Avd
Hästar
1
2 My Dreams
2
3,5,6,9,10,11,15
3
1,2,4,5,6,8,12
4
5,9,11,13,14
5
11 High On Pepper
6
4,7,8,9,12
7
4,5
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 14/12 2023 kl 18:01

V75 Bollnäs 16/12 – 41 miljoner jackpot!

41 miljoner jackpot väntar för en eventuell ensam vinnare på Bollnästravet under lördagen. Omgången som helhet är märkligt felstreckad då många (stora) favoriter är väldigt överstreckade.

Spännande jackpot omgång väntar där flertalet ekipage är väldigt överspelade i mitt tycke. Att det är 41 miljoner jackpot gör det extra intressant då jag alltid spelar för att vinna stort. Jag kommer försöka koppla grepp om omgången genom att spika i den inledande avdelningen på V75. Min analys följer nedan.

V75-1: 1640m Auto – Klass 1

Överspelad storfavorit? Här finns läge att koppla grepp!

2 My Dreams är van att möta tuffa kullkamrater och har gjort det klart godkänt under hela året. Nu går han ner kraftigt i klass till denna start och har dessutom fått ett passande läge bakom bilen över optimal distans. Från spår två bakom bilen är jag inne på att ekipaget hittar till ledningen och därifrån ska de sedan slås. Spelvärd spik att inleda jackpot omgången med!

1 Zätamustangen är i skrivande stund storfavorit, vilket såklart kommer ändras på fram till spelstopp. Han öppnar snabbt från start, men huvudscenariot är att han hamnar i rygg på ledaren. Från ”vinnarhålet” till rimlig procent vid spelstopp ska han med på lappen.

5 Huit gynnas väldigt mycket om det går att tävla utan brodd på lördag. Han har övertygat på slutet och gått bra från samtliga positioner i loppen. För tre starter sedan vann han från utvändigt ledaren och gör han liknande prestation igen är han med och gör upp om det.

Rankingen:
A-Häst:
2 My Dreams

B-Hästar:
1 Zätamustangen

5 Huit 
10 Always Face
9 Extremely Sweet
7 Icicle Am
11 Bottnas Justin
3 Jack J.E
12 Liberty Boko
6 Current Leader

C-Häst:
8 Furiosa

V75-2: 2140m Volt – Diamantstoet

Tipsettan till formstallet.

10 Jewilla visade senast att skor runt om inte var några bekymmer där hon kom tvåa på en bra tid bakom stallkamraten Decision Maker. Hon har även visat att hon kan öppna klart bra i volten och därmed känns springspåret optimalt. Får ekipaget en bra start från springspår är det inte helt otänktbart att de testar för ledningen i ett senare skede och då blir dem att räkna med på allvar.

11 Global Collection har varit väldigt bra på slutet. Samtidigt tycker jag hon har fått en nivåhöjning efter att ha börjat tävla barfota runt om, nu krävs skor och kanske till och med brodd. Om inte utrustningsändringarna ställer till det allt för mycket borde hon dock vara med och göra upp om det då kapaciteten är hög.

3 Udine Celeber avslutade väldigt bra till andraplatsen senast och är van att tävla med både skor och vanlig vagn. Med tanke på att det är få hästar på start, borde ekipaget vara favorit till ledningen i ett första skede. Om man sedan väljer att släppa är upp till Djuse själv men oavsett vad måste hon räknas då förutsättningarna ser bra ut.

Rankingen:
A-Hästar:
10 Jewilla
11 Global Collection

B-Hästar:
3 Udine Celeber
6 Dior Lilly 
5 Florence Ima
15 Daytona Roc
9 Alexi Quick
13 Crazy Life
2 Simb Trishia
7 Heavenly May
14 Mitzy Gold

C-Hästar:
1 Many Behind
12 Sommerbrise
4 Diamond Sid
8 Magic From Hill

V75-3: 2140m Auto – Klass 2

Favoriten är bra, men det är svårt att släppa intrycket på segerstaplaren.

12 Bengt har gjort det mesta rätt hittills i karriären och har tagit imponerande sex segrar på nio starter. Det har dock varit i billigare omgivning än vad man ställs mot på lördag, men samtidigt har intrycket varit väldigt bra och han har tydligen inte gått sig trött någon gång. Trots spår tolv tycker jag han ska räknas tidigt då det ofta händer oväntade saker i klass två.

4 Jaques Mearas imponerar även han men är inte lika pålitlig. Kapaciteten är dock hög och han har bara förlorat en gång felfri. Någon ledning i loppet blir det inte då han inte är speciellt snabb från start, men vid felfri avgång borde ekipaget hitta vettigt slagläge. I ett relativt öppet klass två försök är han tidig på lappen.

1 G.K.Talisman öppnar väldigt snabbt från start och har därför fått ett intressant läge med innerspår bakom bilen. Det ser även ut att bli norskt huvudlag för första gången vilket känns väldigt intressant. Från ledningen tycker jag absolut han ska räknas.

Rankingen:
A-Hästar:
12 Bengt
4 Jaques Mearas

B-Hästar:
1 G.K.Talisman
8 Kapten Nemo
5 Conrads Palle
6 Cheriff Sund
2 Trooper

C-Hästar:
11 My Boy
3 Eleonora S.H.
7 Steady One
9 Maverick Meerkat
10 Ever Loving

V75-4: 2140m Volt – Kallblodsdivisionen

Draget fick göra jobbet sist. Ombytta roller nu?

5 Brenne Rön är väldigt osäker i voltstartsmomentet, men lyckas ekipaget gå iväg felfritt står de väldigt bra inne på mellanvolten. Vid felfri avgång är det inte otänkbart att Goop kör framåt för att överta ledningen och därifrån blir de inte lätt att slå för hästarna på 40 meters tillägg.

11 Månlykke A.M. fick äntligen sätta nosen först i den senaste starten efter en lång segertorka för att vara honom. Han är bästa hästen i fältet och strular det inte allt för mycket längs vägen är han med och gör upp om det i sin vana trogen.

14 Soldhöjdens Drake mötte Månlykke A.M senast men fick ett betydligt tuffare upplägg då han gjorde jobbet i tredjespår inför slutkurvan. Får ekipaget draghjälp längs vägen, kan det bli ombytta roller vid mållinjen på lördag. Spelvärd till endast tre procent.

Rankingen:
A-Hästar:
5 Brenne Rön
11 Månlykke A.M.
14 Soldhöjdens Drake

B-Hästar:
13 Stumne Fyr
9 Zargo
10 Oppgårdsdrängen
2 Eld Tekno
6 Rönningsgutten
12 Björlifander

C-Hästar:
3 Månremus
1 Åstas Gotthard
4 Nordby Elde
7 Sippson 
8 Dellenit

V75-5: 2140m Auto – Gulddivisionen

Fjärde raka för High On Pepper?

11 High On Pepper fortsätter att imponera och i det senaste loppet krossade han motståndarna efter en stark slutrunda i tredjespåret. Spår elva är inte det värsta då han öppnar långsamt från start och hade ändå suttit långt bak i fältet även med ett framspår. Det är inte den tuffaste gulddivisionen med tanke på årstiden och han är en given kandidat till seger trots upplägg. Spikförslag

5 Global Adventure såg väldigt fin ut i den senaste starten där han spurtade snabbt långt ut i banan till fjärdeplatsen. Nu åker den amerikanska sulkyn på och man har fått ett bra utgångsläge bakom bilen. Han är snabb från start, men tar sig mest troligt inte förbi stallkamraten som även han öppnar fort. Formen och dock bra och han ska räknas med rätt resa.

2 Rome Pays Off fungerade bättre än vad jag personligen väntade mig med skor runt om senast. Nu har ekipaget fått ett bra läge bakom bilen och vägen mot ledningen ser öppen ut. Han trivs väldigt bra i ledningen med tre segrar på fyra starter och i en ojämn gulddivision kan det gå om favoriten har en sämre dag.

Rankingen:
A-Häst:
11 High On Pepper

B-Hästar:
5 Global Adventure
2 Rome Pays Off
3 Ferrari Sisu
7 Dark Roadster
4 Xanthis Coktail
9 Dwayne Zet

C-Hästar:
1 Huddlestone
6 Fortune Mearas
10 Hard Times
12 Super Zantos 
8 Order To Fly

V75-6: 2640m Volt – Bronsdivisionen

Låg procent på två spännande drag!

8 Conch On Inn har det varit mycket strul för under karriären, men nu verkar han äntligen hittat sig själv och känns betydligt stabilare än tidigare. Senast vann han på bra vis och formen verkar vara på topp. Från ett spännande läge i voltstarten känns han väldigt tidig då hans kapacitet räcker i detta gäng.

7 Ninepoints Lasse har det även han strulat för mycket under karriären. Senast var han dock riktigt bra och fick sätta dit en seger från ledningen med aktuell kusk William Ekberg i sulkyn, som han verkar trivas ypperligt med. Från springspår i volten kan det bli helt perfekt, men också ett misslyckande då han är lite ivrig av sig i volten. Träffar ekipaget rätt från springspåret blir dem inte lätt att slå för övriga.

12 One Cristal imponerade stort på mig näst senast när han svepte fältet på sista bortre långsidan och vann sedan enkelt. Spår tolv i voltstart är inte lika dåligt som spå tolv i autostart då det är mycket lättare att hitta ner i position. Får han vettig resa längs vägen så kan han chocka många och vinna till endast en procent.

Rankingen:
A-Hästar:
8 Conch On Inn
7 Ninepoints Lasse
12 One Cristal

B-Hästar:
9 Money Smile
4 Xanthis Hilton
2 Global Above All
1 Feel The Benefit
3 Declan
5 Dareios Di Poggio
6 Weather Chart
10 Jaguar C.Boko

C-Häst:
11 Swept Wing

V75-7: 2140m Auto – Silverdivisionen

Det blev enkelt i regidebuten för Garth Vader. Lika enkelt igen?

4 Garth Vader fick en väldigt fin resa i debuten för Jörgen Westholm och avgjorde även enkelt på upploppet när anfallsorder gavs. Loppet senast vart dock väldigt konstigt kört där ledaren drog undan i tufft tempo och Garth Vader var den ända som hakade på. Nu lär han inte få en lika snäll resa som förra loppet, men samtidigt borde han ha gått framåt mycket efter den senaste starten och då ska han ses med bra chans oavsett position i ett liknande gäng som senast. Avrundar omgången med ett spikförslag.

5 Hannibal Face var med i samma märkliga lopp som tipsettan i sin senaste start. Satt längst bak den gången och fick för långt fram till segern då. Nu har ekipaget fått ett framspår bakom bilen och då talar mycket för att man väljer positionen utvändigt ledaren då han är väldigt stark och tål jobbet. Kapaciteten är hög och han är en av dem som ska räknas.

3 Corazon De B. imponerade stort senast när han satte upp tempot själv från utvändigt ledaren i ett sprinterlopp på V86 där han krossade ledaren och vann till synes enkelt trots den tuffa resan. Han är snabb från start och är en av kandidaterna till ledningen. Oavsett vad bör han räknas tidigt i nuvarande författning.

Rankingen:
A-Häst:
4 Garth Vader

B-Hästar:
5 Hannibal Face
3 Corazon De B.
2 Reven Dejavu
10 L.A.Boko
1 Cab Frontline
6 Orlando
8 Kayla Westwood
9 G.R.J’S Wolverine

C-Hästar:
12 Billions 
11 Barry Wadd
7 Digital Literacy

Omgångens bästa spik:

2 My Dreams – V75-1 (16%)

Omgångens drag:

8 Conch On Inn – V75-6 (3%)

Lycka till i veckan, Simon

Mitt andelsspel hittar ni här!