Avd
Hästar
1
1,2,4,10,11,12
2
1,3,4,5,7,11
3
2,4,6,8,9,11
4
2,5,11,12,14
5
3 Devils Tongue
6
10 Milliondollarrhyme
7
3,4,10
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 5/10 2023 kl 20:48

V75 Boden 7/10

Hej på er kära Travcash vänner!

V75 landar denna helg på min hemmabana Boden vilket gör mig extra taggad inför omgången då jag själv kommer vara på plats. Det här är en av de stora dagarna under året för hemmatränarna och vi kan räkna med att samtliga hemma ekipage är påställda inför omgången. Senast V75 spelformen ägde rum i Boden var under midnattstravet i Juli, där 7 rätt resulterade i närmare 1 miljon kronor då Hanna Olofssons skrällde till 55 gånger pengarna.

Innerspåret bakom bilen är sådär. På bortre långsidan, de vill säga vid start 2640m auto och 1640m auto, är spår ett mindre bra. Vid medeldistans är det klart godkänt. Min spik i omgången är ett av de stora hemmahoppen under helgen och där maxar dem i utrustningen inför kommande start. Mitt system försöker jag bygga med så mycket spelvärde som möjligt, men tar även hänsyn till omgången som helhet.

Analysen av omgången följer nedan.

V75-1: 2140m Auto – Bronsdivisionen

4 Head Run ser ut att ha hittat tillbaka till sitt gamla jag och ser verkligen bra ut för dagen tillsammans med hela stall Robert Bergh. I de två senaste starterna har han vunnit med sparade krafter båda gångerna där bägge segrarna tagits från ledningen. Nu väntas en jänkarvagn för andra gången i karriären samt Magnus Djuse upp i sulkyn som alltid kör med gott självförtroende. Från ett perfekt spår bakom bilen håller jag ekipaget som spetsfavorit och hittar dem till ledningen blir dem ekipaget att slå i inledningen.

10 H.C.´S Crazy Horse balanserades med skor runt om i sin senaste start vilket gjorde att han blev för lätt framtill, vilket resulterade i galopper under vägen. Nu återgår man till vad som visat sig tidigare vara en optimal balans i form av barfota bak, vilket förhoppningsvis hjälper honom rent aktionsmässigt. Han har visat tidigare att han tål att göra jobbet själv, inte minst näst senast där han travade hela slutvarvet i tredjespår i ett uttagningslopp till derbyt och var inte långt ifrån segern den gången. Trots bakspår bör han ses med goda möjligheter till seger och det är trots allt Wäjerstens val av sina tre hästar i loppet.

1 King Of Djazz maxas i form av kombinationen barfota runt om och jänkarvagn för första gången i Sandra Erikssons regi. Han har gått bra två gånger i rad nu och förväntas komma med toppform inför kommande start. Senast visade han att han kan öppna helt okej från spår femton där han avancerades fram tidigt utvändigt ledaren. Men från spår ett denna gången blir det troligtvis svårt att få ledningen då utvändige 4 Head Run mest troligt tar hand om ledningen. Troligt scenario är dock att ekipaget lyckas hitta positionen rygg ledaren och kommer luckan i tid kan vi få se en hemmaseger redan i det inledande loppet.

Rankingen: 4-10-1-12-2-11-6-3-9-8-7-5

V75-2: 1640m Auto – Klass 2

5 Jamie Sisu har egentligen inte de mest optimala förutsättningarna med kort distans då hästen är väldigt stark av sig och inte så snabb från start. Men i det här loppet ser det ut att gasas från alla möjliga håll och kanter vilket kommer gynna ekipaget då dem inte kommer vara med i någon spetskörning. Senast vann han på ett rejält sett mot hästar som hade tjänat betydligt mer pengar än honom då han var ute i en spårtrappa, han ser även ut att utvecklas för varje start som går. Blir det som väntat, en långdragen körning om ledningen, så gynnas starke Jamie Sisu som alltid krigar hela vägen till mål.

1 Nite Owl väljer Sandra Eriksson att optimera med barfota runt om och jänkarvagn, vilket blir första gången med den kombinationen. Spår ett på kort distans är egentligen inte bra, men då det är många startsnabba utvändigt kan ekipaget räddas av den så kallade ”solfjäderseffekten”. Han är som sagt väldigt snabb från start och hittar ekipaget till ledningen så finns det ingen anledning att släppa med tanke på förutsättningarna med hemmaplan och en maximerad utrustning. Given att ta med på kupongen.

11 Kluster gjorde det väldigt bra senast bakom vinnande Great Time Trot efter en kort galopp i den inledande delen av voltstarten. Rent kapacitetsmässigt duger han bra i detta gäng och med tanke på den förväntade spetskörningen där framme så gynnas han den här gången av bakspår. Fäller många på upploppet.

Rankingen: 5-1-11-4-3-7-10-2-9-6-12-8

V75-3: 2140m Volt – Kallblodsdivisionen

8 Storspjuver har sett väldigt bra ut de två senaste starterna där han fått dra fram bägge vinnarna i spåren bakom sig. Senast klev ekipaget ut först i tredjespår med varvet kvar och drog fram vinnande Bokli Rapp N.O, och näst senast fick ekipaget en småtuff resa i andraspår. Nu ser det dock ut att bli omvända roller, då de två förhandsfavoriterna verkar vara intresserade av offensiva upplägg. Får Storspjuver gå med i ryggar denna gång kan det vara han som sätter dit nosen först. Knapp tipsetta i ett öppet kallblodslopp

9 Zargo var jättebra senast vid segern på V75 men fick samtidigt en väldigt bra resa serverad av Henrik Svensson vilket gjorde uppgiften betydligt enklare. Nu är ekipaget favorit på V75, vilket automatisk gör att kusken tänker annorlunda. Dem kommer likt senast hamna bakom hästar från start nu när det är tillägg, men nu kommer det krävas mer jobb för att hinna fram till segern och kanske till och med ett avancemang först i tredjespår. Han kan absolut vinna men att lita på ekipaget som favorit då jag tror han får göra mycket jobb på vägen känns inte rätt. En av flera helt enkelt.

6 Ivarsviking har fått ett väldigt bra läge med tanke på att han är snabb från start och sitter mest troligt i ledningen här efter en bit. Från ledningen har han tre segrar på fyra försök och kusken kommer säkert vela prova en bit i ledningen. Väljer ekipaget att släppa ledningen så sitter dem i vinnarhålet och kan skrälla med klaff. Värd att ta med som skräll.

Rankingen: 8-9-6-11-2-4-7-12-3-1-5

V75-4: 2140m Volt – Diamantstoet

2 Country Home är segerlös på 27 starter och kanske därför anses som en märklig tipsetta enligt dom flesta. Men hon har varit väldigt bra på slutet, framför allt senast där hon var ute mot tufft motstånd på Solvalla och gjorde det bra som trea den gången med halvtuff resa. Nu sägs hon vara i toppform, och tränaren Petri Salmela har aldrig känt henne bättre inför kommande start. Mika Forss i sulkyn känner henne väl och med tanke på dem senaste insatserna gör man säkerligen ett tidigt försök mot att få överta ledningen. Från ledningen blir hon inte lätt att plocka 20 meter på för favoriterna på tillägg.

11 Olly Håleryd har varit väldigt bra på slutet, speciellt näst senast där hon tävlade barfota runt om, vilket även nu blir fallet. Senast hamnade hon sist i fältet och öppnade inte alls bra i volten den gången, avslutade dock bra till tredjeplatsen. Nu blir det som tidigare nämnt barfota runt om, som hon var otroligt bra med näst senast på Skellefteåtravet där hon krossade liknande motståndare trots tuff resa. Hon är så pass tuff att hon kan runda detta gäng. Men det brukar ofta skrälla i diamantstoet på Boden, därför väljer jag att gardera med tanke på den höga procenten.

12 Icegirl L.A chockade hela spelarkollektivet i somras när Bodentravet arrangerade V75 där hon vann till hela 55 gånger pengarna med nuvarande kusk Hanna Olofsson. Senast fick ekipaget ledningen relativt enkelt men stannade till lite på upploppet vilket resulterade i en tredjeplats. Känslan är dock att hon går bättre i ryggar vilket nu blir fallet. Får ekipaget gå med i ryggar längs slutvarvet så kan hon lika gärna vinna även denna gång. Bör tas med respekt.

Rankingen: 2-11-12-14-3-5-6-4-1-9-7-10-15

V75-5: 1640m Auto – Silverdivisionen

3 Devils Tongue har fått ett perfekt startspår för hemmatränaren Sandra Eriksson och nu väljer man att maxa honom med barfota runt om samt en jänkarvagn. Han är väldigt snabb från start och tar mest troligt hand om ledningen i loppet då dem värsta konkurrenterna till spetsstriden har fått besvärligare utgångslägen. Det är en häst man håller väldigt högt i stallet och man har siktat till denna start en längre tid nu. Från ledningen på kort distans med perfekta förutsättningar blir han svårfångad på hemmaplan. Spik till 32% på strecken.

5 Lindysmusclemania var tillbaka på allvar senast och visade äntligen lite det av vi fick se i de första starterna på svensk mark. Även han är snabb från start, men kommer troligtvis inte förbi invändiga 3 Devils Tongue. Hamnar han i andraspår finns det ett problem att han bryter ut lite i kurvorna vilket såklart inte är en fördel. Därför söker sig nog gärna Wäjersten ner i rygg på ledaren om möjligheten finns och får lita sig på turen. Given vid gardering dock.

9 Laradja Vrijthout har lottats till ett bra utgångsläge med tanke på att man har velat köra honom i ryggar på slutet. Går det lite för fort där framme så har han en väldigt snabb spurt att tillgå.

Rankingen: 3-5-9-1-11-6-2-7-10-8

V75-6: 2140m Auto – Gulddivisionen

10 Milliondollarrhyme gick i mål med väldigt mycket krafter sparade senast efter att Adielsson valde att sitta kvar när attackerna kom i tredjespår. Väl förståeligt dock med tanke på att han fick en jobbig position som utvändigt ledaren i stort sett hela loppet. Nu är det bakspår och ekipaget kommer att få haka på i ryggar hela vägen fram till upploppet. Får han som tilltänkt en bra resa i andraspår så har han en väldigt bra spurt att tillgå och han klarar av att spurta ner samtliga i detta gäng vid en bra dag. Man ska heller inte glömma bort att toppformen brukar komma för honom nu när vi går mot slutet av året. Klar tipsetta för mig och ett alternativt spikförslag för dem som inte vill gå på omgångens största favorit.

4 Rome Pays Off var ute på Bodentravet för två starter sedan där han tog hand om ledningen och vann sedan enkelt. Nu ser vägen mot ledningen öppen ut då invändiga konkurrenter verkar vela ha ryggen på honom. Men det ska heller inte förbises att Milliondollarrhyme satt fast just bakom honom med mycket krafter kvar, trots att Rome Pays Off kommer till ledningen blir det ingen ”walk in the park”. Men given att ta med om man garderar.

7 Axel Ruda går i stort sett alltid bra och senast avslutade han bra som tvåa bakom vinnande Mellby Jinx. Det är just spår sju som ställer till det lite denna gång, då risken vid laddning är att ekipaget hamnar i utvändig position om ledaren vilket inte är hans favoritposition. Ulf Ohlsson som kör får istället sikta in sig på att komma ner i en bra position för att sedan lita på spurten som alltid biter bra.

Rankingen: 10-4-7-12-9-5-2-3-11-8-6-1

V75-7: 2640m Auto – Klass 1

3 Luv You Schermer var skrämmande bra för klassen senast där han blev hängandes i tredjespår en bit av loppet, för att sedan forceras fram till ledningen där han blev pigg. Trots inledningen på loppet och att han rusade iväg i eget tempo så vann han helt överlägset och konkurrenterna fick jaga andraplatsen den gången. Nu känns till och med motståndarna sämre än senast och det känns inte som att någon vill ha ekipaget utvändigt om sig. Nackdelen är dock att det är ett halvt varv längre, och rusar han iväg som senast blir det en lång väg fram till mål. Men han ska fortfarande rankas etta med tanke på hur bra han visat sig vara för klassen. Alternativt spikförslag.

10 Star Muscle var jättefin som tvåa bakom Heartbeat Thunder senast på Bodentravet och var inte långt ifrån att vinna den gången. Nu är det ett halvt varv längre vilket ses som ett klart plus då han är stark och tål att göra jobbet. Drar favoriten undan likt senast så kommer han in i matchen på allvar. Kul även med en återförening i sulkyn i form av Daniel Wäjersten som tränade hästen tidigare. Givet motbud.

4 Always Face får rejäl kuskförstärkning i form av Mats Djuse som kör välvårdat och lite mer avvaktande än tidigare kusk. Det är bra kapacitet i Always Face, vilket han inte minst visade på Skellefteåtravet för tre starter sedan där han vann enkelt från utvändigt ledaren. Hittar ekipaget ner i bra slagläge tror jag dem blir farliga att räkna bort när pengarna ska fördelas!

Rankingen: 3-10-4-12-5-11-9-2-1-6-8-7

Omgångens bästa spik:

3 Devils Tongue – V75-5 (33%)

Omgångens drag:

10 Milliondollarrhyme – V75-6 (11%)

Tack till er som har lyssnat och kom ihåg, strecka hemmatränarna.

Mvh, Simon Nilsson

 

 

Länk till Nilssons Rysare