Skribent: Helena Holm
Publicerad: 9/12 2023 kl 06:46

V75 Åby 9/12

Goddagens, kära Trav-fantaster! 

För er som missat så är det här, på TravTillsammans, som jag nu håller till efter mitt uppskattade sommarvikariat på Travcash.
– Inför varje ordinarie V75-omgång (i regel lördagar) så kommer även jag att skriva en hel analys, den kommer att publiceras här på TravTillsammans.se och laddas upp under fredagen. En direktlänk till analysen kommer delas i Facebook-gruppen Andelsspel med Travcash och i kommentarstråden kommer jag, precis som i somras, försöka vara behjälplig och svara på era frågor så gott det går.

Missa inte att gå med i vårt andelslag om du hellre ser att någon av oss spelläggare står för grovjobbet – bara att rygga din favorit och sen hålla tummen, vi löser resten!

Gå med i andelslaget!

”Vilken fin höst jag haft på spelet – knappt jag tror att det är sant. Ni som följer mig och mina andelar vet säkert redan detta men det har väl blivit kring 4,5 miljoner sept-okt. Galet roligt och otroligt men nu jagar vi nya vinster!” skrev jag i inledningen av analysen inför Eskilstuna-omgången den 18/11.

Är inte troende men ”Holy Moses Jesus Christ and everyone else!” – vad f*n hände ?!

Tror inte det undgått någon, och jag ska inte bli för långdragen här, men när jag avslutade inledningen med att skriva om jag någon gång sagt att jag är revanschsugen så är de tillfällena ingenting i jämförelse med vad jag är denna vecka. Glädjande nog ges vi en ny chans att skrapa rent hela JACKPOT-skålen – och det är precis vad jag tänker göra!” så trodde jag ju inte på fullaste allvar att det skulle ske?!
– Dubbla fullpottar och över 16,3 miljoner kronor senare sitter man nu här. En tredjedel av hela jackpotten rakade jag hem, 210 glada andelssköpare fick mellan 75-79k var såhär en månad innan jul, största vinsten i TravCash historia är noterad och en delad travlöpsedel med Daniel Redén och Torbjörn Jansson i Aftonbladet…
– Drömmen fanns givetvis alltid där men trodde ju aldrig att den skulle slå in, inte såhär – jag menar, detta händer ju bara ”de stora pojkarna”…

Nåvål, det har körts två omgångar efter detta;
Följde upp superhelgen med två fullpottar på Jägersro, utdelningen blev inte lika hög som i Eskilstuna men 57.000kr resp. 59.000kr iaf.
Allra senast var alla blickar riktade mot Solvalla och visst såg det klurigt ut på förhand men H-E-R-R-E-G-U-D! – den blev nästintill olöslig men två stora reducerade system lyckades hitta samtliga sju vinnare och belönades med 13-14 miljoner kronor vardera. Grymt imponerande!
– För egen del blev det 6 rätt, som kanske ändå måste ses som en bedrift, på ett av mina större system – det resulterade i fina 125.000kr vilket tio glada andelsägare fick dela på. Grattis till er som var med där!

Nu har vi ännu en klurig omgång framför oss vilket är superkul men jag skulle bli förvånad om den slog förra veckans utdelning – nu kör vi!

 

V75-1 2140m Auto – Diamantstoet

Dubbla Diamantstoförsök denna lördag och vi bockar av det ena direkt.

5 Filippa B.J. står väldigt bra inne i loppet och har stött på rätt mycket tuffare motstånd än detta i år, har dessutom stånkats mot grabbar så visst ser det lämpligt ut på förhand. Gynnas av skotvånget då hon nästan alltid tävlar med pupporna på oavsett årstid.
Håller henne som knapp spetsfavorit, därifrån är hon 3/6, men nja – tycker att hon kan vika ner sig lite väl enkelt emellanåt när det ska avgöras och det är kanske inte så konstigt att hon, trots hela elva försök, aldrig segrat på V75 (11 0-1-3).
– Jag, som en utav Sveriges alla staketkuskar, förordar en ryggresa för henne denna gång och då är hon absolut som en av segerkandidaterna men för mig är hon definitivt ingen spik.

2 Mary Ann Lane var duktig senast och hon höll faktiskt undan för 6 Carroty som då var loppets favorit (på lördags är hon istället mångas drag).
Perfekt läge för Mary Ann och jag rankar henne väldigt högt. Även hon har varit ute i bra mycket tuffare lopp än detta denna säsong och hon var faktiskt tvåa i sitt försök till Stochampionatet (endast slagen av Joviality)och hon knep faktiskt sista pallplatsen i finalen. Blev även tvåa i försöket till Derbystoet.
– Det kan vara så att hon spetsar initialt på lördag, frågan är hur Johan sen väljer att göra, är vi säkra på att han släpper om Filippa skulle ställa frågan? Eftersom det Är Åby vi är på så är det kanske inte osannolikt. Hon är vilket fall 5/7 från spets och även hon har vunnit med skor på.

9 Glorious Rain såg riktigt pigg och glad ut vid senaste framträdandet, hon har vunnit 2 av de 5 senaste starterna, båda gångerna från spets – därifrån är hon också som allra bäst. Ingen ledning denna gång, om inget oförutsett händer då, men jag tycker hon känns rätt tidig ändå grundat på formen. Minuset är skor, hon har galopperat mer än hon travat med dessa på. Jag kommer syna denna värmning noga.

6 Carroty har varit duktig i höst men höjde sig ännu ett snäpp när jänkarvagnen hängdes på. Hon var som sagt tvåa bakom Mary Ann Lane senast, efter en rätt knepig styrning av Jepson, och till singelprocent är hon småintressant.

1 Unleashed Kemp och ÖK tog chansen att spurta före Ninja Zon senast då denna fick galopperande häst framför sig och äntligen fick hon också sätta nosen först. Redén har ju alltid pratat gott om henne men hon har inte alls levt upp till detta, faktiskt varit en besvikelse.
Jag tror därför inte att vi ska ta för hårt på senaste vinsten, risken finns att den turliga vinsten samt kombinationen Redén/Kihström drar lite för mycket streck.
Självklart kan hon få en perfekt invändig resa och utnyttja OS och därmed snubbla in först igen – men det finns risk att segerchansen överskattas. Gör nu livets sista start så man har å andra sidan inget att spara på – men jag tror ändå inte jätte mycket på henne, speciellt inte med skor på.

Minus med skor för 8 Olga Utca men jänkarvagnen är på iaf. Blev dock positivt överraskad av henne senast då hon inte bara hade pupporna på utan också kördes med vanlig vagn – bra avslutning från träligt läge. Tillsammans med 10 Bold Face och 7 Ninja Zon är hon en av loppets bästa skrällar. Ingen av dessa tre är streckad till mer än 2-3%.

 

V75-2 2640m Auto – Klass 2

Klass 2, volt och redan erkänt opålitlig – denna favorit måste vi fälla.

1 Luca Barosso vann ett rätt billigt lopp senast även om han gjorde det på ett bra sätt, det säger jag inget om men allvarligt – han är streckad till 60%? Kom igen.
Har visserligen en bra chans att hålla upp ledningen och därifrån är han obesegrad efter fyra försök – bommar han däremot spets och hamnar invändigt så tror jag inte att segerchansen är lika stor eftersom han känns mer stark än snabb (speedig).
Debuterar nu på V75 och ska till att möta ett helt annat motstånd än tidigare och den redan struliga valacken kan mycket väl strula till det för sig som det är – lägg där till att det sannolikt blir en eller ett par omstarter där han skickas mot spets och tas upp ett par gånger… Näe, känns alldeles för opålitligt och överspelat.
Gynnas dock av skotvånget då han själv haft dessa på i livets samtliga starter, även om det bara hunnit bli nio stycken.
Denna måste vi gardera – eller kanske spika emot…?

Ni som läst och kanske t.o.m. dundrat in en slant på Helenas Trippel denna vecka vet att detta är Häst #1 i detta spel:
3 Rustico är min fräcka vinnare, trots att även han stöter på bättre motstånd än tidigare, men jag gillade verkligen intrycket senast – det var en rejäl insats och inte såg han ut att gå sig tom heller. Det gäller bara att han håller koll på fyrhjulsdriften för även han är opålitlig emellanåt men det känns ändå mer okej att ta den risken med en 11%:are än en 60%:are – för här speglar streckenprocenten iaf segerchansen.

Vid gardering är 7, 8 och 9 givna, utan inbördes ordning:

7 Moira Boko sitter nog i spets om förhandsfavoriten galopperar – kanske oavsett förresten…? Från ledningen är hon 2/2 men visst ska man tänka på att det alltid är tufft för ston att möta grabbarna, speciellt om de inte har lämnats någon fördel (högre vinstsumma etc etc).

8 Vancover High stod för en stark prestation då han plockade ner ledaren från dödens senast och om enligt min badkarskörning så sitter han i rygg på ledaren, om 1 Luca Barosso travar och håller upp spets. Han har en bra spurt och kan bli livsfarlig om han får nyttja den.

9 Rajon var det ett himla drag på sist då det var en drös med nya balansförändringar som testades, bl.a. barfota – men tyvärr gav det inte mycket. Ryckhuvan drogs däremot aldrig så den växeln finns sparad och på lördag kommer det faktiskt finnas två olika snören att dra i för Örjan – i Ronden läser jag mig nämligen till att man dessutom testar ett norskt huvudlag för första gången.
– Kan sluta hursomhelst detta; megaflopp (galopp) då det blev för mycket av det goda eller en spurt utan dess like där hästen ser ut att ha tankats med raketbränsle och får hämtas nånstans mellan Mölndal och Göteborg efter loppet.

Dunderskrällen och/eller kanske Platsspelet:

Ni vet att jag gillar hästar som suttit fast med sparat i loppen innan och det har 12 Calling Out gjort. Nu fick han sämsta tänkbara läge men i den lägsta klassen kan allt som sagt hända – ett par galopper och helt plötsligt har han inte ett längre ett fullt fält utan bara 7-8 hästar att runda eller spurta sig förbi, känns inte alls som årets mest osannolika händelse. 0,8%.
4 Discotheque har vi lirat Plats på tidigare till finfint odds – båda dessa ger mellan 6-6,50 på de fasta Platsoddsen.

 

V75-3 2140m Auto – Gulddivisionen

En halvklurig Gulddivision för andra veckan i rad.

10 Four Guys Dream hade framspår senast och jag spikade honom framgångsrikt som andrahandsfavorit medan de flesta andra gick på en häst från bakspår (Kentucky River) – helt tossigt enligt mig.
Nu ser denna händelse ut att upprepa sig bara det att rollerna är omvända, nu är det FGD som startar i det andra ledet och är förhandsfavorit. Det tidiga spelarkollektivet går återigen på en häst från bakspår när vi har startsnabba, spetsälskande hästar med framspår. Bara detta gör att han inte spikas på mina kuponger denna gång.
Detta besluts kändes än mera rätt efter att jag läst att man ska köra lite i ryggar den här gången, man vill inte ge honom ett för tufft lopp och han kommer köras på chans.
Kan självklart vinna detta ändå tack vare sin fina form och vassa spurt men lika solklar är han inte i min bok denna gång, vi plitar vi ner ett par streck och väljer att spika andra avdelningar än Guld denna omgång.

7 Ultion Face är startsnabb, likaså 8 Stoletheshow och det är i denna ordning jag tror att de når spets: Ultion initialt som sedan släpper till vår norska gäst som ska till att rattas av ÖK för första gången. Visst kan det bli så att de rinner undan från spets i denna relativist platta Gulddivision men jag undrar om inte Adrian spurtar hem detta.
– Svarar Herr Kolgjini däremot spets så tror iaf inte jag att de vinner.

Vill ha med dessa tre men även 3 Beartime vars årstid är nu, kanske att han behöver ett lopp i kroppen men 7% är alltid 7%.
Loppets rackabajsare är 12 Digital Dominance som nu har ett lopp i kroppen efter återkomsten till Sverige vilket sannolikt fört honom framåt. Klart det är långsökt men vill man bli ”ensam kvar” och har råd med ett lyxstreck – why not?
– Ett år i Frankrike kan göra mycket och Stall Malmqvist går som tåget, de har redan nu slagit förra årets siffror vilket också innebär att de går mot sitt bästa år nånsin – 31,1 miljoner kronor and still counting.
Fasta Platsen ger mellan 4,5-5ggr insatsen. 

4 Emoji är som alltid svår att sätta in och han är väl inte jättetidig men samtidigt så är det när han varit såhär ”mittemellanbetrodd” som han många gånger vunnit. Svårbedömt.

 

V75-4 2140m Auto – Klass 1

Rankar ner favoriten.

Jag förstår att många landar i spik på 3 Need’em då han är den troliga ledarhästen, varifrån han också är obesegrad, men för mig som tittar mycket på själva hästen; intrycket och aktionen ”oavsett” placering så är jag inte helt tillfreds med det jag såg senast. Visst, han lyckades vinna ändå men nu är det V75 som gäller och han har dessutom svajat en hel del i sina prestationer.

Hade en fräck tanke i veckan – var helt inne på att spika 11 Here’s Johnny Sox till 4-5%, han som fastnade med hela burken dunderhonung oöppnad i rygg på ledaren senast – med lucka, eller om OS funnits, så hade han varit helt överlägsen.
Det ser dessvärre ut som om han bli omgångens skrik för när detta skrivs under fredag e.m. så är han redan uppe på 14% och ”alla” travtidningar verkar gå på honom – förståeligt givetvis men inte lika kul och spelvärt längre. Vi får se vart han landar och jag fattar inga beslut än.

Fick fina rapporter på 1 Hashtag Simoni under fredagskvällen, han står perfekt inne i klassen och formen behöver vi inte ifrågasätta. Med tur i lyckas han få rygg på ledaren men det kan likaväl bli tredje in – bli farlig om han inte hamnar för långt bak för han har en ruggig spurt.
Ruskig stallform hos Stall André Eklund och de har en segerprocent på mycket fina 20-21% och även här har vi ett stall som slagit nytt ”personbästa”.

2 Soundtrack måste med grundat på läget och lyftet sedan regibytet – även om det är tufft emot nu.

Känner inte alls för 10 Global Delayed men han var mångas chansspik senast, då galopperade han dock. Nu singelprocent (9%) men ändå inget som fångar mitt intresse.
Lite samma gäller 6 Belgique även om han satt fast med sparat senast. Tycker han är lite halvtam till slut emellanåt och är i detta sammanhang inte mer än ett garderingsstreck om man tar ett par stycken – så länge han ligger kvar kring 5-6% vill säga.

Loppets mest bortglömda:
8 Jax Journey testar man norskt huvudlag på för första gången på lördag och jag tycker inte han är så mycket sämre än många av de mer betrodda. Är van att tävla med skor och var minst sagt rejäl vid vinsten på Solvalla för 1,5 vecka sedan. Vid två tillfällen har han startat med tätare intervall, 3-10 dagar mellan loppen, båda dessa har resulterat i vinst. Spåret är iskallt men procenten desto hetare – 1,5%.
Fasta Platsoddset: 6,50ggr. Vinnaroddset: 34ggr.

 

V75-5 1640m Auto – Bronsdivisionen

Öppen sprint.

6 Henrik Will var en positiv överraskning senast då han stått över att par veckor och formen var därför svårbedömd inför det framträdandet – men där oroade man sig i onödan. Kördes lugnt från start men avancerade fram efter ett par hundra meter och där ar det över. Riktigt läcker på lätta ben.
– Tyvärr lite frågetecken även inför denna start men denna gång pga. att man haft lite svåra träningsförhållanden vilket innebär att man inte kunnat vässa honom som vanligt inför start. Har dock svårt att se att de skulle göra den långa resan till Åby om de på allvar var oroliga över att han tappat för mycket – för även om han kanske inte är helt på topp så är det ändå en av de bästa danska fyraåringarna vi pratar om, stor segerchans oavsett.
Håller honom som spetsfavorit, strax före utvändiga 7 Combat Fighter, och därifrån ska han med största sannolikhet slås.
Något som inte syns i startlistan: Gick med vanlig sulky senast – nu blir det jänkarvagn.

Jag har alltid gillat 9 The Baron och har många gånger streckat honom till magisk procent, något vi inte kommer få denna gång för jösses vilken form han hittat senaste tiden. Himla roligt att han bevisligen även går bakifrån nu och just därför är jag inte jätteoroad över startspåret – även om framspår givetvis föredragits. Tuffare nu när han inte bara startar i Sverige utan också i vår Elitserie (V75) men får han smyga med så blir jag noll förvånad om han sveper hela fältet och går segrande ur detta.
Minus: Skorna. Har gått barfota senaste två.

7 Combat Fighter besitter många kvalitéer och har varit med i rätt tuffa sammanhang, allra senast var han t.ex. ute i ett BC-försök men tyvärr visade det sig att han då var sjuk vilket förklarar prestationen. Har inte tävlat på en månad men man har iaf varit inne och kört ett banjobb vilket tränaren lät mycket nöjd med. Lite ovisst kring formen men har han inte tappat för mycket så är han absolut en segerkandidat.
Halvdann statistik från spår 6-8 bakom bilen däremot: 5 0-0-2.

Det är alltid svårt att sätta in dessa utländska hästar när de ska till att göra Sverigedebut, denna gång pratar jag givetvis om 8 Purple Rain.
– Det ljusnade inte direkt efter att jag gett mig ut på nätet i ett försök att leta fram lite fler lopp än de tre som går att hitta i resultatlistan på ATG eftersom jag övervägande hamnade på olika Prince-konserter världen över. Inga travlopp hittades men jag kan istället meddela att jag nu inte bara hört liveversionen av denna låt utan även autistiskt samt Acapella – vilket iof var trevligt att lyssna på i bakgrunden.
– Har istället fått läsa mig till att han sprintade undan till enkel seger från ledningen allra senast och podden ’Lördag Hela Veckan’ säger att intrycket var formidabelt. Gången innan blev han fyra i ett lopp där han mestadels kördes i tredje invändigt och det sa varken bu eller bä.
– Noterar däremot att han mötte Elitloppstrean Mister F.Daag för ett par starter sedan och blev då tvåa bakom denne så det är nog ingen duvunge som kommer på besök. Är van att tävla barfota så skor måste anses vara ett litet minus, spännande med norskt huvudlag för första gången däremot.

Blev förtrollad av 10 Frankie Godiva i början av hans karriär men tyvärr har den känslan svalnat lite. Han fick en behaglig resa i rygg på ledaren senast och jag tycker kanske att ha borde ha kunnat lite mer när han väl fick fritt, för visst saknades det väl ändå lite sting?
Ser dock att det ändå finns ett fint spelvärde i honom då han endast är streckad till 3%, han har ändå vunnit 3/4 starter över distansen. Chansen finns att det körs rätt snabbt i inledningen och har han lite mera go i sig jämfört med senast så kan han bli farlig om de andra börjar få spaghettiben.
Luras inte av att det lyser rätt gällande AM-sulkyn, han hade den även sist, det är Tryckfelsnisse som jobbat lite övertid bara.

2 Danao Degli Dei är väl en av de (stackars) hästar som jag slagit ner på mest i analysen under året men tyvärr så har jag ju också haft rätt i 80% av fallen.
– Nu kommer han visserligen ut i ny regi, även om adressändringen bara gällt i en månad, men jag vill se en förbättrad aktion och prestation innan jag på allvar vågar tror på honom – speciellt nu när han dessutom måste tävla med skor r.o. för första gången.
Det blev ett riktigt plattfall i Norge senast men då fanns det tydligen en sjukdomsbild inblandad veckorna innan så den detaljen behöver vi kanske inte oroa oss så mycket över – det är väl främst aktionen som inte funkat.
Jag hoppas att Skånepågarna får ordning på honom men inför denna start så anser jag honom vara överspelad och bara en i mängden – motbevisas dock gärna för det här är en kuse med kapacitet och vinnarskalle, det vill jag lova.

Klart jag inte kan lämna denna avdelning utan att iaf nämna 3 Farfars Dream, tror dock inte att han gör upp om segern denna gång då både distans och pjäxor känns som stora minus – men om jag ska åka på någon häst i något lopp så gör jag det med glädje på Farfar’n.
(Om ni inte hängt med i Helena & Farfar-storyn så hoppa över till min analys inför hans senaste start i Eskilstuna 18/11.)

 

V75-6 2140m Volt – Diamantstoet

Så var vi då framme vid det andra Diamantstoförsöket.

12 Rosemary Tile var löjligt lite spelad senast vilket jag på ett sätt tackar för. Sjöström styrde ut till attack lite mer än varvet kvar och hade väl räknat med att få göra en hel del jobb själv, vilket hon absolut klarat, men fick lyckosamt en rygg att gå i hela vägen fram till upploppet och man såg tidigt att segern skulle gå till henne. Gången innan var hon ute i ett BC-försök vilket visar att det finns kapacitet och att man har rätt höga tankar.
Hon kan nog inte utnyttja fördelarna med springspår då jag inte sett någon vidare startsnabbhet men förhoppningsvis kommer hon iväg hyfsat så att hon kommer ner vettigt slagläge någonstans i andraspår.
– Kan vinna detta på flera sätt och hon är ett av mina första streck, kanske t.o.m. mitt allra första när detta skrivs.

Mycket drag och snack på 9 Jurista som nu ska till att debutera för sin nya tränare men frågan är hur mycket man kan förbättras efter att ha varit hos Daniel Wäjersten? Själva träningen kan nog inte bli så mycket bättre men miljöombytet kan ju göra underverk för motivationen. Hon har inte startat sen mitten på oktober men hon har istället fått ett banjobb innanför västen. Vi vet redan att det finns kapacitet, nu ska vi se om vi kan få se det i racen också och om jag ska gissa så kommer man försöka ge henne ett lopp i väntan och utnyttja speeden såhär i debuten – även om hon klarar att göra en hel del jobb på egen hand.
Ska man bekymra sig över något så är väl det att hon endast gjort en start med voltstart och det var i debuten, halvsvårt att sia om hur hon hanterar detta men hon hade kunnat få ett bra mycket sämre spår än 3, samma sak gäller väl när det kommer till kusken – voltstartspecialisten Erik Adielsson upp.

Dessa två skulle kunna vara ett spelvärt och ruggigt lås – 19% och 6%. Vi har då sållat bort favoriten 8 Sangria Pellini som för stunden är ruskigt överstreckad – hela 45%(!).

Önskar man däremot lite fler streck så måste 2 Be Brighter Zon med.
Jag trodde att hon krävde sina resor där hon fick smyga med och inte behövde göra mycket själv men näst senast chockade hon mig genom att vinna – från dödens?! Hon var grym. Blev givetvis mycket betrodd starten efter men tränaren varnade för att det kunde bli gunga från spår 2 i volten – vilket det också blev i något steg men så ställde hon sig och travade iväg. Lite plantigt av André som då laddade och körde vad som gick mot spets – och då kom en rejälare galopp och diskningen var ett faktum. Han fick lära sig den läxan den hårda vägen och därför kommer han förhoppningsvis inte göra om samma miss denna gång. En felfri Be Brighter Zon blir livsfarlig.

Kapaciteten och inställningen är det inget fel på, då hade hon aldrig segrat i 14 av livets 34 starter, men 8 Sangria Pellini är som sagt alldeles för hårt spelad – även om hon nog är befogad som favorit. Det blir första gången med voltstart nu för hennes del och kusken är rätt ovan startmetoden han också, även skor är ett minus. Lite för många orosmoln och frågetecken för att procenten ska kännas rimlig men löser sig allt så kan hon självklart vinna.

6 Corona Park är startsnabb och flyger nog till spets, oklart om man väljer att köra där dock då OS finns att tillgå men samtidigt så är väl Mika Fors inte känd för att föredra ryggresor direkt. Hon såg ut att gå mot segern senast men gick över i passgång mitt på upploppet då hon tappade en sko. Snöpligt.
(Häst #2 i Helenas Trippel – Plats.)

15 Bikana Wine trodde jag väldigt mycket på senast men där gick man bet – hon var faktiskt väldigt blek och intrycket var inte i närheten av det vi såg innan galoppen kom i Eskilstuna.
– Jag sa att Real Scotch skulle studsa tillbaka i förra veckan, vilket han också gjorde då han var mycket bra som tvåa – kanske är det Bikanas tur att göra samma sak denna omgång?
Känns på ett sätt olustigt att släppa henne helt efter att ha spikat gången innan, speciellt då hon står i fjuttiga 2,5% nu.

Smällkaramellen:
10 Japiro Queen som galopperade kort efter start för att sedan köra ikapp fältet och smyga med invändigt i senaste starten – RUBBET sparat. 1%.
Fasta Platsoddset: 5ggr.

 

V75-7 2640m Auto – Silverdivisionen

Nu ska pengarna fördelas.

11 Corazon Bar var streckad till 0,65% senast(!), helt galet! Efter senaste framträdandet så är det rätt tydligt att fler nu upptäckt honom, vilket man kan förstå med den avslutningen, så vi får ingen rensning i kuponghögen på samma sätt denna vecka men vi får vara glada så länge han står i singelprocent iaf. Hade det löst sig bättre sist så hade han kanske varit favorit nu så man ska kanske inte vara för bitter.
Även han var min tidiga chansspik denna vecka men vi avvaktar och ser var procenten landar för när jag precis blivit klar med denna analys under fredag e.m. så får jag höra att en av Sveriges största Trav- och Spelsajter skriker ut både honom och Here’s Johnny Sox (Avd. 4) – hur är detta oflax ens möjligt??
(Häst #3 i Helenas Trippel – Plats.)

12 Gaylord AM högg jag direkt i juli när han kom tillbaka från Frankrike – All in och spik direkt i den inledande V75-avdelningen till 17% – ”Vilket fynd!” tänkte jag men pangpang så hann omgången inte mer än börja innan den var över. Ridå.
En besvikelse inte bara för mig utan också stallet för det dröjde 4 månader innan vi fick se honom igen. Han comebackade på Solvalla för 2,5 v sedan och nu kände jag igen honom, han fick ett perfekt lopp i andra utvändigt och spurtade in som tvåa bakom High On Pepper – tog sig förbi bl.a. Sourrie Frö och Ferrari Sisu över upploppet. I det slagna fältet fanns även 4 Versace Face.

Det var länge sen vi såg 4 Versace Face segra men ändå fortsätter vi att strecka, kanske att det kan vara dags nu – om ovan nämnda har en sämre dag.
Formen är nämligen på väg uppåt och det är troligt är att han är den som sitter i ledningen efter halva loppet – då ska han slås därifrån. Galoppen senast behöver vi inte bry oss om, han slog ihop och man plockar nu bort det som gjorde honom lite för tung i fram (sulorna), han fick inte plats helt enkelt.

Tror inte alls på 6 Even Steven men han åker väl kanske med om jag streckar på. Hoppas dock att han sjunker i procent för aldrig att han har 26% segerchans.

8 Dominic Wibb höll på att krypa ur både sele och skinn som fastlåst senast efter en inledande galopp. Inte ofta jag tror att någon med spår längst ut på vingen spetsar men i detta fall så gör jag det, man släpper nog däremot gärna då distansen inte är hans aldrig bästa (hittills). Kan vara den som flyger snabbast via OS.

Om det skräller här så tror jag främst att det är någon av följande tre:
2 Bottnas Idol, 5 Innovation Love eller 7 Major Ass.

 

 

Med detta sagt så önskar jag ett stort lycka till!
Mvh, Helena

Till lagets andelar!