Avd
Hästar
1
1,2,5,9,10
2
1,3,7,8,9,10
3
3,7,8,10
4
1,2,3,6,8,11
5
10 Frankie Godiva
6
4,8,9,12
7
11 Corazon Bar
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 7/12 2023 kl 17:56

Åby 9/12

Åbytravet arrangerar V75 spelformen denna helg vilket alltid är roligt då möjligheten till open stretch gör loppen mer svår analyserade. Bästa spiken i omgången är totalt felstreckad och finnes i avslutningen vilket bäddar för en minst sagt spännande omgång!

Omgången i lördags vart otroligt svår där endast två system lyckades hitta alla sju vinnare, vilket resulterade i 12 miljoner kronor. För min del var det spikarna som vek sig och det var inget att skylla på den gången.

Omgången på lördag har mycket spelvärde på förhand enligt mig, och bästa spiken i omgången är endast streckad på FEM PROCENT!

Min analys följer nedan:

V75-1: 2140m Auto – Diamantstoet

Det är inget snack om vem som är bästa hästen, men hur är formen?

5 Filippa B.J. är bästa hästen i fältet och har stor chans att komma till ledningen i loppet vilket såklart är en fördel. Det är även en fördel att hon bara möter ston nu jämfört med hingstar och valacker, eller som näst senast där hon var trea bakom Great Skills. Uppgiften ser bra ut på pappret men samtidigt var det inte det rätta trycket i henne i den senaste starten. Vädret och banunderlaget kan dock ha ställt till det då det var snöstorm den dagen. Hur som helst ser uppgiften bra ut på pappret, men då jag är osäker på formen blir hon inget spikförslag för min del.

2 Mary Ann Lane har varit ute mot tuffa kullkamrater hela året men inte lyckats sätta dit någon storseger. Senast var hon ute mot lite mer ”vanliga” hästar, vilket även resulterade i seger efter en bra spurt på upploppet. Nu har ekipaget fått ett perfekt spår bakom bilen och motståndet är heller inte det vassaste. Tror heller inte att skor runt om ska vara någon stor nackdel och därför måste hon räknas tidigt i loppet.

1 Unleashed Kemp är snabb från start men inte tillräckligt snabb för att svara ut 5 Filippa B.J. Däremot lyckas ekipaget nog hitta rygg på ledaren vilket måste ses som en drömposition bakom favoriten på Åbytravet. Unleashed Kemp visade nämligen senast vilken fart hon har när hon får spara speeden till upploppet och mycket talar för en vilsam resa nu för att sedan anfalla på open stretch. Skor runt om ser jag dock som ett minus men samtidigt finns det mycket som talar för hennes del också.

Rankingen:
A-Häst:
5 Filippa B.J.
2 Mary Ann Lane

B-Hästar:
1 Unleashed Kemp
9 Glorius Rain
10 Bold Face
7 Ninja Zon
6 Carroty
8 Olga Utca

C-Hästar:
3 Donna Summer
11 Stens Retention
12 Benita Winner 
4 Omega Superstar

V75-2: 2640m Volt – Klass 2

Kapabel men osäker storfavorit. Gardera!

3 Rustico har varit bra i den nya regin hos Thomas Uhrberg. Han har för mestadels tävlat med någon form av barfota balans, men senast visade han att skor fungerar bra även det då han vann på ett enkelt sätt. Han är även snabb ut i volten och det är inte helt otänkbart att ekipaget sitter i ledningen efter en bit. Från ledningen blir de ekipaget att slå men oavsett position tycker jag han ska räknas tidigt.

1 Luca Barosso är väldigt kapabel för klassen men också osäker. Han tävlar som alltid med skor vilket gynnar honom jämfört med konkurrenterna, men han måste också gå felfritt. Lyckas ekipaget med en felfri avgång måste de räknas tidigt då det antingen blir ledningen eller rygg på ledaren. Rent kapacitets mässigt är han nog bäst, men han är för osäker för att det ska vara en spik för mig.

9 Rajon gick bra senast på V75 efter att ha suttit långt bak i kön och det var svårt att ta en framskjuten placering med all trafik strul. Från spår två i volten sitter ekipaget mest troligt hyfsat bra på det och med mer klaff på resan den här gången slutar han långt framme. Öppet lopp.

Rankingen:
A-Hästar:
3 Rustico
1 Luca Barosso

B-Hästar:
9 Rajon 
7 Moira Boko 
8 Vancouver High
10 Classic Saar
6 Denco’s Ozzy
5 Stens Wille
11 Redford

C-Hästar:
2 Akal Face
4 Discotheque
12 Calling Out

V75-3: 2140m Auto – Gulddivisionen

Favoritduon från knepiga utgångslägen? Värde finns på två andra!

7 Ultion Face öppnar väldigt snabbt från start och i ett troligt scenario sitter ekipaget i ledningen efter en bit. Sen finns möjligheten att köra i ledningen eller släppa för att sedan anfalla på open stretch. Vid dessa två loppscenarion ska han räknas mycket tidigt då segerchansen bör vara god.

3 Beartime går alltid med skor och gynnas kraftigt av skotvånget. Han har även mött väldigt tuffa konkurrenter i år och motståndarna på lördag är snäppet sämre. Han är relativt snabb från start men inte aktuell för någon ledning. Får han dock bra resa i ryggar så fäller han många till slut. Spelvärd.

8 Stoletheshow gynnas inte av att tävla med skor runt om, men kan kanske hitta till ledningen om invändige 7 Ultion Face vill släppa. Kapacitetsmässigt duger han bra och måste räknas vid gardering.

Rankingen:
A-Hästar:
7 Ultion Face
3 Beartime

B-Hästar:
8 Stoletheshow
10 Four Guys Dream
4 Emoji
2 Heart Of Steel
1 Staro Leonardo
12 Digital Dominance
6 Dexter Chatho

C-Hästar:
9 Sweetman
5 Osterc

V75-4: 2140m Auto – Klass 1

3 Need’Em vann enkelt senast med skor runt om från ledningen och intrycket var klart bra. I ett troligt loppscenario hittar ekipaget till ledningen igen och därifrån ska de slås. Tveksamt dock om skor runt om fungerar lika bra denna gång som förra gången, men kapaciteten räcker för seger.

8 Jax Journey är draget i loppet. Han tävlar nästan alltid med skor runt om och gillar verkligen vintriga förutsättningar. Han är även snabb från start vilket inte gör spår åtta till någon jättestor nackdel. Hittar ekipaget ner i vettigt slagläge är han värd att ta med på kupongen.

2 Soundtrack visade senast att skor runt om fungerade bra och måste därför räknas på grund av hans kapacitet. Tränaren Tomas Malmqvist låter väldigt nöjd med hästen och med rätt resa är han också med i segerstriden.

Rankingen:
A-Hästar:
3 Need’Em
8 Jax Journey

B-Hästar:
2 Soundtrack
6 Belgique
11 Here’s Johnny Sox
1 Hashtag Simoni
10 Global Delayed
5 Myrsjös Timeout

C-Hästar:
4 Staro Quantas
12 Global Bam Bautin
7 Massine
9 Iconic

V75-5: 1640m Auto – Bronsdivisionen

Körning väntas. Draget fäller samtliga på upploppet?

10 Frankie Godiva avslutade klart godkänt till tredjeplatsen senast på V75 bakom Smile Silvio och intrycket var bra. Nu är det bakspår på kort distans men samtidigt vankas det körning på flera ekipage med framspår vilket gynnar honom. Han har även bra facit på kort distans med tre segrar på fyra försök och går det lite för fort där framme fäller han många till slut. Chansspik!

6 Henrik Will kvalade in till den danska travderbyt i år och han är verkligen ingen bluff. Han är snabb från start och för tillfället håller jag honom som spetsfavorit då värsta hotet till ledningen har startspår utvändigt. Skor runt om nu är ett minus men kommer ekipaget relativt enkelt till ledningen är det klart att han ska räknas.

8 Purple Rain har varit ute mot tuffa konkurrenter i både Tyskland och Nederländerna och har gjort det klart bra där nere. Även han är snabb från start vilket hjälper honom till en vettig position på loppet. Vid klaff längs loppet kan han absolut vinna.

Rankingen:
A-Häst:
10 Frankie Godiva

B-Hästar:
6 Henrik Will
8 Purple Rain
2 Danao Degli Dei
9 The Baron
7 Combat Fighter
4 Kim B.R.
1 Staro Peanut
3 Farfars Dream

C-Hästar:
12 Special Topmodel
11 Special Topsecret
5 Forever Shadow

V75-6: 2140m Volt – Diamantstoet

En häst sticker ut från övriga. Men frågetecken finns

8 Sangria Pellini är mest troligt bästa hästen i fältet och på pappret har hon en bra chans. Samtidigt har hon inte testat voltstart på svensk mark än och Michael Nimczyk är även han ovan startmetoden. Lyckas dock ekipaget gå iväg felfritt måste hon ha en bra chans att runda samtliga i detta fält då hon även går bra med skor.

9 Jurista gör en spännande regidebut för Marcus Schön. Hon är van att möta kulltopparna och har även gjort det bra i de större loppen. Skor runt om har även fungerat bra i tidigare regi. Med rätt resa är hon med och gör upp om det.

12 Rosemary Tile såg fin ut vid segern senast och kommer med bra form. Perfekt läge nu också med springspår på tillägg samt Örjan Kihlström i sulkyn. Får ekipaget en bra start från springspåret kan de sitta väldigt bra på det redan vid inledningen på loppet och då blir dem verkligen att räkna med.

Rankingen:
A-Hästar:
8 Sangria Pellini
9 Jurista

B-Hästar:
12 Rosemary Tile
4 Kings Witch
15 Bikana Wine
14 Daytona Roc
2 Be Brighter Zon
10 Japiro Queen
11 Jane Hall
6 Corona Park

C-Hästar:
3 Uberty Face
13 Golden Oppurtunity
1 Majors Rose
5 He Miss Deiha

V75-7: 2640m Auto – Silverdivisionen

Öppen avslutning? Knappast. Här finns OMGÅNGENS BÄSTA SPIK!

11 Corazon Bar avslutade väldigt bra till femteplatsen senast efter att ha suttit längst ner i kön inför slutkurvan. Han var dessutom lite småsjuk innan loppet och förväntas nu ha gått fram ännu mer till denna start. Lång distans nu är även ett plus och han trivs att anfalla bakifrån. Vid minsta klaff längs vägen måste han ha toppchans att runda samtliga i detta fält. Spik!

12 Gaylord Am trivs även han ypperligt över den långa distansen och har dessutom skaffat på sig en hårdhet nere i Frankrike. Senast var han klart godkänd som tvåa bakom High On Pepper, men han fick samtidigt gå i rygg på honom hela loppet och var nästan pliktskyldig att sluta långt framme med tanke på resan. Kapacitet och styrka har han för att vinna detta lopp och ska med tidigt vid gardering.

4 Versace Face står perfekt inne i silverdivisionen och tål även han mycket jobb längs vägen. Skor runt om sätter jag dock som ett frågetecken då han fungerat så fint på barfota balansen tidigare. Fungerar han är han dock nog kapabel för att segerstrida.

Rankingen:
A-Häst:
11 Corazon Bar

B-Hästar:
12 Gaylord Am
4 Versace Face
6 Even Steven
2 Bottnas Idol
3 Gerben
1 Starbec’s A.To.Z
8 Dominic Wibb

C-Hästar:
7 Major Ass
9 Lorens Flevo
5 Innovation Love
10 Ad Hoc

 

Omgångens bästa spik:

11 Corazon Bar – V75-7 (6%)

Omgångens drag:

10 Frankie Godiva – V75-5 (3%)

Lycka till i helgen, mvh Simon.

Mitt andelsspel hittar ni här!