Avd
Hästar
1
4,9,12
2
4 Jacques Mearas
3
2,3,4,6,9,11,12
4
11 Deejay Bar
5
1,2,5,8,9,10,12
6
1,2,3,6,7,12,13,15
7
1,9
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 9/2 2024 kl 22:37

V75 Åby 10/2 – Jackpot

V75 från Åbytravet med dubbla open stretch plus jackpot på det. Vilken lördag vi har framför oss!

49 Miljoner jackpot väntar en ensam vinnare med sju rätt på lördag. Att det är Åby som arrangerar omgången gör det extra intressant då dubbla open stretch finns att tillgå. Min bästa spik i omgången är förvisso ny i klassen, men också en riktig talang som jag tror har mycket ogjort på banan.

Hittar även en till bra spik denna vecka, som har fått ett lopp i kroppen och är nu ute över passande distans. Haka på i analysen nedan!

V75-1: 2140m Volt – Diamantstoet

Öppet tycker spelarna. Så öppet är det väl dock inte?

12 Kathrine S.H. vann på bra sätt senast och ser ut att komma i bra form. Näst senast satt hon fast på V75 och fick luckan sent inne på upploppet och spurtade bra tillslut. Nu är det spår fyra i volten men hon har samtidigt fått den bästa kusken i klassen, Carl Johan Jepson, när det kommer till just voltstart. Hittar ekipaget ner i ett bra slagläge tror jag de har chans att brotta ner samtliga på upploppet då jag väntar mig lite överpace på loppet. En potentiell chansspik att inleda omgången med.

9 Cascabella flög fram i den senaste starten på V75 efter en smygkörd resa fram till upploppet. Formen kan inte bli bättre till denna start men det är just spår ett på tillägg som oroar. Därifrån riskerar hon att inte få se dagens ljus och är ingen jag kan rekommendera ett spel på därmed. Löser det sig dock, har hon fart och form för att vinna detta lopp.

4 Brilliant Flair öppnar snabbt i volten och trots spår fyra kan Örjan Kihlström lyckas få henne hela vägen till ledningen. Det är dock en öppen spetsstrid och det är inte helt säkert att hon kommer dit, men hur som helst given på kupongen vid gardering då det har varit bra intryck i de två senaste starterna. Det som talar emot är att Örjan inte har lyckats vinna på V75 än, men det är nog bara tillfälligt och tidigt in på säsongen.

Rankingen:
A-Häst:
12 Kathrine S.H.

B-Hästar:
9 Cascabella
4 Brilliant Flair
3 Entrance
11 Feline Burgerheide
5 Grab A Bite
6 M.T.Tomorrows Hope
8 I Love Faux Depart
13 Dublin Fi
10 Zelma Laday
1 Vikens Takecool

C-Hästar:
2 Escama
7 Manjula Flame
14 Mill Cava

V75-2: 2640m Auto – Klass 1

Ny i klassen. Spelar ingen roll. Spik

4 Jacques Mearas var ute i klass två finalen under annandag jul på Solvalla i den senaste starten och blev störd till galopp när anfallsorder gavs på upploppet. Utan galoppen hade han nog utmanat om segern. Nu har ekipaget fått ett bra spår bakom bilen och är dessutom ute över passande lång distans. Härifrån laddar Goop det han kan från start för att sedan överta ledningen från 1 Jollywood. Väl från ledningen är han obesegrad på två försök och jag tror han utökar den statistiken på lördag. Även om ledningen inte nås ska han ses med bra chans. Stark spik.

1 Jollywood har fått ett intressant spår för hans del då han kan öppna bra från start. Sannolikt kör Dante inte i spets denna gång då han vart klart slagen från ledningen i den förra starten, men rygg ledaren står nästan skrivet i boken. Från rygg ledaren, med open stretch på Åbytravet, kan han utmana favoriten på upploppet.

5 Cassius Clay D.E. är en talang och kommer säkert hävda sig väl även i bronsdivisionen framöver. Nu väntar dock en tuff uppgift där han mest troligt får göra mycket jobb själv och riskerar positionen utvändigt ledaren. Den sexåriga valacken tål mycket jobb på egen hand men över lång distans kan krafterna tryta på upploppet.

Rankingen:
A-Häst:
4 Jacques Mearas

B-Hästar:
1 Jollywood
5 Cassius Clay D.E.
12 Utah Southwind
8 Capitano
11 Drill
6 Böhmaren
3 Benchmark
2 Mr Birdman
9 Gasparito

C-Hästar:
10 Dogleg
7 Starstrucked

V75-3: 2140m Diamantstoet

Öppet lopp samt en överstreckad favorit. Spännande drag.

9 Sommerbrise fick positionen utvändigt ledaren senast på V75 och vart alldeles för pigg den gången så den insatsen är bara att glömma. Spännande ändring med Magnus A Djuse i sulkyn för första gången som kör med gott självförtroende för dagen och håller verkligen toppform som kusk. Får hon rätt lopp i ryggar och kan spara krafterna tror jag de kan få svårt att stå emot henne på upploppet och draget är givet!

2 Mose Eagle sprang och bröt lite i svängarna och fick upp farten först när rakan kom på upploppet senast. Nu prövar man, mest troligt, att tävla med en amerikansk sulky för första gången på svensk mark och kanske kan det hjälpa till lite med travet. Får hon rätt resa i ryggar så kan hon fälla alla, men för hög procent i nuläget enligt mig.

12 Donna Summer tycker jag är väldigt intressant denna omgång. Senast var hon ute på V75 och gick väldigt fort i tredjespår varvet från mål innan den omotiverade galoppen kom. Men hon var tydligen inte trött när galoppen kom och jag ger henne en ny chans. Nu åker den amerikanska sulkyn på igen när det är autostart och det ser jag som ett klart plus då den har fungerat väldigt bra tidigare på henne, dock främst i kombinationen med barfota runt om. Till tre procent och med Mats E Djuse som förstärkning i sulkyn är det omgångens fynd.

Rankingen:
A-Hästar:
9 Sommerbrise
2 Mose Eagle
12 Donna Summer

B-Hästar:
4 Laferrari Dimanche
3 Daytona Roc
11 Rosemary Tile
6 J.J.Another Vinn
7 Stens Retention
5 Mission Beach

C-Hästar:
10 Special Topsecret
8 Special Topmodel
1 Princess Kloster

V75-4: 1640m Auto – Lärlingslopp – Spårtrappa

Spiken är inte favorit i nuläget, men borde vara det och riskerar att bli det innan spelstopp.

11 Deejay Bar gjorde debut på svensk mark senast och var inte sig lik jämfört med i Italien. Han hade dock bara varit i Sverige en vecka innan starten och enligt Casillo själv blev det alldeles för tight med facit i hand. Nu har han fått det loppet i kroppen och borde ha flyttat fram formen en del. Plus även med kort distans och även fast det är bakspår tror jag att han vinner loppet. Han är så pass mycket bättre än övriga konkurrenter så det gäller bara för kusken, Bernardo Grasso, att köra i tid och inte tappa högertömmen. Spik.

6 Dancing Days är första utmanare till italienaren med tanke på vilken otrolig speed hon besitter. Hon spetsar initialt om så William Ekberg vill, men släpper nog mest troligt i ett andra läge då hon går riktigt bra när hon får spara speeden till slut. Får hon sin drömresa i rygg på ledaren så biter spurten bra på open stretch.

3 Warrior’s Tale tror jag får överta ledningen från 6 Danicing Days som spetsar initialt om hon så vill. Det var dock länge sedan 3 Warrior’s Tale var så bra som han kan vara och jag är osäker på formen. Kommer han dock till ledningen så ska han räknas bakom min spik.

Rankingen:
A-Häst:
11 Deejay Bar

B-Hästar:
6 Dancing days
3 Warrior’s Tale
5 Fabror Melker
12 Kadabra Dream
7 Playit Flax
4 Ängens Starman
10 Bicc’s Avalon

C-Hästar:
1 Calling Out
9 Linares
8 Babaris
2 Nocturnally

V75-5: 1640m Auto – Klass 2

Favoriten är bra och ska ses med högst segerchans, men procenten börjar skena iväg lite väl mycket.

5 Billionare Face har på pappret en bra uppgift då han mest troligt kommer till ledningen och därifrån är han hästen att slå över kort distans. I skrivande stund står han dock i 64% och ser även ut att trenda uppåt. Han har visat tidigare att han kan bli lite pigg från ledningen och han har inte råd att dra på i eget tempo allt för mycket nu när konkurrensen hårdnar. Det är dock bästa hästen i fältet och på ren kapacitet är han given högst upp i rankingen.

1 Take Your Time tycker jag är intressantast emot, mest på grund av läget. Jag är nämligen inne på att han håller upp positionen rygg på ledaren, därifrån är man alltid ett hot på Åbytravet och så även denna gång. Går det lite för fort under loppets gång, tror jag Sofia Aronssons fyraåriga valack har chansen att spurta ner ledaren till slut.

8 Rustico har tyvärr fått ett riktigt dåligt läge bakom bilen då formen verkar vara väldigt bra. Senast på V75 gick han i mål med vad som såg ut att vara alla krafter sparade. Nu ser det även ut att bli jänkarvagn för första gången i karriären vilket jag tror kan ge en rejäl effekt denna gång. Det måste såklart klaffa under loppets gång, men om så fallet blir, kan vi få en riktig kupongrensare denna jackpot omgång. Spännande!

Rankingen:
A-Häst:
5 Billionaire Face

B-Hästar:
1 Take Your Time
8 Rustico
10 I Am Don Max
2 Cumulus F.G
12 Gloire d’Empire
9 Nalanji Boko
11 Allan Zonett
7 Patricia Bo
3 Knock Boots Mearas

C-Hästar:
6 All The Way Cal
4 Raffige Rune

V75-6: 2140m Volt – STL Champions

Helt fel favorit och intressant spellopp.

2 Tuppen har jag börjat ta på allvar nu och blivit väldigt imponerad av på slutet. Senast på V86 tappade han mycket mark från start och syntes knappt i bild förrän varvet kvar till mål. Väldigt imponerande insats till fjärdeplatsen den gången och han var inte långt ifrån pallplaceringen. Spår två nu i volten är jag inte särskilt rädd för då valacken har visat sig trygg i startmomentet tidigare och jag håller honom, trots spåret, som spetsfavorit. Väl i ledningen tycker jag han ska ses med ganska bra chans och förstavalet är givet för mig.

7 Mellby Indigo tycker jag inte man ska underskatta här. Fick ett tufft lopp senast från utvändigt ledaren och höll klart bra till tredjeplatsen. Optimalt nu med springspår i volten och ekipaget borde hitta vettig position. Given på min kupong.

12 Beartime spurtade bra senast på V75 och kommer med bra form. Han trivs att gå i ryggar och kommer mest troligt serveras en bra resa fram till upploppet av Carl Johan Jepson. Kan dock bli långt fram då det är många hästar på framspår att runda. Men given sett till kapacitet.

Rankingen:
A-Hästar:
2 Tuppen
7 Mellby Indigo
12 Beartime

B-Hästar:
13 Four Guys Dream
3 Real Scotch
1 Doctor Gio
6 Bold Knick
15 Dark Roadster
9 Drizzle
10 Declan
4 On The Top Tooma

C-Hästar:
5 Perpetuate
14 Special Major
8 Vasco De Gama
11 Mr Perfection

V75-7: 1640m Auto – Silverdivisionen

Favoriten har läget och visst kan det bli spets och slut. Mest intressant är dock..

9 Crown Wise As som gör debut i Veikko Haapakangas regi, och får Magnus A Djuse i sulkyn. Den sexåriga hingsten är nu tillbaka på svensk mark efter en kortare sejour i Frankrike i Jean Michel Bazires regi. Där mötte han riktigt tufft motstånd, bland annat färske Prix d’Amerique vinnaren Idao De Tillard, men var (såklart) inte i närheten av att besegra honom. Hårdheten har han dock fått och det ska bli riktigt spännande att se honom återigen på svensk mark. Spännande med spår nio då jag tror Magnus siktar in sig på att rygga 1 Hipster Am för att sedan försöka avgöra på open stretch. Given etta för min del.

1 Hipster Am glopperade i slutkurvan senast när kusken var tvungen att korrigera honom ut i fjärdespår när det gick väldigt fort under loppet. Tycker inte man ska bedöma honom på den insatsen. Nu är det perfekt spår bakom bilen då han mest troligt tar hand om ledningen. Väl i ledningen står han för väldigt bra prestationer och står på tur för seger. Tänkbart lås att avsluta omgången med.

10 Combat Fighter gynnas verkligen av att det är kort distans denna gång och har toppform. Han är väldigt snabb från start så läget missgynnar honom en aning. Men det är samtidigt snabba konkurrenter framför honom vilket gör att han kan komma igenom fältet rätt bra ändå. Får han spara speeden fäller han alltid många på upploppet.

Rankingen:
A-Hästar:
9 Crown Wise As
1 Hipster Am

B-Hästar:
10 Combat Fighter
3 Doge As
7 Game Brodde
4 Hannibal Face
2 Innovation Love
11 Randemar R.D.
5 S.G.Mistral

C-Hästar:
8 King Of Greenwood
6 Full Of Muscles

 

Omgångens bästa spik:

4 Jacques Mearas – V75-2 (29%)

Omgångens näst bästa spik:

11 Deejay Bar – V75-4 (19%)

 

 

Mitt andelsspel hittar ni här!