Avd
Hästar
1
1,9
2
3 Hertz
3
6 Rosemary Tile
4
1,2,3,4,8,9,10,11
5
1,3,4,5,8,11,12
6
2,4,5,6,7
7
2,4,5,10,11
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 25/1 2024 kl 20:07

V75 Axevalla 27/1 – Jackpot

Axevalla, långt upplopp samt en jackpot med 44 miljoner kronor i sjurättspotten. Kan det bli bättre?

Löningshelg och hela 44 miljoner kronor till en ensam vinnare på lördag. Vi kan räkna med ett rejält tryck hos ATG så lämna in systemen i god tid. Axevallas upplopp mäter hela 227 meter och har därmed ett av de längsta upploppen i landet, vilket gör lördagens omgång till en väldigt spelvärd omgång enligt mig.

Så sent som i onsdags lyckades jag hitta samtliga vinnare på V86 och spelade därmed in fint nettoplus till samtliga andelsköpare. Nu på lördag tycker jag mig finna en väldigt spelvärd spik som gynnas av det långa upploppet. Nu kör vi!

V75-1: 1640m Auto – Gulddivisionen

Spikförslag i inledningen.

1 Rome Pays Off har fått ett perfekt utgångsläge med spår ett bakom bilen och mycket talar för tidig ledning trots startsnabba konkurrenter utvändigt. Mycket spännande med Kihlström i sulkyn för andra gången som fick bra fart på hästen senaste gången. Från ledningen har han tre segrar på fem starter och vid ett troligt scenario förbättrar han den statistiken på lördag. Spets och slut.

9 Edibear utrustas med amerikansk sulky för första gången vilket känns spännande. I den senaste starten kördes han snällt och satt därför kvar med vad som såg ut att vara mycket krafter kvar. Minus med bakspår på kort distans men Axevallas långa upplopp kan komma till rätta till slut. Given vid gardering.

5 Crack Atout gör debut på kort distans efter 123 starter i karriären och visst känns det lite spännande. Han är hyfsat snabb från start men tar sig inte till ledningen initialt. Borde dock hitta ner i vettigt slagläge och det långa upploppet gynnar honom.

Rankingen:
A-Häst:
1 Rome Pays Off

B-Häst:
9 Edibear
5 Crack Atout
4 Baron Gift
7 Dats So Cool
8 Beartime
6 Heart Of Steel
10 Harran Boko
3 Osterc

C-Häst:
2 Randemar R.D

V75-2: 1640m Auto – Diamantstoet

Snacka om fel favorit. Här finns otroligt spelvärde!

3 Hertz var väldigt bra senast där hon hamnade sist utvändigt och hade väldigt långt fram till ledaren på sista bortre långsidan. Otrolig spurt av henne den gången och hon var nära att avgå med segern. För tre starter sedan satt hon fast med mycket krafter sparade bakom topphästar i ett försök till Breeders Crown och med luckan hade hon fällt många. Spår tre denna gång är perfekt då hon inte är snabb från start och kommer sitta bra på det efter en bit. Hon är väldigt stark till slut och med Axevallas långa upplopp ska hon ses med god chans att fälla samtliga. Omgångens bästa spik!

7 Kelly Smartface var väldigt bra senast när Örjan Kihlström kontrollerade fältet från utvändigt ledaren och körde sedan säkert undan till segern. Spår sju nu innebär lite vingelrisk då hon inte är speciellt snabb från start, men med tanke på senaste insatsen måste hon räknas då hon är en av de bättre i fältet.

9 Vicky Montoya har sett ut som en ny häst i de två senaste starterna efter hon har fått börja tävla med amerikansk sulky och vunnit relativt enkelt båda gångerna. Spår nio denna gången är bra trots att det är kort distans, nu kan hon spara speeden in i det sista och sen anfalla på upploppet. Fäller många.

Rankingen:
A-Häst:
3 Hertz

B-Hästar:
7 Kelly Smartface
9 Vicky Montoya
5 Vikens Bonjour 
2 Marcia Griffiths
4 M.T.Tomorrows Hope
6 Mona Moonlight
10 Dancing Days
12 Gelato Pellini

C-Hästar:
11 Bonnie Wibb
8 Corona Park
1 Listas Sirena

V75-3: 2140m Auto – Diamantstoet

Öppet lopp men tipsettan är given.

6 Rosemary Tile var rejäl senast när hon vann från utvändigt ledaren tillsammans med aktuell kusk Örjan Kihlström. Hon är inte särskilt snabb från start men borde hitta ner i vettig position då flertalet hästar med framspår verkar vara intresserade av en resa på innerspår. Den amerikanska sulkyn åker på nu när det är autostart och hon fäller många på upploppet. Tipsetta.

10 Mose Eagle var bra senast när hon vann mot hingstar och valacker efter att ha fått göra jobbet utvändigt ledaren. Nu möter hon endast ston och trots bakspår ska hon räknas tidigt. Hon går alltid bra till slut och det långa upploppet gynnar henne mycket. Given i striden.

5 Mission Beach tar mest troligt hand om ledningen i detta lopp då hon är väldigt snabb från start. Väl där gör hon hennes bästa lopp och min känsla är att man testar där då hon står perfekt inne i klassen.

Rankingen:
A-Hästar:
6 Rosemary Tile

B-Hästar:
10 Mose Eagle
5 Mission Beach
7 Heartbeat Julie
2 J.J.Antoher Vinn
4 Vilja T.Y.C
3 Global Dealine
8 Tour Eiffel

C-Hästar:
9 Tasherit
12 Mellby Ivy
1 Sally Maclennane

V75-4: 2640m Volt – Klass 2

Vidöppet lopp och överspelad favorit.

8 Rustico öppnar bra i volten och har fått ett perfekt smygläge i ett öppet lopp. Senast hakade han på bra bakom Mellby Jail på V75 och konkurrenter med den kalibern finns det inte i detta lopp. Plus också att det är lång distans då fältet brukar spricka upp i de lägre klasserna. Vid luckan segerstrider ekipaget.

2 Mayhem Mary vann enkelt senast mot bra konkurrenter och kommer med bra form. Spår två blev perfekt då han sitter i bra slagläge direkt och kommer mest troligt få en bra resa. Han öppnar även bra i volten så spåret ska inte spela någon större roll. Given.

1 Woodbank är inte helt att lita på i volten men förstärks samtidigt med Magnus A Djuse i sulkyn. Kan dock bli svårt att ta någon ledning då 6 Vikens Cashflow öppnar snabbt från springspåret. Lyckas dock ekipaget med att hitta till ledningen ska de självklart räknas men här har vi in favorit i fara enligt mig.

Rankingen:
A-Hästar:
8 Rustico
2 Mayhem Mary

B-Hästar:
1 Woodbank
11 Zipfer
3 Cumulus F.G
10 Glowing Star
4 Sabani
9 Önas Spartacus
6 Vikens Cashflow

C-Hästar:
5 Pontiac
12 G.K.Xit
7 Ågren

V75-5: 2140m Auto – Klass 1

Bästa hästen från ett knepigt utgångsläge. Spännande!

3 Deon W. är en väldigt bra häst för klassen men han har det också lite kämpigt med stilen. Senast var han med i en ganska tuff öppning och stannade av till slut på upploppet men insatsen var godkänd. Nu finns det en möjlighet att han kommer till ledningen igen, fast denna gången kanske det inte krävs lika mycket kraft. Väl där är han given i striden. Men oavsett position måste han räknas då favoriten har fått ett besvärligt utgångsläge.

1 Cassius Clay D.E är mest troligt bästa hästen men har fått ett riktigt jobbigt läge med spår ett bakom bilen. Det mesta talar för att han blir överflugen från start, väl därifrån är det upp till Stefan Persson att hitta ut men de riskerar att inte få se dagens ljus. Hittar han ut i andraspår, eller på något sätt lyckas hålla upp ledningen, vinner han mest troligt loppet, men jag vill inte lita på turen med en favorit spelad till sextio procent i en jackpot omgång.

12 Mud Hill har strulat lite med travet på sistone men trots de gjort bra prestationer. Nu utrustas han men amerikans sulky igen vilket jag tycker har fungerat väldigt bra på honom tidigare. Går det undan till slut fäller han många på Axevallas långa upplopp. Given på kupongen enligt mig.

Rankingen:
A-Hästar:
3 Deon W.
1 Cassius Clay D.E.

B-Hästar:
12 Mud Hill
8 No Talking You
4 Soundtrack
5 Dogleg
11 Utah Southwind
2 Ängens Starman
6 Chip Chop
9 Oh Cean

C-Hästar:
7 Golden Cresent
10 Mr Birdman

V75-6: 1640m Auto – Bronsdivisionen

Favoriten är bra, men det är motståndarna också.

2 Judge D. är det givna förstavalet då han är ”all-round” och tål de flesta upplägg. Senast tog han han om ledningen från just spår två, på kort distans, på Axevalla så det finns mycket likheter med dagens lopp. Inte lika givet att han tar ledningen den här gången då han inte kommer få samma ”solfjäderseffekt” som senast. Men oavsett position rankar jag honom etta då jag tycker han är bäst i fältet.

4 Black Fire kan komma åt ledningen denna gång och jag håller honom som spetsfavorit i skrivande stund. Han har fått två tuffa lopp i rad nu från utvändigt ledaren och håller verkligen toppform. Hittar han till ledningen kan han bli svår att slå då han gör bra lopp därifrån.

7 Mulberry har gjort två riktigt bra prestationer för Christoffer Eriksson och verkar ha tänt till rejält i den nya regin. Spår sju på kort distans är inte optimalt, men han borde hitta ner i vettig position och därefter blir han farlig på upploppet. Tas på allvar.

Rankingen:
A-Hästar:
2 Judge D
4 Black Fire

B-Hästar:
7 Mulberry
6 Real Scotch
5 Feel The Benefit
10 Ready Trophy
1 Jello W.
9 Ekas Salming

C-Hästar:
8 Wingait Henke
11 Babsans Bankir
3 Fighter Simoni
12 Powerbank

V75-7: 2640m Auto – Silverdivisionen

Öppen avslutning.

5 Bottnas Idol trivs på distansen, årstiden och har fått ett bra spår bakom bilen. Han öppnar helt okej från start men spetsar inte initialt. Senast vann han enkelt med flera längder och det var heller inte tomt i mål. Han är förvisso ny i klassen men ska ändå rankas etta här sett till förutsättningarna.

2 Game Brodde kommer med väldigt bra form och är van tuffa konkurrenter. Senast kom en omotiverad galopp men tycker inte man ska döma han allt för hårt på det. Han öppnar snabbt från start och mitt scenario är att han får överta ledningen från 6 Combat Fighter efter en bit. Väl i ledningen är han obesegrad på två försök och är en given segerkandidat även på lördag därifrån. Måste med.

4 Stenson ska verkligen inte underskattas i slutet. Fick förvisso en enkel seger senast då en av konkurrenterna galloperade bort sig på upploppet men intrycket var bra. Han har sett väldigt fin ut i tre starter i rad nu och jag tycker även han går bra på de längre distanserna. Given på kupongen.

Rankingen:
A-Hästar:
5 Bottnas Idol
2 Game Brodde

B-Hästar:
4 Stenson
10 Bransbys Juke Box
11 Grappa Boy
6 Combat Fighter
12 Oxidizer
3 King Of Greenwood
9 S.G.Mistral
1 Olga Utca
7 Innovation Love
8 Zenato

 

Omgångens bästa spik:

3 Hertz – V75-2 (10%)

Omgångens drag:
6 Rosemary Tile – V75-3 (19%)

 

Lycka till i helgen! Mvh, Simon

Mitt andelsspel hittar ni här!