Avd
Hästar
1
2-7
2
5 Going Cash
3
3-4-6-7
4
1-2-3-4-7-9-10-11-13-15
5
12 Blackflash Bar
6
2-3-4-7-8
7
1-2-3-6-8-10-12
Skribent: Helena Holm
Publicerad: 23/9 2023 kl 06:27

V75 Färjestad 23/9 – Unionskampen

 

Goddagens, kära Trav-fantaster! 

För er som missat så är detta mitt andra inslag som skribent här på TravTillsammans efter mitt uppskattade sommarvikariat Travcash.
– Inför varje ordinarie V75-omgång (i regel lördagar) så kommer även jag att skriva en hel analys, den kommer att publiceras här på TravTillsammans.se och laddas upp under fredagen. En direktlänk till analysen kommer delas i Facebook-gruppen Andelsspel med Travcash och i kommentarstråden kommer jag, precis som i somras, försöka vara behjälplig och svara på era frågor så gott det går.

Missa inte att gå med i vårt andelslag om du hellre ser att någon av oss spelläggare står för grovjobbet – bara att rygga din favorit och sen hålla tummen, vi löser resten!

Gå med i andelslaget!

Det blir en specialare denna lördag, har varit krasslig hela veckan och när jag äntligen kände mig kry nog så fanns inte tillräckligt med tid att skriva en hel analys – prioritering systemuppbyggnad!
Hann däremot skriva lite kort om hur jag tänker gällande veckans analyssystem, ”Helenas Fräcka”, som var ruskigt nära 7 rätt i lördags (levde på inte mindre än TRE system inför sista avdelningen).
– Ni minns säkert också att det såg nästintill ”klart” ut när spiken Comes With Age kom in på upploppet – men helt plötsligt kastade han sig i galopp… Ridå! Den kändes ett bra tag vill jag lova.
– Nu tar vi revansch!

 

V75-1 2140m Volt – Klass 1

Vi snålar och kör ett lås i inledningen.

Tycker 7 Jimbaran Zon är en kul skräll direkt i inledningen, han är snabb från start och det finns en chans att han sitter i ledningen rätt omgående (tror invändiga 6 Solöns Skrammel släpper) och därifrån är han obesegrad.
Blev generad till galopp in i första sväng senast och tappade värdefull mark och position men han stod sedan för en riktigt läcker svepning på borte lång så formen sitter där.
Lite läskigt är det med den aviserade barfotabalansen då han kan ha lite extra svårt att hålla koll på fyrhjulsdriftens samtliga växlar då (endast barfota fram senast), galopprisken är lite för stor och det är just därför jag inte vågar spika även om jag är bra sugen. Rankas först.

Vi låser med favoriten 2 Always A Pleasure som högst troligt galopperade bort en seger senast. Har bra chans att ta hem detta om det skulle strula för min tipsetta även om Magnus Jakobsson kanske inte vinner ihjäl sig med favoriter på V75.

Hade givetvis velat ha med 8 In Love Mearas och skrällen 12 Rendez Vouz för att känna mig helt trygg men ingen minns en fegis och systemet har ju ett namn att leva upp till.

 

V75-2 2640m Auto – Klass 2

Nu tar vi betalt!

Spår 1 bakom bilen är inte jätte attraktivt på Färjestad, spår 3-4-5 är verkligen att föredra vilket Björn Goop också bekräftar i Björnkollen. Mellan raderna låter det inte som om han heller tror att hans 1 Joint Cheif kommer kunna hålla upp spets även om hästen öppnar helt okej – detta gjorde valet enkelt för mig.

5 Going Cash spikade jag på flera system vid senaste framträdandet men då fastnade man med rubbet kvar i rygg på vinnaren, tror att MAD ångrade den manövern såhär i efterhand då han nog förlorade loppet när han valde att köra ner i vinnarhålet men å andra sidan har han med sig de sparade krafterna till denna start.
– Spets och slut i min bok. Vi spikar!

 

V75-3 2140m Auto – Gulddivisionen

De tre betrodda – och en skräll jag tidigare varnat för.

Vi har nu sållat bort några betrodda i de två inledande avdelningarna, därför gör vi det enkelt och låter vi oss hämta andan i en avd. genom att strecka de tre mest betrodda: 3 Missle Hill, 6 Charmant de Zack och 7 Mellby Jinx.
Jag tror faktiskt inte att det går utanför dessa men man vet ju aldrig med Björn Goop på hemmaplan för om 4 Diamanten inte tappat alltför mycket form (haft halsinfektion och stått över några jobb) så skulle det vara mer än gött att dänga in en 5%…

 

V75-4 2140m Volt – Diamantstoet

Vi streckar 10 av 14 häst.

Tror vi hittar segraren i någon av följande fyra: 1 Notice’em, 4 Global Collection, 7 Loaded Laila eller 10 Dior Lilly. Vi har dock lärt oss att det kan bli både en och fem omstarter i lopp som dessa och därför unnar vi oss ett par skrällar också.

”Bästa hästen” finner vi i 4 Global Collection och det är också henne jag rankar först. Hon imponerade stort senast och i mitt tycke så möter hon nu ett lite tamare gäng och formen lär ju inte vara sämre denna gång.
Lilla varningstriangeln är att hon redan är klar för finalerna den 14 oktober men det är tre veckor kvar dit så jag tror inte att man håller igen. Hon trivs med Mats Djuse och tillsammans har de segrat i 5/10 starter (bl.a. de två senaste).

 

V75-5 2140m Auto – Silverdivisionen – Fördel Ston

Van att möta Prix d’Amerique- och Elitloppshästar – nu startar hon i Silverdivisionen…

Ni som läste mina tips under sommaren (Tre Tippar) vet att jag var först på bollen när det kommer till 12 Blackflash Bar. Inför Sverige-debuten i Kalmar i slutet på juni så skrev jag bl.a.:
Bank: Kan verka konstigt att sätta en häst som inte vunnit på två år i denna kategori men efter en knackig vår så verkar gul kusk vara ruskigt på gång. Blackflash Bar är van att möta hästar som Vernissage Grif, Go On Boy, Vivid Wise As, Usain Töll, Hohnech och Hooker Berry. Hon finns sedan två månader tillbaka i regi Gocciadoro, rapporterna är mkt goda och även om hon kanske inte är toppad än skulle hon kunna leka hem detta gäng på ren råstyrka och bara vara bäst.” 
– Precis så blev det. Hon knäckte mycket riktigt storfavoriten Iceland Falls från utvändigt och jag, tillsammans med ett par våghalsiga läsare, spikade till fina 19% (steg från 16%).

Man ska inte stirra sig blind på gamla meriter men hon har tjänat nästan nio miljoner kronor och jag vågar nästan säga att hon är ett av världens bästa ston och hon tillåts starta i silverdivisionen… Just detta är en enorm fördel som väger upp för det tråkiga spåret.
– Kolla Dear Friend i lördags förresten, hon knäckte ju ledaren (som galopperade) och visade vart skåpet ska stå när hon segrade i samma typ av proposition – och hon har inte alls tävlat tävlat på samma nivå som BB. Dear Friend var dessutom ”ringrostig” då hon inte startat på 5 månader.

I senaste framträdandet blev BB ”bara” 6:a, hon gick då ut i Sto-EM och det visade sig efteråt att hon halsproblem – ändå avslutade hon helt okej och gick hon i mål på 11,6aM. Nu är hon på banan igen och har tränat som hon ska, till Travronden säger Gocciadoro själv: ”Startspåret är inte det bästa, men även om hon inte är i maxform så ska detta vara en överkomlig uppgift för henne.”

Vi chansar och spikar till 16%.

 

V75-6 2140m Auto – Unionskampen – Kallblod

Föga förvånande så ser det ut att stå mellan kallblodskungarna Persson och Tjomsland.

Vilken häst vi har i 7 Tangen Bork – jösses! Han har segrat i över 75% av sina starter och jagar nu sin 26:e viktoria. Spår 7 bakom bilen är givetvis inte kul men jag håller honom som solklar förstahäst ändå.
Han är väldigt startsnabb men frågan är hur man gör från start? Det borde laddas och i så fall finns chansen att han trycker sig till ledningen men det finns ett gäng Persson-hästar invändigt och de vill kanske inte bara ge bort segern till favoriten och testar svara? Nu tror jag att han vinner oavsett men har vi överlevt såhär långt så är vi värda att par garderingsstreck:
– Vi plitar ner fem kusar: tre från Stall Persson och två från Stall Tjomsland.

 

V75-7 2140m Auto – Bronsdivisionen 

Vad ska det bli av denna fina Trixton-avkomma månntro?

Man kan säga att det lossnat för 2 Lozano di Quattro – vilka lopp han gjort på slutet! Per K Eriksson påtalade ju detta hela tiden, att det är en riktig häst det här och om någon tvivlat så har nog svar på tal getts nu. Han travade hela loppet i tredjespår senast men va spelade det för roll, han hade lekstuga.
Jag hör hur det tisslas och tasslas om att loppet senast nog tagit hårt på hästen och att vissa inte alls tror på honom nu men jag tror knappast att kretsen kring honom anmält till start om de kände eller befarade detta, istället uttalar de sig enligt följande:
”Vi hade egentligen inte planerat för detta, men han kändes så pass fin efter senast och då bestämde vi att starta här. Han var riktigt bra senast och jag tror nog att han ska kunna vara ännu bättre den här gången.”

Jag tror stenhårt på honom och kommer spika på några system men om jag ska lyfta något ”oroväckande” så är det kusken, vilket jag påtalat tidigare, samt de facto att han också är klar för finalen (14/10).
– På Helenas Fräcka kommer vi däremot gardera för visst är det något visst med att sitta med ett par streck inför sista avdelningen när pengarna ska fördelas? Jag menar, det är ju ändå trav och hästar vi pratar om – allt kan givetvis hända, det har man ju fått erfara.

 

Med detta sagt så önskar jag ett stort lycka till!

Mvh, Helena

Helenas Fräcka – 150kr/andel