Avd
Hästar
1
1,3,5,7,11,12
2
5 Grace Trot
3
1,2,5,9,10,11
4
2,3,5,9,10,14,15
5
2 Phoenix Photo
6
1,2,3,4,6,7,8,10,13,15
7
12 It’s Peppertime
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 18/1 2024 kl 21:00

V75 Bollnäs 20/1

Bollnästravet står som värd för lördagens V75 omgång där vi har ett antal stora favoriter på förhand. Ser det verkligen så enkelt ut eller finns det, trots stora favoriter, bra spelvärde?

Med 207 meter långt upplopp har Bollnästravet ett betydligt längre upplopp än genomsnittet vilket inte gör ledningen till någon överlägsen position. Global Caps, Grace Trot och Phoenix Photo ser alla ut att bli väldigt stora favoriter, med all rätta, men det är framförallt en av dem jag inte köper och kommer försöka fälla.

Min bästa spik i omgången är väldigt gynnad av förutsättningarna och är för nuvarande inte ens favorit.

V75-1: 2140m Volt – Klass 1

Favoriten är bra, de vet alla, men missa inte draget.

3 Global Caps krossade motståndarna i sitt senaste framträdande där han, trots spår tolv på kort distans, åkte fram utvändigt ledaren och lämnade sedan konkurrenterna vid upploppet. Imponerande. Spår tre i volten är helt okej och han borde klara av att gå iväg felfritt. Någon ledning tar han dock inte initialt, men risken finns att han blir släppt till ledningen i ett andra skede. Ska ses med högst vinstchans i loppet.

12 Liberty Boko har jag haft ögonen på en längre tid nu och tycker verkligen han står på tur för seger. Näst senast gick han bra som trea på V75 efter en stark slutrunda i tredjespåret och för tre starter sedan gick han i mål med krafter sparade. Spår tolv i volten denna gång är inte lika dåligt som spår tolv i autostart, vilket gör att Magnus Djuse kan hitta ner i vettig position. Djuse kör med fullt självförtroende för dagen och med ett långt upplopp kan han absolut hitta först över mållinjen med lite klaff.

7 Benchmark öppnar väldigt snabbt i volten vilket gör att läget blev så gott som optimalt. Mest troligt sitter hästen i ledningen efter en bit av loppet och då finns det ingen anledning för Ulf Ohlsson att släppa ledningen ifall han vill ge favoriten en match. Kommer ekipaget till ledningen vilket är mitt huvudscenario så ska de räknas.

Rankingen:
A-Hästar:
3 Global Caps
12 Liberty Boko

B-Hästar:
7 Benchmark
5 Rajon 
1 Bounced
11 Everglo Lemon
6 Edforever

10 Bottnas Justin
4 Oh Cean
9 Sun’s Ambitious

C-Hästar:
8 Erjon
2 Gentleman Sisu

V75-2: 1640m Auto – Klass 2

En sticker ut från övriga. Spik.

5 Grace Trot kommer med sex segrar efter karriärens sju starter och hon ser verkligen ut som en riktig travhäst. Hon öppnar lite över medel från start, men tar nog inte hand om ledningen initialt. Tänkbar att få överta i ett andra skede. Oavsett vad tycker jag hon är så pass mycket bättre än konkurrenterna och hon ska ses med bra segerchans oavsett position. Spik

1 G.K.Talisman har varit ute mot tuffa konkurrenter i V75 på slutet och gjort det klart godkänt. Han är snabb ut bakom bilen och kan, med hjälp av solfjäderseffekten, hålla ut övriga konkurrenter från start. Därifrån är ekipaget nog villiga att släppa till favoriten och få en bra resa i rygg på ledaren. Given bakom favoriten.

6 In Your Time testas med amerikansk sulky för första gången vilket känns spännande. Han är snabb från start och utmanar initialt om ledningen. Tiden han sprang senast var bra för sammanhanget nu på lördag, men tycker inte man ska stirra sig blind på den tiden då han fick en smygkörd resa. Öppet lopp om man inte vill spika favoriten.

Rankingen:
A-Häst:
5 Grace Trot

B-Hästar:
1 G.K.Talisman
6 In Your Time
2 Light In
4 Forbidden To Rest
7 Eva Aloha
8 Apomorfin
11 Victory Caelus

C-Hästar:
3 Atom Bet
9 Diego
10 Glowing Star
12 Provolone

V75-3: 2140m Auto – Silverdivisionen

Stall Djuse vann inte spårlottningen, men kanske loppet?

5 Aurelia Express imponerade mycket på mig i hennes senaste start där hon fick göra mycket jobb i tredjespår på Vincennes och höll klart bra till sjätte platsen mot väldigt bra konkurrenter. Nu tvingas hon förvisso tävla med skor runt om, men det ska inte vara någon större nackdel jämfört med övriga konkurrenter. Från ett bra spår bakom bilen håller jag henne som knapp spetsfavorit då hon öppnar väldigt snabbt från start. Från ledningen blir hon inte lätt att slå.

11 Kayla Westwood gick bra som tvåa i den senaste starten bakom Decision Maker efter en fin resa serverad av Magnus Djuse. Bakspår denna gång ser jag inte som ett jättestort minus då flertalet hästar med framspår borde vara intresserade med en resa längs sargen. Får hon bra resa längs vägen kan hon absolut vinna loppet då hon är kapabel nog och härdad i tuffa sällskap.

10 Run N’Cola avslutade vasst i den senaste starten efter en bra slutrunda i tredjespår och verkar komma med full form. Det kan bli körning från start i detta lopp vilket skulle gynna hästarna med bakspår. Intressant också med Kihlström i sulkyn för första gången och med bra tempo längs vägen biter spurten bra till slut.

Rankingen:
A-Hästar:
5 Aurelia Express
11 Kayla Westwood
10 Run N’cola

B-Hästar:
2 Garth Vader
1 Barbo Kronos
9 L.A.Boko
8 Global Classified
6 G.R.J.’S Wolverine
12 Parveny

C-Hästar:
3 The Real Star
7 Aramis Amok
4 Wollafur

V75-4: 2140m Volt – Kallblodsdivisionen

Spännande kuskändring

5 Eld Tekno har gått bra i två starter i rad nu och kommer med full form till lördagens start på hemmaplan. I den senaste starten vart han endast slagen av favoriten 10 Stumne Fyr som fick en smygkörd resa bakom just Eld Tekno. Nu är det stort kuskplus med Magnus A Djuse i sulkyn som har vunnit med hästen tidigare och kör med gott självförtroende efter en välförtjänt semester. Det givna förstavalet enligt mig.

2 Guli Fantom är väldigt kapabel men också väldigt osäker. Rent kapacitetsmässigt hade han nog gjort sig gällande från 20 meters tillägg vilket gör att han står väldigt fint inne på startvolten. Går han felfritt, vilket inte är helt givet, är han bra nog för att segerstrida.

10 Stumne Fyr fortsätter att imponera och verkar bara bli bättre och bättre för varje start. Nackdelen nu är att han startar med stängt spår på tillägg och det finns risk att han hamnar långt bak på innerspår från start. Löser det sig finns det dock inget snack vem som är bästa hästen och jag blir inte förvånad om vi får höra tränaren Merete Viksås segervrål även denna gång.

Rankingen:
A-Hästar:
5 Eld Tekno
2 Guli Fantom
10 Stumne Fyr

B-Hästar:
14 Oppgårdsdrängen
15 Soldhäjdens Drake
9 Wolt
6 Klack Nova
13 Våler Nikolai
3 Crussi Dull
4 Ros Borken
8 Björlifander

C-Hästar:
1 Storspjuver
7 Kajsas Ture
12 Alfie
11 Alfa Lina

V75-5: 2140m Auto – Gulddivisionen

Visst ser det bra ut för favoriten.

2 Phoenix Photo har fått ett perfekt spår två bakom bilen och tar mest troligt hand om ledningen i detta lopp tillsammans med Örjan Kihlström i sulkyn. Från ledningen har han åtta segrar på tio försök och visst kan han utöka den statistiken på lördag om ledningen nås. Spikförslag på en mindre kupong men han får inte stiga i procent allt för mycket enligt mig.

6 Axel Ruda gick bra som tvåa bakom favoriten i hans senaste start och nu väntar man sig en bättre prestation från stallet. Han öppnar snabbt från start men inte tillräckligt snabbt för att ta sig förbi favoriten. Får han dock bra resa i andraspår så kommer spurten bita bra och då utmanar han favoriten över upploppet.

5 Rome Pays Off gör sina allra bästa lopp från ledningen och jag kan inte tänka mig annat än att Wäjersten gör ett rejält försök för att hitta till ledningen initialt. Lyckas ekipaget med det, blir det helt plötsligt ombytta roller då Rome Pays Off blir hästen att slå från ledningen. Mitt huvudscenario är dock att han inte lyckas ta sig förbi favoriten och därför rankas han trea.

Rankingen:
A-Häst:
2 Phoenix Photo

B-Hästar:
6 Axel Ruda
5 Rome Pays Off
7 Global Adventure
3 Milliondollarrhyme
10 Dark Roadster
8 Chestnut Hill
9 Xanthis Coktail

C-Hästar:
12 Dwayne Zet
4 Weekend Fun
1 Donners Am
11 Fortune Mearas

V75-6: 2640m Volt – Diamantstoet

Diamantstoet och tillägg, öppet som vanligt. Spännande A-grupp!

15 Shehuntyoudown fick ett så gott som omöjligt lopp senast när hon hamnade bakom en trött häst vilket resulterade i att hon fick backa sig sist och en framskjuten placering var svår att nå. Intrycket långt bak i kön var dock väldigt bra och det gick fort på upploppet när anfallsorder gavs. Nu är det springspår på tillägg och Claes Sjöström i sulkyn vilket jag tycker känns spännande. Hon gick även väldigt bra vid den här årstiden förra året och toppformen börjar nog närma sig. Med klaff under loppet är skrällen ett faktum. Varning!

13 Donna Summer är van tuffa konkurrenter och gör bra lopp nästan hela tiden. Även hon var med i samma lopp som tipsettan i hennes senaste start och många ekipage vart störda av en häst som stannade i tredjespår. Med lite bättre klaff under loppet denna gång fäller hon många.

8 Penthouse kommer från formstallet stall Melander och har fått ett intressant smygläge här. Senast gick hon bra mot hingstar och valacker och möter endast ston denna gång. I ett öppet lopp där jag tror det blir körning från start känns hon spännande då hon har en vass speed att tillgå.

Rankingen:
A-Hästar:
15 Shehuntyoudown
13 Donna Summer
8 Penthouse

B-Hästar:
3 Dino Cream
7 Conrads Anette
10 Xerava C.D.
1 Icicle Am
4 Solöns Skrammel
6 Happy Go Pepper
2 Many Behind

C-Hästar:
11 Florence Ima
12 Digital Literacy
5 Honesty
9 Nan’s Cash
14 Önas Py

V75-7: 2140m Auto – Bronsdivisionen

Vi avslutar med omgångens bästa spik!

12 It’s Peppertime var ute i Breeders Crown finalen för fyraåringarna senast och gjorde det klart bra till sjätteplatsen. Då var det barfota runt om men nu blir det skor runt om vilket inte är någon stor nackdel. Spår tolv spelar heller inte så stor roll då han öppnar långsamt från start och hade mest troligt suttit sist utvändigt även med framspår. Med tanke på Bollnäs långa upplopp, samt den klass han befinner sig i, tror jag han rundar samtliga konkurrenter och avgör på upploppet. Omgångens bästa spik!

4 Esposito är det givna motbudet. Han är snabb från start och tar mest troligt hand om ledningen i detta lopp. Han har dock en tendens att bli lite pigg från ledningen vilket han inte har råd med mot en häst som It’s Peppertime. Håller han sig lugn ska han dock räknas och dessa två sticker ut från övriga i loppet.

1 Jewilla är den givna tredje hästen bakom favoriterna. Även hon öppnar snabbt från start men Ulf Ohlsson som kör är mest troligt nöjd med ryggen på Esposito. Får hon luckan kan hon spurta bra till slut.

Rankingen:
A-Häst:
12 It’s Peppertime

B-Hästar:
4 Esposito
1 Jewilla
6 Money Smile
10 Wings Level
3 One Cristal
2 Gloster Gladiator
8 Krakas

C-Hästar:
4 Underbarosåfin
7 Uret
9 Will I Am
11 Aperfectdream

Omgångens bästa spik:

12 It’s Peppertime – V75-7 (18%)

Omgångens näst bästa spik:

5 Grace Trot – V75-2 (58%)

Omgångens skräll:

15 Shehuntyoudown – V75-6 (2%)

Lycka till på lördag.

Mvh, Simon

Mitt andelsspel hittar ni här!