Avd
Hästar
1
4 Heartbeat Thunder
2
2,3,4,6,7,8,10,14,15
3
1,8,9,12
4
1,2,3,4,6,7,8,10,11,12,13,14,15
5
10 Henessi Walk
6
5,6,7,8,10,11
7
7 Francesco Zet
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 14/6 2024 kl 08:54

V75 Boden 15/6 – Jackpot!

Francesco Zet mot andra raka i Norbottens Stora Pris?

Årets bästa travdag efter elitloppshelgen (enligt mig) väntar på lördag när traditionsenliga midnattstravet utspelar sig med Norbottens Stora Pris som huvudnumret under dagen. Fjolårets vinnare, Francesco Zet, ser ut att bli klar favorit igen och siktar på att återupprepa Redens succe i storloppet.

Bästa spiken i omgången är långt ifrån favorit och tränas även av en hemmatränare som har det påställt för dagen.

V75-1: 2140m Auto – Silverdivisionen

Vi inleder jackpot-omgången med spik!

4 Heartbeat Thunder öppnar relativt snabbt bakom bilen och med spår invändigt om de värsta konkurrenterna i spetsstriden håller jag honom som klar spetsfavorit. Väl i ledningen i ett ojämnt silverförsök tror jag inte det händer så mycket under första varvet vilket talar för en klassisk spets och slut i inledningen. Tänkbart scenario är att Westholm kör fram tidigt med 9 Working Class Hero men den ska vara bra för att slå Wäjerstens häst från ledningen med tanke på hur han såg ut senast. Vi inleder med spik!

5 Night Art har jag personligen haft ett väldigt gott öga för under i stort sett hela karriären och han avgjorde väldigt enkelt senast. Däremot brukar man alltid köra snällt med honom och det verkar vara en häst som går absolut bäst när han får spara speeden till slut. Får han rätt resa i andraspår fäller han många till slut.

9 Working Class Hero drabbades av omstarten som blev i Harper Hanover senast vilket resulterade i en galopp i det giltiga loppet till Harpers och det är bara att glömma den insatsen. Han har varit riktigt bra i Vincennes i början av året och visat att han tål olika typer av upplägg. På svensk mark har han däremot visat sig vara som allra bäst i ledningen och mest troligt väntar ett tufft lopp utvändigt ledaren på lördag.

Rankingen:
A-Häst:
4 Heartbeat Thunder

B-Hästar:
5 Night Art
9 Working Class Hero
3 H.C’s Crazy Horse
6 King Of Djazz

B/C-Hästar:
2 Leave Your Sox On
7 Gazoline Mearas
8 Maybach W.F.

C-Hästar:
10 The Bald Eagle 
1 Roller Coaster Ås

V75-2: 2140m Volt – Diamantstoet

Här finns ett av omgångens bästa drag!

2 M.T.Special Girl har varit riktigt fin i de två senaste starterna där hon vunnit båda smått överlägset. Spår två i volten denna gång är kanske inte optimalt men hon är väldigt snabb ut och trots det snäva spåret håller jag henne som spetsfavorit. Väl i ledningen höjer hon sig markant och med barfota runt om till denna start kan det bära hela vägen hem. Tipsetta.

8 Relevant Stride är fältets bästa häst, det vet alla, men hade trav handlat om att hitta bästa hästen i fältet hade det varit enkelt. Hon sitter förvisso bra på det i andraspår direkt men kommer samtidigt behöva runda framvarande hästar och brotta ner en häst som höjer sig i ledningen. Kan absolut vinna med det brukar skrälla i diamantstoet i Boden.

3 Notice’em öppnar, likt tipsettan, även hon snabbt i volten och får ses som värsta motståndare i spetsstriden. Var väldigt bra senast från utvändigt ledaren men galopperade dessvärre bort en framskjuten placering på upploppet. Spännande med första barfota i ny regi denna gång och med rätt lopp kan skrällen vara ett faktum.

Rankingen:
A-Hästar:
2 M.T.Special Girl
8 Relevant Stride

B-Hästar:
3 Notice’em
14 Grit Brodda
4 Tactical Lady U.S.
15 Soccerbox
6 Point Of View
7 Icegirl L.A.

B/C-Hästar:
10 Mellby Interest
12 Crazy J.Lo
9 Priscilla Håleryd
5 Glendalough

C-Hästar:
1 Aya Face
11 Sweet And Wild
13 Like Di Serifano

V75-3: 2140m Auto – Klass 2

Första barfota. Spets och blommor vid mållinjen?

1 Goodwin Zet visade riktigt fin inställning senast där han kördes fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede och fick sedan kriga på i den positionen hela vägen in till mål. Var bra som två den gången och nu vankas det första barfota runt om i karriären vilket känns väldigt intressant. Han är snabb ut och från spår ett bakom bilen är han min troliga ledare i loppet. Väl i ledningen med första barfota tror jag han leder loppet väldigt länge. Givna förstavalet!

12 Coin Boy L.A. är en riktig talang som Hanna Olofsson håller väldigt högt. Han är obesegrad felfri och utan galopperna nere på Solvalla är jag rätt säker på att han inte hade startat i klass två vilket nu är fallet. Spår tolv är såklart det värsta tänkbara spåret men hästen är rejäl och tål mycket jobb på egen hand. Tror inte Hanna är rädd för att styra på först i tredjespår med denna talang och hon kan mycket väl runda hela fältet trots sämsta utgångsläget. Given på kupongen.

8 Zigzag Zagazoo har utvecklats mycket på slutet och ser ut att vara en häst som Hail Mary gänget kommer få roligt med i framtiden. Såg helt okörd ut vid segern senast och trots spår åtta måste han räknas tidigt även om han kommer få göra en del grovjobb. Wäjerstens stallform går heller inte att klaga på.

Rankingen:
A-Hästar:
1 Goodwin Zet
12 Coin Boy L.A.
8 Zigzag Zagazoo

B-Hästar:
9 Kurtz
2 Fructose
11 I.D.Gasolin

B/C-Hästar:
3 S.G.Dangerous
4 Summit By Proxy
7 Heineken Bishop
5 Sensitive Tile

C-Hästar:
10 Mo Salah Boko
6 Fantastic Godiva

V75-4: 2140m Volt – Kallblodsdivisionen

Vidöppet kallblodslopp där ingen är chanslös!

3 Teknolina får den knappa tipsettan då hon är okej ut från start och med en offensiv kusk, Ove A Lindqvist, tror jag hon körs till ledningen i ett tidigt skede. Intrycket senast var verkligen bra och gör hon om den insatsen så räcker det långt från ledningen. Tidig.

2 Tåga Ryker var grym från utvändigt ledaren på lång distans senast och var sånär att sätta dit nosen först över mållinjen. Spår två denna gång blev optimalt för att sitta i andraspår direkt och med bättre resa denna gång så fäller han många då formen verkar vara på topp.

13 Pyrotek har springspår på tillägg och körs av numera rutinerade Mats Djuse som har haft en del framgångar med denna knepiga häst. Rent kapacitetsmässigt har han fart nog för att runda detta fält men det kan bli många att runda och han är inte helt att lita på. Räknas tidigt felfri.

Rankingen:
A-Hästar:
3 Teknolina
2 Tåga Ryker
13 Pyrotek

B-Hästar:
4 Modig Ripa
6 Prinsen Af Sola
7 Järvsjömalla
15 Mellem Frost
1 Ravn Kiro
14 Tangen Svenn

B/C-Hästar:
8 Sjövoll Julius
10 Trö Flax
11 Ivarsviking
5 M.P.Domino
12 Fyrkrafs
9 Stålviktor

V75-5: 1640m Auto – Bronsdivisionen

Körning om tät väntar och jag spelar därefter. Här finns bästa spiken!

10 Henessi Walk är en riktig talang som bland annat var femma i kriteriet 2021 där Francesco Zet var kullens kung. Senast såg han riktigt fin ut vid segern på kort distans där personbästa även sattes och man verkar ha hittat rätt på denna talang. Bakspåret på lördag behöver inte vara fel då han har snabba startryggar och det kommer mest troligt köras om ledningen. Stort kuskplus med Magnus Djuse i sulkyn jämfört med tränarkört och sammantaget borde ekipaget ha bra chans att runda till seger med minsta klaff. Bästa spiken!

8 Beacon Kronos är även han en talang som det har strulat för mycket i karriären. Nu har han fått två lopp i kroppen i Oscar Berglunds regi och han ser verkligen på gång ut för dagen. Senast var det krafter kvar i mål enligt kusken, Mats Djuse, och vi kan nog räkna med ett offensivare upplägg på lördag. Räknas oavsett resa då grundkapaciteten är hög.

1 Imperator kördes inte för någon seger i slutkurvan senast då Örjan upplevde att han inte kunde bli bättre än trea och därmed blev det lite krafter sparade över mål. Knepigt utgångsläge nu då han är osynad från start och spontant får han svårt att hålla upp ledningen från innerspåret. Brukar dock bli luckor i fältet på bodentravet och med klaff ska han räknas.

Hemmahästen 6 Last Dying Breath är en katapult bakom vingen och tar mest troligt hand om ledningen. Leder loppet länge men riskerar att få tuff massage utvändigt.

Rankingen:
A-Häst:
10 Henessi Walk

B-Hästar:
8 Beacon Kronos
1 Imperator 
9 Inge B.Svärlig
6 Last Dying Breath
4 Icon Mearas

B/C-Hästar:
3 The Oak L.A.
5 Djang Limit
7 Bollinger Bishop

C-Hästar:
11 Gazoline
12 Accolade

V75-6: 2640m Auto – Klass 1

Ojämnt lopp där A och B-gruppen räcker långt.

10 Kingen Mearas var riktigt bra i finalen på Solvalla där han fick trava först i tredjespår hela slutvarvet och höll klart bra till tredjeplatsen. Trots att han går upp en klass nu är motståndet enklare och trots bakspår för han förstavalet då det säkerligen bråkas om ledningen där framme.

8 Nikylon öppnar riktigt snabbt bakom bilen när han väl laddas och trots spår åtta kan han ta sig till ledningen. Väl i ledningen leder han loppet länge och insatsen senast var bra. Biken åker på nu och han är lite bortglömd till låga procent.

7 Galant Ima tyckte jag var riktigt bra i årsdebuten och kommer med största sannolikhet vara ännu bättre nu på lördag. Den långa distansen samt barfota runt om är en fördel och det är väldigt spännande med Gocciadoro i sulkyn till denna start. Given.

Rankingen:
A-Hästar:
10 Kingen Mearas
8 Nikylon
7 Galant Ima

B-Hästar:
5 Sultan Sea
11 Jamie Sisu
6 Xeven Leader

B/C-Hästar:
12 Mellby Kaliber
9 Black Paint
2 Beast 
3 Arpi Broline

C-Hästar:
1 Estelle Ima
4 Patrick Silvio

V75-7: 2140m Auto – Norbottens Stora Pris

Great Skills från ledningen eller Francesco från dödens?

7 Francesco Zet får klart godkänt i både försök och finalen av Elitloppet där fransmännen var för bra helt enkelt. I efterhand blev det väldigt tufft att kliva ut i elitloppet efter bara ett lopp i kroppen och han kommer mest troligt vara bättre nu. Han är snabb ut men mycket talar för positionen utvändigt om ledaren då Daniel vill köra i spets med Great Skills. Trots det ska han ses med högst segerchans i loppet då han är en riktig stjärna. Spikförslag i avslutningen.

Vill varna kraftigt för 9 Always Ek vid gardering. Var riktigt bra i försöket till Sweden Cup från utvändig position och bakspåret denna gång tror jag är ett plus. I Italien har han gjort våldsamma upplopp när han fått spara speeden till slut och det mesta talar för en fin resa denna gång. Tar ner många i spurten.

3 Great Skills är den troliga ledaren i loppet och får inte underskattas därifrån trots att hon är ett sto. Väl i ledningen är hon obesegrad efter nio försök och med loppet i kroppen kommer hon vara riktigt bra på lördag. Vid gardering räcker dessa tre streck.

Rankingen:
A-Häst:
7 Francesco Zet

B-Hästar:
9 Always Ek
3 Great Skills

B/C-Hästar:
2 Phoenix Photo
8 Staro Mack Crowe

C-Hästar:
5 Castor The Star
6 S.I.P.
1 Versace Face
4 Rome Pays Off

 

Bästa spiken:

10 Henessi Walk – V75-5 (10%)

Näst bästa spiken:

4 Heartbeat Thunder – V75-1 (27%)

 

Mitt andelsspel hittar ni här!