Avd
Hästar
1
1 Bold Request
2
1,2,3,7,8,11
3
1,2,8
4
1,4
5
1,2,3,4,6,8,9,11
6
8 Önas Prince
7
1,4,6,7,9,11,12,13,14,15
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 5/4 2024 kl 11:07

V75 Åby 6/4 – Jackpot

Önas Prince kliver ut som storfavorit i första deltävlingen till Paralympiatravet. Fria eller fälla?

Finalen av Spring Race är förbi och jag lyckades sätta ett system vilket resulterade i närmare 8000 kronor andelen. Eftersom det blev jackpot på fem rätt har vi återigen en jackpot denna vecka och rent spontant känns omgången mer spelvärd är föregående V75.

Den sportsliga höjdpunkten kommer i V75-6, där första deltävlingen till Paralympiatravet skall avgöras med Önas Prince som storfavorit från bricka åtta. Viktigt att tänka på som alltid på Åbytravet är att det finns två spår på open stretch. Vilket gör loppen avsevärda.

V75-1: 2640m Volt – Bronsdivisionen

Jämspelat i inledningen? Här finns ju omgångens bästa spik!

1 Bold Request har haft spår ett i volten två gånger tidigare och tagit hand om ledningen samtliga gånger. Då med Dwight Pieters i sulkyn, nu hoppar Jepson upp som är en av landets skickligaste kuskar i startmomentet. Hästen har ett lopp i kroppen efter vila och med ett perfekt spår i volten tror jag ekipaget tar hand om ledningen. Väl i ledningen har han fem segrar på sex försök och mycket talar för att den höga segerprocenten från ledningen utökas på lördag. Vi inleder med spik!

3 Luca Viallo Boko håller jag som värsta motbudet där skickliga Mats Djuse hoppar upp i sulkyn som ser ut att vinna med allt för dagen. Nu är årsdebuten avklarad och han kommer med sannolikhet vara bättre till denna start. Från spår tre i volten borde ekipaget hitta ner i ett andraspår relativt tidigt då invändige 2 That’s It är intresserad av en resa längs sargen. Den långa distansen är den rätta och med rätt resa fäller han många till slut.

7 Denco’s Galliano är en bra häst för klassen som öppnar snabbt i volten. Han utmanar om ledningen initialt men i mitt huvudscenario tar man sig inte förbi 1 Bold Request från start. Riskerar därmed att hamna utvändigt om ledaren om inte Bergh kör offensivt med 6 All In Face. Får han däremot bra ryggar att gå i på slutvarvet har han en riktigt vass speed till slut.

Rankingen:
A-Häst:
1 Bold Request

B-Hästar:
3 Luca Vialli Boko
7 Denco’s Galliano
8 Beachcomber 
5 Pretty Devil
12 Doctor Gio
6 All In Face

B/C-Hästar:
10 Ready Trophy
4 Jolicoeur
2 That’s It

C-Hästar:
9 Hamilton Atout
11 Hurricane Woodland

V75-2: 2140m Auto – Klass 2

Öppet klass 2 försök. Fint intryck på tipsettan senast!

7 Stens Rebell gjorde årsdebut senast och såg bra ut vid en knapp seger. Detta är en stor häst som kommer bli mycket bättre med loppet i kroppen och man växlar även upp med barfota bak till denna start. Spår sju är kanske inte optimalt då han inte är särskilt snabb ut bakom bilen, men då open stretch finns att tillgå ökar chanserna att fler konkurrenter är villiga att köra invändigt. Hittar han ner i vettigt slagläge ska han ses med bra chans men tål även jobbet på egen hand. Tipsetta.

3 I Am Don Max håller jag som knapp spetsfavorit där 1 Mr Weasley med utrustningsändringarna hotar initialt om ledningen. Kommer Ken Ecce till ledningen här kan de bli svåra att slå men jag är inte helt säker på att de bara rinner undan därifrån. Riskerar även att bli utdragen körning om invändiga ekipage skulle lyckas hålla upp ledningen och då blir han sårbar som favorit.

2 Sabasi är det väldigt spännande ändringar på med barfota bak samt Magnus Djuse i sulkyn för första gången. Hon har inte haft framspår bakom bilen ännu vilket såklart gör det svårbedömt hur hon kan öppna från start. Däremot sitter hon i ett andraspår direkt och med Magnus i sulkyn kan mycket hända. Spelvärd i A-gruppen.

8 Zebulon är bra kapacitetsmässigt men har fått ett jobbigt läge. Räknas ändå

Rankingen:
A-Hästar:
7 Stens Rebell
3 I Am Don Max
2 Sabasi

B-Hästar:
8 Zebulon
1 Mr Weasley
11 Wanderlust Pellini

B/C-Hästar:
4 Earnest
12 Gibraltar
6 Önas Samir

C-Hästar:
5 Jackie O.H.S.
10 Zlatan Gertorp
9 Armand Dee

V75-3: 2140m Auto – Diamantstoet

Opålitlig favorit i årsdebut. Gardering rekommenderas.

1 Countess Face är en riktig talang som har väldigt bra kapacitet för ett lopp som detta. Hon är däremot inte helt att lita på då hon blandar högt och lågt med prestationerna. Hon öppnar väldigt snabbt bakom bilen och rent fartmässigt tar hon hand om ledningen. Spår ett kan däremot bli till ett stressmoment vilket kan resultera i galopp och därmed vågar jag inte spika. Vid felfri avgång tar hon hand om ledningen och leder sedan länge.

2 Ultra Violet har inte alls fått det att stämma i årets två starter men kommer med toppform till denna start enligt stallet. Spår två bakom bilen denna gång blev perfekt då hon inte öppnar särskilt snabbt från start. Hon går som allra bäst när hon får spara speeden till slut enligt mig och med rätt ryggar under loppet fäller hon många.

8 Jurista galopperade bakom bilen senast som favorit på V86 och blir därför lite bortglömd här. Hon är snabb från start och trots spår åtta är jag inne på att Erik Adielsson laddar framåt i ett försök att hitta bra position. Kapacitetsmässigt står hon sig bra i detta gäng och ska räknas.

Rankingen:
A-Hästar:
1 Countess Face
2 Ultra Violet
8 Jurista

B-Hästar:
9 N.Y.Moet
7 Daytona Roc
6 Mose Eagle

B/C-Hästar:
5 Tour Eiffel
4 Sommerbrise

C-Hästar:
3 Mellby Ivy
10 Tasherit

V75-4: 2140m Auto – Klass 1

Favoriten är på, men missa inte den dolda utrustningsändringen!

1 Wishful Order landar som rätt favorit i detta lopp då han är snabb från start och ska få tävla med barfota runt om samt amerikansk sulky för första gången i Norden. Från spår ett bakom bilen håller jag honom som knapp spetsfavorit och väl i ledningen blir han inte lätt att slå tillsammans med Magnus Djuse i sulkyn.

Missa däremot inte 4 The Way I Talk Ås som ska tävla barfota runt om för första gången i karriären. Även han är väldigt snabb från start och från spår fyra bakom bilen utmanar ekipaget rejält om ledningen initialt. Det kan bli svårt för övriga konkurrenter att hålla ryggen på favoriten, vilket öppnar upp för Erlend Rennesvik att krypa ner i rygg på ledaren och med open stretch på Åbytravet kan de istället avgöra därifrån. Tidig oavsett ledningen eller rygg på ledaren och ett tänkbart lås i omgången.

Blir det tempo på tillställningen gynnas 8 No Talking You som har gått riktigt bra sen den amerikanska sulkyn åkte på. Spår åtta är däremot en stor nackdel då han inte är snabb från start och riskerar att bli hängandes i spåren initialt. Hittar han däremot ner i vettigt slagläge tidigt ska han räknas tidigt då han satt fast med sparat i finalen på Solvalla senast.

Rankingen:
A-Hästar:
1 Wishful Order
4 The Way I Talk Ås

B-Hästar:
8 No Talking You
5 Vancouver High
9 That’s So Spicy
11 Tug Of War
10 Global Delayed
7 Soundtrack
3 Cubalibre Jet
2 Shejk

C-Hästar:
6 Explode
12 Caravaggio Jet

V75-5: 1640m Auto – Silverdivisionen

Vidöppet Silverdivisionsförsök. Dragen är dock helt givna!

4 Global Dancer var riktigt bra i comebacken på svensk mark senast efter en kortare sejour nere i Frankrike. Senast mötte hon två riktigt bra ston i form av Decision Maker och Delicious Gar som båda hade varit heta segerbud i detta lopp, med loppet i kroppen kommer hon vara mycket bättre till denna start. Hon är snabb från start och med ett bra spår bakom bilen kommer hon sitta bra på det. Knapp tipsetta i ett öppet lopp.

6 Jackson Avery är våldsamt snabb från start och kommer med högsta sannolikhet ta hand om ledningen i detta lopp. Kort distans är hästens optimala distans och väl i ledningen har han tre segrar på fyra försök på svensk mark. Även fast det är tufft motstånd är han given på kupongen då förutsättningarna är optimala.

9 Combat Fighter var riktigt bra vid sitt senaste framträdande där han utmanade självaste Danao Degli Dei på upploppet vilket resulterade i en delad seger. Synd på bakspåret denna gång då han är riktigt snabb från start och hade haft en toppchans med framspår. Nu är han mer beroende av hur konkurrenterna lägger upp det men får han rätt draghjälp till upploppet fäller han många till slut.

11 Hidalgo Heldia är riktigt bra för klassen och trots spår elva på kort distans ska han räknas tidigt.

Rankingen:
A-Hästar:
4 Global Dancer
6 Jackson Avery
9 Combat Fighter

B-Hästar:
11 Hidalgo Heldia
3 Boli You S.M
2 Winner Brodde
8 Crown Wise As
1 Randemar R.D.
7 Rossi Garline

C-Hästar:
5 Grappa Boy
10 King Of Greenwood
12 Lorenzo Boko

V75-6: 2140m Auto – Paralympiatravet, Deltävling 1 – Gulddivisionen

Ojämnt lopp med endast åtta hästar till start. Given lösning.

8 Önas Prince gjorde årsdebut senast på Åbytravet och vann enkelt trots vanlig vagn och avsaknad av lopp i kroppen. Nu växlar man upp till amerikansk sulky och med ett lopp i kroppen bör han vara bättre till denna start. Han är väldigt snabb från start och trots spår längst ut bakom bilen ska han ses med goda möjligheter att ta sig förbi invändiga 1 Kagan och därmed leda loppet runt om. Han siktas mot Elitloppet i år igen och räkna med en bra prestation då Per Nordström säkerligen vill visa upp sin talang. Spik.

1 Kagan är värsta konkurrenten, dels i spetskörningen men även gällande slutsegern. Han är snabb från start men borde ändå få svårt att ta emot Önas Prince som är riktigt snabb när man trycker av honom. Däremot borde Robert Bergh lyckas få rygg på ledaren vilket inte heller är någon dålig position och har favoriten en dålig dag utmanar Kagan på open stretch.

4 Rackham ska få tävla med amerikansk sulky för första gången i karriären vilket känns väldigt spännande. Utmanar på allvar om favoriten har en dålig dag.

Rankingen:
A-Häst:
8 Önas Prince

B-Hästar:
1 Kagan
4 Rackham
3 Ferrari Sisu
6 Beartime

C-Hästar:
5 Digital Dominance
2 Crack Atout
7 Mr Mah Can

V75-7: 2140m Auto – Diamantstoet – Lärlingslopp

Såhär ska en V75 omgång avslutas. Missa inte jätteskrällen!

I ett vidöppet lopp går den knappa tipsettan till 12 Tidore Degato som nu ska få tävla barfota runt om igen vilket är en klar plusvariant. Spår tolv är förvisso det sämsta spåret man kan ha i en spårtrappa med femton hästar till start men jag är inne på att det kan gå undan rejält från start här. Tyler Mifsud som kör är skicklig för sammanhanget och hittar ekipaget ner i ett vettigt slagläge tidigt så fäller de många till slut.

Jätteskrällen i loppet är 11 Zelma Laday som satt fast med alla krafter sparade i ett liknande lopp senast på Solvalla. Hon är riktigt bra när hon får spara speeden till slut och i ett lärlingslopp där det mest troligt kommer gå undan från start kan hon få en perfekt resa längs vägen. Det måste såklart klaffa men om så blir fallet fäller hon många till slut. Drag!

4 Honey Dun Girl håller jag som spetsfavorit i detta lopp och blir därmed att räkna med från ledningen. Malte Handfast som kör är rutinerad i sammanhangen och det ser även ut att bli första barfota runt om i karriären vilket känns klart intressant. Given.

Hästarna på bakspår 13 Ziva, 14 Bold Face och 15 Garden Leave är bra för sammanhanget men kommer behöva klaff. Ändå givna på kupongen.

Rankingen:
A-Hästar:
12 Tidore Degato
11 Zelma Laday
4 Honey Dun Girl

B-Hästar:
14 Bold Face
13 Ziva
15 Garden Leave
1 Victoria L.L
6 Bonnie Wibb
9 I Love Faux Depart

B/C-Hästar:
7 Dancing Days
5 Cypress Point
2 Entrance
10 Irma Sisu

C-Hästar:
8 Cascabella 
3 Tui Southwind

Omgångens bästa spik:

1 Bold Request – V75-1 (15%)

Miljondragen:

6 Jackson Avery – V75-5 (2%)
11 Zelma Laday – V75-7 (0,7%)

 

Mitt andelsspel hittar ni här!