Avd
Hästar
1
2 Dylan Dog Font
2
3,6,7,8,9,13,15
3
2 Ringo Adore
4
2,4,6,7,8,12,14
5
4 Erik The Phantom
6
Alla
7
1,2,7,9,10,11
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 14/9 2023 kl 20:58

V75 Eskilstuna 16/9

Hej på er travvänner! 

V75 från Eskilstuna denna lördag och en spännande omgång på förhand med bra spelvärde. Min bästa spik i omgången är för nuvarande inte ens favorit vilket känns klart fel enligt mig då jag tycker segerchansen är mycket bra. Jag försöker bygga mitt system med så mycket värde som möjligt, helst för att uppnå de stora pengarna. Men tar även hänsyn till spelvärdet i omgången som helhet.

Upploppet är kort på Eskilstuna så det kan vara en fördel att börja leta hästarna som sitter i den främre träffen.Travcash laget är inne i ett bra stim och har toppform inför stundande helg. Se till att rygga mig eller din favorit i jakten på alla rätt. Analysen av omgången följer nedan.

V75-1: 2140m Volt – Bronsdivisionen

2 Dylan Dog Font är en av Italiens bästa fyraåringar och han visade senast i debuten på svensk mark att han duger väldigt bra i nuvarande klass. Han har gått voltstart några gånger i Italien med blandade resultat men även visat sig vara en stabil och allmänt travsäker häst. Spår två i svensk voltstart kan uppfattas som snävt, men de är en väldigt förnuftig häst och voltstarten ska inte ställa till med några problem. Kapacitetsmässigt är han mycket bättre än övriga konkurrenter och vid felfri avgång för motståndarna svårt att stå emot mot denna topphäst. Han startar i alldeles för låg klass då jag hävdar att kapaciteten finns för Gulddivisionen. Vinner oavsett position. Omgångens bästa spik.

För er som tror på spöken eller spekulerar i galopp så är 1 Excusez Moi en bra häst för sammanhanget och kommer från formstallet Timo Nurmos. Han gick bra senast i ett uttagningslopp till Svenskt Travderby efter att ekipaget hamnade bakom en trött rygg vid avancemanget i tredjespår, avslutade helt ok sen till sjätteplatsen. Spår ett i volten har fungerat bra tidigare då han tog hand om ledningen relativt enkelt och sedan vann på bra vis. Då han är hyfsat snabb i voltstart så finns det en möjlighet till att nå ledningen, därifrån räknas han bakom min spik. Vanlig vagn nu när det är voltstart känns som ett minus.

6 Parveny går som oftast med vanlig vagn vilket nu blir fallet. Lyckas ekipaget komma till ledningen från ett fördelaktigt springspår så räknas han bakom favoriterna då han trivs väldigt bra just från tätpositionen. Han har dock varit ifrån tävlingsbanan ett tag och det är svårt att sia om formen.

Rankingen: 2-1-6-10-3-7-9-5-4-12-8-11

V75-2: 2140m Auto – Spårtrappa

15 Its Peppertime är lite stökig bakom bilen och galopperade vid momentet efter startbilen släppts iväg. Han har tjänat mest pengar i fältet och startar därför från ”sämsta” spåret bakom bilen. Men spår femton för honom känns som en fördel då han får gå bakom hästar vid start momentet. För fyra starter sedan på Axevalla visade han att han går väldigt bra bakifrån där han svepte hela fältet i sista slutkurvan och vann enkelt. Nu är det dock Eskilstuna och Jorma kommer behöva köra tidigare för att hinna först över mållinjen. Jorma håller dock hästen högt och med tanke på hans körstil, får vi säkerligen se ett offensivt upplägg. Knapp tipsetta.

13 Portofino gynnas även han av att starta i de bakre ledet då framspår bakom bilen inte alls fungerat. Det märks att Fredrik B Larsson har höga tankar om hans fyraåring då man i den senaste starten testade turen i ett försök till Svenskt Travderby. Ingen vidare lycka i de loppet där det tyvärr blev startgalopp bakom bilen, avslutade dock godkänt till femteplatsen. Näst senast startade han från spår femton vilket visade sig fungera utmärkt. I det loppet klev ekipaget på tidigt i tredjespår och visade prov på rejäl styrka genom att runda hela fältet från jumbopositionen till seger. Barfota bak denna start vilket ses som ett klart plus och känslan är att man kliver på tidigt i tredjespåret för ett avancemang framåt. Räknas tidigt.

8 Luv You Schermer fick en alldeles för tuff uppgift senast då framvarande konkurrenter inte alls hängde med ledarparet i tätpositionen. Vilket gjorde att det blev alldeles för långt fram för ekipaget. Nu väntas spännande ändringar med barfota runt om, amerikansk vagn och även någon form av stängt huvudlag. Spår åtta är kanske inte perfekt då han inte är jättesnabb från start, men samtidigt var man förberedda på det spåret när man anmälde till spårtrappan. Hittar Djuse ner i ett bra slagläge blir han att räkna med.

Smått öppet lopp och det kan vara värt att plocka med ett par hästar.

Rankingen: 15-13-8-3-9-6-7-2-14-5-1-12-4-11-10

V75-3: 2140m Auto – Klass 2

2 Ringo Adore var verkligen snackhästen senast på V75 där ekipaget slutligen landade som favorit mot likvärdiga konkurrenter som han ställs mot nu på lördag. Senast var det spår åtta, vilket gjorde att Ulf Ohlsson körde fram och nöjde sig med positionen utvändigt ledaren. Därifrån stred ekipaget på bra till fjärdeplatsen. Nu är utgångsläget mycket bättre och han besitter även en startsnabbhet som gör det möjligt att i ett andra skede komma till ledningen. Ledningen initialt tar 1 Natural Mine, men med tanke på formen och insatsen senast är känslan att man släpper. Från ledningen, mot likvärdiga konkurrenter som senast, är det Ringo Adore som skall slås. Ett spikförslag i omgången.

7 Perkins var ute i samma lopp som favoriten senast och avslutade bra till andraplatsen. Där fick ekipaget dock följa med i ryggarna på de värsta konkurrenterna, bland annat Ringo Adore, vilket gjorde att han fick en betydligt snällare resa än just tipsettan som fick dra tåget i andraspåret. Nerstruken ett spår nu vilket såklart gynnar och känslan är att Wäjersten kommer ladda iväg från start för att få en bra position. Risken är dock att det blir omvända roller denna gång där Perkins är hästen som får gå utvändigt. Klar fördel Ringo Adore.

10 Dajanov märks det att stall Goop tycker om. Senast blev det dessvärre galopp när Björn Goop testade att ladda iväg bakom bilen för att hitta en lämplig position. Näst senast hade ekipaget otur och hamnade bakom en trött rygg inför slutkurvan, vilket gjorde att det blev alldeles för långt fram för att räcka till segern. Det är en segervan herre med fem av nio segrar i karriären och bråkar de två favoriterna om ledningen i början så biter spurten bra för honom tillslut.

Rankingen: 2-7-10-4-1-6-9-3-11-12

V75-4: 2140m Volt – Lärlingslopp

7 Ferox Brick har två lopp i kroppen nu efter vila och ser verkligen på gång ut för dagen. Senast på Bergsåker fick ekipaget en tacksam resa i rygg på ledande Haitkin Am som var kraftigt förbättrad med barfota balansen för första gången i ny regi. Resulterade i andraplatsen den gången. Springspår nu känns optimalt då ekipaget har gått om yta att vända upp i volten. Marcus Lilius är en rutinerad kusk för sammanhanget och har troligtvis bästa hästen i fältet denna gång. Ferox Brick har hårdheten att blanda sig i segerstriden från de flesta uppläggen och rankas därför etta i ett öppet lärlingslopp.

6 Future Sox kan vara loppets ledare efter en bit, då hon visat tidigare att hon kan öppna väldigt bra från just springspåret. Senaste loppet fick hon luckan sent och avslutade väldigt bra till andraplatsen och formen ser ut att vara intakt. Carl Philip Lindblom är även han en rutinerad kusk för sammanhanget och hittar ekipaget till ledningen blir dem att räkna med. Tidig på kupongen.

14 Young King är min skräll i omgången. Återgår till barfota runt om nu, vilket tidigare visat sig höja kapaciteten hos honom. Får även Nicklas Hammarström i sulkyn för första gången som kör välvårdat och med gott självförtroende för dagen. Blir det körning här, som det ofta tenderar att bli i lärlingsloppen, så sitter Hammarström kylig till slutkurvan och fäller många till slut. Måstestreck till endast två procent på spelet.

Rankingen: 7-6-14-2-4-12-8-5-13-3-1-9-10-11

V75-5: 1640m Auto – Klass 1

4 Erik The Phantom var ute i ett försök till Svensk Travderby senast och höll bra till fjärdeplatsen med tanke på att han fick gå utvändigt ledande Joviality i stort sett hela loppet. Han har fått två lopp i kroppen nu och formen lär vara rejält på gång inför den kommande starten. Han är ingen blixt från start, vilket i detta fall kan vara bra då det ser ut att bli lite körning från start. Han är väldigt grundkapabel och har bland annat vunnit mot Hustle Rain, som vann sprintermästaren i somras, en sådan motståndare finns inte med på lördag. Oavsett position bör han dock ses med god segerchans i detta gäng och är ett spikförslag i omgången.

8 Danao Degli Dei blir väldigt lite spelad nu när resultatraden ser ut som den gör, plus att Gocciadoros stallform inte varit den bästa på slutet. Hästen är dock väldigt grundkapabel och inför första starten i Sverige, snackades han upp som en av de bättre fyraåringarna Gocciadoro har i stallet. I den senaste starten såg han lite bättre ut än vad han gjort senast och formen kommer nog mer och mer. Spåret är inte bra, men distansen är klart bättre. Går det undan från start här, vilket är känslan, så fäller nog ekipaget många på upploppet. Farlig att glömma bort om man garderar.

1 Mud Hill ser det ut att bli lite snack kring inför kommande start. Jänkarvagnen åker på nu igen och man har dessutom lottats till ett perfekt spår 1 bakom bilen då han är väldigt snabb från start. För fyra starter sedan på Örebro hittade han till ledningen enkelt men blev sedan pigg där, den gången höll det hela vägen till mål, men den här gången är det bättre motstånd. Dessutom utmanar utvändige 3 Mister Lucky Sox om ledningen initialt, vilket bäddar återigen för körning. Tveksamt att det håller hela vägen hem den här gången. Kan gå.

Rankingen: 4-8-1-5-2-2-6-12-11-3-10-7-9

V75-6: 2140m Volt – Diamantstoet

1 Lilly Avant har lottats till ett perfekt utgångsläge i volten då hon har skicklige Erik Adielsson bakom sig, som sällan gör misstag i voltstarten. Senast gick hon en häftig duell med 10 Urbina Southwind där bägge stred på tappert hela vägen fram till mållinjen. Huvudscenariot här är att ekipaget hittar till ledningen med tanke på utgångsläget. Hon har gått i ledningen tre gånger där två av dom resulterat i seger. Som bekant är ledningen kortaste vägen till mål och från ledningen ska man alltid slås. Rankas etta i ett öppet lopp.

5 Jeannica fick kanske inget drömläge med spår fem i volten och det lär inte bli någon snabbstart. Känslan är dock att hon är en av de bättre på startvolten och går ekipaget iväg felfritt har hon kapacitet nog för att segerstrida. För tre starter sedan visade hon prov på hennes kapacitet där hon vann enkelt från ledningen mot likvärdiga motståndare. Fredrik Wallin har även bra form på stallet och Jeannica måste räknas till endast fem procent.

12 Mi Amore Bros galopperade bort sig i finalen av Derbystoet senast och fick dagen förstörd. Näst senast såg hon dock väldigt fin ut när hon vann ett uttagningslopp till Derbystoet från ledningen. Hon går ner i klass till denna start och måste såklart räknas i detta öppna stolopp. Vanlign vagn nu ses väll som ett litet minus men det går säkert bra. Öppet stolopp där så gott som alla kan vinna.

Rankingen: 1-5-12-10-11-8-7-14-9-6-3-2-15-4-13

V75-7: 1640m Auto – Silverdivisionen

2 Iceland Falls avslutade väldigt bra i skymundan senast i EM loppet för ston, där vinnande Great Skills var så gott som oslagbar för dagen. Då hade hon spår åtta vilket gjorde att ekipaget fick backas sist, för att sedan komma med bra fart på upploppet som hon i gott sett alltid gör. Ett tänkbart scenario nu är att hon tyvärr får positionen utvändigt om ledaren, men hon är tuff och rejäl och tål sådant upplägg. Hon vann bland annat ett försök till Sweden Cup under elitloppshelgen just från positionen utvändigt ledaren där hon var heroiskt bra. Motståndet nu är bra, men de är inte i klass med Sweden Cup, som var det senaste motståndet vid kort distans. Tippas etta på grundkapaciteten.

1 Comes With Age har fått sitt drömläge då han är väldigt snabb bakom bilen. Trots startsnabba konkurrenter utvändigt är han klar favorit till att hålla upp ledningen. De kan dock gå undan från start, då en viss Conrad Lugauer sitter upp bakom egentränade Laradja Vrijthout som har höjt sig på slutet och kanske vill testa i ledningen den här gången. Senast visade dock Comes With Age upp hur bra han är, när de öppnade 1,05 första 500 meterna, men lyckades trots det hålla undan till segern på en bra tid. Formen är bra och han ska absolut räknas med perfekta förutsättningar.

7 Dear Friend blir spännande att se i regidebuten hos Daniel Wäjersten. Hon har varit borta i ca fyra månader nu men Wäjersten brukar vara bra på att ställa i ordning direkt. Hon besitter dessutom en bra startsnabbhet och även en bra slutstöt, som hjälper henne mycket i olika loppscenarion. Hittar ekipaget ner i bra slagläge fäller hon säkert många till slut. Spännande nyförvärv.

Rankingen: 2-1-7-9-11-10-6-5-8-4-3-12

Omgångens bästa spik:

2 Dylan Dog Font – V75-1 (27%)

Omgångens drag:

5 Jeannica – V75-6 (5%)

Tack till er som tog er tid att läsa tipsen och lycka till i helgen!

 

Mitt andelsspel hittar ni här!