Skribent: Helena Holm
Publicerad: 6/10 2023 kl 15:23

V75 Boden 7/10

Goddagens, kära Trav-fantaster! 

För er som missat så är detta mitt andra inslag som skribent här på TravTillsammans efter mitt uppskattade sommarvikariat Travcash.
– Inför varje ordinarie V75-omgång (i regel lördagar) så kommer även jag att skriva en hel analys, den kommer att publiceras här på TravTillsammans.se och laddas upp under fredagen. En direktlänk till analysen kommer delas i Facebook-gruppen Andelsspel med Travcash och i kommentarstråden kommer jag, precis som i somras, försöka vara behjälplig och svara på era frågor så gott det går.

Missa inte att gå med i vårt andelslag om du hellre ser att någon av oss spelläggare står för grovjobbet – bara att rygga din favorit och sen hålla tummen, vi löser resten!

Gå med i andelslaget!

SM-helgen från Åby ja.. Så mycket blev rätt:
Jag var riktigt fräck och spikade L.L. Royal vilken satt som en smäck, hittade dessutom både Putte 5,35% och Carroty 1,54% och tipsettan Great Skills gjorde precis som jag skrev i analysen när hon pulvriserade övriga motståndare och jag hade verkligen 7:an i min hand.
– Ja, om jag inte spikat Dancer Brodde i inledningen då.

Riktigt bitter smak dagarna efteråt och det är alltid lätt att vara efterklok men om jag istället spikat Great Skills (låste med Felicia Zet) och således låst första avd. så hade en dryg halv miljon inkasserats både lördag och söndag (satte nämligen GS75 från Solvalla och spelade in 502.263kr).
– Ni kan nog själv lista ut om jag är revanschlysten eller inte.

Men nu tar vi nya tag och beger oss till Boden och i norr – där har det skrällt mer än en gång förut. Nu kör vi!

 

V75-1 2140m Auto – Bronsdivisionen

Kluven i inledningen.

Med den senaste prestationen på näthinnan så verkar det som om många räknar med att 4 Head Run bara körs till spets och sen är det över – jag är däremot inte lika övertygad om att det är så enkelt även om chansen kanske finns. Vi har nämligen ett par invändiga konkurrenter som också aspirerar på tätpositionen och då får han sannolikt göra jobbet utanför. Kanske är han så pass bra att han klarar av det men statistiken visar att av livets 7 segrar så har 6 tagits från ledningen vilket får mig att känna att han kan vara sårbar om han inte kommer dit.
Stöter på tuffare motstånd nu men är annars perfekt inmatchad i klassen som stängs vid 900k, hans konto visar 898k. Nämner även att man testar ny kusk och sulky: premiär för både MAD och jänkarvagn.

10 H.C.’s Crazy Horse förvånade mig genom att fela efter 600m i senaste framträdandet, DW hade precis avancerat framåt och skulle lägga sig i rygg på ledande Chestnut när galoppen plötsligt kom. Jag hade redan noterat att de körde med skor r.o. då och det var exakt det som visade sig vara orsaken – han blev för lätt fram och man återgår därför till hans optimala balans: barfota bak. Han gick ändå bra efter galoppen så formen verkar intakt och jag drar ett streck över den starten, oroar mig inte alls över en upprepning. Om jag ska oroa mig över nånting så är det att säsongen börjar bli lång och att han varit ute i rätt tuffa sammanhang.
Tror som sagt att det kan bli en hel del körning i inledningen vilket kommer bjuda in bakspårshästarna och H.C.’s (som alltid avslutar ärligt och bra) kommer ha hela 200m upplopp till förfogande.
Överpace öppnar givetvis också upp det för skrällarna men det blir snabbt dyrt när man börjar strecka på här – kan dock visa sig bli ännu dyrare om man snålar för mycket…
(Jag velar en hel del i skrivande stund, frångår nämligen grundtanken att låsa med ovan nämnda allt mer och mer och jag behöver helt klart badkarsköra detta lopp ett par gånger till innan beslut fattas.)

12 Chitchat fick segern serverad på ett silverfat senast då favoriten och främste motståndaren galopperade i första sväng. Det blev en lugn dödens och DW kunde enkelt avväpna ledaren och finåka hem över upploppet då övriga motståndare inte var mycket att hänga i julgranen (i jämförelse med honom).
Från förstemannen i stallet låter det som om han varit ett spikförslag om startspåret varit bättre, ändå väljer DW att köra stallkamraten H.C.’s – tvetydigt och svårtolkat (tränaren kör oftast den häst som de själva anser ha den bästa chansen).
Chitchat har nog vassast speed av de två och han har garanterat gått framåt med loppet i kroppen, tål att göra en hel del jobb själv också så han måste verkligen inte smygköras.
Träningsrapporterna är goda och Mats Djuse sitter upp för första gången, spåret är vad det är men större under har skett än att lopp vinns från bricka 12.

2 Maybach W.F. älskar spets och är 7/7 från den positionen och Ove A L säljer sig nog dyrt om de kommer dit. Han har inte startat sen i slutet på augusti eftersom man haft detta lopp som mål, man ville helt enkelt inte riskera att förlora ettan högst upp i resultatraden då det hade kunnat leda till att för många startpoäng gick förlorade och då hade man kanske inte ens kommit med i loppet).
Man valde istället att rundsmörja och unna honom lite tävlingsvila men han har tränat på precis som vanligt hela tiden och två snabbare banjobb har klämts in i väntan på detta.

1 King Of Djazz är startsnabb och spets är absolut inte uteslutet här heller – även om spår 1 är lite sämre på Bodentravet (precis som på Eskilstuna). I min enfald så antog jag att Sandra högst sannolikt skulle släppa ledningen efter en bit om hon nu lyckades hålla upp men så är tydligen inte fallet: hon kör gärna där om hon får chansen.
Är däremot tveksam till att det håller hela vägen in i mål, även om man maxar genom att hänga på jänkarvagnen och dra samtliga skor, men detta skulle ju helt klart förändra loppscenariot – inte minst för favoriten som jag skrev om tidigare.

6 Load Master är väl en av Sveriges svåraste hästar att räkna på för jag vet då ingen annan som blandar och ger så mycket i prestationerna. Han har, precis som stallkamraterna, en ruskig speed att tillgå – men bara EN per lopp: Antingen från start eller till slut.
Gissar att de sparar den till slut men om det visar sig att jag har fel i min analys så är han riktigt kvick från start – kanske allra snabbast men han vill, till skillnad från alla andra, inte köras i ledningen.
Tillägg efter publicering: Har läst mig till att stallet är inne på samma bana som mig, speciellt nu när han stöter på så mycket tuffare motstånd – spara på speeden.

3 Pretty Devil har en jättefin seger- och platsprocent (44 resp. 68%) men man ska nog inte luras av den då de flesta segrarna tagits i lite enklare sammanhang på diverse norska småbanor. Visar däremot fin form och jag spikade honom senast, tyvärr blev det dödens och han fick nöja sig med andraplatsen. Höll ändå fullt godkänt även om motståndet var lite enklare. Inte mer än skaplig ut.

 

V75-2 1640m Auto – Klass 2

Klass 2 är alltid svårt – nu körs den över sprintdistans dessutom. Bälte och hjälm på och hoppas att vi överlever. Skrällpotential.

Det brukar vara iordningställt hos hemmaekipagen när rikstoton kommer till norr och i detta lopp har 50% ekipagen (6 av 12) just Boden som hemmabana och hela 11 av 12 är hemmahörande Norrland – det kommer gasas för här är det laddats i veckor.
Med detta sagt så tycker jag inte att 4 I’ve Got Pepper är befogad sina dryga 30% – även om han varit duktig på slutet och anlitats som spik både en och två gånger.
Förutsättningarna ser lite annorlunda ut denna gång eftersom motståndet nu hårdnar och jag vågar nästan säga att han nu står inför det tuffaste hittills.
Han har fått dirigera och göra lite som han vill i ledningen vid de tre senaste segrarna och så kommer det inte bli denna gång – ledningen är långt ifrån garanterad.
Ja, han är snabb ut men det är även de invändiga och det blir nog plattan i botten från flera håll vilket kan leda till att första varvet går lite väl fort för klassen och tar ut sin rätt i ett gäng stumma ben: Öppnar upp för en av omgångens storskrällar?
– Så näe, för mig är ”Pepper” bara en i mängden denna gång och segerchansen matchar inte nuvarande streckprocent.

7 Hagrid rankade jag högt redan inför förra starten då man gjorde flera spännande förändringar gällande både balans och övrig utrustning. Tyvärr höll det inte riktigt hela vägen in i mål, eller kanske mer ”tyvärr föll inte samtliga korrigeringar väl ut”.
Hagrid såg nämligen ut att gå mot segern när han helt plötsligt slängde i handbromsen kort före mål och detta när Norsken rycktes för tyvärr kan vissa hästar reagera med motsatt effekt.

Syftet och reaktionen man vill åt med hjälp av det norska huvudlaget är en önskan om en sista kraftansträngning, en liten extra push in mot mål och det får man oftast när skygglapparna dras ned eftersom detta innebär att hästen inte längre ser de bakomvarande ekipagen utan istället bara hör dem (hästen har självklart fri sikt framåt fortfarande, man blockar inte hela synfältet).
– Vissa hästar reagerar då på själva ljudet i sig och ökar tempot medan andra behöver ”avskärmas” och påminnas om stundens allvar för det är faktiskt som så att en del hästar inte bara letar eller tittar efter sina konkurrenter – de bromsar och väntar också in dem…
– Men det är som sagt inte alla som reagerar planenligt, som i Hagrids fall, och därför byter man också tillbaka till öppet huvudlag igen.

Trots missödet så knep han i alla fall tredjeplatsen och sänkte sitt rekord med nästan två sekunder (1,9s) så formen är på topp men med spår långt ut på vingen, med många startsnabba invändigt, så är nog ledningen rätt svår att nå denna gång och kanske väljer man att avvakta och köra till slut istället?
– Jag menar (med viss risk för att snart börja låta som en hackig gammal LP-skiva då jag upprepar mig själv) men loppet kan också köras i halsen på honom då samtliga från spår 1-(2)-3-4 aspirerar på ledningen vilket kan leda till att första varvet klockas till nytt banrekord för klassen och en himla massa spaghettiben till slut. Skämtåsido.
– Rankas återigen högt men tyvärr har nog fler upptäckt honom nu så procenten kan dra iväg om vi har otur.

Ni förstår hur svårt det är att komma fram till det mest troliga loppscenariot här va? För det kommer givetvis bli en och annan galopp också – frågan är bara vem, var, när och hur?

1 Nite Owl ska nu till att debutera över distansen och hittills så har han gjort det helt okej i karriären, inte så att jag trillat av stolen men man ser att kapacitet finns. Han lättas nu duktigt i balansen och det blir första barfota r.o. + jänkarvagn vilket vi vet kan ge rejäl effekt om allt faller väl ut – för glöm inte att det likagärna kan gå helt käpprätt.
– Att lätta en häst som tidigare gått så tungt balanserad kan också bli för mycket, förändringen kan bli för stor och då genererar den oftast i galopp. Men vi håller självklart tummen för att allt går vägen för om Sandra lyckas hålla upp ledningen så ökar chanserna markant – mycket spännande!

2 Jeans N.Both jagade man en hel del i den förra regin men blev inte mycket tillbaka tyvärr. Nu har han hunnit göra två starter för Christine Axelsson och i den senaste så spetsade han för att sedan släppa och köras i rygg på ledaren och där blev man kvar. Det gjordes ett litet försök en kort bit på upploppet men det tog ingenting så man hade inget med segern att göra. Han rekordsänkte däremot och det med skor på en något tung bana.
– Nu går man ut över rätt distans, rycker skorna och slänger upp Erik A i jollen men trots allt detta så har jag ingen större segerkänsla (men återigen – här kan det skrälla och jag har nog aldrig varit såhär vilsen i ett lopp förut!).

3 Andante T.M. fick en dryg första sväng i tredjespår innan hon kom ner i vinnarhålet i senaste starten, hon blev kvar där ända fram till mitten av upploppet då hon fick snirkla sig förbi den trötta ledarhästen för att rädda tredjeplatsen mellan hästar och hade ev. lite sparat vilket kan komma väl till pass nu.

Jag som är extremt petig tycker däremot inte att hon travade helt fläckfritt, det såg bättre ut vid segrarna i juli och augusti även om det fuskades lite i kurvorna då med. Tanken slog mig att det kanske är såhär hon är och ser ut men efter att ha grävt ännu djupare i arkivet och kikat på ett par lopp från den tidigare regin så inser jag att så inte är fallet.
– Vill förtydliga att informationen är grundad på mina observationer och min personliga åsikt för jag är verkligen inget facit men enligt mig så travade hon mycket bättre i den gamla regin, hon hängde inte heller töm på samma sätt som vi nu ser henne göra.
– Förhoppningsvis så har de fått ordning på detta inför lördagens start för hon får inte ha en sämre dag om hon ska lyckas segra på V75.
Man går vilket fall all in eftersom man anmält barfota r.o. för allra första gången och man ger MAD chansen att ratta den lilla 5-åringen.

Det känns spontant som om 11 Kluster tävlar bäst med tätkänning så läget är helt klart ett minus men han kan absolut komma in i matchen vid överpace i debuten över kort distans.
Kul kuriosa: Han har faktiskt lyckats spetsa från spår 10 bakom bilen en gång men det känns som om blixten inte kan slå ner två gånger på ett och samma ställe. Eller?
– Daniel Wäjersten vinner säkerligen minst en avd. denna lördag, frågan är vilken (vilka?)?

10 Sunlight är även hon en spetshäst (5 av 5) men hon har rygg på startsnabba favoriten och kan hamna fint till och när man nu dessutom rycker alla skor för första gången och streckprocenten visar ynka 1% så känns det som loppets roligaste skräll. Står dessutom väldigt bra inne i klassen.
– Kan kanske vara ett kul platsspel?

Jag gillar 5 Jamie Sisu men visst är han ute på lite hal is här? Är han verkligen en sprinter, egentligen? Jag vet att han vunnit över distansen men min känsla är att han nog föredragit minst ett halvvarv till?
Han kan vilket fall inte öppna nånting från start och har således inget med startrusningen att göra så det blir till att harva i spåren och göra jobbet – vilket han också klarar och kanske är det just så han lyckas vinna detta?

 

V75-3 2140m Volt – Kallblodsdivisionen

Solklar förstahäst – men vågar man spika?

11 Källsjöviking var tidigt min solklara förstahäst och jag övervägde att ha honom som en ev. fräck chansspik tidigare i veckan meeen så lyssnade jag på mina kollegors podd i torsdags/fredags och vem dök inte upp där som gäst? Ja, givetvis, klart det var Mats Gällerstedt – och vem lyfte han?
Ja, självklart! Är det inte typiskt så säg.

Vikingen är nog fältets hårdaste häst och han är van att möta bra mycket värre och bättre hästar än såhär. Han gynnas av att det är ett litet fält då trafikproblemen minimeras och visade fin form när han vann ett långlopp i slutet på augusti. Han har däremot inte startat sedan dess men Mats menar att han inte behöver ”lopp i kroppen” på samma sätt som hans andra häst i loppet (2).
– Men 40m är alltid 40m och kanske att de längre distanserna ändå är hans allra bästa gren, om man ska hitta nån varningstriangel? Han gick dock ut i ett liknande lopp i Lycksele i somras och stötte då på flera av lördagens kombattanter och då var det inga som helst problem att ta in dubbla tillägg och plocka hem viktorian. Rankas fortfarande först.

9 Zargo är stökig och hans främsta motståndare är väl han själv många gånger. Kommer från en V75-seger (Bollnäs) och då hade han bricka 8, mer exakt spår 1 på start men i den bakre volten vilket är ett fördelaktigt spår för en häst med stökiga tendenser. Det var rätt trippigt och spänt när starten gick iväg och galoppen hade kunnat komma när som helst kändes det som men han höll sig i skinnet. Fick sedan ett fint lopp och spurtade hem en lätt seger även om stilen inte var den bästa i sista sväng.
Nu startar han från spår 3 på första tilläggsvolten och i början på veckan var det nog lite oroliga moln på himlen eftersom han nu skulle ha hästar på både in- och utsidan, risken för galopp var nog överhängande.
– Men så inkom då den där fördelaktiga strykningen på 10 Arkan och det ”jublades” nog hos både tränare och kusk. Nu kan de ta ut svängen ordentligt och ge honom den tid och det utrymme han behöver för att ännu en gång komma iväg felfritt och gör han det så är han nog med och gör upp om en Topp 3-placering även om han står rätt hårt inne på pengarna i sin volt.
36% är också i högsta laget.

Finns många roliga skrällar här men jag har fastnat för 8 Storspjuver som med sin lite säregna stil drog upp spurten senast och gick bra hela vägen in i mål, endast slagen av Bokli Rapp N.O. som smög med i rygg.
Han är den som står bäst inne på pengarna i volten och formen har varit rätt fin senaste månaden. Senaste tre resultaten: 4-3-2… Innebär det…?

 

V75-4 2140m Volt – Diamantstoet

Favoriten står inför en fin uppgift och konkurrenterna blir allt färre och färre.

11 Olly Håleryd står för klassen i gänget och hon har verkligen haft en fin sommar med bl.a. två STL-segrar och ett banrekord (Skellefteå). Normalt sett så ”borde” hon kunna ta hem ett lopp som detta men nu har hon varit sjuk vilket också märktes i senaste starten då hon, efter omständigheterna, ändå var duktig som trea men en frisk Olly hade kunnat mycket bättre.
Hon har varit ifrån tävlandet i två månader efter detta och även om hon levererat fina insatser direkt efter vila förut så känns det lite dumt att gå rakt ut på en häst som är så hårt streckad (62%), speciellt nu när hon återkommer efter en sjukdomsbild under en årstid då halsinfektioner härjar som allra mest.
– Hon är säkert uppkollad av veterinär efteråt och man skulle självklart inte anmäla till lopp om man misstänkte att något kunde finnas kvar, jag är självklart mycket väl medveten om det – men jag vet också att det vid flera tillfällen visat sig att något ”skit” faktiskt har legat kvar men att symptom/nedsättningen endast visar sig vid maximal ansträngning = lopp.

Eftersom jag har ett par andra bra spikalternativ i omgången så kommer jag gardera henne denna gång för om det visar sig att hon tappat lite mer form än vad de kanske räknat med och hon således inkommer som ”duktig tvåa” så kommer jag gräma mig över detta LÄNGE eftersom jag gått med dessa ”tänk om”-tankar hela veckan. Kan bara inte göra en helomvändning dagen innan och spika.
– Utöver detta så lägger vi till att det faktiskt är Diamantstoet vi pratar om – den klass där det nog smäller allra mest och högst.

Tycker 14 Florence Ima haft jämn och fin form ett bra tag nu och även om hon ”bara” blev femma sist så var det bakom hästar som t.ex. Isabelle Cash och stenhårda Celiaz, på lördag finns inga sådana hästar med.
Hon mötte storfavoriten ”Olly” i somras och då segrade denna, det var dock över den korta häcken så det här blir första mötet över medeldistans. Hon behöver smyga med i ryggar och även om hon inte radar upp segrar så smäller hon till ibland. Kanske får hon smyga med bakom Olly och då kan det bli ett spännande upplopp – 62% vs 7%.

12 Icegirl L.A. satte de flesta systemen i sank när Boden körde sin V75:a i juni, då segrade hon till 0,63% och man hade siktat och förberett allt vad som går och jag tror de gjort samma sak även denna gång, lite mer påpassad inför denna start dock. Är van tuffa gäng och gör i princip alltid bra ifrån sig.

2 Country Home är fortfarande segerlös men nu verkar formen verkligen vara i zenit och tränaren Petri Salmela understryker att hon visade DUNDERFORM senast och är redo att rekordsänka. Kusken Mika F säger dessutom att hästen aldrig känts bättre.
– Spår 2 oroar lite men kommer hon bara iväg ”så blir det inte lätt att ta 20m på henne”, enligt Petri.

Glöm inte att hästarna med låga startnummer på den främre volten ofta flyger lite under radarn, de smyger med i andra-tredje in loppet igenom utan att ödsla energi och med lucka i tid på upploppet så dyker de upp från ingenstans.

 

V75-5 1640m Auto – Silverdivisionen

Plockar Sandra fram Djävulshornen?

3 Devils Tongue måste vara den som startar med högst segerchans i loppet just med tanke på hur spårlottningen föll ut. Han är kanske inte loppets bästa häst men det är ju långt ifrån alltid som just de hästarna vinner, saker som t.ex. dagsform och spårlottning kan göra ofantligt mycket. Tillfälligheter och omständigheter.
Läser mig till att många ojar sig över att han kommer från en ”sämre insats” eftersom han för första gången fick se sig besegrad från ledningen men om man lyssnar på Sandra så meddelar hon att Devil inte bara hade stått över jobb inför det loppet – han tävlade inte med sin optimala balans heller och då kan man kanske inte förvänta sig så mycket mer.
– Ni kan nog själva lista ut varför man sparade på krutet genom att köra i vanlig sulky, iklädd alla fyra pjäxor samt utan Can’t See Back-rullarna på huvudlaget… Var och när ska han vara på topp tro? Det är med andra ord ingen större fara med formen.
Lyckas de hålla upp ledningen så vinner de nog också loppet för även om DW har en fin häst så tar den inte Devil från utvändigt ledaren. Då är jag isf mer rädd för en viss häst från bakspår…

5 Lindysmusclemania hade höga förväntningar på sig när han kom till Sverige men detta är verkligen ingen häst jag tagit till mig. Vann senast men fick det också serverat, i de två starterna dessförinnan så vek han ner sig på upploppet och jag vet inte om den där riktiga kämparandan finns där? Starten den 26/7 var jag faktiskt riktigt besviken på, den insatsen var inte godkänd. Med detta sagt så har jag svårt att se honom gå segrande ur striden om han måste vandra den tunga vägen.

Jag är faktiskt mer rädd för 9 Laradja Vrijthout för om det skulle bli hård körning mellan ovan nämnda så kommer han komma med en mycket stark avslutning, det visade han inte minst på Solvalla näst senast då han vann på 10,9. I starten efter blev han tvåa på 10,1 endast slagen av järnladyn Dear Friend. Snacka om nytändning hos den 8-åriga valacken!
– Det stora frågetecknet och minuset(?) är kusken Jennie Ek. Hon vann årets första och enda seger med just Laradja och förra året blev det inte mer än två segrar, dessa i lopp med 10k resp. 25k i förstapris och segerprocenten ligger stadigt på 5% (gäller både 2022 och 2023).

Jag tror man kommer långt på dessa tre, om man inte vill ta ställning. Därefter bör 1 Laredo Boko och 11 Idomenio Siso streckas men jag tror att det här är fel lopp att leta skrällar i.

 

V75-6 2140m Auto – Gulddivisionen

Mer klurig än stjärnspäckad Gulddivision denna gång.

4 Rome Pays Off är i skrivande stund jämnspelad med 7 Axel Ruda men känslan är att den förstnämnde står som favorit när omgången väl drar igång. Han är den troliga ledarhästen (släpps nog dit av 2:an) men att han bara ska dansa undan och plocka hem segerchecken på 150k – nä, det synar jag. Har redan nämnt en USA-import som gjort mig lite besviken, här har vi tyvärr en till. Jag följer Stall Melanders (Marcus) starter och framgångar rätt nitiskt så jag hade bra koll på denna redan innan han kom till Sverige och visst, han var ingen stjärna där borta heller men jag trodde han skulle hävda sig bra mycket bättre här. Han vann visserligen näst senast men det var en rätt billig seger – spets och slut utan att varken utmanas eller pressas av annat ekipage. Om någon försökt lägga lite press så är jag inte alls säker på att han segrat – för helt ärligt så har han väl ändå varit rätt blöt i de flesta starterna.

7 Axel Ruda finns väl i allas hjärtan, mer eller mindre. Det är något visst med hästar som kommer från mindre tränare och levererar på denna nivå. Han är jämn och säker och kommer alltid med en sylvass avslutning – om han inte lyckats komma till spets vill säga för tro det eller ej så är det ändå där han verkar trivas som allra bäst. Spetsstatistiken visar 8 6-0-0 och jag hade garanterat spikat om startspåret varit bättre, nu behöver jag fundera lite. Läggs överst i ranken oavsett.

Det skräller inte alltför ofta i Gulddivisionen men det händer. Absolut, läget är uselt men jag tycker att 8 Dwayne Zet såg riktigt fin ut i sin comeback efter 2 mån vila, han vann då bekvämt efter att ha travat sista varvet utvändigt ledaren. Har startat sporadiskt i år men jag tycker att han utvecklats och ser allt bättre och bättre ut (vill minnas att han blev opererad tidigare under året och det verkar ha fallit väl ut).
Nu har han som sagt ett lopp i kroppen och bör ha gått framåt ytterligare, hamnar han bara någorlunda vettigt till så kan han avsluta riktigt fint – inget minus med Magnus A Djuse i vagnen heller då de segrat ihop förr, hela 5 ggr för att vara exakt.

Jag hade nog trott mer på 12 Global Badman om han startat från framspår för han verkar inte gilla att harva i spåren vilket statistiken och resultaten också intygar: 5 0-0-1 från spår 9-15 bakom bilen.
Löser det sig smärtfritt däremot, att han t.ex. tillåts avancera framåt och når hela vägen fram till stallkamraten ”Rome” så kan han kanske köra en lugn dödens eller kanske t.o.m. släppas till spets – då förändras ju allt för från spets är han istället 10 9-1-0.

10 Milliondollarrhyme har jag nog inte streckat på hela året för han känns rätt trött och mätt men man fortsätter matcha honom rätt hårt och tränaren kör ibland lite väl optimistiskt…
– Men denna gång åker han kanske med på några system för det var nog länge sedan han stötte på såhär tunt motstånd och Erik A gav honom ett rätt snällt lopp senast och han gick nog i mål med lite sparat för en gångs skull – stort plus att Erik sitter upp igen. Om Million ska vinna nån gång så är det vid ett sånt här tillfälle.

Avslutningsvis:
Skulle ”Rome” göra bort sig genom att t.ex. galoppera så är loppscenariot rätt ovisst men i ledningen finner vi högst troligt 2 From The Mine eller 5 Hector Sisu – iaf en stund..

 

V75-7 2640m Auto – Klass 1

Procenten är obehaglig men vi får förbise det denna gång.

Detta blir inte min roligaste spik men när 3 Luv You Schermer, som jag för övrigt singlade till fina 28% senast, nu stöter på ett pappret enklare motstånd samt startar från ett bättre spår och som alltid körs av Magiska Magnus så har jag rätt svårt att inte lämna honom ensam på kupongen även denna gång – ja, det är väl procenten som svider då.
– Man maxade allt senast och visst föll det väl ut – bombade runt på 11,7aM och var helt j* överlägsen på ren svenska. Vilken show!
MEN nu ska han springa 500m längre och då kan man inte ligga på så hårt som han gjorde senast och det helstängda huvudlaget hade kanske lite ”för bra” effekt och därför byter man nu tillbaka till ett öppet alt. norskt men man fortsätter med jänkarvagnen och barfotabalansen.
Med andra ord: Själva distansen klarar han – så länge han hushåller med krafterna.

Lyssna på senaste infon från MAD/Susanne under lördagen då det är mycket viktigt att han rest bra samt ätit och druckit för det här blir hans längsta resa nånsin.

4 Always Face gjorde oss lyckliga i somras då jag beslutade mig för att chansspika till fina 6-7% – han skreks dock ut av allas våran Matteus i ATG Live kvarten innan första start så tyvärr steg han till 13% vill jag minnas.
Har jagat honom de efterföljande två starterna men det har tyvärr resulterat i två galopper.
Håller han bara koll på fyrhjulsdriften så är han extremt stark och nu testar man att köra barfota r.o. igen – precis som vid senaste segern.
Ses som främsta utmanaren tillsammans med DW’s styrning (10).

10 Star Muscle är som sagt också högaktuell bakom favoriten och han kan slå till om denne har en sämre dag. Regibytet har gjort honom gott och det var en rejäl långspurt han kom med senast. Gången innan (Derbykval) fick han aldrig helt fritt efter att ha suttit i fjärde in loppet igenom – det var verkligen en vägg av hästar både framför och jämte honom på upploppet och det blev till slut en överladdad och ”frustrerad” galopp 50-100m kvar. Inte en uns av energi brukades.
– Fäller många över upploppet på lördag men sannolikt inte en frisk Luv You Schermer.

12 B.Sacamano är tillbaka och gästspelar i Sverige igen och det är alltid läskigt med dessa finska gäster då de kan vara precis hur bra som helst och vi undervärderar dem ofta. Vid gardering bör han streckas.

11 Djang Limit har comebackat med besked, var helt överlägsen när han vann ett kortlopp för knappa två veckor sedan. Nu går han ut över en, vad jag tror, mer fördelaktig distans. Streckad på 1% av systemen – jag själv la ett tidigt Platsspel till 5-6ggr insatsen.

 

Med detta sagt så önskar jag ett stort lycka till!
Mvh, Helena

Till lagets andelar!