väldigt härligt i torsdags (31/8) då jag gjorde comeback på V64:an efter några dagars frånvaro – lyckades hitta samtliga sex vinnare och spelade in över 65.000kr (drygt 4700kr/andel) och sen ytterligare 22.000kr under fredagen genom dubbla fullpottar – Grattis till er som var med och vann!

Nåväl, jag har laddat om och är taggad inför helgens dubbla utmaningar och all den toppsport vi har framför oss.
– Jag fortsätter slänga in några tips på småspel samt ”ensam kvar”-hästar även denna vecka då detta inslag verkar väldigt uppskattat grundat på all respons jag fått.
Nu tar vi revansch – lycka till allihop!

 

V75-1 2140m Auto – Stoeliten

Vinnaren av Drottning Silvias Pokal och Stosprintern 2022 borde sitta på leken – men jag är inte övertygad.

Det är nästintill osannolikt att man trots 11,6 full väg hamnar utanför de sex prisplacerade, men det var precis vad som hände 2 Chebba Mil senast. Det kan dock ha berott på att hon gick ut i Sto-EM och där mötte hästar som bl.a. Great Skills, Glamorous Rain och Zeudi AMG – i tredje starten för året efter nästan ett års tävlingsfrånvaro.
Hon travade sin bästa tid nånsin över distansen (segrade på 11,7 i maj förra året) så jag vet inte om man kan kräva så mycket mer av henne egentligen men om man ska vara petig så tycker jag faktiskt inte att hon såg jätterolig ut, även om hon aldrig varit någon glänsare.
Borde ha gått framåt med loppet men hon har också kollats upp efter det utan att man hittat något fel och därför testar man att starta igen; att kretsen kring henne valt att göra detta stärker min känsla lite, de var alltså inte heller helt nöjda senast. Blev än mer konfunderad då Stall Hagoort/R Bakker hade två hästar till start under onsdagen där båda borde ha kunnat mycket bättre.
– Kanske visar det sig vara helt i onödan men med allt detta sammantaget så känner jag att en gardering ändå är på sin plats denna gång.
Att det är en fantastisk häst råder det inga tvivel om: hon gjorde sex starter under 2022 och vid bokslut kunde man notera henne som obesegrad (fyra av dessa starter gjordes på svensk mark). Det är alltså bara form och dagsstatus jag ifrågasätter så vi håller koll på sista info.

4 Nova Mahiron öppnar snabbt och drog ett perfekt startspår, hon är därför den sannolika ledaren och från spets är 8/10 segrar tagna. Även hon travade sin bästa tid nånsin över 2140m i senaste framträdandet (12,3), hon blev då fyra i ett lopp där starka Celiaz kunde köras till spets direkt från spår 6 medan Nova startade i tredje ledet bakom bilen och tvingades runda hela fältet, avslutade fint på 08/800m. Vi konstaterar att hon inte gått samma tider som favoriten men form har slagit klass förut och när det skiljer 32% på strecken så kan det visa sig värt att låsa.

Vet inte hur länge 7 Olga Utca haft form nu men så länge den är intakt så är hon alltid läskig att välja bort. Hon spurtade faktiskt om just Nova Mahiron i slutstegen i ovan nämnda lopp och knep 3:e priset. I starten efter kom hon återigen med en stark avslutning och plockade ner bl.a. forne Elitloppshästen Night Brodde (startar i Gulddivisionen) över upploppet, blev återigen trea men var inte många cm från andraplatsen.

9 Heroine Darling återkommer nu efter lite vila, en hov har stökat och hon är därför anmäld med skor i comebacken vilket tränaren säger är ett litet minus, statistiken visar dock att 4/7 segrar tagits med just den balansen. ”Borde” väl däremot ändå behöva lopp i kroppen innan toppformen är på plats igen – men samtidigt är detta långt ifrån den saftigaste Stoelit vi skådat. Minst sagt svårbedömd.

Nämnde 3 Digital Class inför senaste framträdandet, ruskigt oflyt då hon hamnade i en trött rygg och från att ha vandrat i andra- och tredjeytter drogs hon bak genom hela fältet och var plötsligt sist i klungan när de kom in på upploppet – knappast tom i mål.
För att citera mig själv inför senaste starten: ”Hänger med i alla tempon och har vid flera tillfällen visat att hon besitter fin styrka men vinner inte så ofta.”
– En vacker dag smäller hon till och jag har redan nu lagt ett tidigt Platsspel. Kan bli så att jag lämnar in en Tvilling med henne som utgångshäst på lördag också, borde ge x15-20 insatsen.

Främst rankade: 4-7-2

V75-2 1640m Auto – Klass 2

Går emot majoriteten och rankar andrahandsfavoriten först i Klass II även denna vecka.

2 Going Cash har nu gjort två starter efter 9 månaders tävlingsfrånvaro och jag gillar det jag sett, han har verkligen sett läcker ut i i båda framträdandena. Hade inga som helst problem att hålla upp ledningen från innersniffen senast och blev sedan kvar där hela vägen in i mål.
Det är absolut ingen självklarhet att favoriten från spåret innanför klarar av att svara upp när Magnus sänder iväg på lördag, definitivt inte om han öppnar som senast.
Jag är väl medveten om att Adielsson är fantastisk på att tajma starterna men Näe – jag tror inte det räcker. Når Nurmos fina Ready Cash-hingst ledningen så finns det ingen som helst anledning för honom att släppa till någon annan över den korta distansen.
– Jag går emot strömmen och bankar nog in andrehandaren istället till knappa 30%.

1 Mondriaan Boko har byggt ett fint staket (fem raka segrar), fyra av dessa har tagits i Nederländerna och den femte togs på Jägersro i slutet på juli. Det har gått nästan 6 veckor sedan dess och känslan är att det nog inte är helt optimalt med så långt emellan starterna. Det är alltid svårt att sätta in dessa hästar i svenska konkurrensen men grundat på de lopp jag lyckats gräva fram från hemlandet så är detta en fin häst som vi säkert kommer se en hel del av men på lördag bryts nog segerraden.  Debuterar över distansen och spåret var nog ett av de sämsta de kunde få – speciellt med en så startsnabb och bra häst precis utanför sig vilken dessutom är obesegrad i spets. Vår långväga gäst hamnar nog i rygg på tipsettan alt. utvändigt och måste vara ohyggligt bra om han ska plocka ner honom därifrån. Föga troligt.

Sannolikheten att segern går till någon av dessa två är överhängande men eftersom det ändå är Klass II vi pratar om så kan det löna sig att gardera vidare. Goops båda bidrag 4 Ruffian och 8 Dajanov är i fint slag. Den förstnämnda öppnar snabbt och får nog en fin resa medans Björns val i loppet dras med ett träligt läge men räds å andrasidan inte att göra en del jobb själv, blir farlig vid klaff om de betrodda skulle komma bort.

Platsspelen:
6 Discotheque är snabb ut och verkar vara lite uppåt i form, gick i mål med sparat sist efter att ha fastnat bakom en trött häst. Sent fritt och avslutade klart bra med full fart över mål och hade kommit i mål på en ännu bättre tid utan stoppklossen på upploppet. Fasta platsoddset ger just nu 7,50.

9 High Hope Lee är bättre än raden och har här en fin startrygg i tidigare nämnda 2 Going Cash. Förra året startade hon i Drottning Silvias Pokal och i år har vi sett henne i Stosprintfinal samt Uttagningslopp till både StoChampionat och StoDerby så kapacitet och höga tankar finns och Kolgjini har nog ställt iordning när det vankas V75 på hemmaplan.. Fasta platsoddset ger just nu 4,50.
En fräck Komb bakom de två förhandsfavoriterna tål att följas upp på lördag, just nu 80 resp. 153 x insatsen.

Främst rankade: 2-1-8

V75-3 1640m Auto – Gulddivisionen

En Brother Bill i någorlunda form vinner detta – men var har vi honom?

7 Brother Bill är en publikfavorit hos många med sin säregna stil och rykande avslutning. Vi har dessvärre inte fått se så mycket av honom i år då han bl.a. varit struken pga. dåliga blodvärden men också ställt till det för sig själv med sitt vimsiga lynne. Tydligt är att han inte klarar övernattningar, inte ens på Solvalla. Han varken äter, dricker eller sover som han ska och föga förvånande finns då ingen energi kvar när det ska tävlas dagen efter.
Resa långt är däremot inga problem även om det ofta pratas om de skrala resultaten på de avlägsna banorna för hans del och visst ser man ett mönster.
Det låter vilket fall mycket bättre från stallet inför denna start och som vi alla vet så toppar han ju allt som oftast formen under hösten. Jag har däremot noterat att han inte segrat över sprinterdistansen sedan okt/nov 2021 och statistiken visar ynka 2 vinster på 11 försök.
Det finns en hel drös med om och men som ni hör och givetvis ska man ha dem i åtanke men det kan också vara så att vi hypar upp allt helt i onödan – han kan ha fullkomlig lekstuga.

Jag är givetvis jätteglad över att se 6 Aetos Kronos på banan igen men känns samtidigt lite vemodigt. Jag menar, vem minns inte loppen med de där helt makalösa prestationerna som bara inte ska gå att göra? De han ändå gjorde och hur vi då tjusades av honom.
– Den mentala omställningen för oss traventusiaster, där vi av förklarliga skäl fått sänka ribban lite gällande vad vi egentligen kan förvänta oss av honom sedan olyckan är lite svår, för mig i alla fall. Ska inte sticka under stol med att jag tycker det är lite sorgligt – det var inte såhär karriären se ut.

[Sidospår] Alla får tycka och tänka precis som man vill och visst är jag kanske lite färgad, men jag påminns om några av de roligaste åren i mitt liv när jag ser Jerrys nuna på TV eller hör hans skratt i någon intervju.
Har så otroligt många roliga minnen tillsammans med honom från min tid som hästskötare i Italien under början av 2000-talet då jag jobbade åt K-G Holgersson, vi höll nämligen till på samma anrika träningscamp; Scuderia Orsi Mangelli.
– Han är en fantastiskt rolig och härlig människa med historier som ingen annan och ni vet vi det här laget att jag har mycket att skriva och berätta i textformat via mina analyser… Föreställ er då hur jag är i socialt umgänge när allt kan tas muntligt istället – tjattret. Sen sätter ni dessa storytellers bredvid varandra vid nästa barbecue… Ja, ni förstår själva, vi pratar alltså timmar av kackel.
– Det jag försöker säga är att det verkligen gladde mig ända in i själen när jag, och stora delar av travsverige med mig, insåg vad som faktiskt verkade finnas i den lilla hingsten efter att han segrat i Treårseliten 2019. Jag tycker verkligen att det är helt fantastiskt att min ”buddy” från förr fick bli mannen bakom Aetos Kronos.

Nåväl, tillbaka till analysen.
Om vi ska förhålla oss till det vi sett av den ”nya” Aetos så har han absolut varit duktig och visat uppåtform på slutet. Blev lite tempotorsk sist i Åby Stora Pris och det är svårt att göra något vettigt då.
– Fördelaktigare distans nu och Örjan tar över rodret vilket har visat sig bära frukt tidigare, de segrade bl.a. i E3-finalen när det begav sig.
Finns nog en önskan om att överta spets i ett andra skede från den initiala ledaren (1/4?) men jag tror det blir kalla handen så frågan är ju då – vart hamnar han? Dödens är ju nästan alltid ledigt tyvärr.
Han kan absolut vinna denna halvtråkiga gulddivision men kämparandan är inte va den en gång var och han har faktiskt bara vunnit 1/18 lopp sedan comebacken.
– Konstaterar också att han är dryga 45k ifrån en miljon kronor intjänat i år –  något han tidigare tjänade på 1,5 minut genom att vinna ett lopp (har segrat i 5 lopp med mer än 1 miljon i första pris).

1 Heart of Steel är väldigt startsnabb och har försvarat innerspåret vid mer än ett tillfälle tidigare – frågan är dock om han vill eller ens kan hålla ut startkatapulten Night Brodde? Statistiken i spets för HoS visar fina 9 8-0-1 och på Jägersro har han aldrig missat prispallen. Stall Untersteiner la om träningen för 9-åringen för två månader sedan vilket verkar ha gett gott resultat. Ser fin ut för dagen och stoltserar nu med två raka segrar. Kan komma till om de två betrodda kommer bort, för en Brother Bill i toppform står han inte emot – men samtidigt är ju HoS den enda i loppet med bevisad form…

4 Night Brodde såg helt formlös ut senast. Connie meddelar att formen ska vara lite bättre denna gång men absolut ingen toppform. Körs sannolikt i spets om han kommer förbi 1:an och därifrån är han 13/23, har dock inte vunnit lopp på 1,5 år. Anmäld barfota r.o. nu efter tre lopp med pjäxorna på – kan ge en knuff i rätt riktning vilket nog också är ett måste om han ska kunna skrälla här.

Dunderskrällen:
5 Aquarius Face
gjorde comeback för två veckor sedan efter lite tävlingsfrånvaro. Startgalopperade men kördes runt bakom fältet och Adrian lät väldigt uppåt och meddelade att han kändes ruggigt fin efter galoppen, man testade ju lite ny balans; barfota r.o. för allra första gången och han är nu anmäld så igen.
Tyvärr är det ju lite såhär det kan vara med hans hästar – allt eller inget men jag gillar verkligen denna, ruggig kapacitet och han har nog mått bra av lite återhämtning (flera av hästarna i stallet drabbades av halsinfektioner i våras).
Fasta Platsen visar nu 4,50 men jag kommer hålla koll på honom på lördag, se vad ATG erbjuder på Trion tex.

Främst rankade: 7-6-1

V75-4 2640m Auto – Klass 1

Det här kan bli dyrt.

Man kan nog inte sitta mer i smeten än va 11 Kaxig In gjorde i Derbykvalet senast, det var hästar precis överallt och det fanns inte mycket Johan hade kunnat att göra. Han gick i mål med rubbet sparat vilket nog aldrig hänt innan eftersom han är rätt långsam från start, hamnar då ofta punschigt till och får dra tåget den tunga vägen.
Är däremot distansgynnad och jag vågar nog säga att han går ner lite i klass denna gång. Läget är vad det är men han är som sagt stark och tål att göra jobbet, har dock inte vunnit från bakspår än (fyra försök).

3 Pingis var också ute i ett Derbykval senast, i startlistan fanns även Barack Face och Dancer Brodde, två av favoriterna i finalen på söndag. Kvalet blev lite väl tufft men han gick i mål på en fin tid och stallet meddelar att han känns smällfin i jobben därefter.
Vi har ett riktigt spännande kuskbyte också; Magikern Magnus A Djuse verkar ju väcka liv i det mesta han kör nuförtiden och här svingar han sig upp bakom en häst i absolut toppform från ett riktigt smaskigt läge. Vi toppar det med en jänkarvagn också. Och ett nytt huvudlag.
– Nu är det påställt hörrni!

10 Shejk fick äntligen vinna i nya regin här senast och på vilket sätt sen! Det har varit mycket snack och drag kring denna sen han kom till Kolgjini och det verkar minst sagt som om han utvecklats rejält. Stöter på tuffare motstånd nu, vilket verkar avspegla sig i streckprocenten, men med rätt resa kan han avsluta sylvasst. Han är både stark och snabb och distansen har han vunnit över tidigare. Nu testar man dessutom jänkarvagnen för första gången. 2%.
– Jag har lagt en slant på lite tidiga spel här. Plats: 6,60 ggr – Vinnare 26ggr.

4 Tearsinheaven och 5 Sandokan måste väl med på lappen då det sannolikt är någon av de som sitter i ledningen. Fördel 4 , förutsatt att han travar. Där bakom kommer 2 Breidabliks Bombay smyga med då han troligtvis är den initiala ledaren som sedan släpper till ovan nämnda. Han vinner snart. 4%.

Främst rankade: 11-3-4-5

V75-5 2140m Auto – Bronsdivisionen

Ytterligare att intressant kuskbyte…

Inget ont om Wilma Karlsson men att 11 Lucifer Boko nu får upp Björn Goop i sulkyn känns som att ta av sig pjäxorna och dra på sig ulltofflorna, sjukt spännande. Lucifer har spurtat otroligt bra på slutet, inte minst det allra senaste framträdandet och han ser verkligen formstark ut. Behöver få det lite serverat och spara på krutet men kommer bli livsfarlig om det blir tempo på loppet.

Det sker ett minst sagt spännande kuskbyte på 9 Rossi Garline i form av Örjan Kihlström, kan dock tycka att det är lite synd att det sker nu när formen verkar vara lite på nedåtgående(?). Vet inte riktigt om man kan säga att Örjan kört honom en gång tidigare, de kom nämligen inte ens ur startvolten.
– Till skillnad från många av mina kollegor så gillar jag faktiskt spår 9 bakom bilen, jag vet att det rent statistiskt är överskattat en det ena en det andra men så är det vilket fall. Nu sitter de direkt i andraspår och det ska bli intressant att se hur han lägger upp taktiken men jag antar att Örjans kyla och Rossis sylvassa avslutningar kommer passa som handen i handsken.
Ororsmolnet: Kommer tyvärr från ett helt formlöst stall.

5 Dynamite Sensation har äntligen fått ett vettigt utgångsläge, de tre senaste starterna har skett över kort distans och han dragit spåren 12-12-11, men har ändå lyckats bli både 1:a och 3:a. Nu går han ut över en för honom mer passande distans och drog det statistiskt (…) bästa startspåret, han kommer däremot inte lyckas ta hand om ledningen på egen hand då favoriten (1) nog är strået vassare. Men OM han har tur så dundrar 4 Federer iväg som ett jehu från start och han kan däremot ställa till det, tror nämligen inte att han sen körs i ledningen utan man släpper nog gärna till en vaken Carl Johan Jepson t.ex.

Tycker att detta lopp innehåller en hel del svårbedömda hästar.
Jag gillar verkligen 7 Demon, en rejäl häst som stått för ett par riktigt fina insatser i även om det inte alltid räckt till seger. Men i de tre senaste framträdandena så har det blivit galopp, stallet menar att det varit en massa otur inblandat i galopperna och ”att det aldrig har varit hästens fel” men jag sticker ut hakan och säger att han inte ser lika fräsch och bra ut som i början på sommaren. Hästen har däremot en jädra löpskalle så han skulle säkert kunna vinna detta ändå, förutsatt att han travar och kommer till från det byngliga läget utan några större trafikhinder.

10 Boli You S.M. är en riktigt fin och bra häst men jösses – det e stökigt och snurrigt i hjärnkontoret på han.
Skulle kunna vinna detta lopp ”med en mil” om han har en sån dag, men det kan också brinna till fullständigt och bli tack och godnatt direkt. Återigen: Allt eller inget härifrån.
Adrian verkade däremot inte alls bekymrad över bakspåret utan såg det nästan som en fördel, kanske håller han sig lite lugnare och hushåller med krafterna… (och därmed blev han genast väldigt intressant..)

Främst rankade: 7-5-11-9

 

V75-6 2640m Volt – Diamantstoet

Någon ändrade ett perfekt manus.

15 Garden Leave blir bara bättre och bättre och har nu fyra raka segrar. Jag har med framgång spikat henne vid flera av vinsterna, men nu ändrades plötsligt både manus och förutsättningar. Gemensam nämnare för de fyra senaste segrarna är givetvis att Pappa Peter kört men framför allt den Amerikanska vagnen. TROR VI.
– Nu är det voltstart som gäller och då har man inte så många andra val än att återgå till den vanliga sulkyn, detta skapar givetvis ett par frågetecken och det ska bli väldigt intressant att få se facit på lördag.
Det är dessutom debut över lång distans men jag skulle bli förvånad om det var ett problem, pappa Ready Cash lämnar ju avkommor som kan springa till imorgon bitti om det skulle behövas.
Blir även första gången som hon startar från tillägg men hade samtidigt lite tur när hon drog springen (spår 6), hämmas dock lite av att det är springband.

Äntligen är 11 Marabou Brodda tillbaka. Fick ett välförtjänt sommarlov efter en framgångsrik vinter och vår där hon tog ett par V75-segrar. Var väl föga förvånande att den säsongen skulle sätta sina spår och att hon skulle bli lite sliten vilket vi också såg under Elitloppshelgen. Uhrberg vet hur man ställer iordning och hymlar inte med att han siktat hit. Jag ler lite när jag läser senaste intervjun ”- Den längre distansen är något hon hanterar och jag räknar med en god insats, men med det sagt så är det inte enkelt att hämta in tillägg på en snabb sommarbana.”
En god insats? Nja, jag tror nog hon är i bra mycket bättre författning än så. Står nästintill perfekt inne i loppet och enligt mig så är hon nog fältets bästa häst.
– I en svår och öppen omgång som denna så måste man våga chansa och lita på sin känsla och kanske är det här något för mig… Hm.

3 Ektara fick jag en liten hint om av en kollega under torsdagen och efter lite grävande så insåg jag att detta kunde bli loppets stora drag då hon verkade ha gått under radarn för de flesta – meeen så intervjuades Bergh i ATG Live under fredagen och gissa vem han ropade ut. Ridå.
– Procenten har stigit från 1 till 3 men förhoppningsvis får vi henne till under 5% iaf när det väl är dags.

Lyfter istället 13 Hi D. som nu står 20m bättre till gentemot 5 Jannah som vann det loppet där hon avslutade riktigt vasst till andraplatsen på Axevalla (näst senaste starten). I starten efter fick vi det bekräftat att formen fortfarande är intakt, avslutade återigen bra i en rätt tuff Spårtrappa på V75. Hon spurtade faktiskt om 14 Ultra Violet som i skrivande stund är streckad till 12% medan hon själv ligger stadigt på 2%.

(Kan löna sig att kolla upp oddsen på både Ektara och Hi D. när det närmar sig, kan ge fint för både Plats och Tvilling/Komb tillsammans med er sannolika vinnare.)

Främst rankade: 11-15-12

 

V75-7 2140m Auto – Silverdivisionen

Borde spika – men kusken gör mig bakrädd.

Det har nog inte undgått någon att 9 Kagan gick i mål med rubbet sparat senast och det är verkligen inte varje dag man ser Bergh köra ner i vinnarhålet frivilligt. Var nog bra att Kagan fick gå i mål utan att tömma sig helt då det blir start vecka-vecka nu samt långresa. Resultatraden visar 2-3-3-2-2 och jag säger som jag sa förra veckan – han förtjänar verkligen att få vinna snart.
– En del av mig ville chansspika i början på veckan men jag litar inte riktigt på att det körs lika klokt två gånger i rad, oavsett vad så dyker han upp i striden.

1 Larry Wood gick inte alls att känna igen senast och precis som med San Moteur så visade det sig att han hade en halsinfektion. Stallet meddelar att han tränat och jobbat på som han ska efter det men tveksamt om toppformen är där. Funderar på scenariot där Larry kanske skulle kunna svara spets och landar i att jag inte alls är säker på om Lövgren verkligen vill det, köra i spets alltså? Ett avvaktande lopp i rygg på ledaren med förhoppning om lucka till slut kan visa sig mer lönsamt, speciellt om man saknar lopp i kroppen.

4 Bravo Sabotage har också haft lite sommarlov från tävlingsovalen, startat en gång efter Elitloppshelgen och då vann han från utvändigt ledaren (lång distans). Detta lär han flyttat fram honom rejält och från ett perfekt spår skickas han nog mot spets för där trivs han som allra bäst och jag är inte främmande för att han skulle kunna leda detta från start till mål.

Han har nog kostat oss både en, två och tre riksdaler de senaste månaderna men är det någon gång ni inte ska ge upp 12 Behind Bars så är det nu. Hans årstid kommer nu och statistiken visar 14 8-2-0. Det här med mitt i sommaren är inte hans grej, rätt intressant när man kikar i arkivet faktiskt. Läget är trist men formintrycket desto bättre, med klaff så sitter han där till 5%.

7 Digital Summit – En ”långskonkare” över medeldistans är ju lite svårbedömt men också intressant, att han dessutom bara startat 5ggr i år gör det ju inte lättare. Det är däremot rätt trevliga tider han travat i juli då han gick ut i två lopp över tre varv.
Mycket fokus på nya kuskar denna omgång inser jag men sånt är intressant; Örjan Kihlström hoppar nu upp i vagnen igen, även om det var nästan 2,5 år sen sist. Resultaten behöver de verkligen inte skämmas över då de segrat i nästan hälften av deras starter tillsammans.

Främst rankade: 9-4-12-1

Med detta sagt så önskar jag ett stort lycka till!
Mvh, Helena

 

Till lagets andelar!