Avd
Hästar
1
1 I Love Faux Depart
2
2,4,5,11
3
1,4,5,6,9
4
1,5,6,8,10,12,14,15
5
2 Judge D.
6
2,3,6,8,10,11
7
5,10,15
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 28/12 2023 kl 16:29

V75 Axevalla 31/12 – Drömjackpot

Axevalla står som traditionsenlig värd inför nyårsaftons V75 där vi har minst 85 miljoner kronor till en ensam vinnare på söndag.

Årets Winter Burst har nått sitt slut där V75 på Axevalla avrundar året. Axevallas upplopp är långt, hela 227 meter, vilket är viktigt att tänka på inför dagens omgång.

Så sent som i onsdags satte jag sju rätt på V75 där Momarken anordnade spelformen. Jag spelar alltid för att vinna stort, och på nyårsafton tycker jag mig finna ett bra värde i att spika i inledningen då flertalet av spelarna väljer att gardera för att vara kvar så länge som möjligt.

V75-1: 2140m Volt – Stolopp

Ingen minns en fegis. Vi inleder med omgångens bästa spik!

1 I Love Faux Depart gick över mål med mycket krafter sparade i sin senaste start och man har siktat på det här loppet en längre tid nu. Spår ett i voltstart blev perfekt då hon öppnar snabbt från start och får ses som favorit till att nå ledningen i detta lopp. Från ledningen har hon fyra segrar på fem försök, och trots Axevallas långa upplopp tror jag hon rinner undan till slut. Skön spik att inleda omgången med till cirka 20%

11 Unique Wine öppnar snabbt i voltstart vilket gjorde att läget blev en besvikelse. Dock finns bra chans att hitta ner i vettig position då flertalet hästar på start borde vara intresserade av innerspåret. Hittar ekipaget bra slagläge i andraspår, är det inte helt omöjligt att hinna fram till segern då Axevallas upplopp är långt.

13 Cascabella kommer med bra form och tog en snygg seger senast efter smygkörd resa. Hon är van att möta tuffare konkurrenter än såhär och kommer hon vettigt på det efter en bit så ska hon ses med bra chans att plocka ner många på upploppet. Dock finns det mycket som kan strula från bakspår och det krävs alltid lite tur med löpningsförloppet för att vinna från 20 meters tillägg.

Rankingen:
A-Häst:
1 I Love Faux Depart

B-Hästar:
11 Unique Wine
13 Cascabella
6 Eva Kant Gar
7 Her Cash
3 Brie De Meaux
14 Navy Zon
15 Uberty Face
5 Irjas Stjärna
2 Marcia Griffiths

C-Hästar:
9 Funny Sensation
10 Eternal Queen 
4 Engine Wash
12 Fury Scoop

V75-2: 2640m Auto – Stall David Perssons Lopp

Det finns inge snack om vem som är bästa hästen. Men går han att lita på?

2 Young Andy är utan tvekan bästa hästen i fältet. Insatsen senast oroar dock litegrann då det kom en galopp vid upploppet och han har även galopperat vid tidigare tillfällen under lopp. Det kan ha varit så att han inte trivdes i ledningen och därför passar spår två bakom bilen denna gång bra då Per Lennartsson kan välja att köra i ryggar om han vill. Fungerar han är det en bra segerchans, men det finns frågetecken. Viktigt att höra av sista infon.

5 Hoohoo Haahaa verkar trivas ypperligt i spets och mitt huvudscenario är att ekipaget hittar dit då hästen är snabb från start. Den långa distansen verkar också fungera bra då han har två segrar på två försök och presterar han på samma nivå som vid segrarna så blir han att räkna med.

4 Take You Time öppnar snabbt från start och väljer sedan, mest troligt, att släppa till stallkamraten 5 Hoohoo Haahaa vilket bäddar för en fin resa i rygg på ledaren. Han gick bra senast som tvåa bakom en obesegrad häst och kommer luckan på upploppet så är det inte otänkbart att han spurtar ner samtliga.

Rankingen:
A-Häst:
2 Young Andy

B-Hästar:
5 Hoohoo Haahaa
4 Take Your Time
11 Vikings Saga
3 Creme Caramel
8 My Great Pretender
7 Västerbo Google
1 Oh Mandy Pellini
6 Inferno Launcher
10 Mangiapane

C-Hästar:
9 Joker d’Inverne
12 Holy Teemer

V75-3: 2140m Auto – Ecurie D.s Stolopp

Trio sticker ut.

5 N.Y.Moet är riktigt snabb från start och med Jorma i sulkyn finns det inget annat scenario än att man kör full fart mot ledningen i ett försök att stanna där hela vägen in i mål. Det kan gå, men samtidigt tycker jag hon har varit lite blek från ledningen till slut vid de senaste starterna. Ska dock tilläggas att hon har mött väldigt bra konkurrenter i Norge och motståndet på söndag är inte det blodigaste. Knapp tipsetta från ledningen.

6 Marabou Brodda går i stort sett alltid bra och trivs med vintriga förutsättningar. Senast vann hon på bra vis på kort distans, vilket jag inte håller som hennes optimala distans och medeldistans nu ses som en fördel. Samtidigt riskerar hon att hamna i positionen utvändigt ledaren, vilket skulle vara en nackdel då hon tävlar bäst antingen från ledningen eller när hon får anfalla till slut. Ska oavsett med på lappen då kapaciteten är hög.

4 Heroine Darling hade varit det givna förstavalet om hon inte hade vilat på grund av en operation vilket nu är fallet. Ola Samuelssons hästar brukar dock gå bra den här årstiden och Heroine Darling har kapacitet för att segerstrida i detta lopp trots avsaknad form.

Rankingen:
A-Hästar:
5 N.Y.Moet
6 Marabou Brodda
4 Heroine Darling

B-Hästar:
9 Benita Winner
1 Sommerbrise
8 Stens Retention
2 Queen Roc

C-Hästar:
7 La Paradeta
3 Red Alert W.F.

V75-4: 2140m Volt

Favoriten segerlös än så länge. Kommer första segern på söndag?

6 King Zorro har visat tidigare att han kan öppna bra från springspåret i volten och känslan är att Gustav Johansson kommer ge det ett försök att hitta till ledningen härifrån. Kommer ekipaget inte till ledningen har de gjort klart bra lopp från utvändigt ledaren och oavsett position ska King Zorro ses med högst vinstchans i loppet.

8 Anna Mae har fått ett intressant smygläge och kommer garanterat få en bra resa. Hon öppnar snabbt i volten och sitter antingen i rygg på ledaren eller tredje invändigt. Med luckan till slut fäller hon många över Axevallas långa upplopp.

10 Ximena har gjort det bra tre starter i rad nu och ger verkligen ett bra intryck ifrån sig. Vid de två segrarna hon har tagit på slutet har hon gått väldigt fort på upploppet till slut, nu är hon garanterad en bra resa i andraspår och kommer fälla många även denna gång. Öppet lopp

Rankingen:
A-Hästar:
6 King Zorro
8 Anna Mae

B-Hästar:
10 Ximena
15 No Talking You
14 Coin Master
1 Charlie Laross
12 Frodo De Castella
5 Mr Boenasera
13 Honey Dun Girl
2 Ekolod

C-Hästar:
11 Bold Heuvelland
4 Glaziers Wonderboy
3 Oasis Tara
7 Sipfer
9 Wanheda

V75-5: 1640m Auto

Judge D. ute över ovan distans, löser han det ändå?

2 Judge D. är bästa hästen i fältet och är härdad i mycket tuffare sällskap än vad han ställs mot på söndag. Frågetecknet är kort distans vilket han bara har startat på vid ett tillfälle, blev seger då men motståndet den gången var billigt. Spår två denna gång blev absolut perfekt då han inte är någon raket ifrån start och kommer sannolikt inte till någon ledning. Olas hästar brukar gå bra denna årstid och detta måste vara en bra segerchans trots ovan distans. Spikförslag.

6 Black Fire vann på en bra tid senast med tanke på årstiden och ser ut att komma med toppform. Han öppnar snabbt från start och lär laddas mot ledningen. Frågan är dock om man kommer förbi då invändige 4 All In Face öppnar snabbt och Black Fire riskerar utvändig position. Med tanke på formen måste han ändå räknas samt passande distans.

1 Conch On Inn satt fast med så gott som alla krafter sparade på V75 senast och nu provar man igen. Han kan öppna relativt snabbt från start men får sannolikt svårt att hålla upp någon ledning. Mitt scenario är att han hamnar i rygg på ledaren och då krävs det återigen att han får lita på turen. Hittar man luckan finns det dock bra fart och kunnande för att utmana om segern. Given vid gardering.

Rankingen:
A-Häst:
2 Judge D.

B-Hästar:
6 Black Fire
1 Conch On Inn
4 All in Face
9 Ekas Zalming
11 Theycallmesixten
12 Hashtag Simoni
5 Caradja
7 Japiro Queen

C-Hästar:
8 Feline Burgerheide
3 What A Deal
10 Isabell Trot

V75-6: 2140m Auto – Spårtrappa

Intrycket på draget senast var riktigt bra.

8 Cassius Clay D.E. är en riktig segerstaplare som verkligen gillar att vinna travlopp. Senast tävlade han i amerikansk sulky för första gången och intrycket såg verkligen bra ut då han vann med krafter sparade. Spår åtta bakom bilen är såklart inte bra, men samtidigt är det en spårtrappa och spåret var väntat. Oavsett position ska han ses med högst segerchans då kapaciteten är högst i fältet.

11 Klondyke River är även det en bra häst för klassen som dock är lite strulig av sig. Bakspåret nu är nog en fördel då han kan ta en lugn start för att sedan köra till slut. Håller han sig felfri har han kunnandet för att göra upp om segern.

6 Conrads Palle är snabb från start och kommer nog göra ett rejält försök att hitta till ledningen. Frågan är dock om man når dit då invändiga konkurrenter också öppnar fort från start och han riskerar utvändig position. Han har bara en seger i karriären och även om han hittar till ledningen tycker jag 40% är alldeles för högt.

Rankingen:
A-Hästar:
8 Cassius Clay D.E.
11 Klondyke River

B-Hästar:
6 Conrads Palle
3 I Am Timmie
10 J.S.Camaro
2 Utah Southwind
13 Golden Cresent
9 Credityuan
4 Gelato Pellini
1 Önas Spartacus

C-Hästar:
15 Outlander
5 Adthemission
14 Mellby Jupiter
12 Yankee Doodle
7 Keep Flying Rapida

V75-7: 2640m Volt – Sylversterloppet

Favoriten är bra, riktigt bra. Svårstoppad?

15 High On Pepper är en riktig topphäst som bara vinner och vinner, och gör det dessutom på rejäla sätt. Senast brakade han runt dom i ett slutvarv i tredjespår och vann ändå relativt enkelt. Nu är det dock andra förutsättningar med flera hästar på de främre volterna som har siktat på detta lopp länge. Men oavsett resa måste han räknas då han är bäst i fältet och han får ses som ett spikförslag i avslutningen.

10 Demon fortsätter även han att imponera och det låter dessutom riktigt bra från stallet. Jag tycker dock han fungerar som allra bäst utan skor och i den amerikanska sulkyn, men han har även gått bra lopp med den vanliga vagnen. Voltstarts momentet är ett frågetecken då det blev galopp i ett tidigare försök på svensk mark. Kliver han iväg måste han dock räknas då han står 20 meter före favoriten.

5 Michigan Bro är den klart bästa hästen på 20 meters tillägg och kör Svedberg fram tidigt är det inte helt otänkbart att han får överta ledningen. Det är en väldigt kapabel häst som har galopperat bort en del pengar och vid gardering ska han räknas även om favoriten kan bli svårslagen.

Rankingen:
A-Häst:
15 High On Pepper

B-Hästar:
10 Demon
5 Michigan Bro
14 Unico Broline
12 Ferrari Sisu
13 Power
9 Reven Dejavu
8 Dollar Doc
11 Certainly

C-Hästar:
1 Star Cash
6 Mellby Indigo 
2 Börtas Ankare
7 Granit De La Roque
3 Smajlis
4 Carroty

Omgångens bästa spik:

1 I Love Faux Depart – V75-1 (20%)

Omgångens drag:

8 Cassius Clay D.E. – V75-6 (12%)

Lycka till och gott nytt år!

Mvh, Simon

Mitt andelsspel hittar ni här!