Skribent: Helena Holm
Publicerad: 16/12 2023 kl 06:34

V75 Bollnäs 16/12 – Jackpot!

Goddagens, kära Trav-fantaster! 

För er som missat så är det här, på TravTillsammans, som jag nu håller till efter mitt uppskattade sommarvikariat på Travcash.
– Inför varje ordinarie V75-omgång (i regel lördagar) så kommer även jag att skriva en hel analys, den kommer att publiceras här på TravTillsammans.se och laddas upp under fredagen. En direktlänk till analysen kommer delas i Facebook-gruppen Andelsspel med Travcash och i kommentarstråden kommer jag, precis som i somras, försöka vara behjälplig och svara på era frågor så gott det går.

Missa inte att gå med i vårt andelslag om du hellre ser att någon av oss spelläggare står för grovjobbet – bara att rygga din favorit och sen hålla tummen, vi löser resten!

Gå med i andelslaget!

Ännu en V75-jackpot står för dörren, kul! Det var ändå 4 veckor sedan vi sist hade en – och det gick ju hyfsat… *skrattar!*
– Det blir väl svårt att toppa det resultatet och alla de miljonerna men en del av kakan vill man ju gärna ta del av även denna gång!

Jag tror att omgången gett rätt bra betalt även utan extra jackpotpengar, så det ska bli mycket intressant att se vad 7:an ger när allt väl är avgjort – men nu kör vi igång med veckans analys!

Kanske är ett klassiskt TV-system helt rätt väg att gå…?

 

V75-1 1640m Auto – Klass 1

Smeta på utan att skämmas.

1 Zätamustangen bommade jag fullpotten på senast han startade (målfoto) då jag valde att chansspika i ett öppet lopp, självklart var bara det i sig en besvikelse men utan att vara partisk så tycker jag att han var rätt blek, borde ha kunnat bättre. Kanske att den korta distansen, som han nu går ut över, är till hans fördel.
Han är startsnabb och givetvis önskar man nog helst att köra i front – men till vilket pris?

2 My Dreams är nämligen en stark utmanare i både spets- och slutstrid för detta är en rätt fin häst som försökt kvala in till Derbyt bl.a., även om han inte riktigt räckte till i de sammanhangen – men nu finns inga sådana hästar med.
Han gjorde comeback för 1,5v sedan efter ett rätt långt uppehåll (aug) och var helt okej som tvåa från sämsta utgångsläget i en spårtrappa, var väl rätt givet att det skulle saknas lite.
Lopp i kroppen och jänkarvagn på och han bör vara bättre nu men jag ska inte sticka under stol med att han varit halvtam och en besvikelse emellanåt när han ”borde” ha vunnit. Kanske för att han varit ute i tuffare gäng, kanske för att han saknar det där lilla extra?
– Verkar som om många kommer anlita honom som spik på lördag och självklart ska man gå på sina egna tankar och idéer men tänk på att inte ens tränaren själv är säker på att formen sitter där än, även om stallformen överlag är fin hos Oskar.

De två mest spelade hästarna har alltså varit lite sisådär – den ena under året, då han faktiskt inte ens vunnit trots åtta försök (8 0-3-0), och den andra påvisade kanske lite nedåtgående form senast…?
– Den kyliga går kanske därför på någon helt annan till grym singelprocent istället, helt rätt i en jackpotomgång som denna!

Bästa hästen i loppet är nog 10 Always Face och ni som läst min analys ett tag vet att jag gillar denna kuse överlag. Tog beslutet att spika honom till finfin singelprocent i somras (steg dessvärre till 13% innan allt var klart) och då var han bara bäst – det blev både tredjespår och dödens innan allt var klart men visst plockade han hem loppet ändå.
Strulat lite efter det och framgångarna har uteblivit men han har gjort det bra ändå, i allra senaste framträdandet fick han däremot äntligen vinna igen! Segern togs förvisso i ett enklare gäng men han gjorde det återigen från dödens så här har vi en häst i form – vilket nog är nog ett måste om man ska lyckas ta hem detta race från bakspår, över en distans man aldrig testat förut.
– Han är stark som en björn och kommer gynnas om det blir överpace och tempo i loppet, vilket jag också tror att det blir då häst nr. 1 och 2 kommer vara de främsta att kampera om ledningen, men det finns ytterligare tre kvicka längst ut på vingen (6, 7, 8) – samtliga nedstrukna ett hack.
– Är man fearless så kan det vara en ruskigt kaxig lösning att gå rakt ut på Always Face till 4% på en lite mindre kupong?

Även 5 Huit är mer stark än snabb och precis som ovan nämnda så kommer han med fin form.
Fick en smygresa sist i rygg på en ledande hare som drog på i lite väl hårt tempo första 1500m – men där blev det också  soppatorsk halvvarvet kvar och denne gick i mål på ångorna (Coffee).
Efter den perfekta resan, där han klev ut och övertog 500m kvar, så borde han kanske ha hållit undan men han fick ge sig när den för stunden hetaste travkusken, William Ekberg, kom farandes lägre ut i banan.
– I konkurrensen duger han gott här men jag undrar om han inte är snäppet vassare utan pupporna på, nu tvingas han kanske dessutom gå med spikskor (brodd). Man ska inte låta sig luras av att man ser att hans två främsta prestationer/lopp skett i närtid (4:e samt 24:e okt), vid båda tillfällena gick han barfota r.o. Tillfällighet? Avgör själva.
– Inte heller han har några framgångar över kort distans men han har iaf testat den förut och facit visar blygsamma 5 0-1-0. Kan givetvis komma in i matchen vid hårt tempo men om det blir kletigt och dålig bana så får han det nog kämpigt och problematiskt på lördag.

Som ni hör hittar jag faktiskt nackdelar och frågetecken på de flesta – även den skräll jag tror mest på då distansen är helt ny – kanske innebär detta att det är läge för en helgardering istället?
– Skulle liksom inte bli förvånad om 11 Bottnas Justin eller 12 Liberty Boko gick och vann trots de allra sämsta lägena, jag menar båda var ju superfina sist – den ena vann och den andra fick ett lopp där allt bara blev fel men intrycket var mer än mersmakande. 1%.
– Kan bli så att jag heltäcker på några av mina system faktiskt (förhoppningsvis får jag feeling och kan ta ställning i sista sekund på något av mina system, för visst vore det väl grymt att koppla grepp om omgången direkt – men det får tiden utvisa).

 

V75-2 2140m Volt – Diamantstoet

Superlåset som försvann.

Då jag på förhand inte trodde mycket alls på favoriten 11 Global Collection, speciellt inte då hon var så ruskigt hårt spelad av det tidiga spelarkollektivet, så bestämde jag mig för att köra att fräckt lås i form av den troliga ledarhästen (3) och en ruggigt rolig singelprocentare (10) istället.
– Men när detta skrivs under fredagen e.m. så verkar ”alla” nu gå på dessa och det tidiga spelvärdet är som bortblåst.

3 Udine Celeber har stått för ett par ruggiga avslutningar på slutet och det är nästan lite orättvist att hon inte fått vinna. Nu får hon ev. gå i ledningen istället varifrån hon också är obesegrad (2/2) – detta kryddar vi med att sätta magiska MAD  vid rodret för allra första gången. Uppe på hela 20% nu och förhoppningsvis stannar det där – men jag tror dessvärre att hon kommer stiga.

Efter en sommar där de nästintill trampat sirap då de dragits med envisa basillusker och ”skit” i stallet så fullkomligt gnistrar det om Tarzans hästar för dagen.
10 Jewilla kunde inte göra mycket åt stallkamraten Decision Maker senast men var duktig som tvåa. På lördag har hon ett minst sagt intressant läge med springspår på tillägg och även om hon inte gjort jätte många starter med voltstart så besitter hon en grym startsnabbhet bakom bilen så helt oäven borde hon inte vara.
Tyvärr uppe på hela 16% nu (från att ha varit nere på en ohyggligt låg singelprocent tidigare i veckan) och det känns halvtråkigt att låsa på två numera betrodda hästar – men kanske att man får ta det denna gång? Eller…
– Jewilla tillhör ju Tarzans ruggiga armada men blir som sagt också en av loppets favoriter, därför leker jag nu med tanken om att man kanske borde välja en av ovan två nämnda (3-10) och istället låsa denne med 13 Crazy Life som kommer från samma formstall… 3%.

Eller så slutar jag bara sura över att de jag trodde på råkade bli omgångens trendhästar och helt enkelt bara håller kvar vid min första magkänsla – för den visade sig ju vara helt rätt förra veckan (Here’s Johnny Sox) men där blev man tjejsur och garderade på allt. Det var ju värt..

Anledningen till att jag inte tror speciellt mycket på 11 Global Collection är för att hon dels är mycket bättre barfota men också för att hon varit struken för hälta efter senaste framträdandet.
Wallin gjorde det ju inte bättre när han under fredagen bekräftade att hon kommer missgynnas än mer om brodd behövs – och ska man tro på det som sägs såhär kvällen innan så är det nästintill ett måste.

Känns mer spelvärt att då chansa bort favoriten och istället betala för en jackpotskräll och varför inte Wallins andra häst i loppet, 12 Sommerbrise, som var ute i en Breeders Crown-final senast och därmed går ner duktigt i klass.
I en intervju till Travronden säger tränaren:
”Hon kändes inget fin i värmningen inför senast och tog inte i under loppet sedan. Hon fick gå till veterinären efter det och ser bättre ut nu. Hon känns fin i jobben och ska vara bättre nu.”
– Hon är spelad till 0,73%, tredje minst i fältet, och hur mycket roligare är inte det?! För om jag inte missminner mig helt så har det skrällt i stolopp förr…

Lite nedåtform hos Stall Goop i veckan men när han kör en egentränad häst, till låg singelprocent, så kan man kanske överväga att strecka ändå – 15 Daytona Roc är ruskigt ojämn och omöjlig att räkna på men 1% är alltid 1%.

 

V75-3 2140m Auto – Klass 2

Alltid skrällpotential i lägsta klassen – inget undantag denna vecka.

Det har varit ett stökigt år för 5 Conrads Palle men j*vlar i min låda va härlig han sett ut sen han gjorde comeback i början på november. Går från klarhet till klarhet och vi har verkligen inte fått se vad han egentligen kan, är ju trots allt bara 3 år (loppets enda).
Svårt att sia om hur startsnabb han är men efter att ha kollat arkivet så tycker jag att han borde kunna stappla iväg mer än okej, lyckas han ta sig till ledningen så kan han bli svårslagen därifrån – förutsatt att han fortsatt utvecklas på samma fina vis då.
Oväder och ”skitbana” verkar inte bekomma valacken, det visade han inte minst senast då han vann från utvändigt ledaren – i snöoväder – med tussarna oryckta.

Sitter inte 5:an i spets så tror jag att 8 Kapten Nemo gör det, läget tills trots. Han har inte fått mig att trilla av stolen än men det var en intressant comeback som gjordes på Solvalla i början på december och jag gillade det jag såg.
Han hade nämligen både kastrerats och knäopererats under våren och utan att stressa gav man honom sen gott om tid att tränas upp ordentligt och visst såg det bättre ut (om än lite rulligt men nu är vi nere på detaljer och småkorrigeringar i balans/utrustning bara). Vann med krafter sparade och det är bara att hoppas att han tagit loppet på bästa sätt så att vi kanske får se vad Norman pratat om hela tiden, för det har varit rätt stora ord som använts.

6 Cherieff Sund nämnde jag inför senaste starten, formen var då oviss som distansen – vilket vi också fick ett kvitto på så vi glömmer den starten. Lopp i kroppen nu och bättre distans, kanske kommer den där avslutningen som jag varnade för bättre till pass denna gång?

Liten varning för formen hos Stall Goop som sagt men om vi bortser från det så har väl 4 Jacques Mearas varit rätt läcker i sina framträdanden under året? Verkar vara lite allt eller inget då han antingen vinner eller galopperar. Helt oöm positioner vad det verkar och är allt som det ska med formen så är han givetvis given i striden – även om han står rätt hårt inne på pengarna. Sitter nog i dödens varvet kvar och det är just därifrån han ätit upp sina konkurrenter i sina senaste framträdanden.

Hade tänkt nämna 12 Bengt som loppets roligaste skräll men ser att han nu stigit till nästan 10%. Låter ruskigt bra från tränaren, trots det usla läget, och med flax kan han absolut gå segrande ur detta.

Lyfter då istället opålitliga 9 Maverick Meerkat som likväl hade kunnat tävla på Täby Galopps oval under karriären (skämt åsido) men jag tycker att vi ser en positiv trend här då han börjat sköta sig allt mer sedan regibytet till Hanna.
Väljer han att lämna hopprepet hemma och därmed inte hoppa jämfota så finns det en hel del kunnande här. Han är framförallt stark och har vunnit flera lopp tack vare detta men allra senast fick han en behaglig resa i andra utvändigt och kunde sedan spurta hem sin tredje seger på fyra försök (galopperade givetvis i det fjärde). Tuffare emot nu ja, men Klass 2 är ju hopplöst (…) emellanåt och han skulle nog kunna både släcka lampan och dra ner rullgardinen för många då han nu endast visar ynka 1,27% på strecken.

Skulle kunna skriva ett par kapitel till gällande denna avdelning, om bl.a. 10 Ever Loving men också hästarna på de två innersta spåren, men istället avrundar jag detta stycke med konstaterandet att man gott kan göra som i första avd. – ta allihop! Sjukt öppet och ovisst.

 

V75-4 2140m Volt – Kallblodsdivisionen

Inget rakt fram för den röda kusken denna gång.

11 Månlykke och hans tillhörande kusk ska nu ut i spåren och härja och det hade nog kunnat gå vägen förr – men han är inte den han en gång var.
Ja, jag vet att han vann sist men då var det ju bara att tuta och köra rakt fram, vilket de också lyckades med, men det krävdes inte ett jätterutinerat travöga för att se hur intetsägande prestationen var. Inte så att man öppnade champagnen och poppade konfetti direkt. Pliktskyldig seger som borde ha tagits enklare (mer överlägset) för att jag ska tro på honom denna gång. Åker väl med om jag garderar lite bredare.

13 Stumne Fyr dubblar föregående års intjänade pengar om han segrar på lördag – vilket ses som mer troligt än otroligt.
Många rev sina kuponger i molekyler när han inte bara startade utan också segrade i Unionskampen i slutet på september – streckad på 0,40% av systemen och Vinnarspelet gav hela x71,73 (Tangen Bork var brakfavorit). Han fanns glädjande nog med på flera av mina system och visst blev det således en trevlig kväll för många andelsköpare.
– Tillägg är alltid tillägg och han har nu dubbla sådana men grundat på hur han sett ut denna höst/vinter så finns både form och kunnande att plocka in dessa, det får inte strula för mycket på vägen bara. Ett minus är kanske den vanliga vagnen – skorna är däremot alltid på.
[Lite roligt att min far var först på bollen här, han smsade mig nämligen redan i tisdags eller onsdags och hade denna som ruggig chansspik till 4-5% och visst värmde det gott i skräll- och chansspikhjärtat hos dottra.
Om detta förändrats eller inte låter jag vara osagt men visst finns det vissa likheter i det offensiva tänket. Underbart!]

Stumne får däremot inte fastna i rusningstrafiken eller bakom någon söndagstrafikant för då blir det kämpigt att hinna ikapp 5 Brenne Rön – om han nu är på rätt väg igen. Det har nämligen både gått och sett sisådär ut i senaste tre starterna men i Travronden läser jag mig till att han är behandlad efter senast och väl förberedd inför denna start.
– Voltstart är väl ingen favorit men det vägs kanske upp av att Mannen med Guldhjälm sitter upp och hålls rätt gångart så kommer han köras offensivt mot spets för inte behöver man vara Raketforskare för att räkna ut taktiken när man läser att han vunnit 22 av livets 23 segrar från ledningen.

Ett par av mina system kommer sannolikt att låsas på 5-13, kanske att jag kör på ett trehästarslås om utrymme finns men då gör jag ev. som i Avd. 2 – chansar bort favoriten, eftersom jag ändå inte tror på den, för att istället leta ännu en jackpotskräll och i kallblodslopp finns det alltid ett par alternativ.

Är rätt trött på att 14 Soldhöjdens Drake som ”aldrig” vinner längre, fortsätter att bli rätt hårt spelad i start efter start.
– Nu är han däremot endast anlitad på 5% av kupongerna och då blir det genast intressantare.
Han gjorde ett mycket bättre lopp än vinnande Månlykke senast, var faktiskt den som drog tåget i tredjespår sista 600-700m och han var inte mer än en längd efter över mål, knappade in på Melanders springare hela upploppet ner – utan att Ove A L behövde mana på honom. Bättre distans nu och Lennartsson upp.

2 Eld Tekno är tidig som skrällalternativ då han antingen kommer leda loppet eller kuta med i rygg på den tilläggshäst som tillåtits överta – vinnarhålet kallas just så av en anledning. 4,5%.
– Vann till över x81 senast, kanske smått otroligt att det skulle ske två gånger i rad men samtidigt har jag sett tillräckligt många race för att veta att hästarna varken läser manus eller beräknar sannolikheten när det kommer till just travlopp.

4 Nordby Elde kommer från stekheta Olle Alséns stall – jag blir inte ens förvånad när han vinner med en 0%:are längre, alla han tar ut startar tydligen med chans oavsett.

10 Oppgårdsdrängen fördrar väl barfotadans men han tömdes nog inte helt senast och nu körs han återigen av Mats Djuse – som förövrigt tog sin 1000:e seger denna fredagskväll.

Kajsa Frick har skrällt förr när V75 går av stapeln i hennes närområde, hon har nu starthästar i Avd. 2 och 4;
Stolopp och kallblodslopp, båda med voltstart. Nästan så man får magsår nu när man måsta ha med detta i beräkningarna också.
– Ska jag göra det ännu värre? Det var just 1 Åstas Gotthard hon vann med förra hösten till 71x stålarna, streckad på 0,41% av systemen och där var det däremot tack och godnatt även för mig.

 

V75-5 2140m Auto – Gulddivisionen

Tillåter mig själv vara tråkig i en av sju avdelningar.

Ja, jag vet bakspår och ”lite kort distans” för 11 High on Pepper men i rådande form så tror jag han vinner detta ändå. Kommer nog bli en an mina tyngsta spikar (om inget oförutsett händer) denna omgång. Han gillar ju att lite lätt småflinandes leka ångvält i dödens och så blir det nog även på lördag, frågan är väl mer vem av konkurrenterna som mosas denna gång. Tråkig lösning men må så vara.

Vid gardering kommer jag nog bredda rejält men det säger väl sig självt att främsta motbuden är 2 Rome Pays Off och 5 Global Adventure.
3 Ferrari Sisu spikade jag ju sist, trots att jag tydligt skrev om den usla V75-statistiken för körande Marc Elias i analysen och visst blev det dikeskörning igen, ruskigt besviken på mig själv där.
Nåväl, nu med Connie som chaufför igen och den amerikanska jollen hängs på. Har han en bra dag så kommer han komma visslandes till slut.
Fel distans, eller iaf sämre distans, för 7 Dark Roadster men om man ändå garderar så ska man nog inte nonchalera eller skoja bort hans form.

Dunderskrällen/Platsspelet:
10 Hard Times.

 

V75-6 2640m Volt – Bronsdivisionen

Voltstart komplicerar…

Vi har jagat och jagat och jagat och j-a-g-a-t och äääntligen fick han då vinna igen 7 Ninepoints Lasse.
Var riktigt läcker från ledningen, en position han också är obesegrad i efter tre försök. Sannolikheten att denna strulpelle ska sköta sig och vinna för andra gången i rad känns väl sisådär, speciellt eftersom det nu är voltstart (SG i 3 av de 5 senaste med voltstart). Springspåret är väl en fördel men vettetusan om han klarar en spetsladdning? Lägg sedan till att det brukar bli en eller ett par omstarter..
– Näe, hade kanske vågat chansa om det varit autostart igen men nu känns det lite för riskabelt. Travar han däremot och också når ledningen, ja då vinner han nog.

Lite löjlig är jag än men jag kan inte låta bli att le när 3 Declans namn dyker upp i startlistan, han var ju en av skrällarna som bidrog till mina 16,3 miljoner, och jag tar mig rätten att glädjas en stund till åt detta.
– Även han är snabb ut men halvstökig statistik här med när det kommer till voltstart: Visst, han har skött sig de senaste två gångerna men jag vill ändå nämna att han galopperat inom loppet av 100 meter i 3 av 5 senaste voltstartsloppen. Om han travar så är han med och fajtas i både seger- och spetsstriden, spår 3 är ändå ett av de bättre startspåren vilket också ökar chansen för felfri avgång.
Fnular lite på om han inte är som bäst med ett smyglopp och lucka till slut, även om han vunnit 2/3 i spets…? Egentligen irrelevant vad jag anser, det vi egentligen vill ha facit på är hur Connie tycker och tänker, släpper han ledningen om han kommer dit eller inte? Han är förvisso inte känd för att göra detta men ja.. Som ni märker så tycker jag att detta lopp är rätt klurigt, både gällande spetsstrid och ev. loppscenarion.
– Declan var vilket fall inte tom i mål senast och det gillas.

[Uppdatering: Nedanstående stämmer ej – är inte längre ett spikalternativ.]
9 Money Smile hade jag tänkt såga rätt duktigt i denna analys då han ett tag var en av de mest spelade i hela omgången – över 50%(…!) men det har ordnat upp sig nu. Det är faktiskt nästan så att jag svängt om helt i tanken nu eftersom många verkar lägga sina insatser i ”Lasses” korg, mycket tack vare springspåret, senaste vinsten och heta William…
Jag har långt ifrån bestämt mig men om jag spikar i detta lopp så blir det kanske denna istället – han känns iaf mer stabil och formen är god.
– Var riktigt fin när han vann i Östersund näst senast, galoppen allra senast behöver vi inte få panik över då det var Linderoth själv som blev lite het på gröten då han vred ut lite för häftigt när attacken skulle sättas in, intrycket på hästen var minst lika gott som gången innan.

Det som bekymrar är en del av statistiken – vilken man inte ska stirra sig blind på men:
7 0-0-0 i lopp med 110.000kr eller mer i förstapris.
5 0-0-0 på V75.
7 1-1-0 över aktuell distans.
– Näe, detta får bli lördagens huvudvärk.

4 Xanthis Hilton bör kanske inte nonchaleras efter det vi sett denna höst/vinter, han vann ändå på 13,3 över distansen för fyra starter sedan. Startsnabb men halvknepigt spår.

12 One Cristal är ruggigt bortglömd och 8 Conch On Inn verkar vara på G uppåt, smygläge på innerspår innebär alltid viss skrällpotential. Vi får båda till 3%.

Vore väl tjänstefel att inte ens nämna Wäjerstens bidrag 2 Global Above All, han borde få en fin resa och är inte borta – den längre distansen är nog mer ett plus än ett minus. Den vanliga vagnen får stå för minuset.

 

V75-7 2140m Auto – Silverdivisionen

Reven raskar över isen – och ända in i mål!

2 Reven Dejavu var mitt allra första spikförslag när de purfärska listorna öppnades i söndags och där står jag kvar.
Det var inte alls många som trodde på honom sist och därmed också förvånades över den fina andraplaceringen(??!) – ni som läste analysen vet att han var tidig i min bok iaf då jag skrev följande:

”Jag har visserligen tjatat om Wallins stallform i denna analys hela hösten men tycker ni att det trollats duktigt med 10 Reven Dejavu eller? Jisuuus va häftig han är, verkligen dunderläcker och har absolut toppform!
Streckar man vidare efter ovan två nämnda [High on Pepper och Ferrari] så måste han med – även om han stöter på tuffare motstånd nu. Är en pinne ifrån det kompletta staketet (5 raka) och två av de fyra segrarna är faktiskt tagna över vad som klassas som lång distans (2640m), tror inte ytterligare ett halvvarv bekommer honom det minsta.
– Kihlström upp för första gången är roligt medan skor runt om är det lilla frågetecknet, även om han segrat med pupporna på vid fyra tillfällen under karriären.”

– Det blev alltså ytterligare en finfin prestation i den nya regin och det i en konkurrens där det fanns både en dubbel- och femfaldig miljonär, vi ser inga sådana denna gång utan nu är det Silverdivisionen som gäller igen.
Spets… och slut? Ja, det är det troligaste scenariot – iaf enligt min badkarskörning.

4 Garth Vader öppnar också snabbt (precis som 3 Corazon De B.) men sida-sida dessa tre sinsemellan = fördel Reven, solfjädereffekten ni vet.
Jag ska vara försiktig med att slå ner på Darth Vaders regidebutvinst senast – men kan man få ett lopp mer serverat på silverfat än så?
– Det var bara att åka med i draget i rygg på den heta haren i spets loppet igenom, utan att behöva göra nånting själv, övriga startande höll sig lugna i ett normaltempo och var för långt bakom tätparet för att ens på allvar försöka hinna ikapp när upploppet väl nalkades (kanske att de trodde att ledaren skulle tappa luften tidigare än va han faktiskt gjorde också) men de kom hur som haver aldrig in i loppet på allvar. Ett mycket märkligt race.
– Gratisseger eller ej, han har oavsett steppat upp ett pinnhål på formskalan med detta lopp i kroppen och är främste utmanare till min tipsetta.

5 Hannibal Face var också med i ovan nämnda knaslopp och spurtade återigen fint – vilket vi också kan förvänta oss på lördag om han får en fin resa.

3 Corazon De B. var bra mycket bättre än va både jag och tränaren/kusken själv förutspått här senast. I min bok var han nämligen inte alls lika bra med skor – men den noteringen får man väl sudda nu, eller så behöver man kanske inte vara ”som bäst” och utrustad med sin optimala balans när motståndet är så tunt som det var då…?

Vill man strecka vidare efter de tre förstnämnda (2-4-5) så ska 3 Corazon med, likaså 10 L.A. Boko – frågan är dock hur mycket DW vill offra och köra med honom då en V75-final vankas på Annandagen (26/12)…?
– Kanske är det lite roligare att betala för en singelprocentare även här, varför inte en som kommer med absolut toppform och nu startar från det innersta spåret i form av 1 Cab Frontline eller dunderskrällen 8 Kayla Westwood som gått i mål med gott om krafter sparade TVÅ GÅNGER I RAD?! När exploderar hon? På lördag till 1%? Fyndprocent på MAD här.

 

 

Med detta sagt så önskar jag ett stort lycka till!
Mvh, Helena

Till lagets andelar!