Avd
Hästar
1
1-5-9-11
2
1-2-3-4-6-7-8-11-13-14-15
3
5 GREAT SKILLS
4
4-6-9-10-14-15
5
1-3-4-5-8-9
6
5 PERKINS
7
1-2-3-4-5-11
Skribent: Helena Holm
Publicerad: 10/11 2023 kl 19:49

V75 Bergsåker 11/11 – Dubbeljackpot!

Goddagens, kära Trav-fantaster! 

För er som missat så är det här, på TravTillsammans, som jag nu håller till efter mitt uppskattade sommarvikariat på Travcash.
– Inför varje ordinarie V75-omgång (i regel lördagar) så kommer även jag att skriva en hel analys, den kommer att publiceras här på TravTillsammans.se och laddas upp under fredagen. En direktlänk till analysen kommer delas i Facebook-gruppen Andelsspel med Travcash och i kommentarstråden kommer jag, precis som i somras, försöka vara behjälplig och svara på era frågor så gott det går.

Missa inte att gå med i vårt andelslag om du hellre ser att någon av oss spelläggare står för grovjobbet – bara att rygga din favorit och sen hålla tummen, vi löser resten!

Gå med i andelslaget!

Vilken fin höst jag haft på spelet – knappt jag tror att det är sant. Ni som följer mig och mina andelar vet säkert redan detta men det har väl blivit kring 4,5 miljoner sept-okt. Galet roligt och otroligt men nu jagar vi nya vinster!

Det har dessvärre varit dåligt med analys senaste två veckorna men nu är det dags igen och comebacken sker en DUBBELJACKPOT-omgång – magiskt! Nu kör vi!

 

V75-1 1640m Auto – Silverdivisionen

Känns spontant som om Stall Stefan P Pettersson har en god chans att ta hem den inledande avdelningen – men jag kommer nog strecka på mer än så.

9 Comes With Age kan man ju inte låta bli att hatälska – så mycket glädje han skänkt en men också så mycket frustration och rivna kuponger efter att han obefogat galopperat i ledningen, inte ens som slagen. Han trivs allra bäst i ledningen och har på tretton försök endast vunnit ett lopp från bakspår bakom bilen. Klart han kan vinna men har helt klart en nackdel här men gynnas om det blir fart på tillställningen och chans föreligger för det.

1 Hipster AM chansspikade jag i comebacken senast och det var banne mig inte långt ifrån att det gick hem. Lopp i kroppen nu – öppnar hur innerspår? Har lottats till spår 1 vid ett tillfälle och då var det preciiiiis att han kunde behålla ledningen, räddades av solfjädereffekten – detta var dock i Juli 2021 och mycket har hänt sedan dess. Flera startsnabba utvändigt och frågan är hur det går – och om han verkligen är bäst från ledningen fortfarande? Har vunnit 7 av 9 från den positionen.

11 Hannibal Face var duktig som tvåa i debuten för BG efter nästan 5 månaders tävlingsfrånvaro men ströks sedan inför tilltänkt start den 28/10. Nu verkar allt i sin ordning igen men tyvärr fick han spår 11 bakom bilen vilket alltid är en nackdel, frågan är om man verkligen vågar räkna bort honom? Är väldigt kapabel för klassen och är nu anmäld BF r.o. (i värsta fall blir det aluminiumskor vilket han testades med i senaste snabbjobbet och kändes då jättefin).

5 Filippa B.J. har stött på hårdare motstånd än detta och gjort det bra. Finns helt klart flera intressanta faktorer inför denna start: Går ned i klass, gynnsam distans, bra startspår och Sibylle tuffar nog inte till Bergsåker med en häst för att de bästa morötterna finns där är – så nog är det påställt. Mycket startsnabb men ska nog inte göra för mycket jobb själv. Första jänkarvagn anmäld.

2 Parveny har inte vunnit i år men känns lite på gång och fick ett bra läge, med rätt resa känns han inte helt oäven. Endast 3%.

Blev lite tufft för 4 L.A. Boko senast och gången innan blev det galopp – så var har vi honom efter 2 mån-vilan? Svårt att avgöra på dessa två starter. Funderar även på distansen, känns ändå som om den korta häcken inte är till hans fördel.

10 Criterion spikade jag sist men blev väldigt besviken på hans insats. Ratas nog helt denna gång.

7 Joy Alissa kommer från formstallet Olle Alsén och går nu ut över favoritdistansen, man rycker dessutom skorna – men läget? Eller är hon dundersmällen direkt i inledningen?

 

V75-2 2140m Volt – Kallblodsdivisionen

Ett stökigt kallblodslopp med hästar fördelat på tre volter.

11 Pyrotek tål grovjobb och med dagens form måste han tas med respekt, det jag oroar mig mest för är starten för voltstart är inte hans bästa vän och nu fick han spår 5. Kommer han iväg så är han med och gör upp om segern och i senaste starten slog han både Perso, Lundåsens Teknik och Dån Klara som då, precis som nu, startade 20m före.

7 L.Q.Widde har nu ett lopp i kroppen efter 4 mån tävlingsvila. Var väldigt duktig i comebacken och det höll nästan hela vägen in i mål men han fick nöja sig med silvermedaljen. Är snabb ut och förhoppningsvis utnyttjar JW detta och ser till att inte bli instängd mitt i smeten men jag kan också erkänna att jag ställer mig mig lite frågande till tränarens insatser som kusk senaste tiden…

3 Dån Klara gick mot segern senast men en superspurtande Pyrotek slog av henne precis på linjen men i TravCash-podd fick vi höra att det inte alls var slutsålt utan Olle Alsén trodde det va klart och slutade köra bara. Snöpligt. Är snabb och kommer med full form men det är alltid tufft på V75 och nu startar hon som enda sto i loppet, har dessutom dragit på sig snabba pengar. Ses givetvis med viss chans om hon får rätt lopp.

2 Lundåsens Teknik spikade jag sist men då fick han inte alls travet att stämma och från att ha startat från springspår så var han helt plötsligt sist i fältet och det blev tack och godnatt. Galopperade dessutom som slagen på upploppet. Nu testar man att sätta på en käkrem (för att hålla upp huvudet) och man rycker dessutom bakskorna om banan är bra och han verkar vara på rätt ställe mentalt (kan stressa upp sig bland hästar). Svårbedömd.

Speediga 8 Haga Modde var den som fångade in L.Q.Widde på linjen senast, de startade då över 1640m och jag undrar om den distansen inte är hans bästa? Men visst, formen är på topp och då spelar distansen kanske inte lika stor roll – vi kommer däremot inte ifrån att kusken aldrig segrat på V75.

Vacker rad på 14 Nordby Elde och även han kommer från formstallet Alsén men jag känner att han nog står 20m för långt bak för att kännas jättehet men visst – det har ju galopperats i kallblodslopp förut (…) och då ser det ju genast bra mycket bättre ut för honom.

13 Guli Orkan fick ett trivsamt springspår och är duktig emellanåt men det känns spontant som om det är lite för hårt emot denna gång.

4 Svarte Petter blev jag eld och lågor över när han stod i 1,5% för någon dag sedan, trots att man anmält första barfota r.o. för första gången(!), men nu har strecken dessvärre dragit iväg ordentligt. Anses fortfarande vara en spännande balansändring givetvis.

Funderar på om det kan vara dags för 1 Perso när han nu har tre lopp i kroppen och lottats till bra startspår. Man testar nytt huvudlag och med lucka i rätt tid… Eller testar man kanske att köra i ledningen nu? Har körts i spets vid 16 tillfällen, 8 av dessa har resulterat i seger.

 

V75-3 2140m Auto – Gulddivisionen

Straffspark.

Frankrikesatsande 5 Great Skills – vad säger man? Bästa spåret, bästa hästen, bästa tränaren(?), bästa namnet och bästa segerchansen denna omgången. Stallet säger dessutom ”Hon har varit obrukad i nästan varje lopp i år”
– Jag lägger därför inte mycket mer tid här för jag har faktiskt svårt att se hur hon ska förlora detta, ja – det är väl om de andra bygger en mur kring henne så hon blir instängd men hur ska hon bli det från spår 5?

8 Phoenix Photo gillar regn och gegg, eller kanske mer ”han kunde inte bry sig mindre” – därför spelade jag in en fin peng på honom senast via Komb- och Platsspel och kommer säkerligen göra samma försök på lördag vid kladd. Intressant kusk så kanske lirar jag oavsett förresten.

3 Titan Yoda andra barfota r.o. i livet nu, senast var 210905 – intressant småspel där med kanske?

 

V75-4 2140m Volt – Norrlandselitserie – Stofinal

 

9 Olly Håleryd är och ska väl vara favorit då hon sannolikt hinner fram för att överta innan främsta konkurrenten Sayonara. Hon är nu anmäld barfota r.o. men är inte vässad inför detta då väderförhållandena varit rätt hårda uppe i norr. Ove låg iof rätt lågt inför senaste starten också men givetvis blev det lekstuga ändå. Då fanns det dock ingen välmeriterad och Frankrike-härdad häst, med över 3,5 miljoner kronor mer på kontot, i startlistan…

Jag pratar givetvis om 15 Sayonara som var helt överlägsen i ett lite billigare gäng senast. Verkar dock inte som om Fredrik Wallin var helt nöjd med henne då – det rätta draget verkade saknas så inför denna start har man korrigerat ett par småsaker plus att man anmält barfota r.o. igen efter tre starter med pjäxorna på. Är hon på topp så kan hon absolut ta 20m på Olly och att låsa loppet med detta två känns som ett billigt och ”tryggt” alternativ – men det är ändå ”Skrällåker” vi är på så kanske kan det vara värt att ta några roliga till om man har råd.

4 Cigars Eagle Owl var duktig bakom just Sayonara senast, då med skor på men nu ryker de igen och hon står dessutom 20m bättre till jämfört med senast. Gynnas dessutom av strykningen i volten och formen är verkligen på topp. Jenny A Björk har skrällt förr.

Jag gillar verkligen 10 Young Mistress som står bra inne men kanske att formen är på väg neråt? Har dessutom stått över jobb så lite ovisst känns det nog denna gång. Åker givetvis med ändå om man streckar på lite.

6 Olea Håleryd kommer dra streck tack vare springspår, barfota och Djuse-ponken. Tveksamt om det räcker ändå.

14 Dior Lilly har springspår även hon men 20m bakom, kan hamna bra till och hösten har varit fin – haft lite svårt att sätta nosen först i år bara.

13 Global Deadline trodde tränaren stenhårt på senast (spårtrappa), hade då bättre spår och mötte lite enklare hästar. Nu startar hon från tillägg, på samma volt mot Olly och Sayonara endast 20m bakom. Nä.

1 Olivia C.H. har skrällt från spåret förr men det ska nästan hända nåt osannolikt för att det ska ske nu igen. Jag menar: två gånger med samma häst och samma höst, dessutom på V75 – odds 999 på det?

 

V75-5 2640m Auto – Klass 2

Förhandsfavoriten struken – det var ju synd…

5 Sparky’s Dream är rejäl och tål tuffa upplägg och det var just han som var mitt drag (och kanske fräcka spikförslag mot strukna 2 Going Cash). Nu är chansen stor att han drar iväg rejält på strecken och vi får se hur jag gör, han ska vara favorit men det får inte överdrivas. Är nog den som sitter i ledningen efter ett par hundra meter och därifrån ska han slås – obesegrad i spets efter två försök. Det blev lite tufft i dödens näst senast men får helt klart betyg godkänt ändå. Gillar att man fortsätter med det norska huvudlaget som han svarade fint på senast, ruggig avslutning till andraplatsen mot fint motstånd på Solvalla.

Bra avslutning på 4 Jikiniki senast efter perfekt lopp invändigt, var mycket nära vinnande Benchmark. Första AM anmält och han rankas upp efter favoritstrykningen.

Akta 1 Global De One i rygg på ledaren då han kan få loppet. Under mycket fin utveckling och med lucka i tid..

Ev. långskott/Platsspel:

9 David Frontline hade jag som tidigt drag i veckan eftersom han skulle ha startat bakom startsnabba favoriten, nu undrar jag hur långt bak han hamnar med den nya startryggen. Normalt sett för tufft emot men han har två raka nu (från spets) och återigen – Skrällåker. Mycket galopp i statistiken (45%) men endast i 1 av de 10 senaste starterna vilket visar att han verkar alltmer skötsam. 1% är alltid 1%.

”Även 8 Occhio har två raka från spets och karriärens samtliga segrar är tagna därifrån, kommer inte dit nu. Överspelad till 11%?” skrev jag i början på veckan. När detta publiceras är han nedstruken två hack. Hmm. Andra upplägg än spets: 5 0-0-1.

3 Steady One har bara missat pallen en gång på nio starter. Trivs med distansen men tufft inne. Känns mer stark än snabb och har blivit allt bättre i aktionen efter att man börjat ridträna och stärka upp kroppen hans på ett annat sätt. Plats igen?

 

V75-6 2140m Auto – Klass 1

Favorit i fara!

9 Chimi har spikats med framgång och han har varit duktig vid två raka från spets – men såg lite sämre ut vid senaste vinsten enligt mig? Visst, var knackig båda gångerna men jag funderar på varför det såg så mycket sämre ut sist, loppet gick långsammare men ändå sämre trav?
Det är främst kurvorna som stökar för honom men oavsett så är det helt klart en fördel att gå i ledningen, än att behöva gå ute i spåren och försöka runda fältet, när aktionen strular. Galopprisk.
Bakspår nu och det finns inte mycket statistik på honom från spår 9-15 bakom bilen men det som finns visar 2 0-0-0.
Distansen är dessutom ett halvvarv kortare nu, endast en seger på åtta försök över medeldistans.

Startsnabba 5 Perkins har vaknat till liv efter att ha varit rätt loj i början på karriären (främst bakifrån – obesegrad i spets 4/4). Är anmäld barfota bak igen nu vilket verkar vara hans optimala balans. Det var snöoväder senast och han tvingades gå med skor på alla fötter och jag reagerade på att han inte alls var med från start utan öppnade bara ”sådär”. Antar att skorna och den moddiga banan var orsaken till detta, vet inte om man hade brodd i t.o.m.?
Han kom till ledningen ändå, även om det tog 500m, och vann också loppet men travet och stilen var hackig och helt klart sämre än vanligt över upploppet – men återigen så berodde det kanske på underlaget och pjäxorna för från stallet låter man nöjd med insatsen och löpviljan han då visade.

2 Västerbo Ajax är också startsnabb och skrällvann för tre starter sedan (trots startgalopp) men efter det finns det ett par frågetecken. Galopp efter 100m senast, startade då från bakspår. Såg allmänt tråkig ut när han kördes runt strax bakom fältet. Näst senast var han hårt betrodd i en spårtrappa – i princip jämnstreckad med hästar som Heartbeat Thunder och världsrekordhållaren S.I.P.. Global Dash, som startar i Bronsdivisionen (avd. 7) var mycket mindre spelad trots att han hade nästan dubbelt så mycket pengar på kontot och jag tycker faktiskt att det var konstigt att Ajax var så hårt betrodd då. Kördes i ledningen men var slagen redan in i sista kurvan (annars 7 6-0-0 därifrån) och såg återigen ”sådär ut” – så det är kanske inte så konstigt att han galopperat i 3 av de 5 senaste starterna? Med detta sagt; formen är ett stort frågetecken men propositionen är annars mycket bättre denna gång och han kan vinna om man fått ordning på saker och ting. Fördel med hemmaplan?

6 Always Face då? Ja, jag kan bara inte släppa honom som ni vet. Tycker det varit mycket oflyt sen segern och han fick ett tufft lopp senast vilket han är ursäktad för. Jag älskar att statistiken gällande starter från spår 6-8 bakom bilen visar: 3 3-0-0. 1%.

7 Mercenary har varit förbättrad i travet i de senaste två loppen och båda resulterade också i seger. Har däremot varit struken för hovböld efter det men har han inte tappat för mycket (inte startat på 2,5 mån) så är han intressant. Tuff. Gynnas om man kan köra barfota så håll koll på sista info.

Spännande med första ÖK upp bakom 8 Galant Ima. Till Travronden säger tränaren:
”Vi får se hur banan blir men man kan väl säga att om det blir tuffa förhållande med en lite sämre bana så är min häst nog mindre missgynnad än flera av konkurrenterna. Han tävlade barfota bak senast och det står fel i programmet. Planen är att tävla barfota bak igen men jag får lämna det öppet beroende på hur banan blir.”
Han är alltså anmäld med samma balans som senast – då han också vann.

1 Blues Brother kan inte försvara innerspåret och det behöver lösa sig. Det blir rycktussar för första gången men helt klart tuffare motstånd nu.

11 Huit fick äntligen utdelning för sin fina form senast. Chansartat läge och behöver flyt. Skoglund upp för andra gången, vid första försöket blev det en tredjeplats.

10 Anytimeisnow verkar gilla Bergsåker: 3 2-1-0 – men läget? Har tagit 3 av livets 4 segrar från spets – hälften av dessa på B. Ett lopp i kroppen efter vila nu och fart finns.

3 Andy Gel börjar bli dyr men nu testar man Norskt för första gången – är det det som krävs för att han ska börja ta fler vinster än andraplatser tro?

 

V75-7 2140m Auto – Bronsdivisionen

Öppen avslutning.

3 No Limit Express galopperade när spetsstriden var avgjord näst senast och gav då bort segern till Chitchat (rent krasst så stod det mellan de två). Följde upp det genom att startgaloppera på Solvalla, om det berodde på den kladdiga banan vet jag inte men det kan vara bra att ha i bakhuvudet om det skulle bli likadant på lördag. Känns helt klart opålitlig just nu men om han travar så är han med och gör upp om det.

2 Load Master – ja, hur räknar man ens på denna häst? Känns som om jag kommer fel på honom varje gång, helt möjlig att analysera men om jag ska gissa – spetsar initialt men släpper till… 3? Skrällvann sist Adielsson körde så återigen ”med lucka i tid…”?

1 Chitchat kan inte svara stallkamraten Load Master och riskerar hamna en bit bak. Floppade senast och det är oklart varför men det blev kanske mycket med den längre resan och för tufft från spår 12? Rejäl och helt klart bra för klassen annars och har två lopp i kroppen nu.

4 Kinky Boots är nog den som missgynnas mest av blött och dåligt underlag denna tävlingsdag men han visar fin statistik när han, som nu, kommer från seger i senaste starten: 7 6-1-0. Hur tolkar vi detta? Jo, när han har form så har han form och levererar – alltså periodvis. Det är rätt intressant när man kollar hela hans resultatrad faktiskt.
Vad har jag mer hittat åt er om honom?
– Han har gjort nio starter barfota r.o., detta har resulterat i två segrar och fyra galopper = dubbelt så många galopper än segrar. Tre av dessa barfotagalopper har skett i år – segrarna på samma balans är tagna 220914 samt 220824, alltså förra året. Helt klart halvnördig information – men som favorit måste man synas lite extra.

5 King of Djazz ska nu till att göra tredje starten med jänkarvagn: en andra- och en fjärdeplats har det blivit hittills. Vid fjärdeplaceringen gick han med samma kombo som han nu är anmäld med: AM+barfota r.o. men detta skedde i den gamla regin och man kan inte annat än säga att han verkligen tänt till efter miljöbytet. Gjorde allt jobb själv senast och verkar vara helt på topp. Mycket spännande till 5%.

Måste ändå säga att 8 Invisible Sun var riktigt duktig trots att han ”bara” blev trea senast, var ändå med i striden trots resan han fick. Uselt läge nu men jag tror att senaste loppet har gjort honom gott och fört honom framåt. Han är rejäl och löser det sig bara från läget så.. 3%.

11 Kendal Jackson tyckte jag först var överspelad när jag såg spåret men efter att ha luskat lite så finner jag ett par saker intressanta, även om statistiken säger långt ifrån allt:
Han har gjort två starter på V75 – båda har resulterat i seger.
När det precis som nu gått 3-4 veckor mellan starterna så kan man säga att han levererat rätt hyfsat: 6 4-0-1.
Han har vid fyra tillfällen startat från spår 9-15 bakom bilen, hur många han vunnit av dem? Tre. Den fjärde resulterade i en tredjeplats.
Utöver detta så har han verkligen utvecklats rejält i år, speciellt sista halvåret och hans speed är verkligen sylvass så vettetusan om jag vågar räkna bort honom på något av mina system på lördag.

12 Global Dash har varit duktig i år men kanske att läget blev lite väl tufft denna gång? Har annars vunnit 6 av 9 starter på Bergsåker…

 

Med detta sagt så önskar jag ett stort lycka till!
Mvh, Helena

Till lagets andelar!