Avd
Hästar
1
1 Hipster Am
2
2,4,7,8,11
3
5 Great Skills
4
6,9,15
5
1,2,4,5,11
6
2,3,5,9,10
7
1,2,3,4,5,8,11
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 9/11 2023 kl 17:17

V75 Bergsåker 11/11 – Jackpot

Jackpot förgyller lördagens V75 omgång där 46 miljoner kronor ligger i potten till en eventuell ensam vinnare.

Förra veckan satte jag alla rätt på V75. Var inga stora summor den gången där sju rätt landade på ca 3000kr men formen verkar, förhoppningsvis, hålla i sig. Omgången på lördag ser rätt så favoritbetonad ut. Men vissa öppna lopp gör omgången lite svårare att kombinera ihop.

Viktigt att ha koll på inför omgången är om det blir barfota förbud eller inte. Då flertalet betrodda hästar presterar klart sämre utan skor.

V75-1: 1640m Auto – Silverdivisionen

Jackpot-spik inleder omgången!

1 Hipster Am har äntligen fått ett bra utgångsläge bakom bilen och dessutom är det kort distans vilket ses som en fördel. Han är väldigt snabb från start och spår ett på Bergsåkers travbana, på kort distans, kan vara det mest fördelaktiga i hela landet. Ett troligt scenario nu är att ekipaget tar hand om ledningen enkelt för att sedan stanna där hela vägen in i mål. Stark spik att börja jackpot-omgången med!

11 Hannibal Face kan vara fältets mest kapabla herre, men även den mest struliga. Nu är det andra starten i Björn Goops regi och debuten senast klarade han av på ett bra sätt. Han har dock varit struken inför denna start och det blir svårt att räkna på vilken typ av prestation som förväntas. Nu är det anmält barfota runt om för första gången i Goops regi, vilket har använts sparsamt vid tidigare regier. Skulle det fungera väl ut kan han vara väldigt bra. Trots bakspår på kort distans ska han tas på allvar.

5 Filippa B.J. fick verkligen bekänna färg i det senaste loppet där hon stötte på ett av världens bästa sto i form av Great Skills. Räckte till tredjeplatsen den gången och insatsen var klart godkänd. Hon är snabb från start och ses som det första motbudet till ledningen mot 1 Hipster Am, men från spår fem finns risken att hamna utvändigt ledaren. Med lite klaff längs vägen kan hon dock bjuda upp till dans då kapaciteten är hög.

Rankingen:
A-Häst:
1 Hipster Am

B-Hästar:
11 Hannibal Face
5 Filippa B.J.

9 Comes With Age
4 L.A.Boko
8 Atomic Face
2 Parveny

C-Hästar:
7 Joy Alissa
10 Criterion
3 The Bald Eagle 
6 Billions

V75-2: 2140m Volt – Kallblodsdivisionen

Högkapabel tipsetta, men ej så pålitlig?

7 L.Q.Widde gjorde comeback på tävlingsbanan senast efter över ett års frånvaro och han gjorde det bra till andraplatsen direkt i comebacken. Personligen tyckte jag även stilen var bättre än under förra året och travet flöt på bättre under årets första start. Han är snabb i volten och därmed borde Westholm lyckas hitta ut i ett andra spår direkt från start. Håller han sig felfri hela vägen blir han inte lätt att stå emot för övriga.

4 Svarte Petter ska nu få prova hur det känns att tävla barfota runt om för första gången i karriären, vilket såklart känns spännande. Han öppnar relativt snabbt från start, och att sitta i främre träffen är alltid gynnsamt. Speciellt i ett öppet lopp. Lyckas ekipaget köra sig till ledningen efter en bit blir dem att räkna med.

11 Pyrotek har varit väldigt bra på slutet och verkar komma med full form. Samtidigt har man lottats till ett snävt spår fem och vi kommer därmed inte att få se någon snabbstart. I ett troligt scenario får han backas en bit ner i fältet och om han ska vinna från långt bak i kön ska han vara väldigt bra. Streckfavorit i skrivande stund vilket jag tycker är fel.

Rankingen:
A-Häst:
7 L.Q.Widde

B-Hästar:
4 Svarte Petter
11 Pyrotek
2 Lundåsens Teknik
8 Haga Modde
1 Perso
9 Snyggs Rubin

5 Kleppbest
6 Slotts Elden
15 Dellenit
14 Nordby Elde
3 Dån Klara 
10 Eld Tekno

C-Hästar:
13 Guli Orkan
12 Rötungen

V75-3: 2140m Auto – Gulddivisionen

Tjejen spöar grabbarna.

5 Great Skills är utan att överdriva ett av världens bästa sto. Hon vann både EM och SM för ston enkelt och nu ser hon ut att gå mot en seger i debuten i gulddivisionen. Hon är snabb från start och i ett troligt scenario blir hon släppt till ledningen då ingen är speciellt sugen att ha henne utvändigt om sig. Oavsett position är det en toppchans och det ska mycket till för att hon ska förlora.

3 Titan Yoda är den roliga utmanaren i loppet. Vad anmälan går att döma, ser det ut att bli barfota runt om för första gången i Wäjerstens regi. Roligt inslag i loppet men tas endast med vid gardering.

8 Phoenix Photo brukar tända till när vi börjar närma oss vinter vilket nu blir fallet. Spår åtta den här gången sänker segerförhoppningarna rejält och han får jaga prispengarna bakom Great Skills den här gången.

Rankingen:
A-Häst:
5 Great Skills

B-Hästar:
3 Titan Yoda
8 Phoenix Photo
6 Axel Ruda

C-Hästar:
9 Hector Sisu
2 Dwayne Zet
7 Remarkable Feet
4 Hard Times

V75-4: 2140m Volt – Norrlands Elitserie – Stofinal

När två träter…..

9 Olly Håleryd har varit fantastiskt bra på slutet och vinner i stort sett hela tiden. De två senaste starterna har hon vunnit helt överlägset mot liknande motstånd och givetvis ska hon ha bra chans även denna gång till seger. För tillfället är det anmält med skor runt om, men det sägs att det ska bli barfota runt om, vilket har fungerat väldigt bra på henne. Tipsetta.

15 Sayonara har dock inte Olly Håleryd stött på än, och rent kapacitetsmässigt är Sayonara än bättre häst än ovanstående. Senast krossade hon motståndarna i en uppgift likt denna start, med 40 meters tillägg och liknande motstånd. Nu ser det ut att bli barfota runt om och trots 40 meters tillägg även denna gång, kan hon spurta ned samtliga oavsett resa. Given att ta med på kupongen.

6 Olea Håleryd har spännande förutsättningar framför sig. Springspår i volten samt Magnus Djuse i sulkyn för första gången vilket måste ses som ett klart plus i sulkyn. Hon är relativt snabb i volten men ingen kanon. Lyckas dock Djuse hitta till ledningen så kommer hon mest troligt köras där. Från ledningen med en proffskusk i sulkyn är hon en potentiell jätteskräll.

Rankingen:
A-Hästar:
9 Olly Håleryd
15 Sayonara

B-hästar:
6 Olea Håleryd
14 Dior Lilly
4 Cigars Eagle Owl
13 Global Deadline
12 Florence Ima
10 Young Mistress
11 Queen Tresher
1 Olivia C.H.

C-Hästar:
8 Magic From Hill
2 Party Brodda
5 S.G.Faster Iris
7 For You

V75-5: 2640m Auto – Klass 2

Osäker form hos favoriten.

5 Sparky’s Dream avslutade klart bra senast till andraplatsen bakom ett av Numors löften i form av Global Caps. Sparkys Dream är snabb från start, men tar sig nog mest troligt inte hela vägen till ledningen initialt. Eftersom han blev väldigt het från positionen utvändigt ledaren för två starter sedan så väljer man nog att söka position från start, för att sedan spurta tillslut. Får han bra lopp i ryggar är han bra nog för att vinna i nuvarande klass.

4 Jikininki ska nu gå i amerikansk sulky för första gången, vilket kan höja både startsnabbheten och kapaciteten hos hästen. Han är helt okej från start, men ingen blixt. Lyckas man dock hitta en bra position så ser det spännande ut. Goop har nämligen bra snurr på stallet nu och med en vettig resa längs vägen blir jag icke förvånad om Jikininki sätter nosen först.

Efter strykningen på Going Cash landar nu 1 Global De One som tredjerankad då han mest troligt lyckas hitta positionen rygg ledaren. Med luckan i tid bli han farlig till slut.

Rankingen:
A-Hästar:
5 Sparky’s Dream
4 Jikininki

B-Hästar:
1 Global De One
6 G.K.Talisman 
3 Steady One
8 Occhio 

C-Hästar:
7 Exhibition
10 Scorpion Tile
9 David Frontline

V75-6: 2140m Auto – Klass 1

9 Chimi är verkligen en helt annat häst när han får tävla barfota runt om, vilket förhoppningsvis nu blir fallet om inte vädret ställer till några problem. Han har i de två senaste starterna tagit hand om ledningen enkelt och sedan vunnit åkandes över mållinjen. Nu har han lottats till ett bakspår, men visade inte minst på Åbytravet för fyra starter att han klarar av att anfalla bakifrån då han svepte hela fältet i slutkurvan. Ska ses med högst vinstchans i fältet.

5 Perkins är en häst med mycket talang. Han är hyfsat snabb från start och får nu tävla med optimal balans i form av barfota bak. Intrycket senast i snöstormen var bra och gör han en prestation likt senast så är han med och gör upp om det.

2 Västerbo Ajax blandar och ger med prestationerna. När han är bra är han dock riktigt bra. Som för tre starter sedan där han vann på en bra tid, mot bra motstånd, trots en startgalopp där han tappade många meter på klungan. Håller han i ordning på benen den här gången är han riktigt snabb från start, och tar mest troligt hand om ledningen då. Från ledningen bör han ses med respekt.

Rankingen:
A-Häst:
9 Chimi

B-Hästar:
5 Perkins
2 Västerbo Ajax
10 Anytimeisnow
3 Andy Gel
6 Always Face
7 Mercenary

8 Galant Ima
11 Huit
1 Blues Brother

C-Hästar:
12 T.Wall’s Kastor
4 Megan Di Quattro

V75-7: 2140m Auto – Bronsdivisionen

Öppen avslutning.

5 King Of Djazz kommer Sandra Eriksson i angeläget ärende med från Boden. Nu maxar man i utrustningen i form av barfota runt om och jänkarvagn. Han är även snabb från start och det är inte helt otänkbart att ekipaget hittar till ledningen i ett andra skede. Oavsett vad tål han mycket jobb längs vägen och vi kan förvänta oss en stark prestation på lördag!

11 Kendall Jackson är en herre jag gillar. Han imponerade stort när han vann från spår tolv på Bergsåker på kort distans i augusti och visade hur bra han är. Loppet senast på Solvalla var även det klart godkänt när han fick gå utvändigt ledaren hela loppet. Bakspår nu är aldrig enkelt, men det kan samtidigt bli lite körning i loppet vilket bjuder in honom i matchen.

4 Kinky Boots kommer med formen i zenit och har fått ett bra spår. Han är rejäl och tål att göra jobbet utvändigt ledaren om så krävs. Måste räknas på ren kapacitet.

Rankingen:
A-Hästar:
5 King Of Djazz
11 Kendall Jackson
4 Kinky Boots

B-Hästar:
3 No Limit Express
1 Chitchat
2 Load Master
8 Invisible Sun
9 Marion Mark
12 Global Dash

C-Hästar:
10 Underbarosåfin
7 Ellis Pride

Omgångens bästa spik:

5 Great Skills – V75-3 (76%)

Omgångens drag:

5 King Of Djazz – V75-7 (6%)

Mitt andelsspel hittar ni här!