Avd
Hästar
1
1 Poleposition
2
10 Arding
3
3,5,6,8,12
4
1,2,3,4,5,6,7,10,12,13
5
1,3,4,6,7,8,10
6
4 Staro Mack Crowe
7
1,2,3,6,7,8,10,11
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 16/5 2024 kl 12:35

V75 Gävle 18/5 – 47 miljoner jackpot

Infriar Hail Mary favoritskapet när sista biljetten till Elitloppet ska delas ut i Prins Daniels lopp?

47 miljoner jackpot och sista biljetten till Elitloppet väntar efter mållinjen till segraren i V75-6. I kallblodslopppet (V75-2) ställer Jan-Olov Persson upp med hela SJU HÄSTAR i fältet vilket är alldeles för mycket för att loppet ska vara på V75…

Värt att tänka på när det kommer till Gävletravet är att upploppet endast är 178 meter långt, vilket gör ledningen extra viktigt.

V75-1: 2640m Volt – Bronsdivisionen

Finns väl inte så mycket att fundera på? Spets och slut.

1 Poleposition kommer förvisso från galopp, men det var många galopper den dagen och banan verkade inte passa honom. Spår ett i volten blev optimalt då han är snabb ut och har spetsat från samma läge i volten tidigare. Lång distans känns som en fördel för denna starka häst och väl i ledingen blir han extremt svårslagen i inledningen. Spik.

6 Matiere hotar initialt om ledingen, men med hästarna 2 Grand Ready Cash och 3 Ruger invändigt så borde favoriten räddas lite av solfjäderseffekten. Matiere är däremot tuff och tål mycket jobb på egen hand. Att han ska plocka ner favoriten från utvändigt ledaren håller jag dock som långsökt och han får sikta in sig på andraplatsen.

2 Grand Ready Cash är en jättetalang som även han öppnar snabbt i volten. Från spår två och sida sida med favoriten så bir det svårt att komma förbi. Kan däremot få ryggen på ledaren och med luckan till slut blir han vass.

Rankingen:
A-Häst:
1 Poleposition

B-Hästar:
6 Matiere
2 Grand Ready Cash
11 Cabasse

B/C-Hästar:
3 Ruger
8 Västerbo Tramp
5 Kainai Goj

C-Hästar:
7 Babaris
4 Current Leader
9 Artico Zack
10 Mon’s Tornado

V75-2: 2140m Volt – Kallblodsdivisionen

JOP mot resten? Jag har en annan lösning!

10 Arding får Magnus Djuse i sulkyn vilket känns som ett klart plus när det är voltstart på svensk mark. Läget är lite lurigt med innerspår på tillägg men Magnus sitter sällan fast och rent kapacitetsmässigt sitter han bakom bästa hästen. Tål jobb på egen hand och med minsta klaff gör han upp om segern. Spik nummer två!

Bakom honom är det vidöppet och det krävs många hästar vid gardering. Nämner 2 Tekno Filur6 Rams Bror och 9 Kleppbest som tidiga motbud.

Rankingen:
A-Häst:
10 Arding

B-Hästar:
6 Rams Bror
2 Tekno Filur
9 Kleppbest
13 Svarte Petter
3 Teknopys
11 Månbest A.M.
4 Järvsjö Jop
14 Guli Em
5 Basisten
7 Hulte Sixten

C-Hästar:
15 Grådö Bo
12 Modig Ripa
1 Nylander
8 Hyndlas Krumelur

V75-3: 2140m Auto – Klass 1

Magnus mot tredje raka?

8 Erik The Phantom gjorde en bra insats i årsdebuten senast där han vann men krafter sparade trots ett jobbigt spår tolv. Lär ha gått framåt rent formässigt till detta lopp och han är hästen i gänget. Däremot är han långsam från start och med spår längst ur bakom bilen kommer det krävas mycket grovjobb. I ett troligt scenario blir han hängandes i tredjespår länge för att sedan hitta ner till utvändigt ledaren. Ska ses med högst vinstchans i loppet men ingen spik för mig.

3 Mellby Kaliber ska få tävla barfota runt om för första gången vilket känns väldigt intressant. Skulle ändringen falla väl ut är jag inte helt främmande för att Wäjersten kan hitta till ledningen även fast 5 Sparky’s Dream är snabb utvändigt. Skulle ekipaget hitta till ledningen blir de väldigt intressanta i detta lopp och han är given på min kupong!

12 Jascal galopperade bort segern i slutkurvan senast. Jobbigt läge med spår tolv nu men med tempo på loppet och lite klaff längs vägen är det inte omöjligt även om upploppet är kort på Gävletravet.

Rankingen:
A-Hästar:
8 Erik The Phantom
3 Mellby Kaliber

B-Hästar:
12 Jascal
5 Sparky’s Dream
6 Ajlexes Hans
10 Rajon

B/C-Hästar:
9 G.K.Talisman
2 Dark Steed
7 Shiraz De Zeun

C-Hästar:
4 Picobello
11 Cardin
1 Diamant Vendil

V75-4: 2140m Volt – Diamantstoet

Öppet Diamantstoförsök med helt fel favorit!

12 Mahala har jag blivit väldigt imponerad av under årets fem starter, både i Frankrike och på svensk mark. Näst senast gick hon bra som tvåa bakom Riet Hazelaar och senast galopperade hon bort en framskjuten placering. Tjugo meters tillägg är inte enkelt på Gävletravet men känslan är att hon är huvudet högre än dessa konkurrenter vilket gör henne till förstavalet i detta lopp. Tål även jobbet på egen hand.

7 Waypoint Sequence tror jag sitter i ledningen efter en bit då hon öppnar snabbt i volten. Hästarna på startvolten är betydligt lämpligare motstånd än det hon är van vid och sitter hon i ledningen här kan det bli svårt för tilläggshästarna att hämta in tjugo meter på henne. Given i striden.

10 Make It A Star var riktigt bra vid segern senast och Magnus upp ses som ett plus. Vid minsta klaff fäller hon många likt senast.

A-Gruppen stängs med 13 Florence Ima som spurtat bra två gånger i rad nu som tvåa bakom strukne Olly Håleryd. Får hon gå med i ryggen på Mahala kan hon bli jobbig att stå emot till slut.

1 Lilly Avant är hopplöst osäker i volt och rankas därmed i B-gruppen.

Rankingen:
A-Hästar:
12 Mahala
7 Waypoint Sequence
10 Make It A Star
13 Florence Ima

B-Hästar:
1 Lilly Avant
2 Karma Mearas
5 Melrose Draviet
3 Bonnie Wibb
6 Power Vacation

C-Hästar:
4 Lucia Lane
9 Västerbo Maharani
8 Zally Gel
11 Jamaica Boko
14 Mitzy Gold

V75-5: 1640m Auto – Klass 2

Körning väntar.

10 Queen Of The Night startar förvisso med bakspår på kort distans, men det ser ut att bli körning om ledningen från hästarna på framspår och då kommer hon in i matchen. Senast tyckte jag hon var bra som trea bakom två riktigt bra hästar och motståndet är lämpligare denna gång. Med bra tempo på loppet fäller hon många till slut.

6 Bjorn är väldigt snabb från start och lättas i balansen till denna start med barfota runt om för första gången. Håller honom som knapp tipsetta i nuläget men det kan samtidigt kosta en del att ta sig dit. Får han däremot bestämma tempot en del så kan han rinna undan till seger.

3 Oracle Vixi går ner i klass markant jämfört med de senaste starterna och ser även ut att få tävla utan skor och med en amerikansk sulky för första gången. Slår ändringarna väl ut borde han vara med och göra upp om det.

Rankingen:
A-Hästar:
10 Queen Of The Night 
6 Bjorn
3 Oracle Vixi

B-Hästar:
4 Tarpon Springs
7 Jocke Thå
1 Bravo Alicia
8 Semifrodo S.F

C-Hästar:
5 Domino Vendil
9 Diego
11 Önas Ramone
2 M.T.Rambling Rose

V75-6: 1609m Auto – Prins Daniels lopp – Vägen till Elitloppet

Draget dansar barfota in i Elitloppet!

4 Staro Mack Crowe avslutade otroligt fort senast på Vermo efter att ha suttit längst bak i kön inför upploppet. Han är inte särskilt snabb från start och får svårt att ta hand om ledningen i detta lopp. Däremot ser det ut att bli rejäl körning om ledningen mellan hästarna 1, 3 och 5 vilket gynnar Staro Mack Crowe. Riktigt intressant att han dessutom får tävla barfota runt om för första gången i karriären och vi kan vänta oss en sylvass avslutning på upploppet. Mot Elitloppet!

7 Mister Hercules gynnas även han av den förväntade spetskörningen och trots spår långt ut på vingen ska han räknas tidigt här. I årets två starter har travet flutit på betydligt bättre än tidigare och känslan är att han går emot en av hans bättre säsonger i karriären. Vann det här loppet ifjol och kan göra det igen.

1 Hail Mary kanske lyckas hålla upp ledningen med tanke på att det är 1609 meter men det kommer oavsett vad kosta väldigt mycket. Första 500 meterna lär gå otroligt fort i detta lopp och då ska Hail Mary vara väldigt bra för att stå pall hela vägen in i mål.

Rankingen:
A-Häst:
4 Staro Mack Crowe

B-Hästar:
7 Mister Hercules
1 Hail Mary
5 Click Bait
3 Stoletheshow
2 Clarissa

C-Hästar:
10 Thereisnolimit
9 Axel Ruda
6 Unico Broline

V75-7: 2140m Auto – Silverdivisionen

Intressant lopp där favoriten lämnas utanför A-gruppen.

1 Caio Titus Bond satt fast i sitt senaste framträdande på Vermo där han hade, likt denna gång, spår ett bakom bilen. Det gör att han blir lite spelad denna gång vilket bara är att tacka och ta emot. Han är inte snabb från start, men borde ta sig ut. Från spår ett trycker sig Gocciadoro ut i andraspår någon gång under loppet och ska sedan ses med bra chans att vinna loppet. Tipsetta.

11 Joe Dalton har varit ute mot gulddivisionen i de två senaste starterna och är nu tillbaka i sin ”rätta” klass. Går det undan från start behöver inte bakspåret vara fel då han är väldigt snabb till slut. Tål även jobbet i nuvarande klass och måste räknas.

6 Heartbeat Thunder var det påställt på senast och det var synd att galoppen kom. Borde stå sig bra i detta gäng och med rätt resa är han med och gör upp om det.

Rankingen:
A-Hästar:
1 Caio Titus Bond
11 Joe Dalton
6 Heartbeat Thunder

B-Hästar:
3 Xanthis Hilton
8 Reven Dejavu
2 Mizai
10 Mellby Joker
7 Corazon De B.

C-Hästar:
12 Marre’s Dreamboy
9 Final Whistle 
4 Black Mission
5 Zenato

 

Bästa spiken:

1 Poleposition – V75-1 (65%)

Näst bästa spiken:

10 Arding – V75-2 (22%)

Speldrag:

4 Staro Mack Crowe – V75-6 (6%)

Lycka till på lördag!

Länk till Nilssons Rysare