Avd
Hästar
1
2,7,8
2
1,4,5,9,10,11
3
3,6,7
4
1,4,7,10,11,13,14
5
6 Imperatur Am
6
2,4,7
7
2,3,10
Använd travtips och hitta rätt vinnare
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 21/9 2023 kl 17:13

V75 Färjestad 23/9

V75 från Färjestad står på tur!

V75 spelformen landar i Färjestad denna lördag med en blandning av öppna lopp men även en del starka favoriter. Färjestads travbana brukar vara väl preparerad och tiderna brukar generellt sätt bli väldigt snabba. Det är även kort upplopp på Färjestad (177m), vilket gör att jag främst kommer leta vinnarna i den främre träffen då det är en fördel att sitta i ledningen på deras travbana. Jag försöker bygga mitt system med så mycket värde som möjligt, helst för att uppnå de stora pengarna. Men tar även hänsyn till spelvärdet i omgången som helhet.

Laget som helhet fortsätter att leverera vinster dagligen så se till att rygga mig eller din favorit i jakten på alla rätt. Min analys av omgången följer nedan.

V75-1: 2140m Volt – Klass 1

7 Jimbaran Zon vann nästan löjligt enkelt senast där ekipaget tog till sig en kort galopp efter start, men ställde sig relativt snabbt efteråt. På sista bortre långsidan valde Lugauer att kliva på först i tredjespåret där han svepte motståndarna enkelt och tog över ledningen, för att sedan stanna där hela vägen in i mål. Han har visat tidigare att voltstarten är inga problem, bland annat för fem starter sedan där ekipaget öppnade snabbt från ett snävt spår fyra i volten och även från just springspåret har han visat att han kan öppna klart bra. Från springspåret tror jag Lugauer lyckas köra till ledningen direkt och från just ledningen är ekipaget obesegrad efter tre starter. På Färjestads korta upplopp är han hästen att slå från ledningen och en given tipsetta för mig. Tänkbar spik att inleda omgången med!

2 Always A Pleasure är det givna motbudet till tipsettan och även ett av de stora hemmahoppet inför kommande helg. Det är en kapabel häst för klassen som även visat att han klarar av startmomentet bra. Senaste starten slog han dock på en galopp i slutkurvan när Magnus Jakobsson gav anfallsorder på upploppet, lite märklig och snudd på omotiverad galopp. Från spår två i volten kommer han säkert iväg okej, men då jag inte tror att han tar hand om ledningen så blir det endast ett streck vid gardering för min del. Det skall dock nämnas att han är väldigt snabb på en kort speed och får han sitta i kön fram till upploppet så fäller han många. Given vid gardering.

8 In Love Mearas har lottats till ett bra smygläge och har även en kusk som sällan gör misstag i voltstarten. Han är snabb ut från voltstarten och ett tänkbart scenario är att Örjan kör ut så fort som möjligt i andraspår för att försöka hitta ryggen på favoriten 2 Always A Pleasure. För två starter sedan gick han från ledningen, där han fick se sig besegrad från en häst som satt utvändigt ledaren. Senaste loppet han man inte fram till segern från bakspåret, men min uppfattning var ändå att hästen krigade bättre när man fick jaga framvarande häst över upploppet, vilket nu blir fallet. Får han bra draghjälp längs vägen så vet Örjan hur man hittar först till mållinjen.

Rankingen: 7-2-8-9-12-11-4-6-1-10-3

V75-2: 2640m Auto – Klass 2

5 Going Cash satt fast med vad som såg ut att vara alla krafter sparade i den senaste starten och hade troligtvis vunnit med luckan i tid. Nu har ekipaget fått ett bra läge bakom bilen och har dessutom blivit nerstruken till spår fyra vilket såklart ökar chanserna ännu mer. Han är väldigt snabb ut bakom bilen och för två starter sedan visade man prov på det när han tog hand om ledningen enkelt från spår ett på Solvalla. Mitt huvudscenario är att Djuse hittar till ledningen här och därifrån har Going Cash inte lyckats förlora ännu på fyra försök. Från ledningen blir han svår att slå och en given tipsetta för mig.

1 Joint Cheif är lite av ett osynat kort just när det kommer till startsnabbheten bakom bilen. Han har endast haft framspår en gång bakom bilen, den gången var det spår åtta och därifrån valde Goop att ta upp hästen istället för att ladda iväg. I samma start var ekipaget ute mot just favoriten, och kunde den gången inte ta några längder från kön på ledande Going Cash som vann enkelt. Men det rör sig om en bra häst för klassen som jag tror kommer klättra en del i klasserna framöver. Från spår ett finns det dock en möjlighet att kanske få rygg ledaren, men ett troligt scenario är att Goop försöker leta ut sig i andraspår. Kapabel häst och givet motbud vid gardering.

11 Zazu är skrällen i loppet. Han var inte som bäst i den senaste starten och gjorde kanske inget wow intryck för dem som bara sett det loppet. Men i starterna innan har hand sett väldigt bra ut, framför allt näst senast där ekipaget vann till synes enkelt från utvändigt ledaren, dock mot enklare motstånd. Nu återgår man till barfota bak, vilket jag personligen tycker har fungerat väldigt bra på honom i tidigare starter. Krigar dem för mycket om ledningen där framme så gynnas han av att sitta i kön och får spara speeden till slut. Smått öppet lopp bakom favoriten.

Rankingen: 5-1-11-4-9-3-10-12-8-6-7

V75-3: 2140m Auto – Gulddivisionen

6 Charmant De Zack spurtade helt okej senast i Sundsvall Open Trot men inget märkvärdigt. Näst senast visade han dock vilken bra häst det är när han plockade ner Global Badman efter en vass slutrunda i tredjespåret. Han har även visat att han inte behöver någon ledning för att vinna i dessa sammanhang. Tänkbart scenario nu är att han kan få en väldigt bra position i andra spår och från en resa bakom hästar i ett sådant scenario så går han väldigt bra till slut. Knapp tipsetta på kapaciteten.

3 Missle Hill har fått det bästa läget av dem tre betrodda och ska såklart räknas därefter då han troligtvis är ledaren av loppet. I den senaste starten avslutade han vasst till tredjepriset i Sundsvall Open Trot, den gången med Djuse i sulkyn och en ryggresa fram till upploppet. Nu har man det bästa läget av dem tre betrodda och givetvis kommer Örjan göra allt för att komma till ledningen. Hittar ekipaget dit så ska han absolut räknas.

7 Mellby Jinx är en av de snabbaste hästarna från start hos stall Wäjersten och känslan är att Adielsson kommer ladda iväg från start för att inte ”ge upp loppet” på förhand. Han visade dock vid segern senats att det är inga problem att gå bakom hästar vilket nu kan bli fallet. Men Adielsson är en alldeles för rutinerad kusk för att veta att om han inte testar för ledningen så ger dom favoriten en väldigt bra chans till en spets och slut seger.

Mitt tips och ranking bygger på att 3 Missle Hill och 7 Mellby Jinx utmanar varandra en bit om ledningen. Där bakom sitter Gocciadoro med 6 Charmant De Zack som inte varit med i någon spetskörning och har en bra slutrunda att tillgå, därmed första rankad. Känslan är dock att man kommer långt på dessa tre i en ojämn gulddivision.

Rankingen: 6-3-7-4-8-5-1-2

V75-4: 2140m Volt – Diamantstoet

10 Dior Lilly landar som en rolig tipsetta då hon lottats till ett perfekt utgångsläge med springspår på tillägg och har dessutom Jepson bakom sig i sulkyn som vet hur man lägger iväg från start. I den senaste starten avslutade ekipaget bra till andraplatsen bakom Nurmos talang Southwind Boko, som troligtvis hade stått som favorit i detta lopp. Hittar Jepson ner i ett bra slagläge från springspåret kan hon sitta väldigt bra på det efter en kort bit av loppet och rankas etta i ett öppet diamansto försök.

Fredrik Wallins andra häst 4 Global Collection har sett bra ut vid de två senaste starterna som bägge har lett till seger. Mats Djuse har verkligen gjort ett bra jobb i styrningarna där han fått hålla henne på bettet under stora delar av loppen och hjälpt henne att gå felfritt. I de två senaste starterna har ekipaget körts fram ganska tidigt till positionen utvändigt ledaren och visat på bra styrka där hon tagit ner ledaren bägge gångerna på upploppet. Eftersom det bara är tre hästar på start så kommer hästarna från tillägg vara ifatt dem väldigt snabbt, och med tanke på favoriten 1 Noticeèm insats senast så kanske man släpper om Djuse ställer frågan i tid. Given att plocka med i ett öppet lopp.

1 Notice`em fick en drömresa i den senaste starten i ett försök till derbystoet, men lyckades ändå inte placera sig högre upp än en sjätteplacering efter en resa från tredje invändigt där ledaren och rygg ledaren lämnade stor lucka till henne ner på upploppet. Nu är det dock andra förutsättningar med spår ett i voltstart och Djuse hittar säkerligen till spets initialt då hon visat sig vara snabb i volten. Men det är bra hästar på tillägg som står bra inne i loppet och hon behöver höja sig för att 35% ska vara motiverat enligt mig.

Rankingen: 10-4-1-11-7-3-2-13-14-15-9-12-6-5

V75-5: 2140m Auto – Silverdivisionen

6 Imperatur Am förlorade senast på en kort speed efter att pappa Gundersen valde att ta upp honom inför slutkurvan istället för att hålla ett jämnt och hårt tempo hela vägen. I den näst senaste starten satt han fast i Margareta Wallenius Klebergs Pokal med mycket krafter sparade bakom topphästar där Francesco Zet gick segrande. De är en väldigt kapabel häst som bland annat slutade trea i Harper Hanovers lopp i år och han har även besegrat Lozano Di Quattro från utvändig position för tre starter sedan. Han är ingen raket från start, men borde kunna hitta ner i ett vettigt slagläge. Han har kapacitet att vinna från alla positioner och ett tänkbart scenario är att Magnus Teien Gundersen kör fram utvändigt om ledaren för att sedan styra loppet därifrån. Omgångens bästa spik.

5 Ture L.A vann på nytt rekord över medeldistans senast och såg verkligen bra ut för dagen. Han är väldigt snabb från start och sitter förmodligen i spets redan innan första kurvan. Han verkar hålla absolut toppform för dagen och känslan är att man testar i ledningen om man hittar dit med tanke på Färjestads snabba travbana och korta upplopp. Har han en bra dag kan han utmana favoriten, men kapacitetsmässigt skiljer det en del från Imperatur Am.

12 Blackflash Bar står otroligt bra inne i loppet med sina nästan 9 (!) miljoner tjänade på kontot eftersom hon är ett sto som är tillåten att tävla i den undre klassen. Senast var hon ute i EM för ston där hon tyvärr inte var som bäst för dagen. Starterna innan på svensk mark visade hon dock att hon tillhör några av de bästa stona i Europa och trots spår tolv ska hon räknas vid gardering i detta lopp.

Rankingen: 6-5-12-4-8-1-7-3-9-2-10-11

V75-6: 2140m Auto – Unionskampen – Kallblodsdivisionen

7 Tangen Bork kommer med sex raka segrar och tillhör världseliten bland kallbloden. Han är väldigt snabb från start och trots spår sju är han min favorit till att hitta till ledningen. I den senaste starten blåste han till ledningen på bara några steg, för att sedan stanna där hela vägen in i mål. Han har sagit dessa hästar förut och givetvis lär Tom Erik Solberg ladda iväg mot ledningen för att styra loppet därifrån. Det är dock fyra hästar från stall JO Persson som alla kommer försöka göra livet surt för favoriten, men oavsett position bör han ses med god segerchans i loppet då han är bäst i fältet. Spikförslag.

2 Järvsjöodin var väldigt bra vid segern i kallblods SM senast där han fick gå hela sista varvet i tredjespår och såg rejäl ut när han plockade ner konkurrenterna över upploppet. Han är startsnabb och har fått ett bra läge och Marcus Lilius kommer nog försöka göra allt för att komma till ledningen härifrån då det är deras chans att vinna loppet. Lyckas ekipaget med det så blir han att räkna med då formen verkar vara på topp. Första utmanare till favoriten.

4 Grisle Odin G.L. spurtade väldigt bra till segern i den senaste starten på V75 och ser verkligen på gång ut för dagen. Stallkamraten 7 Tangen Bork är såklart än bättre häst i grunden men om dom bråkar om ledningen där framme så gynnas Grisle Odin av ett hårt tempo hela vägen. Fäller många med klaff och tempo.

Rankingen: 7-2-4-8-3-9-6-1-10-5

V75-7: 2140m Auto – Bronsdivisionen

2 Lozano Di Quattro har sett helt fantastisk ut tre starter i rad nu sen man har börjat använda jänkarvagnen på honom i loppen. Senast vann han löjligt enkelt efter en resa i tredjespår hela vägen och trots den tuffa resan lämnade han konkurrenterna på upploppet. Han har visat att han är för bra för nuvarande klass och det dröjer inte länge förrän vi ser honom tävla i silverdivisionen. Från ett perfekt spår två är han given att ranka etta i loppet och han kan vinna loppet oavsett position. Även detta en tänkbar spik.

3 Pure Muscle är första motbudet till favoriten och även han har sett väldigt bra ut i dem två senaste starterna. Näst senast vann han på ett rejält sätt från utvändigt ledaren på Bergsåkers travbana där Ohlsson körde fram i ett tidigt skede. I det senaste loppet tog ekipaget hand om ledningen enkelt och stannade där hela vägen in i mål. Med tanke på hans startsnabbhet så tror jag att han hittar till ledningen härifrån och från just ledningen har han bra statistik med fem segrar på sex försök. Reijo Liljendahls hästar känns allmänt på gång för dagen och Pure Muscle är en av dom. Första motbudet mot favoriten.

10 Excusez Moi lyckades inte komma iväg bra från spår ett i voltstarten senast vilket gjorde att ekipaget fastnade tredje invändigt utan lucka och satt fast bakom hästar hela loppet. Även näst senast i ett kval till Svenskt Travderby så hamnade man i en trött rygg som gjorde att de fick kliva ut i fjärdespår för att runda den, spurtade dock bra den gången. Nu när det är autostart återgår man till jänkarvagnen som har höjt kapaciteten hos honom tidigare och denna gången lär inte Djuse sitta fast bakom hästar. Kapacitetsmässigt duger han bra mot dessa hästar och ska räknas tidigt bakom favoriten.

Rankingen: 2-3-10-8-5-1-7-11-9-6-12-4

Omgångens bästa spik:

6 Imperatur Am – V75-5 (28%)

Omgångens drag:

7 Jimbaran Zon – V75-1 (8%)

Tack till er som orkat läsa hela analysen och lycka till på lördag!

Mvh, Simon

Mitt andelsspel hittar ni här!