Avd
Hästar
1
3,4,7
2
1,2,4,6,8,12
3
1,2,3,8,9,
4
1,3,4,6,8,12,15
5
6 Keep Gamble
6
6 Honfleur Mearas
7
1,2,3,4,5,6,9
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 7/9 2023 kl 19:05

V75 Bollnäs 9/9

Hej på er travvänner! 

V75 från Bollnäs denna vecka och vi bjuds på högklassiga lopp rakt igenom. Omgången som helhet känns hyfsat spelvärd för mig och det finns en hel del intressanta drag i omgången. Jag försöker att bygga mina system med så mycket värde i kupongerna som möjligt, helst för att uppnå de stora pengarna. Men tar även hänsyn till spelvärdet i omgången som helhet.

För er som läste utlandskollen fick ni bra koll på Dylan Dog Font och det visade sig vara bra att ta betalt på honom direkt. Travcash laget har verkligen toppform på tipparna och så sent som igår satte Albin Kjellberg 8 rätt på V86 vilket resulterade i ca 60 000kr per andel tillbaka på satsade 110kr! Hela gänget är som vanligt taggade inför helgen som kommer så se till att rygga mig eller din favorit i jakten på alla rätt.

V75-1: 2140m Volt – Silverdivisionen

7 Sayonara står väldigt bra inne i Silverdivisionen med hela 4 miljoner intjänade pengar då stona får starta i klassen under sin aktuella klass. Hon har visat tidigare att hon tillhör några av Sveriges bästa ston, där hon bland annat förra året slutade tvåa bakom Honey Mearas i EM loppet för ston. Årsdebuten senast vann hon på enkelt sätt från ledningen mot ett lite billigare motstånd, men intrycket vart klart positivt. Enligt tränaren Fredrik Wallin har hon aldrig känts bättre och från ett perfekt spår i voltstarten är hon en given tipsetta. Björn Goop har kört henne tidigare i Frankrike och hon är tänkbar att gå rakt ut på i V75 inledningen.

3 Amalencius B.B har fått två lopp i kroppen nu efter en lång tävlingsfrånvaro och börjar närma sig toppformen nu. Senaste loppet sprang han och omotiverat bromsade på sista bortre långsidan vilket han tyvärr kan göra ibland. Men inför slutkurvan tände han till rejält och avslutade sylvasst till slut. Tävlar han på topp så har han absolut kapacitet att brotta ner favoriten på upploppet. Nurmos har verkligen fått fart på stallet igen och känslan är att alla hans hästar har absolut toppform för dagen. Ett givet motbud mot favoriten och värd att betala för.

4 Born To Run gjorde det väldigt bra som tvåa senast bakom Gocciadoros fyraåriga märr Dont Say Gar som har varit väldigt bra på svensk mark. Spår fyra i volten var nog inget man önskade sig på förhand men han visade förra året på Hagmyren för nästan exakt ett år sedan att voltstart inte bör vara något problem. Han har gått bra i princip alla starter hos Stefan P Pettersson och det rör sig om en häst som är bra för klassen. Djuse upp igen känns klart intressant och ekipaget tas med i beräkningarna bakom favoriten.

Ranking: 7-3-4-1-11-5-10-12-2-9-6-8

V75-2: 2140m Volt – Klass 2

1 Great Time Trot märks det att Svante Båth håller högt och har höga tankar om inför framtiden. Senast insatsen var helt okej men ingen wow prestation. Nu ändrar man dock till norsk huvudlag och väljer att köra barfota runt om för första gången vilket såklart kan ge en väldigt bra effekt. Han visade näst senast på Visby att han kan öppna klart bra i voltstart och i det loppet stod han för en väldigt bra prestation där ekipaget vann från utvändigt ledaren. Det är min spetsfavorit i loppet och från ledningen blir han hästen att slå och en given tipsetta.

8 Perfect Harmony fick dagen förstörd senast när hjulet gick sönder i voltstarten, insatsen är därför klart ursäktad. Näst senast testade man lyckan i ett kval till derbyt men stötte på alldeles för tufft motstånd i Barack Face som slutade tvåa i finalen av Svenskt Travderby. Inför de två senaste loppen hade han tre raka segrar och samtliga var tagna med krafter kvar. Spår åtta i voltstart är inte så tokigt då Djuse kan smyga sig ut i andraspår efter en bit för att sedan få bra draghjälp under loppet. Han var storfavorit på V86 senast, nu endast 12% i skrivande stund, folk glömmer fort. Given att ta med på kupongen då Nurmos har toppform på stallet.

4 Chimi fullföljde klart bra som tvåa senast bakom Redens nyförvärv Ooh Tooma som han har talat gott om. Han hade spår fyra i voltstart i tävlingsdebuten och klarade av det på ett bra sätt. Barfota runt om för första gången känns klart intressant då det brukar ge en extra växel till de flesta hästarna och han har verkligen sett bra ut på slutet. Hamnar inte Goop allt för dåligt på det från ett snävt spår blir hon absolut att räkna med.

Öppet klass 2 lopp och det kan vara bra att betala för några fler.

Rankingen: 1-8-4-2-12-6-5-10-3-7-9-11

V75-3: 1640m Auto – Gulddivisionen

3 Milliondollarrhyme fastnade senast bakom en trött Readly Lavec och det blev alldeles för långt fram för att vara med och göra upp om slutsegern. Nu har man fått ett bra läge bakom bilen då han är väldigt snabb från start och sitter troligtvis i ledningen här efter en bit. Kuskplus med Erik Adielsson för första gången som kör med ett gott självförtroende för dagen samt open eye huvudlag för första gången som känns spännande. Väldigt spännande ändringar och från ledningen är han hästen att slå då han brukar hitta toppformen närmare hösten. Rolig tipsetta!

9 Mellby Jinx var ute i stentufft motstånd senats i Margareta Wallenius-Klebergs Pokal där han fastnade bakom hästar över upploppet och det var inte helt slutsålt i mål. Han är väldigt startsnabb och trots bakspår kan han komma igenom bra från start då framvarande konkurrenter också öppnar bra från start. Han har varit ute och mött några av de tuffaste konkurrenterna tre starter i rad nu och har verkligen växt in i den svenska eliten. Blir det för tuff körning från start så smyger Wäjersten med och fäller många över upploppet. Givet motbud.

2 Synergy lyckades inte komma ifatt Hell Bent For Am senast på Åby som stod för en väldigt bra prestation senast. Synergy blandar och ger lite i prestationerna men när han är bra så har han kapacitet för att blanda sig i segerstriden i detta gäng. Han är snabb från start och kommer oavsett vad få en bra position under loppet.

Rankingen: 3-9-2-1-8-10-4-6-5-7

V75-4: 2140m Volt – Kallblodsdivisionen

3 Farmpilot är en segervan herre som verkligen gillar att sätta nosen först över mållinjen. Han vann hyfsat enkelt i comebacken i Umeå senast där han kördes till ledningen efter en bit och vann enkelt. Han har visat tidigare att han kan öppna klart bra i volten och från ett hyfsat läge håller jag honom som spetsfavorit. Motståndarna på samma volt har han slagit många gånger förut och det är främst hästarna på tillägg som ses som de värsta motbuden. Från ledningen trivs han väldigt bra då han gått i ledningen tio gånger och endast förlorat en gång av dessa. Han behöver rekordsänka för att vinna men jag är inne på att han kan göra de då han borde gått framåt kraftigt efter loppet senast.

12 Trö Kasper får Magnus A Djuse upp i sulkyn för första gången och det ser även ut att bli barfota runt om för första gången. Bägge ändringarna känns klart intressanta men de mest spännande av dom är ändå Djuse upp för första gången. Magnus brukar ha förmågan att få hästarna att ta ut sig lite extra och han kör även väldigt smart i loppen. Trö Kasper blev dessutom störd i slutkurvan senast där han såg ut att ha en del krafter sparade. Efter en sån störning är det inte lätt att få upp farten sedan för ett kallblod. Han står bäst inne på pengarna på tillägg och är klart intressant i detta lopp.

15 Järvsjö Kurt är en segstark typ som lever mest på sin styrka. Senaste loppet på Bergsåker gick ekipaget i ledningen i inledningen av loppet men hann inte accelerera för att ta emot en pressande konkurrent i ledningen. Därför valde man sedan att kliva ut först i andra spåret och fick göra grovjobbet själv. Näst senast var han ute mot jättetufft motstånd och gjorde det klart bra där. Björn Goop upp i sulkyn är ett plus och han är given att ta med på kupongen.

Rankingen: 3-12-15-1-6-8-4-10-2-14-7-11-9-13-5

V75-5: 2140m Auto – Klass 1

6 Keep Gamble var senast ute i ett försök till Svenskt Travderby som tyvärr slutade i galopp då ekipaget laddade iväg alldeles för mycket från start för att försöka hålla upp ledningen. Näst senast visade han dock vilken startsnabbhet han besitter där ekipaget tog ledningen enkelt och vann sedan på en väldigt bra segertid för klassen (1.11,5). Det finns dock övriga konkurrenter invändigt som även dom kan lägga iväg från start, men känslan är att de har respekt för denna talang och är alla nöjda med ryggen på favoriten. Från ledningen är det är bra segerchans och ett sunt spikförslag i omgången.

12 Always A Pleasure imponerar i stort sett varje gång han kommer ut på tävlingsbanan och gör det bra varje gång. Senast var han ute mot just favoriten 6 Keep Gamble där han fick luckan sent på upploppet men sköt till väldigt bra till slut till andraplatsen. Han har en ruggig avslutning att tillgå och får han en bra resa längs vägen så kommer spurten bita bra som vanligt.

2 Its Peppertime är väldigt kapabel och Jorma Kontio håller den här hästen väldigt högt. Senast var han ute i derbyt där han gjorde det väldigt bra från utvändigt ledaren och var väldigt nära att kvala in till finalen. Nackdelen med Its Peppertime är att han inte besitter någon startsnabbhet, vilket gör att han alltid behöver göra stora delar av jobbet själv under loppet. Man återgår till skor runt om nu, vilket säkerligen sänker kapaciteten lite, men samtidigt är han fortfarande väldigt stark. Hamnar han inte allt för långt bak från start blir han att räkna med.

Rankingen: 6-12-2-11-7-3-1-10-5-9-8-4

V75-6: 2140m Auto – Diamantstoet

6 Honfleur Mearas är ny i regi hos stall Wäjersten och rapporterna inför regidebuten är väldigt goda. Hon har tagit åt sig den nya träningen väldigt bra och stallet förväntar sig en stark prestation direkt i årsdebuten. Hon är lite ojämnt startsnabb men när hon träffar rätt från start så kan hon öppna väldigt bra. Mitt huvudscenario är att 4 Infinity Sisu spetsar initialt, men där låter det på intervjuerna som att man vill släppa. Då tror jag Honfleur Mearas är först att överta och från ledningen är man alltid hästen att slå. Vi har sett Wäjersten förbättra hästar förut och jag är ganska säker på att dom har förbättrat henne redan till första starten i deras regi. Till endast 10% på strecken kommer jag välja att gå rakt ut på henne och spikar direkt!

9 Celiaz stod bra inne i spårtrappan senast och vann också loppet från ledningen med aktuell kusk. Hon är väldigt kapabel men min känsla är att hon tävlar bäst från ledningen eller utvändigt ledaren som de flesta Gocciadoro hästarna gör. Till hennes fördel är hon dock startsnabb, och med startsnabba konkurrenter framför sig så hittar ekipaget säkerligen en bra position under loppet.  Men hon ska dock göra det bakifrån denna gången och jag är inte säker på att man når ledaren denna gång. Upp till bevis.

7 Isabelle Cash kommer med toppform precis som hela stall Nurmos. Hon såg väldigt fin ut senast där hon spurtade förbi konkurrenterna på upploppet och vann enkelt. Jänkarvagnen åker på nu igen vilket är ett plus och hon kan även öppna bra från start. Känslan är dock att hon inte tar sig förbi 6 Honfleur Mearas från start och riskerar därför att hamna utvändigt ledaren. Hon besitter en väldigt bra kapacitet men att vinna från utvändigt ledaren krävs det en väldigt bra prestation. Givet motbud dock om man väljer att gardera.

Rankingen: 6-9-7-4-11-2-12-5-10-3-8-1

V75-7: 1640m Auto – Bronsdivisionen

4 Drake Kronos vann på väldigt bra sätt senast på Bergsåker där ekipaget spetsade enkelt och vann på en bra segertid. Han är klart bäst från ledningen så Adielsson som kör med gott självförtroende för dagen kommer troligtvis ladda vad som går för att få överta ledningen från invändiga konkurrenter. Det har alltid rört sig om en unghäst talang, men förra året var det tyvärr väldigt mycket stolpe ut. Nu känns överlag Svante Båths hästar mer på gång än på länge och hittar Drake Kronos till ledningen härifrån blir han inte lätt för övriga att slå. Tipsetta.

5 Lozano Di Quattro är troligtvis bästa hästen i fältet, men då jag inte tror hästen sitter i någon ledning, utan snarare utvändigt ledaren så är det ingen jag vågar gå på. Han var jättebra senast där han vann överlägset mot bra motståndare och även från utvändigt ledaren är han såklart att räkna med då grundkapaciteten är så hög. Givet motbud.

1 Master Of Zon är min skräll i loppet. Han har nämligen lottats till ett perfekt utgångsläge då han är väldigt snabb ut bakom bilen. Känslan är att han håller ut övriga konkurrenter från start för att sedan släppa till Drake Kronos. Från rygg ledaren blir han farlig med luckan och är farlig att räkna bort.

6 Mellby Imperial ska såklart också räknas då kapaciteten är väldigt hög och firma Djuse/Nurmos har gått väldigt bra på slutet som bekant.

Ranking: 4-5-1-6-2-3-9-10-12-8-7-11

Omgångens bästa spik:

6 Keep Gamble – V75-5 (56%)

Omgångens bästa drag:

6 Honfleur Mearas – V75-6 (10%)

Tack till er som tog er tid att läsa och hoppas tipsen hjälper några på vägen.

Mitt andelsspel