Avd
Hästar
1
1-2-3-6-7-9-10-12
2
8 Luv You Schermer
3
2-4-7-9-10
4
7-12
5
1-4-5-8-10-11-12
6
1-7-8-10-12
7
1 Comes with Age
Skribent: Helena Holm
Publicerad: 15/9 2023 kl 05:35

V75 Eskilstuna 16/9

 

Goddagens, kära Trav-fantaster! 

För er som missat så är detta mitt andra inslag som skribent här på TravTillsammans efter mitt uppskattade sommarvikariat Travcash.
– Inför varje ordinarie V75-omgång (i regel lördagar) så kommer även jag att skriva en hel analys, den kommer att publiceras här på TravTillsammans.se och laddas upp under fredagen. En direktlänk till analysen kommer delas i Facebook-gruppen Andelsspel med Travcash och i kommentarstråden kommer jag, precis som i somras, försöka vara behjälplig och svara på era frågor så gott det går.

Missa inte att gå med i vårt andelslag om du hellre ser att någon av oss spelläggare står för grovjobbet – bara att rygga din favorit och sen hålla tummen, vi löser resten!

Gå med i andelslaget!

Lördagens omgång i Bollnäs gick ju inte som planerat då omgångens på förhand bästa spik klarade av de två återkallade startförsöken men i det tredje så blev det pannkaka och startgalopp. ”Sayonora!” för de 7 rätten blev det då jag gick väldigt tungt på henne, satta samtliga vinnare i övriga avdelningar på några av systemen så det var riktigt surt – vi  kliver på det igen!

När detta skrivs (torsdag e.m.) så har jag haft två otroliga veckor på V64, smällt in NIO RAKA omgångar och dragit in över 600.000kr, så sent som i tisdags drog jag in över en kvarts miljon kronor till glada andelssköpare – helt magiskt! Nu hoppas vi bara att den formen smittar av sig på V75:an.
– Denna vecka får vi klara oss utan Gulddivisionen, den har man placerat innan första avdelningen till fördel för en öppen spårtrappa (avd. 2) – det gillas då det blir lite klurigare och förhoppningsvis också ger oss chansen att vinna en lite större peng… Nu kör vi!

 

V75-1 2140m Volt – Bronsdivisionen – Fördel Ston

Hur ska starten gå? Kan bli stökigt för hästarna 1-2-3.

Inte många hade fått runt 1 Excusez Moi i volten senast (16/6-23), hade även då spår 1 och det var nog tur att Björn Goop satt bakom tömmarna, tycker det kan vara värt att kika på starten och göra en egen bedömning men man kan väl säga att han bredsladdade sig ur volten och tog inte riktigt styrning, tror inte det handlar om att han var dum utan mera ovan startmetoden. Kanske har man tränat på detta? Oavsett så kan det bli rörigt med en ännu mer orutinerad häst spåret utanför (2 Dylan) och en emellanåt het och halvgalen utanpå denna (3 Boli). Kan vara bra att ta med sig detta, det kan stöka och bli en del omstarter om vi har otur.
Men om vi slutar måla f*n på väggen så vinner nog Excusez detta, han är ju ruskigt bra och kommer från ett formstall, jag måste bara fundera på om jag vågar chansa eller inte.
– Kan dock inte riktigt släppa att han inte travat fläckfritt heller… Riktigt kluven som ni hör.

2 Dylan Dog Font var duktig senast när han kunde avgöra säkert via en rapp avslutning efter att ha serverats ett perfekt lopp i rygg på ledaren. Han kan mycket vilket jag sett i det italienska lopparkivet men där går också att finna att det inte varit till hans fördel med voltstart. Han visade upp ett hetsigt beteende i debuten för Riordan men det löste sig ändå då det var autostart – nu är jag ytterst tveksam till att det går vägen från spår 2 som sagt… Han går dessutom upp i klass och är därför inte något jag kastar mig över och singelstreckar iaf. Vid gardering.

3 Boli You S.M. kan alltid skrälla men Dante får det nog lite tufft mot de främsta kuskarna denna gång är känslan, även om hästen är bra.

Rätt lite streck på hästarna bakom dessa, kanske kan det löna sig att gardera i inledningen?
4 Kanai Goi, 5 Carry Cash, 6 Parveny, 7 Denarius kan vara värda att gräva vidare kring för de som vill gardera bredare, kanske främst Parveny som återkommer efter lång frånvaro och lottades till ett minst sagt intressant utgångsläge. Vem vet om det blir stök och bök för de innersta spåren som sagt? Vi har även två damer med nästan 1,4 miljoner på kontot vardera i den bakre volten, de gynnas om det blir omstarter.

 

V75-2 2140m Auto – Spårtrappa

Känslan är att det står mellan tre hästar.

15 It’s Peppertime har mött mycket bättre hästar än detta men han har också stökat en del, blandar och ger i prestationerna men en bra dag så kan kan äta upp detta gäng. Det är däremot inte lätt att runda fjorton andra hästar, kanske lyckas han komma en bra bit på vägen fram till sista sväng men har inte mer än 182m upplopp kvar att avgöra över sen. Vi vet ju sen tidigare att Jorma kanske inte är den allra bästa bak i kön..

13 Portofino rullade över i galopp i startögonblicket senast, tappade värdefull mark och position men såg fin ut. Fanns inte mycket att göra efter denna markförlust  i ett Derbykval innehållandes bl.a. Barack Face och Dancer Brodde men han gick i mål som 5:a med en rejäl rekordsänkning, därför flaggade nog halva Sverige honom inför nästkommande start vilket då blir nu. Går ner skapligt i klass och har ett bra spår i denna spårtrappa, med tur kommer han kunna komma igenom fint och kanske blir det en snabb revansch?

Jag själv är väldigt nyfiken på 8 Luv You Schermer denna gång, Magnus Djuses sambo tränar denna kuse så han har nog kört honom både 1 och 839ggr på hemmaplan och känner hästen mer än väl. Verkar som om det hade gått lite långt mellan loppen senast och därför upplevdes han som lite småseg och är det något vi vet vid det här laget så är det att ett lopp över den längre distansen, där hästen dessutom fick tömma sig rätt rejält, med all säkerhet har fört hästen framåt. Man har även vässat till honom lite extra i veckan då siktet varit hit – nu ryker dessutom skorna r.o. igen, man hänger på jänkarvagnen och det låter som om man kanske testar ett nytt typ av huvudlag. HÖGINTRESSANT! Kanske är detta en av chansspikarna? Iaf för den modige.

Roliga där bakom:
6 Vinci Love fastnade i trött rygg och fick aldrig chansen senast. 7 Brasco Brodde kan en hel del men jagar årets första seger, verkar komma mer och mer nu. 9 Valmar E.W. har man jagat och jagat, har stått för en del starka prestationer men hittills har man inte fått betalt, borde bli dags snart. Bör kanske även nämna 3 Gasparito som är 2/2 i spets…

 

V75-3 2140m Auto – Klass 2

Strykningen har fått mig att tänka om.

Grundtanken var att ta betalt på 2 Ringo Adore denna gång istället, gick ju ut stenhårt och spikade senast men det blev lite för tufft efter en resa i dödens hela loppet och han fick nöja sig med en fjärdeplats. Denna gång skulle han kanske kunna släppas till spets från 1 Natural Mine som också var den som kördes i ledningen senast och sedermera galopperade uppgivet in på upploppet som slagen – kan en resa i rygg vara att föredra denna gång?
Kommer Ringo till spets är han hästen att slå – men en strykning har ställt till det i badkarskörningen…

7 Perkins är nämligen nedstruken ett hack, startar nu från spår 6 och han om någon är spetsgynnad och rask ut bakom bilen, finns nämligen en chans att han snuvar tidigare nämna på på ledningen nu och därifrån är han obesegrad efter tre försök.

4 Sparkys Dream blev helt fel för senast, i ett ogiltigt startförsök så välte tränare och kusk Anders Eriksson ur sulkyn (ingen olycka skedd, tack och lov!) men detta stressade nog upp Sparky rejält och han satte inte en fot rätt i den giltiga starten. Det var annars väldigt positiva toner från stallet och tydligen rejält påställt.
Detta kan nog vara omgångens mest revanschsugna ekipage och denna gång får vi se dem från ett mycket fördelaktigare startspår (och startmetod…).

Roliga där bakom:
6 Star Cash, 9 Husar Brick och kanske även 1 Natural Mine med ryggresa och lucka i tid?
Goops bidrag är väl alltid värda att överväga men nu inser jag att det börjar bli väldigt dyrt.
– Tror dock helt ärligt att man kommer långt på tre streck, har man feeling så tycker jag absolut man kan chansspika och lyssna på sin magkänsla – den stämmer ju rätt ofta visar det sig i efterhand…

 

V75-4 2140m Volt – Lärlingslopp

Lärlingslopp + voltstart = en rörig soppa?

Ja, ofta kan det ju bli så och det genererar oftast också i ett väldigt dyrt dyrt lopp med många streck om man ska känna sig någorlunda trygg – och givetvis kan det visa sig bli ännu dyrare om man blir alldeles för övermodig och singlar… Men jag vill ändå ge ytterligare ett alternativ och förslag på roligt singelstreck.

Varför inte då en häst som nu comebackat efter att både ha kastrerats och behandlats i hasen efter att man upptäckt att han hade spatt, där man även börjat ridträna och dessutom valt att balansera om – bl.a. med en helt annan typ av sko. Mest troligt har hasen legat till grund för hans tidigare aktionsproblem och stökiga resultatrad.
Jag pratar givetvis om 7 Ferox Brick som nu fått två snälla lopp i kroppen och han har sett mer än ”skapligt” förbättrad ut – och det är nu det gäller att ta betalt, innan spelarkollektivet vaknar och inser att han nu kanske lever upp till sin fina kapacitet och de tidigare högt ställda förväntningarna.
Startar från springspår och även om han kanske inte kommer till spets så borde kan få en bra start och såldes ges en trivsam resa, beroende på hur mycket respekt ekipaget har med sig så kan de kanske motvilligt ändå släppas till ledningen efter en bit. En fräck eller för fräck lösning till dryga 20% – det är det som är frågan.

För den som önskar strecka på lite mer så är det fortfarande halvmodigt att bara låsa i ett lopp som detta och då skulle man absolut kunna göra det med 6 Future Sox som i grunden inte är en lika bra häst som tipsettan men hon spurtade fint från ett halvtråkigt läge senast och håller bevisligen fin form. Duktiga Carl Philip Lindblom lotsar säkert henne till spets från bästa springspåret, även om flera invändiga också kan röra på sig från start, och man testar nog köra där en bit – ska som sagt bli intressant att se hur taktiken blir om frågan ställs från Marcus Lilius i tid. Hon är annars 4 1-2-1 i spets men har samtidigt aldrig segrat i ett lopp med 100′ eller mer i första pris, detta på sex försök.
– Några av er minns säkert att jag varnat för henne som dunderskräll tidigare, vore väl typiskt och halvtråkigt om hon nu tog sin efterlängtade seger som en av de två mest spelade i ett lopp – ville ju ha betalt för henne som singelprocentare (skämtåsido).

Ett annat alternativ skulle annars kunna vara 12 Without A Doubt som såg väldigt laddad ut inför start senast och dundrade också rätt in i startvingen p.g.a. detta, vilket föga förvånande resulterade i galopp. Han gick däremot riktigt bra efter det, kom ifatt klungan och in på upploppet hade han redan passerat halva fältet men fortsatte att plocka in meter efter meter och blev faktiskt 4:a i mål. 12,1agM och full spänst över mål är fasen inte illa pinkat i andra starten efter lite vila. Detta noterade jag snabbt ner i min bok i alla fall.

Känns tråkigt att fortsätta lyfta ännu flera halvspelade hästar men givetvis har 2 Extreme A.F. (struken) och 4 Amazing Lady också bra chans att vinna, finner det dock roligare att droppa några riktiga lågprocentare:

14 Young King körs av Niclas Hammarström som verkligen kör med självförtroende för dagen, det var inte länge sedan han segrade med Young Mistress på V75 t.ex. ”Kingen” är rejäl och går hela vägen in i mål när han har form, fick ett opassande lopp i comebacken senast då kan kördes sist i ett pärlband på ynka fem hästar, varvet kvar blev han lite generad då kusken körde upp lite väl nära framförvarande ekipage och man tappade på klungan (Sayonara vann). Han fick vilket fall ett lopp i kroppen och även om han inte staplat upp segrar senaste tiden så är det kanske i denna typ av lopp han kan skrälla till efter ett par omstarter och behaglig resa. 2%.
13 Bara du Chene blixtrade till och vann till 15ggr pengen senast, såg stark ut loppet igenom och när Petter Karlsson styrde på 500m kvar så såg man direkt att det nog kunde räcka till en fin plats – men det blev mer än så. Stallet meddelar att han verkar ha tänt till igen utan att någon vet varför, man har varken ändrat träningsupplägg eller bytt miljö. Oavsett vad så verkar han vilket fall mer fokuserad igen vid tävling och varken voltstart eller tillägg bekymrar – tränaren säger t.o.m. att ”Baras” bästa prestationer har kommit när han tävlat just bakifrån. 1,5%.

– Om du fortsatt är på skrälljakt så glöm inte att bricka 1 skrällt mer än en gång senaste veckorna (denna passus gäller iof för samtliga avdelningar).

 

V75-5 1640m Auto – Klass 1

Om man ska lyssna på en vida känd travstatistiker så är det i sprintlopp vi spelare har som allra svårast att hitta vinnaren – är det så även denna gång?

Redan i söndagskväll så hade jag en lång dialog med en vän om 1 Mud Hill, detta skulle bli mitt dunderdrag (kanske t.o.m. chansspik i omgången). Blev dessvärre lite bakrädd när det blev kuskbyte under onsdagen, jag hade nämligen helst sett Dahlborg i jollen då kan känner hästen mer än väl men kanske kan även Adrian fixa detta…
Jag var väl en av få som bockat för Mud Hill när han skrällvann i Örebro, streckad till ynka 3,36%, då spetsade han enkelt från spår 7 och ledde hela vägen in i mål och jag tror han kan göra samma sak på lördag. Det pratas mycket om det förrädiska spår 1 på Eskilstuna men det är lite bättre för innerspårshästen när starten sker på borte lång (1640m/2640m) istället för upploppsrakan.
– Detta i kombination med att han är så pass mycket startsnabbare än medel gör att jag tror han håller upp utan större bekymmer – sen är frågan hur länge det håller? Fjärdehandsfavorit till 8% (favoriten 52%) och min givna förstahäst, trots kuskbytet.

4 Erik The Phantom är svårbedömd och kanske t.o.m. överspelad för stunden? Han kommer från Stall Nurmos och körs av Magnus Djuse, klart strecken drar, men är han verkligen en sprinter? Han höll starkt till fjärdeplatsen efter en tung resa i ett Derbykval senast, vandrade då i både tredjespår och dödens loppet igenom. Han har givetvis gått framåt med loppet i kroppen och stöter nu på enklare motstånd men han gör också debut över kort distans och jag undrar som sagt om den är till hans fördel?

Med risk för att upprepa mig själv.. Eller ja, va tusan, jag tar mig friheten att klistra in det jag skrev inför föregående start (26/8) eftersom det fortfarande gäller:
Danao Degli Dei har nog en hel del anhängare han med. Hade lekstuga på Solvalla i Sverigedebuten i början på maj – men sen då?
Man kan nästan säga att jag bodde i det italienska lopparkivet inför den starten, gick igenom alla hans lopp och konstaterade att han där inte gått nånting bakifrån. Inte ens från rygg ledaren. Han vann de gånger han kom till spets och gick fina tider i sammanhanget. Var inte helt ren i travet då heller vilket syntes rätt tydligt de gånger han inte kördes i ledningen. Efter denna sommar så konstaterar jag att temat fortsatt. Gul kusk är nog själv medveten om detta och kommer säkert testa framåt rätt omgående. Kapacitet finns, annars vinner man inte 10 av 19 starter. Ska bli intressant att se honom på banan igen, senast startade han 3 gånger under en och samma kväll vilket är påfrestande för alla hästar – men kanske allra mest för en som redan sliter med aktionen (vilket också syntes i de sista två loppen).”

Tyvärr måste jag meddela att jag hade helt rätt i det jag då skrev, 8 Danao Degli Dei sliter fortsatt med travet vilket inte minst syntes när han skulle avancera framåt i vida spår, i sista sväng såg det inte roligt ut men han fick med sig en fjärdeplats efter att de flesta andra tröttnat eller inte gått något till slut, hästen har ju skalle. Tilläggas bör att han även galopperade en hel del i värmningen.
Nu startar man från sämsta läget och jag har svårt att se något annat utfall än det vi såg senast: han kommer få vandra i spåren och attackera bakifrån även denna gång. Intressant är givetvis kuskbytet men det kommer dessvärre inte förbättra hästens aktion. Denna gång är han iaf inte andrahandsfavorit och streckad till över 20%, i skrivande stund läser jag knappa 5% och det är väl just skrällprocenten som skulle kunna få mig att strecka – även om det ändå känns väldigt långt borta.

Roligt där bakom:
5 Dubbio Amletico avslutar sylvasst, 10 Fetter Tir dras med ett bakspår men har radat upp fina prestationer då han visat form hela sommaren – kan komma till om det körs i hårt tempo, 2 Solöns Skrammel spetsar om 1 Mud Hill galopperar eller stryks – jag skulle dock bli förvånad om hon kördes där även om statistiken visar fina 7 4-3-0.
Lite långsökt kanske men vill ändå nämna 11 Wonderful Tonight som aldrig fick se dagens ljus i finalen av Derbystoet senast. Hon verkar dock på gång och formen är där, tränare Roger Walmann tror att detta är hennes bästa distans och löser det sig så har vi sett Örjan skrälla genom att speeda förbi samtliga förut.

 

V75-6 2140m Volt – Diamantstoet

Ta alla och bläddra vidare om du har råd. Ska göra mitt bästa att inte nämna samtliga startande här nedanför.

1 Lilly Avant fick se sig slagen då hon mötte 10 Urbina Southwind senast, då både kämpade sida vid sida upploppet ner och jag tycker att hon föll med flaggan i topp. Båda startade då från bakspår över den korta distansen, skillnaden var att Urbina hamnade bättre till i loppet och kunde avancera framåt före Lilly och släppte sen inte förbi henne, även om det var nära ett tag. Nu är rollerna ombytta redan från start och den röda fuxan körs återigen av start- och voltexperten Erik Adielsson och i spets är hon 3 2-1-0, hon är däremot minst rutinerad i fältet.

Formkortet 10 Urbina Southwind körs återigen av MAD, vilken hon också är obesegrad med efter två försök. Hon är startsnabb och hade naturligtvis föredragit framspår men nu är det som det är och vi har nog ännu en rejäl spurt sista 500m att vänta istället.

12 Mi Amore Bros var även hon en av de startade i finalen av Derbystoet, efter att ha sett fullkomligt strålande ut då hon vann försöket från spets så dök hon upp som en joker och blev en hel del betrodd inför finalen. Man försökte då ladda med henne från innersta spåret men det blev för mycket in i första sväng, hon verkar vara lite snurrig emellanåt och det är en balansgång med dessa hästar, ibland krävs det inte alls mycket för att det ska bli fel och tack och god natt. Formen är det alltså inget fel på och hon om någon går ner i klass denna gång.

7 Nunja tycker jag är rätt bortglömd, hon har gjort det rätt bra på slutet och skulle det strula för 1 Lilly i starten så kan hon kanske ta sig till spets, därifrån är hon 6 5-0-0. Detta förutsatt att 6 Kentucky Derby släpper för även hon kan röra på sig från start, där är formen lite mer diffus dock, gav upp lite väl enkelt från ledningen senast – testar man verkligen där igen?

Jag tror alltid på 12 Benita Winner men frågan är vart vi har henne för dagen? Vet inte om det är formen hon söker eller om hon helt enkelt bara fått lite för tuffa lopp senaste tiden, hon är inte den startsnabbaste och får därför ofta dra lasset i spåren till slut alt. vandra i dödens och även om hon är tuff så kan det bli lite väl vissa gånger. Men en vacker dag stämmer allt och får hon istället smyga med i rygg så kan kan hon avsluta sylvasst. Första Goop nu.

11 Global Delight har segrat i hälten av årets starter och är obesegrad på Eskilstuna.
Stall OKB verkar ha hittat stallformen igen, här selar man ut 2 Dino Cream som är obesegrad i dennes regi efter två starter. 8 Luxury River har kunnande nog för att vinna, avslutade bra till andraplatsen senast men att räkna på en häst från Stall Kolgjini är som att kasta pil med förbundna ögon.

Var det på allvar någon som trodde att jag skulle lyckas hålla detta kort och nämna färre än åtta-nio häst? Nä, jag tänkte väl.

Tvillingförslaget: 1-8

 

V75-7 1640m Auto – Silverdivisionen – Fördel Ston

Jag verkar vara typ den enda i min vänskapskrets som tror på favoriten i avslutningen.

1 Comes With Age har varit ruggig, speciellt vid vinsten här senast. Han har utvecklats något otroligt i år. Tre vinster har det blivit i år, samtliga över kort distans (galopperade förvisso bort en klar seger över 2140m näst senast), vid två av dessa triumfer har han travat under 1:10, uret har stannat på 1:09,8 samt 1:09,9.
Det har blivit ytterligare en 09-tid i år men då blev han dessvärre ”bara 6:a”:
– Från spår 7 tvingades han rätt omgående backa sig sist och kom sedan aldrig in i varken loppet eller segerstriden, detta i ett lopp där segraren slog nytt absolut banrekord (09,0 – milebana) så det var kanske inte så konstigt. Han avslutade dock bra över upploppet och kom i mål på 09,5.

Jag förväntar mig ytterligare en finfin prestation på lördag jag påminner om att det innersta spåret är lite bättre när starten sker på borte lång, därför är chansen ändå god att han håller upp ledningen – även om jag är väl medveten om att det finns en drös med startsnabba hästar längre ut på vingen.

Något om styrker min känsla och teori ang. detta är mitt egna detektivarbete:

Tre gånger tidigare har Comes with Age startat från spår 1 bakom bilen på Sundbyholms travoval och VARJE gång har han hållit upp ledningen. Vid två av tillfällena utan några som helst konstigheter, det var verkligen inget snack om saken.
Vid tredje tillfället så var han inte korrekt ansluten bakom bilen och tappade således någon längd på de startsnabba hästarna från spår 3-4 när bilen accelererade men han lyckades ÄNDÅ försvara innerspåret och hålla upp ledningen in i första sväng – fram tills det att ekipaget utvändigt klippte frambenen på honom då och så var den dagen förstörd.
– Har spolat tillbaka och sett om sekvensen flera gånger och jag tror att det var hästen själv som bröt ner i kurvan, alltså inte kusken – även om han givetvis bestraffades med en fin böteslapp för ”Snäv körning” efter loppet. Rätt ska vara rätt.
Dessa starter skedde under 2021 (2ggr) samt 2022 (1ggr) och han har ju varken blivit långsammare eller sämre under 2023 direkt…

”Comes” är verkligen i toppslag för dagen och från ledningen travar han inte helt omöjligt en ny 09-tid och då ska de andra vara riktigt bra om de ska plocka ned honom från utvändigt.

2 Iceland Falls har däremot tävlat på en annan nivå då hon härdats i tuffa lopp och stenhård konkurrens, hon verkar hålla formen men frågan är om den och hon är tillräckligt bra för dagen? Stor risk att hon hamnar i dödens – tar hon verkligen tipsettan därifrån? Tränaren själv säger följande till Travronden: ”Läget blev trevligt, sedan hade jag inte velat ha Comes With Age på insidan och det krävs en hel del om vi ska gå utvändigt.”
Där resonerar vi alltså lika – men facit får vi tyvärr inte förrän 18:43 på lördag.

7 Dear Friend behöver väl ingen närmare presentation, hon gör givetvis en spännande comeback men också debut för Daniel Wäjersten, frågan är dock hur mycket man egentligen kan förbättra på en 10-årig märr som redan visat att hon tillhör absoluta stoeliten. Speeda vet vi däremot att hon kan.

Värt att tänka på:
Både Iceland Falls och Dear Friend har för avsikt att starta i Sto-SM om 2 veckor och om jag ska dra till med en kvalificerad gissning:
I och med att båda siktas mot Åby (30/9) så är nog inte lördagens race livsviktigt, alltså inget man kommer försöka vinna till vilket pris som helst då man säkerligen hellre kommer i mål med ”en bra genomkörare” och i bästa fall lite sparade krafter. Jag skulle bli förvånad om man offrade allt och tömde dem fullständigt för en seger i Silverdivisionen på Sundbyholm – inte om det riskerar att påverka satsningen mot det egentliga målet.
– En tanke bara.. Jag kan givetvis ha fel.

Sen har vi då en svårbedömd kuse.. 6 Laradja Vrijthout börjar visa form igen och vann ett lärlingslopp här senast, han sändes då framåt 700m kvar och efter en tät sluttid kunde han nätt och jämt avgöra, måhända i ett rätt skiktat lopp. Man har medvetet valt att köra honom bakifrån sista tiden, oavsett startspår, jag vet dock inte alls hur Conrad tänker nu när formen är i antågande – är det detta man väntat på? Betyder det att man laddar nu? Isf vet vi att det kan gå i överljudsfart. Oavsett taktik så kan han säkert skrälla om favoriten skulle göra bort sig.

9 Callisto var ruggig sist och lockar nog en hel del streck men jag tycker inte att varken distans, spår eller motstånd talar till hans fördel. Endast ett garderingsbud för den som streckar på.
11 King of Everything har vunnit från bakspår över distansen förut, nu återkommer han dock efter vila.
10 Amalencius B.B. fortsätter bromsa mitt i loppet för att sedan avsluta snabbast av alla, men då har ju tåget redan lämnat stationen.

 

Avrundar med lite annorlunda information:
Ser att det aviseras regn i helgen och är det en travoval som inte gynnas av nederbörd och grisigt väder så är just Eskilstuna – det kan bli riktigt blaskigt och många hästar kan få problem på deras redan halvhårda bana.
– Som alltid kan det vara värt att vara lite förberedd och således gå igenom vilka hästar som gillar och inte gillar denna väderlek, vi är ändå inne i den årstiden nu. Några ekipage kan i så fall kanske plockas bort direkt och istället ersättas av andra som inte kunde bry sig mindre om vädret – i den bästa av världar visar de inte mer än 1-3% på strecken… Håll koll.

 

Med detta sagt så önskar jag ett stort lycka till!
Mvh, Helena

Helenas Fräcka – 150kr/andel