Avd
Hästar
1
1-3-4-7
2
1-2-4-6-7-8-12
3
9 Mellby Jinx
4
1-3-4-6-7-8-10-11-12-15
5
1-2-6-7-12
6
6 Honfleur Mearas
7
5-10
Helenas Fräcka V75
150kr/andel
Skribent: Helena Holm
Publicerad: 8/9 2023 kl 14:06

V75 Bollnäs 9/9

Goddagens, kära Trav-fantaster! 

För er som missat så är detta mitt andra inslag som skribent här på TravTillsammans efter mitt uppskattade sommarvikariat Travcash.
– Inför varje ordinarie V75-omgång (i regel lördagar) så kommer även jag att skriva en hel analys, den kommer att publiceras här på TravTillsammans.se och laddas upp under fredagen. En direktlänk till analysen kommer delas i Facebook-gruppen Andelsspel med Travcash och i kommentarstråden kommer jag, precis som i somras, försöka vara behjälplig och svara på era frågor så gott det går. Let’s do this!

Missa inte att gå med i vårt andelslag om du hellre ser att någon av oss spelläggare står för grovjobbet – bara att rygga din favorit och sen hålla tummen, vi löser resten!

Gå med i andelslaget!

En derbyhelg med dubbla V75-omgångar är avslutad och vi nådde tyvärr inte mer än 6 rätt båda dagarna.
– Det var däremot riktigt spännande på söndagen då vi satte både Global Dancer (3,32%)och superskrällen Amazing Justice (1,78%) men dessvärre visade det sig satt vi satt med en blöt spik i sista avdelningen.

Var rätt bra på det med lördagsanalysen denna gång då flera förstarankade hästar vann, dessvärre inte de man valde att chansspika – är det inte typiskt så säg?
Likaså ett par av de favoriter man valde att schasa visade sig falla, t.ex. Chebba Mil där förstarankade Nova Mahiron vann enkelt, samma gällde Garden Leave som fick det lite kämpigt (chansspikade Marabou Brodda på någon kupong som tyvärr SG).
– Med facit i hand så skulle jag ha gått på Kagan i sista avdelningen istället för att chansa på en av de två i avd.2 – Mondriaan Boko och Going Cash, då hade man smällt in 7:an – men man lever så länge man lär.

Fasta Platsspelet på Discotheque satt däremot som en smäck till x7,50ggr – grattis till er som ryggade, har fått ett par meddelanden under veckan

När detta skrivs (torsdag) så har jag precis smällt in V64:an för 5:e omgången i rad(!) och har sammanlagt spelat in nästan 140.000kr, hoppas nu innerligt att formen håller i sig in på V75 också.
– Jag fortsätter slänga in några tips på småspel samt ”ensam kvar”-hästar då detta inslag verkar väldigt uppskattat grundat på all respons jag fått.
– Lycka till allihop!

 

V75-1 2140m Volt- Silverdivisionen – Fördel Ston

Stall Fredrik Wallin har toppat formen – dubbla V75-segrar förra helgen följs upp av minst en på lördag.

7 Sayonara var borta nästan ett år men för två veckor sedan så fick vi se henne på Sundbyholm i kvällens absolut sista race tillsammans med sin tränare Fredrik Wallin. Jag gillade VERKLIGEN det jag såg då hon ledde varenda meter av loppet, en position hon inte körts i ofta – faktiskt endast 6 gånger av livets 35 starter, statistiken visar fina 6 4-1-1. Från ett springspår tillsammans med Björn Goop i sulkyn, som väl ändå måste ses som en av våra främsta spetskörare och den bästa ”hjälpande handen” hon kan få iom ovanan med voltstart, i kombination med fördelen hon har i propositionen just för att hon är ett sto så ser det väl ändå onödigt bra ut inför lördag. Hon har tjänat 2,6 miljoner mer än vinstrikaste h/v (Huddlestone), härdats i Frankrike där hon faktiskt mestadels körts av just BG (3/4 starter) och det låter ohyggligt bra från stallet.
– Här kan vi koppla grepp direkt med en spik som nog kommer bli rätt underspelad i jämförelse med vinstchansen (just nu 45%) då de flesta tenderar strecka på mer än vad som egentligen kanske behövs i första avd. då man inte vill riskera åka ut direkt.

3 Amalencius B.B beter sig himla märkligt i loppen emellanåt då han helt plötsligt kan börja kränga och bromsa och tappa allt. Min känsla är att det oftast skett på sista borte lång alt. i sista sväng, vet inte om han kanske blir vrång om kusken börjar peta på honom med pekpinnen eller om det bara är en fixidé – din gissning är lika god som min.
En ”normal” Amalencius har däremot kapacitet nog att utmana, han har ni två lopp i kroppen och avslutande sylvasst senast och det är tydligt att även Stall Timo Nurmos toppat formen lagom till hösten, detta märks inte minst på alla ruskiga 3-åringar han nu visar upp och vi alla förstår nog vad han siktat mot.

4 Born To Run är, precis som favoriten, rätt ovan voltstart och därför hade man nog önskat rätt många andra startspår än det man fick. Håller jämn, fin form och det är tydligt att Stefan P Pettersson börjar komma rätt på honom nu efter 4 månader i dennes regi. Hakade på duktigt i senaste framträdandet då han blev två bakom läckra Don’t Say Gar och gick i mål på 11,8aM vilket också är nytt personbästa (segrade på 11,9 i juli 2022).

1 Jerka Sting är inte bara ny i klassen utan också anmäld med skor bak och vanlig vagn. Han har iof segrat med både skor och vanlig vagn men det har varit i lite enklare omgivning. Har inte segrat med kusken på två försök men de har däremot tagit två silvermedaljer tillsammans och här väntar förmodligen en resa i rygg på ledaren och därifrån har det löst sig förr. Tycker dock att 11% är i yttersta lagret.

Ni vet vid det här laget att jag jagat 10 Digital Class, hon va RUGGIT påställd sist och Tarzan trodde på rätt vettig skrällchans – men så blir hon generad och slår på en startgalopp(!). I resultatraden ser man att hon inte felat i lopp på 2,5år (svensk mark) så detta får man verkligen se som ett olycksfall i arbetet. Formen är som sagt god och hon gynnas som alltid om det blir hårt tempo, voltstart är ingen nackdel.
– Informerar om att hon ger 4ggr på fasta Platsen även om jag själv inte bestämt hur jag ska göra än.

 

V75-2 2140m Volt – Klass 2

Vidöppet – kladdar på ett par streck på bongen och hoppas på att överleva.

1 Great Time Trot spikade jag senast, han var helt okej men med facit i hand så var han kanske inte riktigt ”där än” efter sin långa frånvaro, in på upploppet blev det tungt och han fick nöja sig med bronsmedaljen. En sådan uttömning bör däremot ha fört fram honom rejält och kanske är det nu segern kommer istället för jag var väl, som så många gånger förr, på min fräcka lösning ett lopp för tidigt. Att Svante nu anmält honom barfota r.o. för första gången och dessutom byter till ett norsk huvudlag säger att en del; man hoppas givetvis att det ska ta fram lite extra kämparglöd och göra honom lite bättre men ingen tränare maximerar balansen så om inte formen sitter där.
Har har redan visat att han kan öppna bra i voltstart och med Erik Adielsson i jollen så kan jag inte annat än hålla dem som spetsfavoriter och från ledningen ska de slås.

Jag tycker verkligen att 4 Chimi ryckt upp sig sen uppehållet, två starter har det blivit och han var den enda som kunde haka på Redéns löfte Ooh Tooma senast och visst kan Färjestads bana kan vara rätt snabb men han rekordsänkte med 3,4 sekunder när han gick i mål på 12,4aM i sin elfte start i livet. Det tar jag ändå med mig eftersom vi pratar om en häst under kraftig utveckling och jag tror han är en ganska bra häst för klassen.
I karriärens första start startade han från spår 4 i volten och trampade iväg rätt kraftfullt och rejält även om BG valde att ta upp och gå ner i rygg efter en liten bit. Han vann loppet med 3-4 längder och har dessvärre inte gått ut i fler voltstartslopp efter det, vi får hoppas att vi får lite mer information i Björnkollen närmare helgen. Även han är anmäld barfota r.o. och jag är nästan mer nyfiken på vad det kan göra för honom.
– Även om han inte rankas först i nuläget så la jag en liten peng på det fasta Vinnarspelet – 6,50 ggr.

När man tittar på resultatraden så kan man tro att 8 Perfect Harmony tappat form – icke då! Han var ute i ett stenhårt derbykval för två starter sedan (Barack Face och Dancer Brodde 1-2:a) och allra senast var han spelad till 1,75 på Vinnarspelet men då gick hjulet oturligt nog sönder och han togs ur loppet efter ett varv (syns tydligt om ni kollar lopparkivet – håll koll på vänster hjul när de vänder upp i starten). Innan detta hade han som sagt tre raka segrar. Nämnde detta i föregående avd. men påminner om stallformen hos Nurmos…

Vill nämna 6 Staro Quantas som ändå lägger iväg hyggligt och nu startar från springspår. Det är ändå den lägsta klassen vi pratar om och blir det ett par omstarter så vet man inte alls hur spetsstriden till slut blir. Han såg ut att gå i mål med lite krafter sparade i en snabb avslutning senast och borde få en fin resa på lördag. Är förövrigt den enda i fältet, utöver 4 Chimi, som travat en 12-tid över distansen. 4%.

12 Sparkys Dream är stark vilket man inte minst såg senast då han vann trots regn och rusk på en lite halvkladdig bana. Tror vi har ett relativt offensivt upplägg att vänta då han inte är särskilt speedig utan mera en slugger som maler på och förlitar sig på att han tuggar ner övriga konkurrenter på ren råstyrka, skulle inte bli förvånad om vi fick se prov på detta i helgen. Kusk och tränare var optimistisk inför denna start men det blev lite ridå när spårlottningen var klar, nu kör man kanske inte ens barfota längre – är kanske inte loppavgörande men definitivt något vi håller koll på.

Sidospår och sentimentalt/partiskt(?) platsspel:
Drog till med ett riktigt långskott på fasta Platsen då varken Madelene Johansson eller 7 Alabama Slammer vinner ihjäl sig, men är det något man lärt sig så är det att det, utöver Stodivisionen, skräller som mest i låga klasser och kallblodslopp.
Denna tävlingsdag gick av stapeln den 30 juli förra året och jag var då på plats i Bollnäs tillsammans med min far.
Jag minns inte exakta hur det gick på V75:an, men jag minns att jag flög all världens väg i avd. 2 då 2 Skeie Lotta segrade till 1,91% på strecken före allas våran Stjärnblomster.
– Vem som körde skrällvinnaren? Mmm, precis – Madde J givetvis. Platsen hade jag däremot lirat till fina 5,78ggr.

Nu dyker hon upp igen och jag kan helt enkelt inte låta bli och vi hade som sagt en 0,66% som segrade i Klass 2 för två veckor sedan (Olivia C.H.) – så varför skulle inte Slammern kunna knipa en tredjeplats? Krävs givetvis tempo och klaff men han håller fin form och trivs med kusken.
– Dundrade in en partisk Platsslant – 8ggr insatsen.

 

V75-3 1640m Auto – Gulddivisionen

Jinxar jag detta om jag sticker ut hakan och säger att vi har ett fräckt spikförslag från bakspår?

Alltså, jag är otroligt svag för krigaren 1 Sourire Frö men att han är spelad till favorit när han nu gör debut i guld känns lite väl tufft. Magnus i jollen och ett fint läge gör nog att en del lätt förbiser övriga detaljer. Visst, han har svarat upp spår 1 tidigare men då hade men t.ex. ingen Milliondollarrhyme utanför sig. Han stöter på ett väldigt rutinerat och härdat gäng men är å andrasidan garanterad en fin resa och visst skulle han kunna tråckla sig ut, är dock ingen jag vill hålla i handen utan mer än ett streck på en garderad kupong.

9 Mellby Jinx har varit ute i stenhård konkurrens och denna sommar. I de tre senaste starterna har han bl.a. mött Francesco Zet (2ggr), Hail Mary och Just Believe – tror ingen av dessa behöver någon någon utförligare presentation utan vi lämnar det genom att konstatera att han går ner duktigt i klass på lördag.
Gick i mål med sparade krafter senast vilket kan komma väl till pass när han nu fått ett fint smygläge bakom hästar som sannolikt kommer köra en hel del från start och han kan bli riktigt tuff att stå emot över Bollnäs 207m långa upplopp. 18% – tack och bock för den fräcke.

10 Axel Ruda gynnas även han av att det blir åka av i detta race även om han normalt sätt stöter på lite tuffare konkurrens än vanligt. Fin form slår dock klass emellanåt, det såg vi inte minst förra helgen. 8-9%.

8 Click Bait måste väl nämnas när det är sprintdistans och framspår – även om det blev sämsta tänkbara. Vettetusan vart han hamnar från start men vore väl konstigt om inte Per L tryckte av vad som går när formen och stallrapporterna är så himla goda. Finns en lite chans att han tar sig förbi samtliga och då kan han blanda sig in i striden då även han är van att möta bra mycket tuffare motstånd.

Vi vet sedan tidigare att Alessandro Gocciadoro verkligen gillar  2 Synergy, han startar nu med lite längre mellanrum då han tävlats flitigt i vår/sommar. Kuskbytet är intressant även Mika Forss taktik kan vara minst lika oförutsägbar som ordinarie kusks. Som alltid svårbedömt från detta stall såhär års.

Platsspelet och/eller Ensam-kvar-hästen:
Hade väl helst önskat en lite mer taktisk kusk än den flygande finländaren Kontio men jag kunde inte låta bli att lägga ett tidigt Platsspel på 6 Dats So Cool som inte vinner ihjäl sig men ändå hänger på fullt godkänt med de bästa. Mötte Hail Mary och San Moteur i Sundsvall Open Trot senast och satt faktiskt lite halvfast utan att få helt fritt på upploppet. Det tar jag med mig då jag försökt få betalt för honom sen Frankrike-sejouren, ger honom en chans till. Fick 7ggr på fasta Platsen.

 

V75-4 2140m Volt – Kallblodsdivisionen

15 kallblod fördelande på två volter – huvudbry. Blir nog dyrt det här.

3 Farmpilot bara vinner och vinner och Jessica Sidbäck levererar verkligen som kusk på favoritspelade hästar, minns inte exakt men tidigare i veckan hörde jag i förbifarten att hon segrat i 6/7 eller 7/8 starter som storfavorit.
Efter lite sommarlov så segrade Farmpilot i comebacken i början på augusti, såg fin ut när han höll undan med en längd ner till en snabbt spurtande Zargo. Man är ingen dålig häst om man segrat i 12 av 16 lopp senaste 2 åren och från ledningen blir han en tuff nöt att knäcka för de andra nio ekipagen på start – tilläggshästarna däremot… Är inte helt säker på att han står emot dem, måste till att rekordsänka i så fall vilket han kanske kan – men jag är lite rädd att vi här har en favorit i fara här.

Chansspikade 12 Trö Kasper senast, avslutade godkänt till tredjeplatsen men jag hade ändå förväntat mig att han skulle vara närmare 1-2:an (Månbest A.M. och Zargo) in i mål – vilket han nog också varit om han inte blivit störd av galopperande ekipage i mitten av sista sväng. Det är svårt att få upp farten helt igen när man plötsligt bromsats upp så jag ska kanske inte vara för hård ändå.
Står bra inne i klassen och är van tufft motstånd, samtliga skor lämnas nu kvar i stallet för allra första gången i karriären och det är givetvis spännande med super-Magnus i vagnen – även om varmblod nog är hans bästa gren. Rankas tidigt även fast han inte segrat sedan november 2021 – formen finns där och han förtjänar verkligen att få vinna snart.

15 Järvsö Kurt har mött bra hästar på slutet och visar mer och mer fart. Verkar påställt men frågan är hur mycket läget kan stöka då det är många hästar att runda, dock skapligt kuskförstärkt jämfört med senast. Stark.

6 Björli Frida har varit duktig och tagit två raka under sensommaren, galopperade efter 100m senast och stod sedan för en fin upphämtning, bra tillbaka till fjärdeplatsen. Tror det kan bli ett jäkla drag på henne tack vare detta, jag är dock inte lika övertygad. Årets tre segrar har tagits i följande typ av lopp:
– Endast ston (max 500k), för samtliga – fördel ston (stängt vid 350k för h/v och 500k för ston) men där startade inte mycket vettigt mer än någon enstaka eller två och slutligen ett montélopp.
Innan de två raka segrarna så spände man bågen och gick ut i ett V86-lopp med vettigare motstånd (s+h/v), dock fortfarande stängt vid relativt låga 420k – då räckte hon inte till och var många meter bakom vinnaren.
– Nu startar hon på V75 och möter återigen h/v men denna gång är loppet stängt vid 1 miljon.
Har läst mig till att några spekulerar kring en eventuell spetsstrid och ledning – verkar dock smått osannolikt. Till Travronden säger nämligen tränaren: ”Problemet är att jag inte kan lita på henne från start och hon är inget snabb från början. Hon har varit lite bättre med bilstart. Huvudsaken är att hon går felfritt och sedan får hon haka på tåget till slut.”
– Jag hade köpt henne som skräll då allt kan hända i kallblodslopp men i skrivande stund är hon uppe i 8% och verkar fortsätta ticka uppåt vilket innebär att spelarkollektivet snart tror att hon ska vinna detta 10 av 100 gånger. Nä, det köper jag inte.

1 Oss Can har haft sikte mot denna final en längre tid, så pass mycket att man medvetet valt att inte starta honom något mer efter försöket den 18/7, detta då man ville starta honom på startfållan och inte från tillägg. Jag förstår tänket och köper resonemanget, är dock lite rädd att det kanske gått lite lång tid mellan starterna, inget lopp i kroppen på 2 månader kan göra en hel del. Har sökt efter information gällande ev. provlopp eller snabbare jobb inne på banan, dock utan framgång.
– Oavsett vad så låter det som om man vill släppa ledningen och hoppas på lucka till slut och med tur löser det sig kanske.

4 Sjö Vant har tjänat snabba pengar och stöter nu på tuffare motstånd, står hårt inne i loppet och spontana känslan är att det kan bli tufft – men om någon kan ställa iordning kallblod inför större löp så är det just Tjomsland. Första barfota anmält.

Tror inte på någon dunderskräll här men tycker att 10 Pyrotek är en av de mest spännande skrällarna loppet, riktigt stark och tuff. Kan komma in i loppet om det blir tempo.
– Vill även lyfta 8 Zargo som forcerades fram till ledningen från tillägg senast, där körde man på i ett tufft tempo och såg ut att gå mot segern men kunde inte stå emot en smygkörd Månbest A.M. sista metrarna. . Han startade då 20m bakom vinnaren, på lördag finner vi de båda på start men tyvärr fick Zargo det sämre läget av de två. Ser dock fin ut och hans åttonde seger är inte långt borta.

 

V75-5 2140m Auto – Klass 1

Snabb revansch efter misslyckat derbykval?

6 Keep Gamble gick ut i derbykvalen här senast men tyvärr var äventyret över innan det ens börjat då en tung startgalopp grusade samtliga drömmar om en plats i finalen. Magnus försökte ladda från början i hopp om att hålla upp ledningen från innerspåret men det blev för mycket. Riktigt snöpligt då det hade varit intressant att se hur han stått sig i konkurrensen då känslan är att han utvecklats väldigt mycket i år.
Blev däremot smått imponerad i Åby-starten innan då han segrade på, en för klassen, väldigt bra tid: 11,6aM – och detta med krafter sparade.
Han är anmäld med sin optimala balans: Barfota fram och jänkarvagn. Läser mig till att han körts med helstängt huvudlag i de två senaste starterna, något man överväger göra även denna gång men mest spännande är ändå informationen om att man funderar på att testa urryckare för allra första gången.
– Helt rätt favorit och är absolut ett spikförslag, även om procenten ger en lite klåda.

2 It’s Peppertime har fått ett bra utgångsläge men är tyvärr allt annat än startsnabb, han besitter även en hel del stökiga tendenser och har galopperat bort samtliga chanser förut – innan bilen ens släppte. Slog favoriten för tre starter sedan, dock över 2640m, och ses som ett av de två främsta motbuden.
Mycket snack om att det är ett stort minus nu när han är anmäld med skor men samtliga segrar har tagits med den balansen, endast en barfotastart har gjorts och det var i senaste framträdandet så han blev 3:a i sitt Derbykval. För en galoppbenägen häst kan det snarare vara en fördel med lite vikt på fötterna.
Kommer komma med en fin avslutning.

12 Always a Pleasure avslutande strålande till andraplatsen bakom Keep Gamle på Åby, även han gick i mål på en fin tid: 11,7. Tycker denna kuse är riktigt läcker och även han kommer avsluta strålande från det usla läget så kan det bli svårt att hinna fram, speciellt om favoriten kommit till spets och lyckats fuska bort ett varv. Någon måste göra jobbet utanför och trycka upp tempot – vem blir det?

Jag trodde länge att jag hade omgångens mest oväntade manöver i form av Petter Lundberg.
1 Isas Dream Boy går nämligen överlägset bäst i ledningen och jag snöade in på tanken att han ev. skulle kunna svara ut storfavoriten med sin 2%:are även om det sannolikt inte hade inte hållit hela vägen. Efter utförligare analys insåg jag dock att han nog inte är tillräckligt startsnabb men kanske att han får rygg ledaren och galen Tvilling/Plats istället?

11 Mercenary har alltid slitit med aktionen, jag tycker däremot att han sett bättre ut i de senaste två starterna då han segrat på rejält sätt. Känns långsökt att han ska lyckas slå de alltså främsta men kan bjudas in i loppet om det blir tempo och kan då kanske knipa en plats.

 

V75-6 2140m Auto – Diamantstoet – Spårtrappa

Wäjersten, Nurmos eller Gocciadoro? Eller kanske min dunderskräll? Här har vi omgångens vattendelare.

6 Honfleur Mearas ska nu till att göra debut för Wäjersten efter att spenderat 2 månader i den nya regin. Har nåtts av lite rapporter där röster från stallet menar att hon hade det lite kämpigt med deras träningsjobb och upplägg till en början men att hon på senare tid känts riktigt bra och stora ord som t.ex. ”hon känns starkare än Fabulous Pellini i jobben” har yttrats. Många startsnabba hästar invändigt men frågan är om de vill köra i spets? Honfleur kommer vilket fall vara först fram med frågan av de betrodda. Isabelle Cash öppnar segt och Celiaz finner vi i det bakre ledet.
– Sjukt spännande debut och comeback!

Undrar om 7 Isabelle Cash nånsin varit i bättre form. Vann enkelt på fina 12,2 över medeldistans (volt) och precis som sin stallkamrat i avdelningen innan så såg hon knappast tom ut över mål. Bilstart nu vilket betyder jänkarvagn på. Tror dock inte hon tar sig förbi DWs nyförvärv och sannolikt hamnar hon då utvändigt denne.

Blev nästan löjligt bra för 9 Celiaz i senaste framträdandet. Stallkamraten och den av många ”främsta motståndaren”, kanske t.o.m. förstahästen och spiken, ströks. Hon fick då spår 6 i spårtrappan och det blev spel mot ett mål.
Känns som om Celiaz är den häst som levererat mest och jämnast från detta stall denna säsong? Inga ”konstiga” galopper eller platta prestationer – känns som om hon blev generad till galoppen i en lite halvtrång situation näst senast, tyvärr sånt som händer. Hon har verkligen varit jätte duktig och sett fin ut i princip varje gång – riktigt kul då hon stått för en hel del tuffa prestationer. Fräschade upp minnet genom att ögna igenom samtliga starter på svensk mark och konstaterar att hon går riktigt bra även bakifrån, vet all flera undrar över detta.

Dunderkaramellen:
12 Breeze var inte långt efter Isabelle Cash i senaste framträdandet, hon blev då trea efter att inte ha fått helt fritt förrän det var för sent. Hon gick i mål på sjuka 11,8 över 2180m (dubbla tillägg!) så nog finns formen allt, notera också att vinnande Isabelle Cash startade 20m framför henne. Uselt spår men det var man nog rätt inställd på när man anmälde till denna Spårtrappa och jag tror hon är lätt att glömma då både fokus och streck verkar hamna på 2-3 hästar. Löjligt låga 1,36% just nu och med lucka i tid önskar nog de flesta att de streckat ändå.

Har lagt två tidiga spel på henne: Fasta Platsen 7,50 ggr samt en mindre slant på fasta Vinnarspelet 34ggr.
(Jag kommer hålla koll på oddsen för Tvillingen/Komben under lördagen, kul och småfräckt att spela henne tillsammans med sin sannolika vinnare.)

Glöm heller inte vilket stall 8 Ies Elisabet kommer från… 1.09%.

 

V75-7 1640m Auto – Bronsdivisionen

Avrundar omgången med ännu ett spikförslag – om kusken levererar.

5 Lozano di Quattro fick det statistiskt bästa spetsspåret men det låter som om man vill ta det lite piano från start – sannolikt hamnar han då i dödens? Har man häst för det så behöver den positionen inte alls vara dålig över sprinterdistans, en rutinerad kusk kan styra och ställa loppet därifrån – upp till bevis nu, Tobbe! Detta är fältets överlägset bästa häst och klivet han tagit sedan man hängde på jänkarvagnen är magiskt, tränaren Per K Eriksson meddelar att han tror att Lozano kan springa fortare än senast, om det skulle behövas.

Nästan samtliga med spår innanför favoriten kan öppna från start men 4 Drake Kronos är nog strået vassare än övriga. Väl i front släpper Erik knappast då Draken är en utpräglad sprinter som trivs alldeles ypperligt i ledningen (spetsstatistiken visar 8 6-0-0), i senaste framträdandet vann han på fina 10,8aK. Även om tiden var bra så går han upp i klass nu, det kan visa sig att motståndet är lite väl tufft.

Både 3 Global Dash och 6 Mellby Imperial är bra för klassen och önskar man gardera favoriten så ska de räknas rätt tidigt. Även om tiderna inte varit nere på samma nivå som för ovanstående två så har de båda segrat över distansen.

Det är lite drag på 2 King Kennedy som nu har två lopp i kroppen efter vila, han känns spontant inte som en utpräglad sprinter – men kanske motbevisas jag ikväll? Borde få en fin resa och har skrällt efter sen lucka tidigare.

Min roligaste skräll är 10 Daven Port som vann ett halvbilligt lopp senast men som han såg ut…! Att han dessutom står helt perfekt inne i loppet gör ju inte saken sämre – endast 9000kr till godo.
Jag verkar ranka honom bra mycket högre än spelarkollektivet – strecken visar ynka 1,54%.
– Givetvis har även han lirats – fasta Platsen 5ggr.

 

Med detta sagt så önskar jag ett stort lycka till!
Mvh, Helena

Helenas Fräcka – 150kr/andel