Avd
Hästar
1
2,4,6,7,10,11
2
6 Ethel
3
3 High On Pepper
4
6,8,9,10,13,14,15
5
4,5,6,7
6
1,3,4,7
7
3,4,6,7
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 15/2 2024 kl 18:32

V75 Bergsåker 17/2 – 75 Miljoner Jackpot!

Dröm Jackpot på V75 med hela 75 miljoner till en ensam vinnare på lördag. Är High On Pepper lika klar som procenten antyder i Bergsåker Winter Trot eller finns det anledning till att gardera?

Bergsåker anordnar en superhelg för V75 spelarna med hela 75 miljoner i potten till en ensam vinnare. Tråkigt att man inte lyckades få fulla fält till både gulddivisionen och silverdivisionen, men så är det nu och det finns inte mycket att göra åt i efterhand.

Jag har hittat en riktigt spelvärd spik där många ser ut att gardera brett.

Haka på i jakten på miljonerna nedan!

V75-1: 2140m Volt – Klass 2

Oviss inledning. Gardering rekommenderas.

6 Ever Loving galopperade senast när man testade amerikansk sulky för första gången. Återgår till vanlig vagn nu när det är voltstart och det fungerar förhoppningsvis bättre. Läget blev i alla fall optimalt och även fast han inte öppnar jättesnabbt från start, så kan ekipaget få överta ledningen i ett andra skede. Det är en bra häst för klassen som står nästan perfekt inne på pengarna och han ska rankas etta oavsett position i loppet.

11 The Flying Eagle gjorde debut i Mattias Djuses regi i den förra starten och vann enkelt trots uppehåll. Rimligtvis är han bättre denna start och trots bakspår borde han utmana om segern. Spår elva i voltstart är inte heller särskilt tokigt, speciellt inte på lördag då jag tror flertalet ekipage vill köra invändigt. Med rätt resa fäller han många.

10 Staro Royal Mark är skrällen i loppet som absolut inte får underskattas till endast fem procent. Han öppnar snabbt i volten och senast var han klart bra som tvåa bakom Northman Maxus. För tre starter sedan var han även tvåa bakom Bear High som mest troligt hade varit favorit i detta lopp. Får han bra resa kan han absolut skrälla.

2 Oracle Vixi utmanar på allvar nu efter sen strykning och från spår ett kan ekipaget kanske lyckas nå spets? Given.

Rankingen:
A-Hästar:
6 Ever Loving
11 The Flying Eagle
10 Staro Royal Mark

B-Hästar:
2 Oracle Vixi
4 Lightzon
7 Forbidden To Rest
3 Justin Bieber Sisu
5 G.K.Xit
9 Beluga Launcher

C-Hästar:
12 Panacotta Doc
8 Adele Gel

V75-2: 2140m Volt – Kallblodslopp – Stoplopp

Öppet kallblodslopp? För mig finns bara en!

6 Ethel fungerade inte i stilen vid den senaste starten men där hade tränaren plockat bort sulorna inför starten och hon fick inte travet att stämma alls den gången. Nu åker sulorna på igen och man förväntar sig en bättre insats från stallet. När hon är som bäst, som jag tror hon är på lördag, är hon väldigt stark och tål mycket jobb på egen hand. Både näst senast och för tre starter sedan har hon vunnit från utvändigt ledaren och det har även varit mot liknande motstånd som hon ställs mot på lördag. Bra spår i volten då ekipaget sitter i andraspår direkt och jag tror hon löser denna uppgift. Spik!

1 Bork Tindra är värst emot om ledningen nås, vilket är mitt huvudscenario. Därifrån gör hon sig gällande i segerstriden, speciellt när årets kusk, Magnus A Djuse, förstärker i sulkyn. Hon är dock inte helt att lita på och tar till sig galopper då och då. Vid felfri avgång, och ledningen, utmanar hon.

10 Åse Mona gjorde bra lopp som trea, trots galopp, i den senaste starten bakom tipsettan 6 Ethel och utan galoppen hade hon varit närmare i segerstriden. Hon stod 40 meter tillägg då och står därmed 20 meter bättre denna gången. Ska dock nämnas att hon fick en väldigt sparsam resa invändigt då och denna gång kommer det krävas mer jobb. Vid klaff är hon tidig i ett öppet lopp bakom favoriten.

Rankingen:
A-Häst:
6 Ethel

B-Hästar:
1 Bork Tindra
10 Åse Mona
8 Dån Klara
3 Guli Smilla
12 Klack Nova
2 Teknolina
4 Nova Tabac
7 Ronja N.N
11 Vännfors Stjärna
13 Suså Ö.K

C-Hästar:
14 Alfa Lina
15 Alfie
9 Minna C.G.
5 Knutrappa

V75-3: 2640m Auto – Bergsåker Winter Trot

Favoriten är bra och har en bra segerchans. De förstår alla.

3 High On Pepper har varit otroligt bra hela vintern och är han som vid de senaste segrarna så förlorar han inte detta lopp. Vi behöver dock påminna oss om att det är djur vi spelar på och alla kan ha en dålig dag. I skrivande stund står han i 75 procent. Rimligt? Absolut, men han får inte stiga över 85 procent enligt mig då vi har otroligt mycket pengar att spela om i potten. Han har en bra segerchans oavsett position och kan absolut användas som en spik i omgången för de som behöver det.

9 Demon är en väldigt bra häst som nu gör debut i Gulddivisionen. Senast var han ute på Vincennes och testade krafterna mot femåringseliten där nere, vilket tyvärr slutade i galopp. Hade dock inte vunnit då han mötte övermakten i form av Jushua Tree. Nu är han tillbaka på svensk mark och enligt mig är det en stor fördel att han får tävla i den amerikanska sulkyn igen. Gör favoriten bort sig, eller har en sämre dag, så utmanar Demon om segern trots debut i högsta klassen.

6 Phoenix Photo vart slagen från ledningen senast men hade samtidigt fått press under loppets gång av en pigg häst för dagen. Från spår sex laddar Örjan det som går för att ta hand om ledningen initialt, men släpper nog sedan till favoriten då det finns mycket pengar att köra om i andrapris. Utmanar vid maxklaff.

Rankingen:
A-Häst:
3 High On Pepper

B-Hästar:
9 Demon
6 Phoenix Photo
11 Axel Ruda
10 Milliondollarrhyme
8 Ferrari Sisu
2 Chestnut Hill

C-Hästar:
7 Xanthis Coktail
5 Västerbo Grosbois
1 Donners Am
4 Order To Fly

V75-4: 2140m Volt – Diamantstoet

Här gäller det att smeta på för ens egna överlevnad.

14 Shehuntyoudown landar som en knapp tipsetta i detta öppna diamantstolopp. Senast var hon sånär att sätta dit nosen först, men blev avslagen på målfoto och fick nöja sig med andraplatsen den gången. Toppformen tror jag dock sitter där och nu har ekipaget fått ett intressant läge med springspår på tillägg. Hittar Emilia Leo ner i de rätta ryggarna så har Shehuntyoudown en väldigt vass speed att tillgå på upploppet. Spelvärd etta.

10 Vilja T.Y.C var ute mot favoriten 13 Jade Sisu senast och gick väldigt bra som trea bakom henne. Då blev det ett litet störningsmoment i slutkurvan vilket gjorde att Örjan fick korrigera henne och hon tappade farten lite på grund av det. Det luktar körning i loppet och hon går alltid bra till slut. Måste med.

13 Jade Sisu var tillbaka efter vila senast och visst såg det bra ut. Hon fick dock ett väldigt snällt upplägg och luckan kom som beställning på upploppet, vilket resulterade i en pliktskyldig seger enligt mig. Intressant läge här med springspår på tillägg och jag kan inte tänka mig annat än ett offensivt upplägg från Conrad Lugauer. Riskerar dock utvändigt vid offensivt upplägg, men kapaciteten duger.

Rankingen:
A-Hästar:
14 Shehuntyoudown
10 Vilja T.Y.C
13 Jade Sisu

B-Hästar:
6 Exactement
9 Crazy Life
8 West Wind
15 Florence Ima
1 Olivia C.H.
4 Diamond Sid
5 For You
11 Honesty
3 Crazy J.LO

C-Häst:
2 Bottnas Hope

V75-5: 2140m Auto – Silverdivisionen

Trio sticker ut.

6 Parveny satt fast med alla krafter sparade senast efter en resa i rygg på ledaren. Han har gått väldigt bra nu i tre starter i rad och en V75-seger närmar sig. Han är väldigt snabb från start och utmanar favoriten om ledningen initialt. Kommer han till ledningen tror jag han testas där då han tävlar som allra bäst från ledningen, men oavsett position ska han räknas tidigt då han kommer i jättebra form.

5 Xanthis Hilton fick en väldigt jobbig inledning senast i tredjespår och fick backa sig sist invändigt. Väl över upploppet fanns det krafter kvar och Melanders hästar verkar fortfarande ha form. Från spår fem håller jag honom som spetsfavorit och från ledningen ska han absolut räknas i en tunn Silverdivision.

7 L.A.Boko vann enkelt från utvändigt ledaren senast och fick en välförtjänt seger. Nu väntas mest troligt ett offensivt upplägg från Wäjersten då hästen tävlar som allra bäst från tätpositionen. I ett troligt scenario landar ekipaget utvändigt ledaren efter en bit, visst kan han vinna därifrån likt senast men motståndet hårdnar nu.

Rankingen:
A-Hästar:
6 Parveny
5 Xanthis Hilton
7 L.A.Boko

B-Hästar:
4 Kayla Westwood
2 Cab Frontline
8 Perpetuate

C-Hästar:
3 Jaques Noir
1 G.R.J.’S Wolverine

V75-6: 1640m Auto – Klass 1

Är spelarkollektivet på semester? Här finns omgångens drag!

7 Extremely Sweet tycker jag har en riktigt spännande uppgift på pappret. Han kommer från två bra insatser på medeldistans, nu är det klar fördel med kort distans. Han öppnar snabbt från start men det gör även invändiga konkurrenter och min känsla är att Adielsson söker ner i position för att spara speeden till slut. Får ekipaget bra lopp i andraspår ska de ses med bra chans att spurta ner samtliga. Ensam A!

3 Judge Dredd Sisu blir hårt betrodd vilket är förståeligt. Han öppnar snabbt från start och är min klara spetsfavorit i loppet. Väl i ledningen släpper inte Mika Forss till någon och därifrån ska han räknas. Finns dock ett scenario där det blir utdragen körning med 1 Erjon där Magnus Djuse mest troligt försöker försvara innerspåret. Risk för bra tempo under loppet, därför rankas 7 Extremely Sweet före.

4 Never To Young kommer med tre raka segrar och det har heller inte varit några bluffsegrar. Riktigt spännande nu med första jänkarvagn i karriären och min känsla är att han kan öppna rätt snabbt från start med den. Riskerar dock att göra en del jobb under vägen men ska absolut tas på allvar. Per Lennartsson brukar även få bra svar när han slänger på ”biken” rent generellt.

Rankingen:
A-Häst:
7 Extremely Sweet

B-Hästar:
3 Judge Dredd Sisu
4 Never To Young
1 Erjon
5 Benchmark
12 Bounced
2 Kattens Aladin
10 Luca Di Quattro
8 Magical Survivor
11 Zätamustangen

C-Hästar:
6 Lokomotiv
9 Oryx Håleryd

V75-7: 2140m Auto – Bronsdivisionen

Favoriten har gjort mig besviken på slutet, jag har fastnat för någon helt annan. Spelvärd spik?

4 Humble Stance kommer med tre raka segrar och har varit otroligt bra på slutet när han fått tävla på isen. Problemet med honom är att han måste ha fast bana annars blir det för stor omställning enligt tränaren Hanna Olofsson. Får vi däremot en hård och fin bana då kan konkurrenterna få svårt att stå emot detta ångvält som vräker sig fram när han trivs på banan. Viktigt dock att vänta till lördagen för att höra tränarens ord. Eventuell spik i avslutningen.

3 It’s Peppertime har jag spikat två starter i rad och blivit otroligt besviken på. Med tanke på snacket som varit från Jormas sida så borde han stå sig väldigt bra inne i Bronsdivisionen men det börjar bli upp till bevis nu. Kapacitet har han. Det såg vi inte minst i Breeders Crown i november, men det blir svårt när han öppnar i farter likt kallblod och hamnar sist utvändigt så gott som varje gång. Nu är det spår tre bakom bilen och han kommer hamna långt bak igen. Borde dock vara med och göra upp om segern då han är en av de bättre i fältet.

6 King Of Djazz ska verkligen inte underskattas vid gardering i detta lopp. Han öppnar nämligen snabbt bakom bilen och mitt huvudscenario är att han hittar till ledningen härifrån. Väl i ledningen tror jag inte Örjan släpper ledningen då Sandra skickar hästen långt för denna start. Kan absolut hålla hela vägen.

Rankingen:
A-Häst:
4 Humble Stance

B-Hästar:
3 It’s Peppertime
6 King Of Djazz
7 Wings Level
1 Itso Sisu
11 The Oak L.A.
8 Timeless Sunset
9 Jewilla
12 Underbarosåfin

C-Hästar:
5 Sally Maclennane
2 Mission Beach
10 Mr Birkenstock

 

Omgångens bästa spik:

6 Ethel – V75-2 (22%)

Omgångens drag:

7 Extremely Sweet – V75-6 (6%)

Lycka till på V75!

 

 

 

 

Mitt andelsspel hittar ni här!