Avd
Hästar
1
5,6,9,11
2
9 Travis
3
2,3,4,5
4
1,2,4,5,6,8,12
5
1,2,3,4,6,8,10,12
6
10 Demon
7
6,11,14
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 2/11 2023 kl 20:51

V75 Bjerke 4/11

V75 Bjerke 4/11!

V75-1: 2100m Auto – Axel Jensens Minneslopp (sto)

Två tuffa ston i en duell. Bjuder in den tredje?

11 Delicious Gar fick äntligen visa hur bra hon är i den senaste starten där hon vann enkelt från utvändigt ledaren. Förvisso var det i ett lämpligare gäng men det såg ut att vara krafter sparade i mål. Näst senast spurtade hon bra till andraplatsen bakom Glamorous Rain, som mest troligt hade varit favorit i detta lopp, och Delicious Gar var inte långt ifrån segern den gången. Tyvärr var hon struken inför en tilltänkt start för två veckor sedan på grund av feber och därmed blir det svårt att lita på formen. Kapacitetsmässigt tror jag hon är bästa hästen i fältet och hade det varit full form hade hon varit en spik för mig trots läget. Kan vinna loppet ändå och rankas först av mig.

5 Global Dancer är given att plocka med vid gardering med tanke på utgångsläget och hennes startsnabbhet. Senast tog hon hand om ledningen relativt enkelt, men galopperade sedan i första kurvan och segermöjligheterna rök den gången. Tävlar hon på topp, likt finalen i Derbystoet, så har hon absolut kapacitet att vinna ett sånt här lopp. Speciellt om ledningen nås.

9 Unleashed Kemp är det spännande förändringar på. Det ser ut att bli norskt huvudlag för första gången, sen pratas det även om eventuella rycktussar vilket känns väldigt spännande då hon, enligt mig, inte haft den bästa moralen gällande att sätta nosen först över mållinjen. Att hon får tävla bakom hästar den här gången känns även det klart intressant då hon visat vid tidigare tillfällen att hon går bra bakom hästar. Kul skräll i inledningen, med rätt kusk för smygkörning.

Rankingen:
A-hästar:
11 Delicious Gar
5 Global Dancer

B-hästar:
9 Unleashed Kemp
6 Bunny
3 Hallosja Vang
10 Bold Face
1 L.A’s Venus

C-hästar:
8 Solöns Skrammel
4 Herina Sotto

V75-2: 2600m Auto – Klass 2

Öppet lopp om man inte går på spiken.

9 Travis fick kriga på över hela fyra varv senast men blev slagen på upploppet av en konkurrent som fått en betydligt mer vilsam resa. Nu ser det ut att bli maximering i balans och utrustning i form av barfota runt om samt en jänkarvagn, vilket han gick med för tre starter sedan med bra resultat. Spurten är hans bästa vapen och distansen är inga problem. Blir det tempo på loppet, vilket jag tror det blir, kan Travis spurta ned samtliga över upploppet. Spikförslag.

4 Give Me Five N.O. har sett klart bra ut i de två senaste starterna där han vunnit bägge från ledningen. Nu har han bra läge för ledningen igen och jag håller honom som spetsfavorit i loppet. Samtidigt tycker jag motståndet hårdnar och även om han kommer till ledningen håller jag det inte som någon självklarhet att han vinner därifrån. Given på kupongen vid gardering men bör tas med försiktighet.

3 Thai Vermont har ännu inte lyckats vinna lopp under karriärens tjugo starter. Nu väntas det dock en rejäl kuskförstärkning i form av Örjan Kihlström i sulkyn vilket kan ge mycket. Han får ofta gå tuffa lopp men med Örjan i sulkyn får vi nog se ett betydligt skickligare upplägg, mest troligt i ryggar i andraspår. Får ekipaget bra resa längs vägen blir jag icke förvånad om Örjan Kihlström fixar fyraårige valackens första seger i karriären.

Rankingen:

A-häst:
9 Travis 

B-hästar:
4 Give Me Five N.O.
3 Thai Vermont

5 Ben Hogan
1 Mamie’s Survivor
12 Striking Eagle
11 Re Public
8 Jollywood
2 Utah Southwind

C-hästar:
6 Rouge Tile
7 Jackson Cage
10 Mr. Fax

V75-3: 1609m Auto – Gulddivisionen

Favoriten är bra, men hur är formen?

2 Clarissa har stall Gocciadoro siktat hit en längre tid nu. Hon var fantastiskt bra när hon vann på Bjerkes travbana under sommaren och nu väntar man sig en liknande prestation från stallet. Senast gick hon väldigt bra där hon fick en otacksam resa i tredjespår hela loppet, att hon endast blev femma den gången är det ingen skam över. Nu har ekipaget fått ett perfekt spår, över en perfekt distans och mycket talar för en bra resa i andraspår. Oavsett resa är hon tuff nog att slå grabbarna.

3 Ultion Face brukar gå bra när vintertiden börjar närma sig och med tanke på läget lär Kolgjini ladda för ledningen. Mitt huvudscenario är att man hittar till ledningen, och med tanke på vem som kör kommer han få gå i ledningen så länge lampan lyser. Statistiken från ledningen är dock inte överdrivet tilltalande, med två segrar på elva försök, men samtidigt är det hans årstid nu och det kan trots statistiken hålla hala vägen hem.

4 Missle Hill har varit klart bra de senaste två starterna där han senast vann från ledningen på Färjestad, och näst senast avslutade han bra till tredjeplatsen i Sundsvall Open Trot. Nu har han dock varit sjuk, och fått stå över en del jobb på grund av hög feber. Den tidigare sjukdomen gör det svårt att sia i någon form, men överlag ser förutsättningarna bra ut och han kan vinna loppet på flera olika sätt.

Rankingen:
A-hästar:
2 Clarissa
3 Ultion Face
4 Missle Hill

B-hästar
5 Dear Friend
8 Kagan
10 Dats So Cool
1 Golden Dream M.E

C-hästar:
9 Rome Pays Off
7 Custom Cheval

V75-4: 1609m Auto – Bronsdivisionen

Favoriten enkelt till tät eller våldsam körning?

4 Mizai kommer med två raka spetssegrar och har bägge gångerna vunnit över en 10-tid över distansen. Imponerande. Nu talar mycket för att man hittar till ledningen igen och då blir givetvis ekipaget svårslagna från favoritpositionen. Från ledningen har han sex segrar på åtta försök vilket är respektingivande siffror som bör tas på allvar. 67% är dock i det allra högsta laget för min del och det blir mest troligt ingen spik för mig till den procenten. Sammanfattningsvis är det dock en bra segerchans om ledningen nås.

8 Danao Degli Dei har förvisso fått ett riktigt dåligt utgångsläge, men det kan bli rivig körning i inledningen vilket isåfall gynnar honom. Senast vann han enkelt trots positionen utvändigt ledaren över aktuell distans och levde äntligen upp till snacket kring hästen. Blir det kamp om ledningen där framme, vilket inte är helt omöjligt, så ska Gocciadoros italienare icke nonchaleras.

6 Denarius spurtade bra i den senaste starten mot bland annat Demon och Lozano Di Quattro och gjorde det bra trots spår 12. Han ser ut att komma i toppform till denna start och distansen är även den rätta för Kylin-Bloms femårige valack. Han är väldigt snabb från start och Kylin-Blom brukar inte vara blyg när det gäller att ladda iväg från start. Mest troligt kommer ekipaget dock inte förbi invädige 4 Mizai, men kanske lyckas man hitta ner i rygg på ledaren efter en bit. Med rätt resa fäller han många på upploppet.

Rankingen:
A-häst:
4 Mizai

B-hästar:
8 Danao Degli Dei
6 Denarius
1 Glorius Rain
2 Oz
5 Lucifer Boko
12 Grumbazz Kini
10 Illfindmywayhome
7 Eldorado
11 Gabi Kyvsgård
9 Gilmore Trot

C-häst:
3 X.Tour

V75-5: 2100m Auto – Klass 1

Bästa hästen från sämsta läget.

8 Decathlon tror jag är bästa hästen i fältet. Det är ingen raket från start, men samtidigt tror jag Djuse kommer vara offensiv från start och kanske får överta ledningen i ett andra skede. Blir det ingen ledning så tål hästen mycket jobb själv och verkar vara under en ständig utveckling. Trots sämsta spåret rankas han etta på ren och skär kapacitet.

10 Lipton Scott har visat sig gå bra bakom hästar tidigare och därför behöver läget inte vara så tokigt. Senast gick han i ledningen på Solvalla och höll bra till andraplatsen där han endast blev besegrad av Ringo Adore som visat sig vara bra för klassen. Kapacitetsmässigt borde han duga bra här och kommer vara långt framme med rätt resa.

2 Galliano Peak har fått ett fördelaktigt utgångsläge då han är snabb från start. Mitt huvudscenario är att Flemming Jensen hittar till ledningen härifrån, och i ett relativt öppet lopp är det inte otänkbart att man testar därifrån. Från ledningen till singelprocent är han klart intresant.

Rankingen:
A-hästar:
8 Decathlon 
10 Lipton Scott

B-hästar:
2 Galliano Peak
1 Pingis
6 M.M. Hot Cash
12 Cabron
3 Fritjof S H
4 Jolicoeur
7 T.Wall’s Kastor

C-hästar:
9 Staro Quantas
11 Kind Of Steel

V75-6: 1609m Auto – Axel Jensens Minneslopp

Tuffing från bakspåret.

10 Demon kommer med tre raka segrar och har verkligen sett grym ut på slutet. Senast brottade han ner Lozano Di Quattro från utvändigt ledaren och vann till synes enkelt. Nu är det bakspår på kort distans med det är inget som oroar då han ändå inte öppnar speciellt snabbt från start. Det här är en häst som stall Casillo håller högt och trots bakspår på kort distans tror jag han brottar ner samtliga på upploppet återigen. Spik!

6 Pure Muscle är en häst som jag gillar. Den korta distansen är en stor fördel för honom, speciellt när han har framspår då han öppnar snabbt från start. Nu har man dock fått spår lite långt ut på vingen och någon ledning ser det inte ut att bli. Men han är tillräckligt snabb för att hitta ned i en bra position och med bra resa längs vägen fäller han många över distansen.

1 Born In Bergen kan komma att hålla upp ledningen och då är mycket vunnit för den nyblivne norska derbyvinnaren. Däremot är det inte säkert att man får sitta ifred i ledningen, vilket ställer till det en aning för honom och gynnar Demon.

Rankingen:
A-häst:
10 Demon

B-hästar:
6 Pure Muscle
1 Born In Bergen
3 Ante La Roque
2 Thewinnertakeitall
5 Vallatonian
4 Doctor Gio

C-hästar:
9 Jonathan Star
7 Hugo Tröjborg
8 Laureen B.R

V75-7: 2100m Auto – Diamantstoet

Tipsettan till gul kusk

6 Dana Ek öppnar rätt bra från start och kommer sitta klart mycket bättre på det än dem värsta motståndarna från bakspår. Hon tar nog inte ledningen initialt, men Gocciadoro gör säkert ett försök att överta i ett andra skede. Hittar ekipaget till ledningen härifrån, vilket inte är omöjligt, så blir de svårfångade från ledningen och kan vara en chansspik i avslutningen.

11 Southwind Boko är väldigt bra och gör det bra i stort sett varje gång hon är ute på tävlingsbanan. Nu är det dock knepiga förutsättningar med fullt fält och många att runda. Med tanke på utgångsläget och det fulla fältet finns det mycket som kan strula under loppets gång. Att hon är klar favorit till närmare 50% köper jag inte.

14 Global Collection låter det bra kring från tränaren Fredrik Wallin. Senast var hon sånär att sätta dit nosen först men fick nöja sig med andraplatsen den gången. Utgångsläget försvårar uppgiften en del, men får hon bra draghjälp av favoriten så kan det räcka.

Rankingen:
A-häst:
6 Dana Ek

B-hästar:
11 Southwind Boko
14 Global Collection
4 Kashmina B.R
5 Golden Eye S.F

15 Ninja Zon
2 Dino Cream
10 Primadonna Tile
9 Heartbeat Julie
13 Majah B
1 Fossens Wilma

C-hästar:
7 Tasherit 
8 Kim B.R
3 Angel Of Trix
12 Mia Vince

Omgångens bästa spik:

10 Demon – V75-6 (40%)

Länk till mitt andelsspel