Avd
Hästar
1
2,3,5,6,9,10,11
2
2,4,6,8,9
3
1,4,10
4
1,6,7,8,9,13
5
1,2,4,7,12
6
9 Danao Degli Dei
7
6 San Moteur
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 25/8 2023 kl 07:41

V75 Bergsåker 26/8 – Drömjackpot 75 miljoner!

Hej på er Travcash vänner! 

Från och med idag kommer jag att publicera min egen V75-analys här på Travtillsammans.se för er som inte får nog av travtips eller bara ni som tycker mina ideer är intressanta. Jag försöker att bygga mina system med så mycket värde i kupongerna som möjligt, helst för att uppnå de stora pengarna. Men tar även hänsyn till spelvärdet i omgången som helhet.

Travcash laget har toppform på andelsspelen och hela gänget är taggade inför helgen som kommer.  Glöm därför inte bort att mig eller din favorit i andelsslaget. Analysen följer nedan.

V75-1: 1640m Auto – Silverdivisionen

9 Devils Tongue var väldigt bra senast där han vann från utvändigt ledaren i Torneå. Det pratas gott om honom från stallet där man nämner att formen är minst lika bra som näst senast då han vann på Skellefteåtravet från ledningen över aktuell distans. Spår nio behöver inte vara helt fel då han har en väldigt startsnabb rygg i form av 2 Comes With Age som kommer gasa för ledningen. Det lär även vara andra ekipage som är intresserade av ledningen vilket bäddar för körning den första biten av loppet. Devils Tongue är startsnabb själv och kommer haka på bra med ryggarna. Jag håller honom som bästa hästen i fältet och om det tävlas för mycket om ledningen där framme så fäller han många tillslut. Omgångens drag.

2 Comes With Age blir väldigt hårt spelad vilket också är förståeligt med tanke på tiden och insatsen näst senast. Han är såklart det givna motbudet till tipsettan med tanke på läget och den startsnabbheten han besitter. Någon ledning är dock inte givet, även fast jag håller honom som spetsfavorit. Även om ekipaget hittar till spets tror jag inte de får bestämma tempot där framme helt fritt då många av konkurrenternas hästar utvändigt också tävlar bäst just från tätpositionen. Blir oavsett att räkna med då formen verkar intakt.

6 Mellby Joker besitter även han en otrolig startsnabbhet och enligt Wäjersten själv är han en av de snabbaste från start i stallet tillsammans med Mellby Jinx. Med tanke på att det är hemmaplan och ett helt okej läge, känns taktiken given att ladda mot ledningen där han trivs som bäst. Om ledningen nås blir han såklart att räkna med. Men det kan dock ha kostat för mycket krafter.

Kommer in i matchen gör 11 Cronos Degli Dei som blandar och ger i prestationerna. Barfota runt om nu känns klart intressant och han är given vid överpace på loppet.

Ranking: 9-2-6-5-11-3-10-1-4-7-8-12

V75-2: 2140m Auto – Klass 2

2 Decathlon har Magnus A Djuse pratat väldigt gott om många starter i rad, framförallt näst senast där han var näst intill lyrisk efter segern. Föll som favorit senast på V75 men får ändå klart godkänt då han fick vandra den otacksamma positionen utvändigt ledaren. Höll dessutom undan bakomvarande konkurrenter vilket resulterade i andraplatsen. Jänkarvagn nu igen när det är autostart och från ett perfekt startspår rankas han etta i loppet. Kapaciteten är hög och kan vinna på olika vis.

8 Ringo Adore pratas det gott om både från tränaren Reijo Liljendahl och kusken Ulf Ohlsson som körde senast. Han stod emot bra senast till andraplatsen där han fick se sig besegrad av Westholms fyraåring Working Class Hero som vann ett uttagningslopp till Svenskt Travderby i tisdags. Hittar Ulf Ohlsson ner i en bra position så blir han giftig med rätt resa, men tål även en del jobb själv. Första motbudet då kapaciteten är hög.

4 Natural Mine är det spännande ändringar på, barfota runt om och jänkarvagn för andra gången i karriären med den kombinationen. Björn Goop hoppar upp för första gången i sulkyn vilket känns klart intressant. Han är startsnabb och näst senast från spår fem kom man iväg bra innan galoppen kom. Från ett bra spår bakom bilen håller jag honom som spetsfavorit då de snabbaste konkurrenterna från start sitter utvändigt.

6 Staro Quantas utmanar om ledningen initialt och får han en bra position under loppen kan han skrälla.

Ranking: 2-8-4-9-6-11-5-7-3-10-12-1

V75-3: 2640m Auto – Svenskt Mästerskap – Kallblodsdivisionen

1 Månlykke A.M får den knappa tipsettan i ett kallblodslopp som känns aningen ojämnt på förhand. Spår ett var inte det spåret man önskade sig på förhand, men han har lärt sig att öppna bättre på slutet. Han har gjort två lopp nu efter ett kortare tävlingsuppehåll och för mig får han klart godkänt i bägge av dom. De två senaste loppen har varit på sprinterdistans, vilket känns som ett minus. Klar fördel nu med ett varv längre. Näst senast i Skellefteå tog han sig förbi favoriten 4 Bäcklös Uriel efter en invändigt resa, med en liknande resa exempelvis rygg ledaren så fäller han många med luckan till slut. Möjligheten finns dock att hitta ut vid ett tidigare skede, och med lite tur kanske han håller upp ledningen. Knapp tipsetta.

4 Bäcklös Uriel är given på kupongen. Senaste loppet stod han 100 meter tillägg till hästarna på startvolten, lyckades ändå hinna fram till segern. Stark prestation. Från ett bra läge bakom bilen håller jag honom som spetsfavorit då han är väldigt snabb ut bakom bilen. Den nuvarande distansen, 2640 meter, känns inte som ett plus. Han har varit ute över den tre gånger tidigare, ingen seger har dock tagits. Men med tanke på spetsläget samt en bevisad form, är han given på kupongen.

10 Soldhöjdens Drake är den roliga av dessa tre. Distansen är ett plus och han har slagit favoriten 4 Bäcklös Uriel över just den aktuella distansen. Han återgår till skor runt om nu vilket ses som ett plus då barfota balansen inte föll väl ut. Från en passande distans och ett okej utgångsläge för lite draghjälp är han ett måstestreck på kupongen.

11 Pydin letar kretsen kring hästen en jänkarvagn till, vilket således skulle bli första gången om man får tag på en. Spännande ändring isåfall.

Rankingen: 1-4-10-11-8-3-5-2-6-7-9

V75-4: 2140m Voltstart – Lärlingslopp – Diamantstoet

13 Imhatra Am går ner kraftigt i klass till denna start, trots tjugo meters tillägg och många att runda får hon förstavalet. Senast var hon ute i EM loppet för ston och gjorde en väldigt bra insats till tredjeplatsen i en stenhård konkurrens. William Ekberg är en bra kusk för sammanhanget och hon bör ses med bra chans att runda alla utan strul på vägen.

9 Donna summer kommer med toppform och har sett väldigt bra ut på slutet. Voltstart är kanske inget plus jämfört med autostart då hon är lite känslig av sig. Men i ett relativt öppet lopp och en kusk och häst i toppform så blir hon att räkna med.

6 Athena Face besitter god kapacitet för sammanhanget. Från springspår och en offensiv kusk kan det vara läge för ledningen. Från ledningen säljer hon sig dyrt om det inte blir alltför tufft tempo längs vägen, vilket det ibland kan bli i lärlingslopp. Oavsett vad har hon kapacitet att utmana ovanstående hästar med rätt resa.

Rankingen: 13-9-6-1-7-8-14-10-5-4-3-11-2-12

V75-5: 2640m Auto – Bronsdivisionen

1 Maybach W.F. har lottats till ett perfekt spår bakom bilen då han är väldigt snabb från start. Senast i Skellefteå vart den en alldeles för lång utdragen körning för ledningen, vilket gjorde att han stumnade till rejält. Nu känns ledningen given då utvändiga konkurrenter inte är några startkanoner. Från ledningen med varvet kvar från mål är han obesegrad hittills på sju försök, kan hålla hela vägen igen. Tipsetta.

7 Hobart har sett strålande ut på slutet och kommer med väldigt bra form. Intrycket näst senast var väldigt bra där han fick gå med i rygg i tredjespår, för att sedan vika ut på upploppet och vinna enkelt. Kapacitetsmässigt står han sig väldigt bra i sammanhanget då han varit ute mot tuffa V75 konkurrenter tidigare. Hittar ekipaget ner i ett bra slagläge så blir han absolut att räkna med i slutstriden. Givet motbud.

12 Dragons Bar blandar och ger med galopperna, vilket är försteåligt då han inte har den bästa stilen. Distansen nu ser jag dock som ett plus. Han är väldigt seg och stark av sig samt gynnas av ett jämnt tempo hela vägen. Från spår tolv kommer Gocciadoro mest troligt söka sig fram till positionen utvändigt ledaren, för att sätta upp tempot själv därifrån. Men att vinna från spår tolv på V75, från utvändigt ledaren, då ska han vara väldigt bra. Barfota runt om nu ses som ett plus då han var väldigt bra under Elitloppshelgen med den balansen. Dragons Bar är kapabel, men favoritskapet tas med försiktighet.

Rankingen: 1-7-12-2-4-5-3-11-6-9-8-10

V75-6: 1640m Auto – Klass 1

9 Danao Degli Dei var det väldigt mycket snack om inför debuten på svensk mark, och som han levererade. Sen dess har det dock inte blivit någon seger, vilket enligt mig är förståeligt. Efter debuten på svensk mark startade han på medeldistans (2140m) vilket ses som en nackdel. Senast fick han även starta tre (!) gånger under samma dag, vilket inte kan vara optimalt för någon häst. Nu har man laddat om inför Sundsvall och känslan är att han kommer vara väldigt bra. Distansen nu är en fördel och jag håller honom som bästa hästen i fältet. Spikförslag trots bakspår och kort distans.

12 Kendall Jackson var väldigt bra senast då han svepte fältet från jumbo positionen senast och vann enkelt över aktuell distans. Trots spår tolv blir han att räkna med då det kan gå undan en del från start då många konkurrenter från framspår verkar intresserade av ledningen. Får han en bra resa under loppet blir han farlig på upploppet, trots spår tolv.

5 Denco`s Rioja är startsnabb och har ett bra läge. Han har gått bra under en längre tid nu och med rätt resa kan han absolut skrälla. Känslan är dock att de två första rankade är snäppet högre än sina konkurrenter, trots sämsta lägena.

Rankingen: 9-12-5-8-2-3-4-1-11-6-10-7

V75-7: 2140m Auto – Sundsvall Open Trot

6 San Moteur är en världsstjärna som sällan gör en besviken. Han var väldigt bra i Elitloppet i både försöket och i finalen, där han i finalen blev delad tvåa tillsammans med Franske Go On Boy. Senaste starten vann han enkelt från utvändigt ledaren på kort distans, trots en längre vila efter Elitloppet med en mindre mängd träning. Medeldistans nu ses som ett klart plus och enligt Håkan Arvidsson (ägaren) känns han helt fantastisk nu. Trots den förväntade positionen utvändigt ledaren tycker jag det är omgångens bästa spik. Sällan vi får under 50% på en världsstjärna som San Moteur.

2 Hail Mary är det givna motbudet och är även han väldigt bra. Senast var han väldigt bra i Hugo Åbers Memorial där han vann loppet från utvändigt ledaren. Hail Mary är även han en topphäst som absolut ska räknas bakom favoriten då han troligtvis är ledaren i loppet. Presterar han på topp blir det en sevärd duell mellan de två favoriterna på lördag!

4 Borups Victory var väldigt bra med med utrustnings ändringarna senast där han blev tvåa bakom världsstjärnan Francesco Zet. Blir det av någon anledning hård körning mellan favoriterna blir hemmahoppet Borups Victory en potentiell skräll.

Rankingen: 6-2-4-8-7-9-5-1-3-10

Omgångens bästa spik:
6 San Moteur – V75-7

Omgångens drag:

9 Devils Tongue – V75-1

Andel