Skribent: Helena Holm
Publicerad: 28/12 2023 kl 20:33

V75 Gävle 30/12

Goddagens, kära Trav-fantaster! 

För er som missat så är det här, på TravTillsammans, som jag nu håller till efter mitt uppskattade sommarvikariat på Travcash.
– Inför varje ordinarie V75-omgång (i regel lördagar) så kommer även jag att skriva en hel analys, den kommer att publiceras här på TravTillsammans.se och laddas upp under fredagen. En direktlänk till analysen kommer delas i Facebook-gruppen Andelsspel med Travcash och i kommentarstråden kommer jag, precis som i somras, försöka vara behjälplig och svara på era frågor så gott det går.

Missa inte att gå med i vårt andelslag om du hellre ser att någon av oss spelläggare står för grovjobbet – bara att rygga din favorit och sen hålla tummen, vi löser resten!

Gå med i andelslaget!

 

Det blir en kortare analys denna vecka då jag lägger nästan all min energi på helgens andelar, tack för visad förståelse av min prioritering. 🙂

 

V75-1 2140m Volt – Klass 1

Två stycken sticker ut.

5 Bottnas Justin har bara startar med voltstart vid två tillfällen, ena gången var i livets första start och då travade han iväg fint från spår 2 och vid andra tillfället hade han bricka 8 (spår 1 på den bakre startvolten). Han har sett stabil och fin ut så min känsla är ändå att han kommer gå iväg från spår 5 på lördag men frågan är hur snabbt och vart han hamnar? Kommer han iväg hyfsat så finns ändå chansen att Jorma sänder framåt och övertar och då är han hästen att slå.

Han har dock en rejäl motståndare i 2 Winterburn men denne har varit sjuk och även strukits från en tilltänkt start. Stallet meddelar att han fått ett banjobb i kroppen och är väl förberedd men att formen nog inte är på topp – vilket den nog behöver vara eftersom han lottats till sämsta utgångsläget. Felar Justin så ökar chanserna markant.

Där bakom lyfter jag upp 8 Icicle AM även om hon helt klart hade gynnats av framspår då hon trivs allra bäst i tät.

De mest intressanta skrällarna tre dagar innan själva tävlingsdagen (då mycket viktig info ännu saknas), utan inbördes ordning:
2 Majestic Up, 7 Dino Cream, 10 Edforever.

 

V75-2 2140m Auto – Kallblodsdivisionen

Åh, kallblod och voltstart – min favorit…

9 Kleppbest är lite halvtrög ut så jag hoppas inte att han tappar för mycket för det är några andra fina hästar som startar på samma volt men kommer han iväg hyfsat så kommer han återigen stå för en visslande avslutning (kolla senaste starten om ni har tid).

5 Grude Tryggve bara vinner och vinner; segerprocent 72% och Platsprocent 83%, det skojar man inte bort.

Derbyfinalisten 1 Holms Pegasus har tävlat mot kulltoppar så det här motståndet skrämmer inte. Kommer från några veckors tävlingsvila men känns väldigt bra på hemmaplan enligt tränaren. Borde hamna bra till med tanke på spåret, ett frågetecken är det jag läser mig till i Travronden: ”Han har aldrig tävlat på brodd tidigare men känns fin på det i träning och jag hoppas och tror att det ska gå bra.”

4 Klack Vidar kommer från ett formstall, känslan är att han är mer stark än snabb. Har gjort en start på V75 och då blev han tvåa bakom Bäcklös Uriel.

13 Sol Storm är strulig i volt men kommer från en fin seger och har nu lopp i kroppen efter några veckors vila. Med rätt ryggar och i rätt gångart så kan han bli farlig till slut. 4% är lite i lägsta laget.

 

V75-3 2140m Auto – E3 Revanschen – Ston

Kul med ett finlopp såhär i slutet på året.

1 Notre Dame Boko spikades med framgång sist och det var med nöd och näppe hon höll undan från spets (men som tur är behöver man inte vinna med mer än så, skönt att ha marginalerna på rätt sida för en gångs skull – haha!). Då hade hon inte startat på nästan 2 mån och stod ändå för den prestationen, kommer sannolikt vara ännu bättre nu och Reijos hästar går verkligen som tåget för dagen. Första jänkarvagn nu är sjukt spännande.

6 A Teaser vann E3 så sen som i somras men den formen har hon knappast nu, vilket vi tyvärr bevittnat. Kommer från två raka galopper och senast såg hon rätt rullig ut så den galoppen var inte jätteförvånande. Stallet meddelar att hon gått framåt med loppet och på ren kapacitet bör hon givetvis räknas i detta sammanhang.

10 Blast Pad fick visserligen loppet kört i halsen sist men intrycket ska inte förringas för det, formen pekar helt klart rakt uppåt.

1 Frustration fick öppna lite väl hårt och fick ge sig till slut senast (Blast Pad vann), nu borde hon hålla upp spets alt. få vinnarhålet och den positionen ska inte underskattas.

Vi Kan inte blunda för Tarzans hästar och här selar han ut 9 Waypoint Sequence som stod för en stark avslutning till tredjeplatsen senast. Får hon smyga med och ges tillfälle att spurta till slut även denna gång så kommer hon plocka ner många.
– Tarzan selar även ut 4 Selective Calling men än så länge har hon inte visat några tider så får mig att tro att hon vinner detta race – men det är som sagt knappt att man vågar dissa någon från Enköpingsstallet just nu.

 

V75-4 2140m Volt – Kallblod – Ston

En, ett lås eller alla nu när vi har ännu ett kallblodslopp med voltstart.

14 Tangen Tone eller 10 Dån Klara ”borde” vinna detta men vem som borde och faktiskt till slut sen vinner är två skilda saker när det kommer till trav. Den ena har nu ett viktigt lopp i kroppen efter vila och den andra kommer från formstallet Olle Alsén och har lottats till det härliga springspåret.
– Kanske att man kan överleva denna avdelning på dessa två men jag är lite bakrädd så jag kommer vänta in sista info och gräva ytterligare i lopparkivet samt fundera både en och tretton gånger till innan beslut fattas.

 

V75-5 1640m Auto – Bronsdivisionen

Jag ville ha bevis sist – och det fick jag.

2 Danao Degli Dei hade man fått ordning på i den nya regin och det med råge. Grundat på det vi såg senast samt startspåret och motståndet han nu möter så måste han anses vara en av omgångens bästa spikförslag – om inte procenten rusar alldeles för mycket då.

 

V75-6 2140m Volt – Diamanstoet

En treåring har spelats till förhandsfavorit?

Ja, visst har väl större under skett men jag vettetusan, 3 Nouchka Di Quattro kommer från en seger i enklare sammanhang men möter nu ett par tuffa brudar – framförallt på den bakre volten. Jag vet inte om det är kombinationen Djuse/Nurmos som drar för inte har hon väl visat sig så outstanding?

8 For Real, 9 Kathrine S.H., 12 Hunting Widow samt 15 Future Sox måste åtminstone streckas – kanske nästan allihop?
7 Brilliant Flair gick i mål med sparat och vi såg ju så sent som i tisdags hur bra Lennartsson hästar kan vara (Corazon De B.).

 

V75-7 2640m Auto – Klass 2

Är han lika bra som sist som kan vi avsluta med en Spets och Slut.

Det var givetvis 2 Victory Eagle jag hänvisade till i underrubriken – och kanske är det så enkelt? Han vann ju tämligen överlägset senast. Jag känner ändå att det finns en hel del spelvärda hästar bakom honom och det är faktiskt Klass 2 vi pratar om.

1 Ever Loving måste ha stått för en av karriärens bästa insatser senast och högst troligt blir det ledningen eller en resa i rygg på ledaren nu. Kommer med full form och 8% är ett fynd.

6 Express Cash gillar vi, har anlitats som spik med framgång och kommer från Stall Andreas Lövdal som verkligen pangstartat sin tränarkarriär. Tål att göra en hel del jobb på egen hand och nu är han anmäld med Am. vagn för första gången.

5 Bengt blev allt fel för senast, bör nog passas relativt tidigt denna gång då utgångsläget dessutom är bättre. Ser fin ut för dagen.

3 Maverick Meerkat har nu tyvärr upptäckts av flera vilket procenten visar. Han kom aldrig till senast men såg återigen fin ut, ni minns säkert att jag hade honom som en av omgångens bästa skrällar då jag skrev följande:
”Lyfter då istället opålitliga 9 Maverick Meerkat som likväl hade kunnat tävla på Täby Galopps oval under karriären (skämt åsido) men jag tycker att vi ser en positiv trend här då han börjat sköta sig allt mer sedan regibytet till Hanna.
Väljer han att lämna hopprepet hemma och därmed inte hoppa jämfota så finns det en hel del kunnande här. Han är framförallt stark och har vunnit flera lopp tack vare detta men allra senast fick han en behaglig resa i andra utvändigt och kunde sedan spurta hem sin tredje seger på fyra försök (galopperade givetvis i det fjärde). Tuffare emot nu ja, men Klass 2 är ju hopplöst (…) emellanåt och han skulle nog kunna både släcka lampan och dra ner rullgardinen för många då han nu endast visar ynka 1,27% på strecken.”
– Så givetvis ses han med chans även denna gång.

 

 

Med detta sagt så önskar jag ett stort lycka till – och GOTT NYTT ÅR!
Mvh, Helena

Till lagets andelar!