Avd
Hästar
1
1,2,3,4,5,6,7,10
2
5 Fame And Glory
3
1,2,3,7,10,11,12,15
4
1,2,3,4,6,8,10
5
4,9
6
1 Ester Degli Dei
7
2,7,9
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 16/11 2023 kl 18:33

V75 Eskilstuna 18/11 – Jackpot 45 miljoner!

Breeders Crown finaler toppar V75 omgången denna traditionsenliga lördag i november där mycket prispengar utdelas. Jättelöftet Ester Degli Dei, från Holland, blir klar favorit från ofördelaktiga spår ett på Eskilstuna. Fria eller fälla?

En klart intressant jackpot omgång där spikarna ser starka ut på förhand. Många lopp är dock öppna enligt mig och det kan skrälla till redan i det inledande loppet på V75. Sammanfattningsvis ser omgången klart intressant ut på förhand då det, som oftast, ger bra pengar vid full pott när jackpot samspelar.

Min analys av omgången följer nedan.

V75-1: 1640m Auto – Gulddivisionen

Oviss spetsstrid, körning väntas?

10 Phoenix Photo ser ut att komma med toppform för dagen då han spurtade in snyggt till andraplatsen bakom Great Skills för en vecka sedan i snöovädret på Bergsåker. Bakspår nu på kort distans vilket normalt sett inte är någon fördel, men nu börjar vi närma oss vintertider och det är betydligt enklare att hämta in meter bakifrån. Det ser även ut att bli körning på framspår vilket i så fall skulle gynna honom. Goop har fått bekanta sig med hästen och känslan är att det kan bära långt på lördag.

4 Milliondollarrhyme spurtade bra senast men hade alldeles för långt fram till ledande High On Pepper som utvecklats mycket under året. Det börjar bli rätt årstid nu för Milliondollarrhyme, och med ett bra spår bakom bilen kan Adielsson söka position för att sedan spurta till slut. Sylvass spurt att tillgå med rätt resa.

3 Chapuy är min troliga ledare i loppet. Trots startsnabba konkurrenter invändigt håller jag honom som knapp spetsfavorit då innerspåret bakom bilen på Eskilstuna, speciellt på bortre långsidan, inte är speciellt bra. Hittar Åke Lindblom till ledningen finns det ingen anledning att släppa och då kan det absolut gå vägen över fördelaktig distans. Vidöppet lopp på förhand.

Rankingen:
A-Hästar:
10 Phoenix Photo
4 Milliondollarrhyme
3 Chapuy

B-Hästar:
6 Dats So Cool
7 Night Brodde
1 Comes With Age
2 Dark Roadste

C-Hästar:
9 Rome Pays Off
8 Baron Gift

V75-2: 2140m Auto – Treåriga H/V Final

Dödenskross.

5 Fame And Glory var sjuk i sitt senaste framträdande och gjorde det därför väldigt bra trots att segerraden bröts. Då löpte han utvändigt ledande 3 Boscha Diablo och i ett troligt löpningsförlopp får vi se ett liknande scenario nu på lördag. Nu blir det barfota runt om, likt finalen i Svenskt Trav-Kriterium, och bara inte sjukdomen har satt ner honom i form måste han ses med toppchans att vinna från utvändigt ledaren igen. Spik.

3 Boscha Diablo öppnar snabbt från start och får ses som den troliga ledaren i loppet efter en bit. Han var bra senast när han slog Fame And Glory, men det är samtidigt inte rättvist att bedöma en hästs insats vid sjukdom. Hittar ekipaget till ledningen nu är han bra nog för att sluta långt framme i detta lopp, men känslan är att han möter övermakten i form av Fame And Glory.

1 Holcombe Zet får ses som en riktig bubblare i loppet. Han har visat bra utvecklingskurva på slutet och känslan är att han blir bättre och bättre för varje start. Han visade även senast att han kan öppna klart vettigt från start och han är säkert med och hugger om spetsstriden initialt. Att räcka till seger nu känns dock långsökt enligt mig.

Rankingen:
A-Häst:
5 Fame And Glory

B-Hästar:
3 Boscha Diablo
1 Holcombe Zet
12 Immortal Doc
9 Nouri Di Quattro
6 Stens Rubin
2 Caviar From Mine

C-Hästar:
4 Fashion Monger
7 Nelson Greenwood
8 Västerbo Exciting
11 G.R.Torso
10 Pure Steel

V75-3: 3140m Volt – Stayerlopp

Återigen ett öppet lopp..

10 Grappa Boy har imponerat mycket på mig vid de senaste starterna och ser ut att komma med bra form till denna start. Senast satt han fast med vad som såg ut att vara mycket krafter kvar över mållinjen och det var bra motstånd den gången. Springspår på tillägg nu blev helt perfekt då han öppnar snabbt i volten och att det är tre varv denna gång ses också som ett plus. Måstestreck till endast sex procent med så gott som optimala förutsättningar.

15 Ferrari Sisu har givetvis högst kapacitet i detta gäng då det är en spårtrappa vi talar om. Att han står 60 meters tillägg kan på pappret låta som en tuff uppgift, men det är samtidigt hela tre varv och känslan är att han är ikapp klungan relativt tidigt. Han går även bra den här årstiden och går som allra bäst när han får spara speeden till slut. Tål även att göra jobbet själv och måste räknas med segerchans i detta gäng.

11 Global Collection har visat sig gått bra över de längre distanserna och har även fått ett fördelaktigt utgångsläge med springspåret. Hon borde sitta bra på det efter en bit och blir segerfarlig om hon inte blir hängandes allt för mycket i tredjespåret.

Rankingen:
A-Hästar:
10 Grappa Boy
15 Ferrari Sisu
11 Global Collection
12 Power Doc

B-Hästar:
2 Rendez Vous
1 Mercenary
3 Dee Godfather
7 Västerbo Imtheman
6 Corazon De B.
8 Digital Eye

C-Hästar:
5 Digital Eye
13 Bransbys Juke Box

14 Ies Elisabeth
9 Oskar Run
4 Ready To Roll

V75-4: 2140m Auto – Fyraåriga Ston Final

Tidigare kulltoppen totalt bortglömd!

2 Decision Maker såg strålande bra ut när hon vann sitt försök till denna final med en enkel spets och slut seger. Hon är väldigt snabb från start och Goop gör säkert ett försök att snuva invändige konkurrenten på ledningen då innerspåret på Eskilstuna inte är det fördelaktigaste. Kommer ekipaget inte förbi från start sitter de i andraspår och får säkert fram en hängande konkurrent framför sig. Måste räknas

3 O’Mara Zon imponerade kanske mest av alla försökssegrare enligt mig där hon var inblandad i en tuff körning inledningsvis. Trots tuff körning fanns det krafter kvar till att avgöra på upploppet och det var verkligen imponerande. Spår tre är optimalt och känslan är att Wäjersten söker ner sig i en vettig position då invändiga konkurrenter, mest troligt, är snabbare från start. Får hon bra resa denna gång, kan hon avgå med segern även i finalen.

8 Bonneville W.I är helt borttappad av de tidiga spelarna bara för att hon fick spår åtta i finalen. I försöket blev hon hängandes i tredjespår ett helt varv och gjorde det klart bra till fjärdeplatsen den gången. Har hon lite mer tur med löpningsförloppet i den inledande delen av loppet måste hon absolut räknas då hon är stark och tål mycket jobb själv. Spelvärd till ynka två procent.

Rankingen:
A-hästar:
2 Decision Maker
3 O’Mara Zon 
8 Bonneville W.I
1 Aurelia Express

B-Hästar:
6 Jennifer Sisu
4 Queen Belina
10 Joy Sisu
5 Cabaret Artist
12 Kayla Westwood

C-Hästar:
9 Mahala
7 Sommerbrise
11 Bikana Wine

V75-5: 2640m Auto – Bronsdivisionen

Andrahandsfavorit? Ursäkta mig

9 Excusez Moi gör en högintressant regidebut för succetränaren Daniel Wäjersten. Kapaciteten är utan tvekan högst i fältet och när han fungerar fullt ut i travet står han sig bra i nuvarande klass. Vanlig vagn nu har visat sig i tidigare regi vara ett litet minus, men samtidigt är motståndarna nu snäppet lägre än de han blivit van att möta. Har Wäjersten fått i ordning på denna talang kan han vara bäst redan i debuten.

4 Tearsinheaven blir hårt betrodd med all rätta. Han tävlar nämligen väldigt bra i ledningen där han har fem segrar på sex försök, och nu ser vägen mot ledningen klart nåbar ut. Hittar ekipaget till ledningen är det klart att han ska räknas, men han har samtidigt haft en lång säsong och frågan är om formen är på retur? Streckas vid gardering men jag är skeptisk.

6 Real Scotch är en personlig favorit hos mig. Han är stark och rejäl vilket betyder att distansen gynnar honom mycket. Han har även visat prov på hög kapacitet tidigare och ser ut att utvecklas för varje start som går. Han tävlar som oftast med skor runt om också vilket är en fördel ifall det skulle bli frusen bana och barfota förbud.

Rankingen:
A-Häst:
9 Excusez Moi

B-Hästar:
4 Tearsinheaven
6 Real Scotch

2 Global Above All
5 Declan
8 H.C.’S Crazy Horse
3 Farfars Dream
7 Ferox Brick
10 Babsans Bankir
11 Gloster Gladiator

C-Hästar:
12 Reshevsky
1 Helena D.D

V75-6: 2140m Auto – Treåriga Ston Final

Omgångens bästa spik!

1 Ester Degli Dei är en riktig undantagshäst som det pratas väldigt gott om från tränaren Paul Hagoort ifrån Holland. Hon är väldigt snabb från start och trots ofördelaktiga spår ett på Eskilstuna tror jag hon tar hand om ledningen. Från ledningen är loppet så gott som över och då ska övriga konkurrenter vara orimligt bra för att slå henne. Omgångens bästa spik! Bläddra vidare.

3 Adriatica är första utmanare ifall Ester Degli Dei, mot förmodan, inte lyckas hålla upp ledningen. I ett troligt scenario hamnar dock ekipaget utvändigt ledaren och då har hon en svår uppgift framför sig.

4 Elegance Kronos får ses som tredjestrecket i loppet vid bredare gardering. Det krävs mest troligt att favoriten kommer bort ur loppet för att hon ska vara gällande. I framtiden tror jag dock hon kommer göra sig gällande i större lopp.

Rankingen:
A-Häst:
1 Ester Degli Dei

B-Hästar:
3 Adriatica
4 Elegance Kronos
2 Ninetta Boko
9 Queen Of America
7 Käraste Sisu
11 Willa Explosive

C-Hästar:
6 Kitty Hawk
10 A Teaser
5 Queen Of Power
12 Kapucine D’Inverne
8 Janita Silvio

V75-7: 2140m Auto – Fyraåriga H/V Final

Katja Melkko i förarsätet!

2 Staro Mack Crowe har varit otroligt bra på slutet och förtjänar verkligen en storseger. I försöket vann han enkelt mot ledande Miru Boko från utvändigt ledaren och han såg heller inte speciellt trött ut i mål. Nu har man ett optimalt spår i finalen och behöver därmed inte göra allt jobb själv, även om han verkar tåla det. Oavsett position bör han dock ses med högst segerchans i fältet och han förtjänar verkligen en storseger snart!

9 It’s Peppertime skryter Jorma Kontio mycket om, och vad det låter som finns det mer kapacitet än vad som redan visats upp. Även denna häst, tillhörande Katja Melkko, har fått ett optimalt spår då han öppnar väldigt långsamt från start. Nu sitter ekipaget i andraspår direkt och hamnar förhoppningsvis inte sist utvändigt likt försöket senast. När upploppet väl nalkas kommer han flygandes längst ut i banan och fäller många.

7 Xanthis Harvey ser nu ut att få tävla barfota runt om för första gången i karriären, vilket i så fall hade varit väldigt spännande. Reden håller honom otroligt högt som det låter som och skulle barfota runt om falla väl ut kan han vara obehagligt bra och kanske visa upp det Reden har pratat om under året. Spännande ändringar och värd att plocka med.

Rankingen:
A-Hästar:
2 Staro Mack Crowe

9 It’s Peppertime

B-Hästar:
7 Xanthis Harvey

1 Bedazzled Sox
6 Michigan Bro
4 Miru Boko
3 A Fair Day

C-Hästar:
5 Game Brodde
12 Bengan
10 Following
11 Joe Dalton
8 Winner Brodde

Omgångens bästa spik:

1 Ester Degli Dei – V75-6 (45%)

Omgångens drag:

10 Grappa Boy – V75-3 (6%)

 

Mitt andelsspel hittar ni här!